היי,
כשקראתי מדריך על סקוואט בנעוץ נתקלתי בחלק הבא:
ממה שזכור לי, ריפטו ועוד אנשים מנוסים רבים אמרו שרצוי להמנע מהרמת הראש בעת ביצוע הסקוואט, ולשמור על הראש ניטרלי (לא לשנות את המנח שלו. שישאר ישר עם עמוד השדרה).
נוסף על כך, ידוע לי שהולסלבה מנובר אמור להיות מבוצע לחלוטין. זאת אומרת לא חצי ולסלבה. זאת אומרת, לא לשאוף לפני הירידה ולשאוף בדרך למעלה או בנקודה הקשה ביותר, אלא לשאוף לפני הירידה ולשאוף כשמסיימים את העלייה.
מאחר ואין לי איך לצטט מהספר של ריפטו על לאן מסתכלים בסקוואט, אצרף כאן סרטון של אלן ת'רול (פאוורליפטר עם ערוץ מומלץ ביוטיוב),
מידע אודות הולסלבה מנובר, יש סרטון ביוטיוב של ריפטו מארח דוקטור כלשהו שמסבירה על המנובר ולמה רצוי לבצע אותו במלואו.
בקצרה:
ארוך יותר:
אם יש משהו שלא דייקתי בו, אשמח לדעת. אם לא הבנתי נכון את הכתוב בנעוץ, גם אשמח לדעת.
כשקראתי מדריך על סקוואט בנעוץ נתקלתי בחלק הבא:
הבט מעט למעלה כאשר תבצע סקוואט , על מנת למנוע עיגול הגב העליון. התנועה אמורה להיות מן הירכיים, במשיכת הישבן אחורה ולא מטה. זה יעזור לשמור על השוקיים אנכיות. בדרך למטה, שמרו על הטורסו כמה שאפשר בצורה אנכית, תוך שאתם ממשיכים למשוך את הירכיים לאחור ולדחוף את הברכיים החוצה, למנוע את קריסתם פנימה. האופן שבו מתאמן ירד ישפיע על האופן שבו הוא יעלה. כשהגענו לעומקה הרצוי, התחילו לעלות כשאתם דוחפים את ראשכם לאחור והמשיכו להתרכז בהוצאת הברכיים החוצה.
אחת מהטעויות הנפוצות בסקוואט, או ביצוע כל תרגיל, היא נשימה לא נכונה. בהתחלה, המתאמן צריך לשאוף בדרך למטה, ולנשוף בדרך למעלה. מתאמנים מתקדמים יקחו מספר נשימות עמוקות, ישמרו על האוויר בדרך למטה וינשפו בעוצמה בנקודה הקשה בדרך למעלה. טנכיקה זו נקראת "חצי ולסלבה", ודרושה אימון כמו כל טכניקה אחרת.
ממה שזכור לי, ריפטו ועוד אנשים מנוסים רבים אמרו שרצוי להמנע מהרמת הראש בעת ביצוע הסקוואט, ולשמור על הראש ניטרלי (לא לשנות את המנח שלו. שישאר ישר עם עמוד השדרה).
נוסף על כך, ידוע לי שהולסלבה מנובר אמור להיות מבוצע לחלוטין. זאת אומרת לא חצי ולסלבה. זאת אומרת, לא לשאוף לפני הירידה ולשאוף בדרך למעלה או בנקודה הקשה ביותר, אלא לשאוף לפני הירידה ולשאוף כשמסיימים את העלייה.
מאחר ואין לי איך לצטט מהספר של ריפטו על לאן מסתכלים בסקוואט, אצרף כאן סרטון של אלן ת'רול (פאוורליפטר עם ערוץ מומלץ ביוטיוב),
מידע אודות הולסלבה מנובר, יש סרטון ביוטיוב של ריפטו מארח דוקטור כלשהו שמסבירה על המנובר ולמה רצוי לבצע אותו במלואו.
בקצרה:
ארוך יותר:
אם יש משהו שלא דייקתי בו, אשמח לדעת. אם לא הבנתי נכון את הכתוב בנעוץ, גם אשמח לדעת.