הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב תאומים בסקוואט

• פותח/ת השרשור יהב2
  • פורסם בתאריך
י

יהב2

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
לפי מה שהבנתי זה די נפוץ לאנשים שהחליפו לואו בר באולימפיק סקוואטס, ולכן אני מנסה לשאול את כלל האוכלוסיה הסקוואטרית
קרה למישהו בזמן סקוואט עמוק התאומים כואבים? זה לא רק בזמן סקוואט עם משקל גם אם אני נמצא על הברכיים והתחת נוגע בתאומים, כאב חד.
מה עושים עם זה?

חימום כמו שצריך ומתיחות אחרי כדי לשפר דורסיפלקשיין
אם זה משהו שהתחיל רק לאחרונה יכול להיות שזו דלקת

הפעמים היחידות שכאב לי בתאומים בסקוואט, היה רק בתחילת דרכי כאשר הם היו חלשים לעומת יתר הרגל. וגם אז זה היה יותר בכיוון של פאמפ, מאשר כאב מגביל

• פותח/ת השרשור
לא ממש יודע למה אני עוזר להייטר כמוך, אולי יש לי לב טוב מידי, אבל מה שאתה מתאר נקרא קומפארטמנט סינדרום וזה חמור. אם לא יטופל יגיע למצב של ניתוח במקרה הטוב או נזק בלתי הפיך לעצבים ברגליים במקרה הרע, וזה ניתוח מסובך עם הרבה סיכונים.
רציני לגמרי.

לא ממש יודע למה אני עוזר להייטר כמוך, אולי יש לי לב טוב מידי, אבל מה שאתה מתאר נקרא קומפארטמנט סינדרום וזה חמור. אם לא יטופל יגיע למצב של ניתוח במקרה הטוב או נזק בלתי הפיך לעצבים ברגליים במקרה הרע, וזה ניתוח מסובך עם הרבה סיכונים.
רציני לגמרי.

wtf באמת?

גידלתי אבל איך
מבדילים בין זה לבין שין ספליט ?
הכאב לא באותו מקום, הוא בצד השני.
זה לא שאין עוד פתולוגיות של כאבי שוקיים. בטוח יש אפשרויות נוספות שאני לא יודע עליהן. אבל מעבר מלואו באר להיי באר וכאבים בשוק מאחורה? קלאסי שזה יהיה קומפארטמנט סינדרום עקב הלחץ של הירך על השוק בגלל השינוי במכניקה. אולי יש לו משהו אחר, לא יודע, לא עשיתי לו MRI אבל מה שהוא מתאר על הכאב שמתגבר על ידי לחיצה וכו' זה ממש טיפוסי לקומפארטמנט סינדרום.

אני עכשיו מוסיף קצת אולימפיק סקוואט קל אחרי הלאו בר.
יש דרך למנוע את זה? מוביליטי? גמישות?

הכאב לא באותו מקום, הוא בצד השני.
זה לא שאין עוד פתולוגיות של כאבי שוקיים. בטוח יש אפשרויות נוספות שאני לא יודע עליהן. אבל מעבר מלואו באר להיי באר וכאבים בשוק מאחורה? קלאסי שזה יהיה קומפארטמנט סינדרום עקב הלחץ של הירך על השוק בגלל השינוי במכניקה. אולי יש לו משהו אחר, לא יודע, לא עשיתי לו MRI אבל מה שהוא מתאר על הכאב שמתגבר על ידי לחיצה וכו' זה ממש טיפוסי לקומפארטמנט סינדרום.

בתור מישהו עם תסמונת המדור, מעולם לא הרגשתי כאב בתאומים. הכאב תמיד בחלק הקדמי של השוק, בפאציה.
יותר מזה- באף שיחה שלי עם רופא בנושא, לא הוזכרה אפשרות לכאב בתאומים.
אתה בטוח במה שאתה אומר?

רציני לגמרי.
קופרטמנט סינדרום מורגש בחלק הקדמי של השוק, לא בחלק האחורי (של התאומים)

• פותח/ת השרשור
קופרטמנט סינדרום מורגש בחלק הקדמי של השוק, לא בחלק האחורי (של התאומים)
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שזה כנראה strain קטן אבל אני לא בטוח.
יש המלצה כללית מעבר לשים קרח ותנוח ? כי אני לא עומד לנוח/לבקר רופא בעד שלום עולמי

כאב של קומפרטמנט סינדרום הוא בצד השני מהשין ספלינט, בצד הלטרלי בדרך כלל. אבל הוא גדל ומתגבר עם לחיצה על התאומים וכואב גם שם. מכיר מישהי שנותחה לא מזמן, זה בדיוק מה שהיה לה.

לא תראו את זה בערכים הויקיפדיים כמקרה שגרתי של קומפרטמנט סינדרום כי מדברים שם על דברים כמו ריצה וקפיצה, לא סקוואט. אם אני זוכר נכון היה את זה גם לקנדריק פאריס או לג'ון נורת'.

ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שזה כנראה strain קטן אבל אני לא בטוח.
יש המלצה כללית מעבר לשים קרח ותנוח ? כי אני לא עומד לנוח/לבקר רופא בעד שלום עולמי
למה אתה לא רוצה ללכת לראות רופא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית