הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משיכת כספי פיצויים

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
אני עכשיו עובר מקום עבודה, ואני יכול למשוך את כספי הפיצויים שלי.

בכללי אני הולך למשוך את החלק שפטור ממס.

האם כדאי למשוך את החלק שלא פטור ממס, המס יהיה כ 30% ?

בכללי יש לי דירה חדשה שקניתי, שהכסף האקסטרה יכול לעזור לי לקנות ריהוט לשם. או בהמשך לקנות אוטו. קיצור הכסף כן יכול לעזור לי. אבל קצת מבאסה להפסיד כ שליש למדינה. ממה שהבנתי הכסף יהיה פטור ממס כאשר אני אקבל פנסיה לדוגמא

@hanan @מנחם בגין
ראיתי שיש לכם קצת רקע ידע בנושא. תודה

30٪ מס ? אני חושב שזה קצת גבוה מידיי עבור פיצויים.
זה אחרי בדיקה של פקיד שומה?

אם אתה לא זקוק לכסף כאן ועכשיו ויתר המקורות שלך נזילים, אל תמשוך את כספי הפיצויים בשום מצב

@Daniel Barack צודק. אין הגיון למשוך כספי פיצויים בשביל הוצאות שוטפות.
מכיוון שדמי הפיצויים צוברים ריבית לאורך השנים עדיף לא למשוך אותם.
אם יש לך משכנתא עדיף להגדיל אותה קצת לטובת קניות שוטפות לבית, זה יחסית כסף זול

אני עובר בדיוק עכשיו את אותו דבר.

בדיוק היום עברתי מקום עבודה וחתמתי חוזה תעסוקה. השאלה שלי מה אני צריך להגיד למעסיק הקודם שלי באשר לכספי פיצויים ? דמי הבראה וימי החופשה שלא השתמשתי בהם ?

אני עובר בדיוק עכשיו את אותו דבר.

בדיוק היום עברתי מקום עבודה וחתמתי חוזה תעסוקה. השאלה שלי מה אני צריך להגיד למעסיק הקודם שלי באשר לכספי פיצויים ? דמי הבראה וימי החופשה שלא השתמשתי בהם ?
דמי הבראה חייבים לשלם לך.
ימי חופשה או שתנצל לפני שאתה עוזב או שתקבל עליהם תשלום (לרוב פחות משתלם)
כספי פיצויים אם הם בביטוח מנהלים או קופת גמל תשאיר אותם ותדאג לקבל את הטפסים המתאימים.

אני מבין שהסתדר עם הפיצויים? מצאת משהו במקצוע?

דמי הבראה חייבים לשלם לך.
ימי חופשה או שתנצל לפני שאתה עוזב או שתקבל עליהם תשלום (לרוב פחות משתלם)
כספי פיצויים אם הם בביטוח מנהלים או קופת גמל תשאיר אותם ותדאג לקבל את הטפסים המתאימים.

אני מבין שהסתדר עם הפיצויים? מצאת משהו במקצוע?

אין מילה כזאת "חייבים" במדינה הזאת, אני לא מאמין לכלום ובטח לא לחברות מהסוג של העבודה האחרונה שלי.

לנצל את הימים אני כבר לא אעשה כי אני לא עובד במקום העבודה כבר יותר מחצי שנה והמנהל במקום העבודה התנה את החזרה שלי ברענון לנשק והעדפתי לוותר. זה גם מה שגרם לי לא לשלם ביטוח לאומי למרות שרשמית אני עדיין במקום העבודה.

עם הפיצויים אני עוד לא יודע אם הסתדר אני צריך לבדוק את העניין הזה, ומצאתי תפקיד מאוד מאוד התחלתי(למרות שקרה לי קטע מצחיק שהציעו לי משרה שגדולה עליי ב-2 מידות לפחות וסירבתי לה בגלל אמונה שלי לגבי עצמי של חוסר ניסיון ובשלות, אמרתי לעצמי שאלך אלך אליה כשאהיה מוכן בעתיד)

למה פחות משתלם? מה רצוי לעשות, לדעתך?
פחות "משתלם" זה אולי לא הביטוי הנכון. הכוונה שאם אתה מנצל את יום החופשה השכר שלך באותו חודש יישאר אותו הדבר, אבל בפדיון של יום חופש התוספת לשכר היא רק על שכר הבסיס מזה יורד כמובן מסים, אז יוצא שאם לדוגמא יום עבודה שלך הוא 300 שקל יום חופש ייחשב לדוגמא כ-250 התוספת לנטו תהיה עוד יותר קטנה אז לדעתי עדיף לנצל ימי חופשה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא זקוק לכסף כאן ועכשיו ויתר המקורות שלך נזילים, אל תמשוך את כספי הפיצויים בשום מצב
@Daniel Barack צודק. אין הגיון למשוך כספי פיצויים בשביל הוצאות שוטפות.
מכיוון שדמי הפיצויים צוברים ריבית לאורך השנים עדיף לא למשוך אותם.
אם יש לך משכנתא עדיף להגדיל אותה קצת לטובת קניות שוטפות לבית, זה יחסית כסף זול

כמה דברים נגד להשאיר לפנסיה.

1. אני בונה על זה שאני ימשיך לעבוד והפנסיה שלי תהיה גבוהה ואז גם ככה אני ישלם מיסים על הפנסיה שלי.
2. כל שנה לוקחים למי דמי ניהול.
3. בכללי אפשר להשקיעה את הכסף הזה במידת הצורך באופן פרטי
4. אני לא יראה את הכסף הזה, הוא יחולק לי בתור קבצה. שיש סיכוי שאני גם לא יגיעה לגיל הזה בשביל לקבל אותה.
5. המדינה אולי תחתוך את הפנסיה בגלל חובות של הקרנות.

בעד להשאיר.

הפנסיה תיהיה יותר גבוהה.

קשה לי פשוט להבין למה כדאי להשאיר אותה...

אני בעד לנצל כל הזדמנות למשוך כמה שיותר אליך וכמה שפחות להשאיר בקרנות הפנסיה. ע"ע - התספורות של דנקנר ותשובה, והעובדה שכל הזמן המקדם עולה - ומכאן שהקצבה לפנסיה יורדת.

• פותח/ת השרשור
אני בעד לנצל כל הזדמנות למשוך כמה שיותר אליך וכמה שפחות להשאיר בקרנות הפנסיה. ע"ע - התספורות של דנקנר ותשובה, והעובדה שכל הזמן המקדם עולה - ומכאן שהקצבה לפנסיה יורדת.
זה גם התחושה שלי. ולמה אני לא כל כך רוצה להשאיר שם כסף. הם מנסים לעשות המון בשביל שלא יגעו בכסף הזה שבסופו של דבר אתה לא רואה אותו גם ככה

אתמול הייתה כתבה נדמה לי בערוץ 2 על סטודנטים שיוזמים חברות סטארטאפ ומחפשים משקיעים, איך שראיתי את זה אמרתי לאמא שלי שצפתה איתי שאני מעדיף להשקיע את הכסף שלי אצלם ולא אצל דנקנר, תשובה אריסון וחבריהם.

1. אני בונה על זה שאני ימשיך לעבוד והפנסיה שלי תהיה גבוהה ואז גם ככה אני ישלם מיסים על הפנסיה שלי.
4. אני לא יראה את הכסף הזה, הוא יחולק לי בתור קבצה. שיש סיכוי שאני גם לא יגיעה לגיל הזה בשביל לקבל אותה.

בעד להשאיר.

הפנסיה תיהיה יותר גבוהה.

משיכת כספי פיצויים תשאיר אותך עם פנסיה קטנה יותר. זהו.
אם אתה מאמין שתקבל ירושה כלשהי או שאתה חושב שחוק פנסיה חובה ישאיר אותך עם מספיק כסף (התשובה למקרה השני היא לא) משוך את הכסף.

בעד להשאיר.

הפנסיה תיהיה יותר גבוהה.

1. מכיר את הפתגם "שום דבר לא בטוח מלבד המוות ו...מיסים"? לא הייתי בונה על שום דבר.
2. נכון. איך ירוויחו? גם בהשקעה ישירה ללא מתווכים בשוק ההון יש מיסוי. בעצם בכל מה שחוקי יש מיסוי. קרנות פנסיה הוא מנגנון די נוח כשזה מגיע למיסוי בניגוד למכשירי חסכון אחרים. כמובן וגם אפשר להתווכח ולהדיין על דמי הניהול באופן פרטי או דרך סוכן, אבל הכי קובע הוא באיזו חברה אתה עובד. ככל שהחברה גדולה ובטוחה יותר, כך בדרך כלל הסדרי הפנסיה שלה מול החברה טובים יותר. ע"ע צה"ל (הייתי שם רק 10 שנים) וחוזה הפנסיה הצוברת מול חברת "הראל". אין דמי ניהול חודשיים ודמי הניהול השנתיים הם רק 0.0018% (!).
3. ע"ע סעף 2. לא לכל אחד יש את הידע, הזמן, היכולת, הרצון או הכלים באופן אחד, טוב יותר. אולי אתה מאלו שידם משגת יותר, אולי לא. לא רואה בזה סיבה לוותר על החסכון הפנסיוני בשום דבר.
4. נכון כי שום דבר לא בטוח. מי כן יראה? שאירים או כל מי שרצה להוריש לו. ואם לא - אז אתה כן תהנה מהכסף באופן ישיר. להגיד מעכשיו שיש מצב שלא תהנה מהכסף זו לא סיבה לאי-חסכון, בהנחה ואתה כן מעוניין לחסוך.
5. סיכוי אפסי. רפורמת בכר הבטיחה שדבר כזה לא יקרה ואנחנו עדיין נמצאים במדינת עולם ראשונה. התקשורת תמיד בעד רייטינג ובאופן קצת יותר מדעי וסטטיסטי, אנחנו רחוקים מכך.

עם מה ש-StarDust רשם על המקדם זה נכון ולא. כי לא רק תוחלת החיים היא שמשפיעה, אלא גם הגיל ליציאה לפנסיה (שעולה) ו/או גם העובדה שניתן באופן עצמאי להפריש עדיין כספים לפנסיה לאחר פרישה או בתור עצמי. חוצמזה יש גם השוואות והפרשים בין המינים ובמקרים (כמו שציינו) של פטירה מוקדמת ועוד אלף ואחד מקרים

תעשה ביטוח מנהלים ולא תיהיה תלוי במקדם.
תמיד יש אלטרנטיבות..

לדעתי כבר שלוש שנים, אם לא יותר, שכבר אין מקדם מובטח (שגם לפני כן לא היה באמת מובטח - קרא את האותיות הקטנות) בביטוחי המנהלים.
וגם כשכביכול היה - הם תקעו לך את האלמנט בדמי הניהול המטורפים שבביטוחים האלה.

לדעתי כבר שלוש שנים, אם לא יותר, שכבר אין מקדם מובטח (שגם לפני כן לא היה באמת מובטח - קרא את האותיות הקטנות) בביטוחי המנהלים.
וגם כשכביכול היה - הם תקעו לך את האלמנט בדמי הניהול המטורפים שבביטוחים האלה.
לי נאמר אחרת לא מזמן עי סוכן הביטוח.. אבל אני אבדוק את האותיות הקטנות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית