הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הורדת המוט בדדליפט

Sn1rson

משתמש מתחיל
96
5
נק' מוניטין:
1
96
5
שמתי לב לאחרונה שאני מוריד את המוט בדדליפט אני מוריד את המוט עד סוף הברכיים ואז מעגל את הגב עד הרצפה.. במרום להוריד את המוט עד סוף הברכיים ולרדת בסקוואט עם גב ישר.. עד כמה זה נורא ?

עד כמה נורא? נורא ואיום. רוב הפציעות מתרחשות כשמחפפים ירידה.
לא מתפשרים על טכניקה, לפחות לא בשלב שאתה עדיין שואל אם גב עגול זה בסדר.

השלב האקצנטרי בדדליפט מסוכן מאוד אם עושים אותו לא נכון
אם תזרוק את המוט עם גב מעוגל זה סיכון מסוים, אבל לא יותר מדי, אבל אם אתה מנסה לשלוט בירידה עם גב מעוגל, זה סיכון גבוה לפציעה

קשה להבין איפה הבעיה בלי סרטון, ממליץ לך להעלות אחד ונעזור לך בצורה טובה יותר

תלוי, אני אישית פשוט מרפה את הגוף ונותן למוט ליפול בלי לאבד את האחיזה ככה שגם אם אני עם גב עגול זה לא מסוכן כי אין עומס על הגב.
אם אתה שולט בירידה ואתה עם גב עגול זה בעייתי. בסרטון שהבאת הוא עושה את מה שאני עושה, אם אתה עושה את זה אין לך מה לדאוג, אבל אם אתב שולט בירידה עם גב עגול זה בעיה.

• פותח/ת השרשור
תלוי, אני אישית פשוט מרפה את הגוף ונותן למוט ליפול בלי לאבד את האחיזה ככה שגם אם אני עם גב עגול זה לא מסוכן כי אין עומס על הגב.
אם אתה שולט בירידה ואתה עם גב עגול זה בעייתי. בסרטון שהבאת הוא עושה את מה שאני עושה, אם אתה עושה את זה אין לך מה לדאוג, אבל אם אתב שולט בירידה עם גב עגול זה בעיה.

אני שולט בירידה עם גב ישר ורק שאני מגיע לסוף הברכיים הוא מתעגל אבל זה ממש לשנייה המוט כבר כמעט ברצפה שזה קורה

עמ' 72. בשורה המודגשת.
אני מסכים שיש פער מסויים במסקנה שאפשר להסיק מהמשפט שאני אמרתי למשפט שכתוב במאמר 🙄, התכוונתי למשפט במאמר ויצא כמו שיצא פה. 😁

אתה מדבר על זה?:
: הרבה יותר קל להיפצע בהורדה לא נכונה של המשקל מאשר בהרמה בהורדה שגוייה של המשקל אובדן היציבות+ מהירות התנועה הם מתכון לאסון,ואל המאמן לפתוח עיניים היטב ולודאות שטכניקת ההורדה מושלמת לפני שהוא מאשר למשקלים לעלות. כמאמן, כמעט כל הפציעות שראתי נבעו מאי הקפדה אל שלושת הכללים שלנו בזמן הנמכת המשקל א: נעילת גב בדגש אל הוצאת אגן ב:מוט מבריש את הגוף בכל שלב ג:משקל אל העקבים. לא פעם ולא פעמיים, אני נתקל במאמנים שהמתאמן שלהם בעל טכניקת הוצאה מושלמת, אולם קיים פיספוס טכני בהנמכה של המשקל שנוטה להתפספס בגלל מהירות התנועה בהחזרה-לרוב אפילו אותו מאמן לא יבין מה התלמיד שלו לא עשה בסדר ונחשו אל מי תיפול האשמה. תבינו משהו- המתחיל המומצא נמצא במצוקה בפעם הראשונה שהוא מרים את המשקל, נועל אותו, ואז נאלץ להתחיל להוריד אותו. המצוקה קורת כיוון שלאחר שהכנסנו מישהו לעמידת מוצא נכונה התנועה למעלה היא סיפור פשוט, אבל איך לעזעזל אני נפתר עכשיו מהמשקל בדרך למטה? מצוקה זו גורמת לאובדן יכולת ההקשבה של המתאמן בהחזרת המשקל והמאמן יכול לצעוק הוראות עד מחר. לכן חובה לוודא שהמתאמן הפך את ההורדה הבטוחה לתנועה טבעית ומוטמאת היטב לפני שהמשקל עולה. שתי הטעויות העיקריות בדדליפט בשלב האקצנטרי הם סדר פעולות לא נכון בהורדה והרחקת המשקל מהגוף כאשר אנחנו מנמיכים משקל כבד, ישנו סדר פעולות ספציפי בו המשקל אמור לרדת
.אני לא רואה פה ממש הסבר על למה לעשות את זה , או איך זה מונע פציעות , אלא פשוט הדגש שזה חשוב כי המתאמן עלול לאבד ריכוז ולדפוק את החזרה הבא . (משהו שאני לא ממש מסכים אתו , אבל ניחא)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית