ייעוץ לא יכול לעשות סקוואט אחורי בגלל פציעה בכתף

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
לפני חודשיים פרקתי את הכתף ואני לא מצליח להיכנס לפוזיציה אפילו של HB וזה מרגיש לא נעים כל כך בכתף ..אני מאמין שבעתיד אוכל לעשות היי בר (לואו בר כנראה שאף פעם) אבל בנתיים אני לא יודע מה עדיף לעשות על מנת להרים הכי הרבה שאני יכול בהיי בר מבלי לעשות היי בר למישהו יש פתרון ? אין לי נעלי משקולנים עם עקב גבוהה אז לא יודע כמה פרונט סקוואט יהיה פתרון טוב

ראיתי שיש מוט כזה מיוחד שתופסים מקדימה ואז אפשר לעשות BACK סקוואט מבלי לפגוע בכתף הבעיה היא שאין את זה במכון שלי :/
לעשות רק דדליפט ולג פרס כעזר זה לא רעיון טוב ? (ככה אוכל להביא את הדדליפט שלי למספרים גבוהים ואז אחזור לסקוואט כשאוכל)

יש לציין שאם אני שובר את המפרק כף יד זה מרגיש קצת יותר טוב בכתף (כאילו לוקח את המרפקים יותר קדימה)

נערך לאחרונה:
קרע בקפסולה = labrum tear ? סליחה אני פשוט לא מבין במונחים בעברית כי אני קורא על זה רק באנגלית
אם כן אז הוא ציין שיש לו labrum tear מאובחן ב MRI וראיתי הרבה כאלה שמתאמנים עם זה וזהירים ולא פרקו שוב
בנוסף , משה מנהל האתר פרק את הכתף וקרע את הרצועות ומתאמן והכל טוב איתו

אני גם לא באדיבילדר , לא פאוורליפטר , לא שחקן פוטובול או ספורטאי שמערב את הכתף ...לא מחפש עתיד באימונים סך הכל מתאמן לבריאות ולכיף ולהראות טוב
כן זו הכוונה
וכל אלה מתאמנים עם הקרע עדיין קיים? אני די בספק

כן , ממה שראיתי באינטרנט
אל תאמין לכל מה שאתה רואה באינטרנט, ברוב המקרים הם לא יספרו על המצב הקיים
אם אתה רוצה באמת לדעת, תשאל אותם ותתייעץ עם אנשי מקצוע
במידה והבריאות שלך בסיכון לך תמיד על הדרך הזהירה, כי במידה ואתה צודק, אז אחלה לך, אבל במידה ואתה טועה יכול להישאר לך נזק תמידי

• פותח/ת השרשור
אל תאמין לכל מה שאתה רואה באינטרנט, ברוב המקרים הם לא יספרו על המצב הקיים
אם אתה רוצה באמת לדעת, תשאל אותם ותתייעץ עם אנשי מקצוע
במידה והבריאות שלך בסיכון לך תמיד על הדרך הזהירה, כי במידה ואתה צודק, אז אחלה לך, אבל במידה ואתה טועה יכול להישאר לך נזק תמידי
נזק תמידי ? הנזק הכי חמור שיכול לקרות זה שאני אפרוק את הכתף שוב תקן אותי אם אני טועה ואז אני באמת אאלץ לעשות ניתוח
ולא הסברת לי למה שאני אפרוק אותה שוב אם אני זהיר

נזק תמידי ? הנזק הכי חמור שיכול לקרות זה שאני אפרוק את הכתף שוב תקן אותי אם אני טועה ואז אני באמת אאלץ לעשות ניתוח
ולא הסברת לי למה שאני אפרוק אותה שוב אם אני זהיר
הנזק הקבוע הוא שהכתף תמיד תישאר מעט דלקתית, וזה פשוט יאכל אותה ויצלק אותה
הסיבה שאתה יכול לפרוק אותה גם אם אתה זהיר היא שהמבנה הגרמי של המפרק נפגע, וגם אם אתה זהיר, יותר קל שדברים ישתבשו, וטעויות קטנות שלרוב לא יורגשו יכולות להפוך להיות בעיות של ממש במצב הזה

• פותח/ת השרשור
הנזק הקבוע הוא שהכתף תמיד תישאר מעט דלקתית, וזה פשוט יאכל אותה ויצלק אותה
הסיבה שאתה יכול לפרוק אותה גם אם אתה זהיר היא שהמבנה הגרמי של המפרק נפגע, וגם אם אתה זהיר, יותר קל שדברים ישתבשו, וטעויות קטנות שלרוב לא יורגשו יכולות להפוך להיות בעיות של ממש במצב הזה
דלקתי = כאב , אם לא כואב לי שאני מתאמן איפה הדלקתיות ?
ארחיב ואומר , גם בתת פריקה נעשה נזק לרקמה ונפגעת היציבות ולא ידוע לי על אף אחד שעושה ניתוח אחרי תת פריקה
ואתה יכול לתת דוגמא למצב שבו אני פורק את הכתף ? אפילו סקוואט אחורי אני לא עושה

דלקתי = כאב , אם לא כואב לי שאני מתאמן איפה הדלקתיות ?
ארחיב ואומר , גם בתת פריקה נעשה נזק לרקמה ונפגעת היציבות ולא ידוע לי על אף אחד שעושה ניתוח אחרי תת פריקה
ואתה יכול לתת דוגמא למצב שבו אני פורק את הכתף ? אפילו סקוואט אחורי אני לא עושה
דלקתי לא תמיד אומר כאב, לפחות לא כאב תמיד, זה יכול להיות רק במצבים מסויימים, או סתם בערב או בתנועות מסויימות
ובתת פריקה נוצר אולי נזק לרקמה, אבל נזק זמני ביותר, קרע לרוב הוא יותר תמידי, והרבה פעמים דורש התערבות, אתה מבלבל בין 2 סוגי נזק שונים לחלוטין
ואם אתה עושה מיליטרי פרס כמו שאמרת שאתה עושה, זה בהחלט מתכון לפריקה חוזרת, אם לא גם דדליפט או מתח יכולים לגרום לפריקה, בידיוק בגלל שהוואקום בקפסולה נעלם, ולא מחזיק יותר במשיכות

• פותח/ת השרשור
דלקתי לא תמיד אומר כאב, לפחות לא כאב תמיד, זה יכול להיות רק במצבים מסויימים, או סתם בערב או בתנועות מסויימות
ובתת פריקה נוצר אולי נזק לרקמה, אבל נזק זמני ביותר, קרע לרוב הוא יותר תמידי, והרבה פעמים דורש התערבות, אתה מבלבל בין 2 סוגי נזק שונים לחלוטין
ואם אתה עושה מיליטרי פרס כמו שאמרת שאתה עושה, זה בהחלט מתכון לפריקה חוזרת, אם לא גם דדליפט או מתח יכולים לגרום לפריקה, בידיוק בגלל שהוואקום בקפסולה נעלם, ולא מחזיק יותר במשיכות
למה שפרס פתאום יגרום לי לפרוק את הכתף? בדדליפט אין מצב זה לא התנועה של הרוטציה אחורה של היד שגורמת לפריקה

למה שפרס פתאום יגרום לי לפרוק את הכתף? בדדליפט אין מצב זה לא התנועה של הרוטציה אחורה של היד שגורמת לפריקה
כי אתה מפעיל לחץ על המפרק, זה למה
ובמקרה של קרע בקפסולה גם משיכה עלולה לגרום לזרוע להחליק ממקומה
תחשוב על המפרק כמו פומפה שמוצמדת טוב, והידית יכולה לזוז בבטיחות וחופשית, אבל ברגע שיש חור בפומפה, ברגע שתנסה להזיז את הידית הפומפה תחליק גם ממקומה, זה בערך מה שקורה בקפסולה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית