הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ביצים לפני אימון

Omri453523

משתמש מתחיל
178
5
נק' מוניטין:
5
178
5
שלום
רציתי לדעת אם אני מתאמן בבוקר ובארוחת בוקר אני אוכל שלוש ביצים וזה יוצא הארוחה לפני אימון שלי האם ביצים זה אופציה טובה לארוחה לפני אימון או שלא כי קראתי בחלק מהמקומות שעדיף להימנע מביצים לפני אימון

רציתי לדעת אם אני מתאמן בבוקר ובארוחת בוקר אני אוכל שלוש ביצים וזה יוצא הארוחה לפני אימון שלי האם ביצים זה אופציה טובה לארוחה לפני אימון או שלא כי קראתי בחלק מהמקומות שעדיף להימנע מביצים לפני אימון
אין בעיה עם זה

לא מכיר בעיה כלשהי, רק תדאג שזה לא כבד לך מדי כארוחה לפני אימון
אולי גם מומלץ להוסיף איזו פחמימה פשוטה, כי לוקח לגוף זמן להכין מחלבון ושומן אנרגיה זמינה, שהיא די נמוכה גם ככה בבוקר

• פותח/ת השרשור
כן אני מוסיף לזה פחמימה ליד פשוט ראיתי סרטון של חיים כהן שהוא לא ממליץ לאכול ביצים לפני אימון כי הם מכילים קזאין

מי זה? ומי נתן לו הסמכה לתת המלצות?

לא ממליץ לאכול ביצים לפני אימון כי הם מכילים קזאין
כי?

קח משפט לדוגמא, אל תאכל פרי לפני אימון כי זה מכיל פרוקטוז.

המשפט הכלה נכון, וזה עם מילה "מדעית" פרוקטוז....אלבומין...וואו..מילים מילים ועוד מילים.
מילים מיוחדות לא הופכות משפט לנכון

(מחקר מוכיח שלהוסיף אחוזים למשפט גורם לו להשמע 97% יותר נכון - מבין את ההקבלה?)

החלבון בביצה הוא אלבומין והוא די מהיר פחות ממי גבינה אבל עדיין מהיר
אז?

כן אני מוסיף לזה פחמימה ליד פשוט ראיתי סרטון של חיים כהן שהוא לא ממליץ לאכול ביצים לפני אימון כי הם מכילים קזאין
דבר ראשון אין בעיה לאכול קזאין לפני אימון (אם אתה אישית לא מרגיש משהו כמו כבדות וכדומה ממאכל מסויים)
דבר שני החלבון בביצים הוא לא קזאין. קזאין הוא אחד מהחלבונים של החלב, השני הוא מי גבינה.

אז לפי מה שאני מבין אין בעיה שביצים יהיו pre workout
נכון, אבל יש בעיה עם הניסיון שלך לדחוף את הביטוי Pre-workout למשפט הזה.
@kotzer רמות האנרגיה לא בהכרח נמוכות יותר בבוקר ולגוף לא לוקח זמן להפיק אנרגיה משומן או מחלבון, אחרת לא היית מתפקד עד שתהליך הפקת האנרגיה היה מתחיל. גם אם נעזוב את העובדה שכל הנושא מאוד אינדיווידואלי, ההנחה שלך שהמטבוליזם מסתמך על המזון האחרון שהכנסת לפה היא שגויה.

נכון, אבל יש בעיה עם הניסיון שלך לדחוף את הביטוי Pre-workout למשפט הזה.
@kotzer רמות האנרגיה לא בהכרח נמוכות יותר בבוקר ולגוף לא לוקח זמן להפיק אנרגיה משומן או מחלבון, אחרת לא היית מתפקד עד שתהליך הפקת האנרגיה היה מתחיל. גם אם נעזוב את העובדה שכל הנושא מאוד אינדיווידואלי, ההנחה שלך שהמטבוליזם מסתמך על המזון האחרון שהכנסת לפה היא שגויה.
רמות האנרגיה כן נמוכות בבוקר כי אתה אחרי צום של לפחות 8 שעות (במידה ואכלת מיד לפני השינה וישנת 8 שעות, לרוב אתה לא תאכל מיד לפני השינה), וזה גם למה הקורטיזול הכי גבוה בבוקר, וזה כדי להכין אנרגיה לגוף על הבוקר, אחרת היית תשוש לחלוטין
ולגוף לוקח זמן להכין אנרגיה מחלבון ושומן, לפחות 40 דקות בערך רק עד שהספיגה תתחיל בכלל, בנוסף להכין אנרגיה מחלבון זה תהליך לא יעיל במיוחד, אז עד שתיווצר ממנו מספיק אנרגיה גם ייקח זמן, ומשומן זה מאוד תלוי בבנאדם, אבל גם שם, חוץ מחומצות שומן בינוניות, יצירת אנרגיה משומן זה לא תהליך לטווח הקצר, צריך קצת זמן

• פותח/ת השרשור
השאלה שלי אז אם אתה מציג את ביצים כאיטים לעיכול האם זה יעיל להפיק מהם אנרגיה לאימון או שזה אפילו יכול לפגוע באימון כי הגוף עסוק בלפרק אוכל

השאלה שלי אז אם אתה מציג את ביצים כאיטים לעיכול האם זה יעיל להפיק מהם אנרגיה לאימון או שזה אפילו יכול לפגוע באימון כי הגוף עסוק בלפרק אוכל
לפגוע אני לא חושב, זה למה אמרתי אבל שתראה אם זה מכביד עליך או לא
וזה גם למה אמרתי לאכול איזו פחמימה פשוטה, כי אולי הן יעזרו לך במהלך האימון, אבל כדאי גם משהו שיכין אותך לאימון

רמות האנרגיה כן נמוכות בבוקר כי אתה אחרי צום של לפחות 8 שעות (במידה ואכלת מיד לפני השינה וישנת 8 שעות, לרוב אתה לא תאכל מיד לפני השינה), וזה גם למה הקורטיזול הכי גבוה בבוקר, וזה כדי להכין אנרגיה לגוף על הבוקר, אחרת היית תשוש לחלוטין
ולגוף לוקח זמן להכין אנרגיה מחלבון ושומן, לפחות 40 דקות בערך רק עד שהספיגה תתחיל בכלל, בנוסף להכין אנרגיה מחלבון זה תהליך לא יעיל במיוחד, אז עד שתיווצר ממנו מספיק אנרגיה גם ייקח זמן, ומשומן זה מאוד תלוי בבנאדם, אבל גם שם, חוץ מחומצות שומן בינוניות, יצירת אנרגיה משומן זה לא תהליך לטווח הקצר, צריך קצת זמן
זה מצחיק שאתה מדבר בביטחון מלא על דקויות שגם פרופסורים לכימיה, ביולוגיה ותזונה לא היו ממהרים להכריע עליהן.
אין זמנים מדויקים, אין מהיר ואטי בהכרח. זה תלוי בעשרות גורמים שאת רובם עוד לא הספקת ללמוד.
ממליץ לך להיעזר במעט ספקנות וצניעות להבא. אתה טועה ומטעה כרגע.

זה מצחיק שאתה מדבר בביטחון מלא על דקויות שגם פרופסורים לכימיה, ביולוגיה ותזונה לא היו ממהרים להכריע עליהן.
אין זמנים מדויקים, אין מהיר ואטי בהכרח. זה תלוי בעשרות גורמים שאת רובם עוד לא הספקת ללמוד.
ממליץ לך להיעזר במעט ספקנות וצניעות להבא. אתה טועה ומטעה כרגע.
ברור שאין פה מדויק, אבל יש דברים שאפשר להגיד יחסית בוודאות גם בלי להיות מומחה גדול
אם תשאל אם אפשר להשתמש בסטייק כחטיף לפני אימון, כנראה אפשר להגיד בביטחון די מלא שזה לא יהיה יעיל במיוחד
אז נכון שבביצים החלבונים והשומנים הם קצת פחות מורכבים, אבל עדיין לא משהו שתוכל להגיד שיהיה יעיל במיוחד לרוב המוחלט של האנשים

למה אתה חושב שהחברה לך אנרגיה באימון? אתה לא מרתויניסט. אם אתה רוצה להתעורר קח קפאין

ברור שאין פה מדויק, אבל יש דברים שאפשר להגיד יחסית בוודאות גם בלי להיות מומחה גדול
אם תשאל אם אפשר להשתמש בסטייק כחטיף לפני אימון, כנראה אפשר להגיד בביטחון די מלא שזה לא יהיה יעיל במיוחד
אז נכון שבביצים החלבונים והשומנים הם קצת פחות מורכבים, אבל עדיין לא משהו שתוכל להגיד שיהיה יעיל במיוחד לרוב המוחלט של האנשים
אתה עדיין מפספס את הנקודה שלי בקילומטר וחוזר על אותן טעויות. רמז: סטייק זה אחלה של מאכל לפני אימון. יותר מזה, כל מאכל שמתאים לערכים התזונתיים שלך ואינו מכביד עליך במהלך האימון יתאים לפני אימון.
אבל אם אתה רוצה להמשיך לפזר כאן שגיאות וברוסיינס, בהצלחה.

אתה עדיין מפספס את הנקודה שלי בקילומטר וחוזר על אותן טעויות. רמז: סטייק זה אחלה של מאכל לפני אימון. יותר מזה, כל מאכל שמתאים לערכים התזונתיים שלך ואינו מכביד עליך במהלך האימון יתאים לפני אימון.
אבל אם אתה רוצה להמשיך לפזר כאן שגיאות וברוסיינס, בהצלחה.
אני לא מדבר על מה אפשר לעשות, אפשר לעשות הרבה דברים, אבל השאלה היא מה כדאי ומה יעזור יותר
רק חלבון ושומן אחרי הרבה שעות בלי כלום יכולים לעזור, אבל לא כמו ששילוב עם פחמימה יכול לעזור
המצב קצת שונה אם הדיאטה שלך ברגיל היא דלת פחמימות, אבל במידה ולא, כדאי לעבוד עם איך שהגוף רגיל אליו, כי מערכות האנרגיה שלו מותאמות יותר למשהו אחד ולא אחר

מה זה אומר שרמות האנרגיה נמוכות? אין לך מאגרי גליקוגן בגוף? אתה נכנס לקטוזיס כל בוקר?

מה זה אומר שרמות האנרגיה נמוכות? אין לך מאגרי גליקוגן בגוף? אתה נכנס לקטוזיס כל בוקר?
יש, אבל המאגרים בבוקר נמוכים, בכיף אפשר להסתדר עם זה, אבל לא משהו אידאלי לאימון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית