הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דגים גדולים כמו טונה יכולים להזיק לבריאות הנפש (הרעלת כספית)

armyswat

משתמש מתחיל
43
5
נק' מוניטין:
8
43
5
דג שיותר גדול מהמחבת לא מומלץ לאכול אותו. בגלל רמות גבוהות בכספית.
כמה שהדג יותר גדול, ככה יש שם יותר כספית.

אסביר את זה ככה.. תחנות כוח עם פחם.. פולטות לאוויר כספית רגילה.. היא יכולה להיות באוויר שנה פלוס! ב 3 ימים היא יכולה לנוע 2,500 קמ בערך.
בקיצור כשהיא באוויר היא נהפכת לכספית לא אורגנית (עם קרניי השמש PhotoChemical reaction), כשהכספית היא לא אורגנית, היא יכולה להיות
באוויר 2 שבועות בערך..

הכספית יורדת עם גשם וגם בלי.. לתוך המים ולכל מיני מקומות. היא שוקעת לתחתית המים למשקע, שם חיידקים (בקטריה - PhytoPlankton) הופכת
את הכספית להרבה יותר מסוכנת שקוראים לה Metyhl-Mercury (כספית אורגנית).

Zoo Plankon שזה פלנקטונים גדולים מחיידקים ו PhytoPlankton, אוכלים את ה PhytoPlankon וככה את כל הכספית הם סופגים לעצמם.
אחרי זה דגים קטנים אוכלים את ה Zoo Plankton, סופגים את כל הכספית מהם.. דגים קצת יותר גדולים אוכלים את הדגים הקטנים.. צוברים מהם
את כל הכספית.. וכך כמה שהדג גדול יותר יש לו יותר כספית.

זה נקרא Food Chain, שרשת אוכל. הנה תמונה שיכולה להסביר את זה ביותר פשוט
ed03e2fc26627f9a54b8bcc36d0f602a.jpg

כשהדג בא לצלחת שלכם אתם סופגים את כל הכספית מהדג אליכם ואז ככל שאוכלים יותר דגים גדולים, ככה צוברים יותר כספית.
כספית במיוחד מזיקה למוח, הכספית היא בעצם מאוחסנת שם במיוחד, וזה גורם לכל מיני בעיות נפש.. דכאון, סכיזופרניה, ולמעל 200 מחלות.

הנה תמונות של אנשים עם הרעלה של כספית גבוהה מאכילת דגים בלבד
el49s9.png

המקרה למעלה עם התמונות זה מיפן ממינמטה, היה שם מפעל של כימיקלים.. והם השתמשו בכלי שעוזר עם כספית ליצור חומר כלשהו, ואת כל הזבל הם השליכו לים.
והים היה ממש ממול העיר מינמטה, אחרי זה כל מי שאכל מהדגים, צדפות, שרימפס מתו, או שהיו להם בעיות נפש חמורות מאוד.
חתולים.. קראו להם חתולים מתאבדים.. שאכלו דגים.. התחילו להתסובב בפרעות ולקפוץ.. וחלק רצו לתוך הים ותבעו למוות.

הנה סרטון למי שרוצה לראות (ניסוי של כספית על חתול באותו זמן בגלל הבעיה של מינמטה בשביל מחקר)

באמריקה בלבד לפי EPA שזה אומר Environmental Protection Agency.. כל שנה נפלט 50 טון של כספית לאוויר.. זה רק מאמריקה.. תחשבו כמה מסין ומכל העולם, כולם בסכנה מאכילת דגים גדולים, כמה שגדול יותר, יותר גרוע. טונה למשל היא מאוד גדולה, מומלץ לא לאכול אותה.

באיזה מקורות אחרים יש כספית שצריך להזער ממנה? סתימות אמלגם שהם עשויות מ 50% כספית.. כל פעם שאתם אוכלים משהו, שותים משהו חם, או מצחצחים שיניים, אדים של כספית נפלטים.. כ 15 מיקרו גרם לכל סתימת אמאלגם.. 80% נספג בריאות, זה עובר לדם ומשם יכול לעבור למוח ולכל חלקי הגוף, ולשבש דברים.
סוף לכספית: ייאסר השימוש בה במדי חום ובסתימות

מי שרוצה להוציא סתימות אמלגם, לא מומלץ לעשות את זה דרך רופא שיניים רגיל בגלל שבזמן הקדיחה החוצה זה יכול להגביר את הנזק פי כמה.. ולגרום לנזק גרוע יותר.. אז זה למה צריך למצוא רופא ביולוגי עם הכשרה של IAOMT, יש בארץ כמה.. בחיפה, רמת גן ותל אביב, הנה האתרים שלהם.

תל אביב - רפואת שיניים ביולוגית | ד"ר ירדן גולדשטיין
חיפה - מרפאה - רופא שיניים ביולוגי
רמת גן - החלפת סתימות אמלגם | hodent

ומה התחליף לסתימות כספית? כספית שרף (לבנה) לא מומלצת בגלל שזה בעצם פלסטיק BPA (Bisphenol-A) שזה מזיק.
גם סתימות קרמיות מזיקות, וגם סתימות זהב, יש שם חומרים מסוכנים, לפי מה שאני זוכר ניקל, נחושת ועוד משהו.
לפי האתר mercurytalk.com יש איזה משהו נקרא DiamondLite .. שזה נחשב הכי בטוח.. אך אני לא יודע במה ה 3 מרפאות השיניים הביולוגיות למעלה משתמשים ב.. צריך להתקשר או לקבוע תור ולראות.

Biogeochemical mercury cycle eating.png

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נרשמת היום לפורום רק כדי שאני אפסיק לקנות טונה?
לא, בטעות מצאתי את האתר, ראיתי אשכול מ 2010, עניתי לו.. ואז אמרתי אולי אני אכתוב כאן על כמה דברים שאני יודע כי נחמד לראות פורום תזונה.

לא, בטעות מצאתי את האתר, ראיתי אשכול מ 2010, עניתי לו.. ואז אמרתי אולי אני אכתוב כאן על כמה דברים שאני יודע כי נחמד לראות פורום תזונה.
רק לפרוטוקול, עברנו בפורום הזה כבר לפני כמה שנים את השלב האבולוציוני שבו מאמינים לשטות שלא צריך לאכול טונה בגלל כספית.

• פותח/ת השרשור
רק לפרוטוקול, עברנו בפורום הזה כבר לפני כמה שנים את השלב האבולוציוני שבו מאמינים לשטות שלא צריך לאכול טונה בגלל כספית.
לול, תקרא את מה שכתבתי. ותראה את התמונות שפרסמתי בשחור לבן בגלל הרעלת כספית גבוהה.
זה לא רק טונה, אלא דגים גדולים, כמה שיותר גדול, ככה יש בו יותר כספית.

רשמתי שלב אחרי שלב איך הכל נוצר.
זה ממש לא אמונה.

לול, תקרא את מה שכתבתי. ותראה את התמונות שפרסמתי בשחור לבן בגלל הרעלת כספית גבוהה.
זה לא רק טונה, אלא דגים גדולים, כמה שיותר גדול, ככה יש בו יותר כספית.

רשמתי שלב אחרי שלב איך הכל נוצר.
רשמת שלב אחרי שלב איך זה נוצר במידה ואתה אוכל מוצרים בעלי רמות גבוהות של כספית, אבל הבעיה במה שכתבת היא שריאלית זה לא קורה כי בטונה בארץ יש ריכוזים נמוכים מאוד של כספית אז אתה יכול להמשיך לאכול טונה בלי לדאוג.
יש סיבה שבתמונות שצירפת רואים אנשים בשחור לבן מהמאה הקודמת ולא מרימי משקולות מהעשורים האחרונים שאוכלים 2 טונות ביום.

• פותח/ת השרשור
רשמת שלב אחרי שלב איך זה נוצר במידה ואתה אוכל מוצרים בעלי רמות גבוהות של כספית, אבל הבעיה במה שכתבת היא שריאלית זה לא קורה כי בטונה בארץ יש ריכוזים נמוכים מאוד של כספית אז אתה יכול להמשיך לאכול טונה בלי לדאוג.
יש סיבה שבתמונות שצירפת רואים אנשים בשחור לבן מהמאה הקודמת ולא מרימי משקולות מהעשורים האחרונים שאוכלים 2 טונות ביום.
איך אתה יודע שבארץ זה לא קורה? מאיפה אתה לוקח את זה שבארץ יש ריכוזים קטנים? קראתה על זה שכתבתי שכספית יכולה להיות באוויר מעל שנה וב 3 ימים יכולה לנוע 2,500 קילומטר? אז זה לא ממש משנה אם נפלט פה הרבה כספית מהמפעלים שלנו כי זה יכול גם להגיע מסין ומכל הארצות וגם מאירופה.

בסין כל מה שהם עושים שם הכל מגיע באדים למערב אמריקה בכמויות גדולות.

ולגביי התמונה.. מה זה משנה.. תכתוב בגוגל Minamata Disease או בגוגל תמונות..
מחלת מינמטה – ויקיפדיה

איך אתה יודע שבארץ זה לא קורה?
כי היו תקופות שבהן דיברו על זה הרבה בפורום. זה היה מזמן. אין לי כוח לחפש פה אשכולות של כמה שנים אחורה. אתה לא פותח פה נושא חדש שלא דיברנו עליו לפני ולא מחדש לנו כלום. כבר עברנו את זה.
מאיפה אתה לוקח את זה שבארץ יש ריכוזים קטנים?
אני מאמין של @יהושע64 תהיה תשובה לזה. נחכה לתגובה שלו.
קראתה על זה שכתבתי שכספית יכולה להיות באוויר מעל שנה וב 3 ימים יכולה לנוע 2,500 קילומטר? אז זה לא ממש משנה אם נפלט פה הרבה כספית מהמפעלים שלנו כי זה יכול גם להגיע מסין ומכל הארצות וגם מאירופה.
מה אתה רוצה שאני אעשה עם המידע הזה?
בסין כל מה שהם עושים שם הכל מגיע באדים למערב אמריקה בכמויות גדולות.
סבבה, זה מאוד מעניין, אבל אני לא הולך להפסיק לאכול טונה.

• פותח/ת השרשור
כי היו תקופות שבהן דיברו על זה הרבה בפורום. זה היה מזמן. אין לי כוח לחפש פה אשכולות של כמה שנים אחורה. אתה לא פותח פה נושא חדש שלא דיברנו עליו לפני ולא מחדש לנו כלום. כבר עברנו את זה.

אני מאמין של @יהושע64 תהיה תשובה לזה. נחכה לתגובה שלו.

מה אתה רוצה שאני אעשה עם המידע הזה?

סבבה, זה מאוד מעניין, אבל אני לא הולך להפסיק לאכול טונה.
תחשוב לבד מה תעשה עם המידע הזה. אם כספית באוויר יכולה לנוע כל כך הרבה אז כנראה שמכל הארצות זה יכול להגיע לפה, ורק מאמריקה כל שנה 50 טון של כספית נפלטים.

את כל המידע שאני לוקח הוא מספר, המון חיפוש באינטרנט, סרטונים, המון תמונות, מחקרים מאתרים של .gov (ממשלה) ורופאים. ומעוד אתרים.
http://www.who.int/ipcs/publications/cicad/en/cicad50.pdf

מהאתר

"Over 90% of atmospheric mercury is elemental
mercury vapour. Glass et al. (1991) indicated that
mercury may travel as far as 2500 km in just 72 h"

תחשוב לבד מה תעשה עם המידע הזה. אם כספית באוויר יכולה לנוע כל כך הרבה אז כנראה שמכל הארצות זה יכול להגיע לפה, ורק מאמריקה כל שנה 50 טון של כספית נפלטים.
הבנתי. אתה בעצם לא טוען שצריך להפסיק לאכול דגים כמו טונה בעלי כספית כי זה לא משנה, גם ככה נמות מתישהו מהרעלת כספית שבאה אלינו דרך האוויר ממדינות אחרות

ביאסת אותי על הקטע עם הסתימות, כל סתימה שחורה עשויה מאמלגם ?
הבנתי שגם על הלבנות יש מחקרים לא מחמיאים והן גם פחות יעליות, מה מצפים שאני אשים דבק בשן וזהו?

• פותח/ת השרשור
הבנתי. אתה בעצם לא טוען שצריך להפסיק לאכול דגים כמו טונה בעלי כספית כי זה לא משנה, גם ככה נמות מתישהו מהרעלת כספית שבאה אלינו דרך האוויר ממדינות אחרות
לא נרעלים ככה. זה גבוהה מדיי באטמוספירה, זה נופל לאדמה או לים עם גשם או בלי. אתה אף פעם לא תקבל הרעלת כספית ככה אלא אם יש סכנה קרובה מאוד כמו סתימות אמגלם (50% כספית), או אם התפוצץ באזור מנורת פלורוסנט שהיא יכולה לפלפוט המון כספית כאדים, זה למה אומרים צריך לעזוב את המקום במיידית, כי האדים של הכספית יכולה להיות בערך כ 4 שעות אחרי התפוצצות המנורה בסביבה ויכולה להשאר שנים בבניין על הרצפה,ואם לדוגמא זה קרה בדיוק על שטיח אז כל פעם כשאתה שואב אבק במקום זה עוד פעם יכול להיות ברמות מסוכנות באוויר או אפילו בלי שואב אבק, כל פעם כשמהקום מתגרה על ידיי משהו, זה יכול להשאר במקום שנים על גביי שנים. כל 4 שנים בערך מתפוצצת מנורת פלורוסנט בבית.
או אם אתה עובד בתוך כור של יצור כספית כנראה בלי הגנה עליך על כל הגוף, לא רק מסכה לפנים.
ביאסת אותי על הקטע עם הסתימות, כל סתימה שחורה עשויה מאמלגם ?
הבנתי שגם על הלבנות יש מחקרים לא מחמיאים והן גם פחות יעליות, מה מצפים שאני אשים דבק בשן וזהו?
יש 3 מרפאות שציינתי, אפשר להתקשר אליהם או לעשות תור, בחיפה אמרו לי לעשות תור לבדיקה.. מחר אתקשר למפראות האחרות בשביל לבדוק מה יש בתור תחליף וכפי שציינתי גם יש איזה חומר בשם DiamondLite או משהו כזה.. לא יודע הרבה על זה וגם לא מצאתי הרבה מידע על זה שזה נחשב כהכי בטוח.. אולי יש משהו אחר.. אני צריך לברר את זה דרך המרפאות. סתימת אמלגם (סתימת כספית) היא בצבע אפור.

נערך לאחרונה:
Mercury gets into the oceans from multiple sources, such as air and water pollution as well as naturally occurring minerals. Much of the mercury in the North Pacific, for instance, comes from air pollution, especially power plants in Asia, according to a study published in August 2013 in the journal Nature Geoscience.

מעריכה את האשכול, אבל אם כך, כספית מצויה גם באוויר, משמע גם האוויר מסוכן לנו. (נסתגר בריק וזהו)
ברור שכספית מצויה בדגים, אבל בדקת כמה באמת מצוי למשל בטונה משומרת?
Mercury And Tuna - Setting The Record Straight!

• פותח/ת השרשור
Mercury gets into the oceans from multiple sources, such as air and water pollution as well as naturally occurring minerals. Much of the mercury in the North Pacific, for instance, comes from air pollution, especially power plants in Asia, according to a study published in August 2013 in the journal Nature Geoscience.

מעריכה את האשכול, אבל אם כך, כספית מצויה גם באוויר, משמע גם האוויר מסוכן לנו. (נסתגר בריק וזהו)
ברור שכספית מצויה בדגים, אבל בדקת כמה באמת מצוי למשל בטונה משומרת?
Mercury And Tuna - Setting The Record Straight!
המון פה כתבתי שכספית מצויה באוויר כן, אבל גבוהה מדיי, לפי מה שאני יודע, לא שמעתי אף פעם על זה שאפשר לקבל הרעלת כספית בגלל כספית שנמצאת באטמוספירה בישירות.

שמעתי על דגים, סתימות אמלגם, כל מיני אביזרים עשויים מכספית, כור ליצור כספית, מנורות פלורוסנט.. אבל ישירות מהאוויר מהאטמוספירה? לא שמעתי על דבר כזה.

המון פה כתבתי שכספית מצויה באוויר כן, אבל גבוהה מדיי, לפי מה שאני יודע, לא שמעתי אף פעם על זה שאפשר לקבל הרעלת כספית בגלל כספית שנמצאת באטמוספירה בישירות.
עזוב כספית, למה ללכת רחוק, מה עם אנשים שמעשנים לידך כשאתה עובר ברחוב ? SECOND HAND SMOKE..
(4000 CARCINOGENES)
הנקודה שלי היא: העלאת כאן משהו שצריך לדאוג לגביו, אבל זיהום האוויר שלנו זה משהו ידוע. (אחזור שנית, אולי כדאי שנתנזר מהכל ונחיה בואקום)
כך גם לגבי דגים, בהחלט אפשר להנות מטונה משומרת פעמיים ביום אלא אם אתה ילד/בהריון.

• פותח/ת השרשור
עזוב כספית, למה ללכת רחוק, מה עם אנשים שמעשנים לידך כשאתה עובר ברחוב ? SECOND HAND SMOKE..
(4000 CARCINOGENES)
זה כבר משהו אחר. דיברתי על ספציפית על כספית. לגביי עישון זה לא נורא. אם הבנאדם לא מעשן אז לא יקרה לו כלום.
גם לידיי עישנו.. כלום לא יקרה מזה. זה תהליך נזק שקורה אחרי שנים. 20 שנה או 30 או יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית