הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה קילו בחודש לעלות ואיזה פלוס קלורי מומלץ למתחיל

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
שלום. אני בגדר מתחיל (ומתאמן כ- 8 חודש).
1) מאשכולות קודמים ומדעות של אנשים שיצא לי לראות נאמר שעליה נקיה יחסית היא כחצי קילו בשבוע שהם 2 קילו בחודש.
עד כמה זה נכון? האם מדובר גם על מתאמן מתחיל?
2) באיזה פלוס קלורי מומלץ למתאמן מתחיל להיות? האם לדוגמא בפלוס קלורי של 300 שנחשב נקי תוביל לפחות עליה במסת שריר מאשר פלוס קלורי של 500?
אשמח לדעת את רעיון היחסים מבעלי נסיון. תודה..

מפתיע אותי שבדקת בשרשורים קודמים ועדיין אתה שואל את השאלות האלו, אבל אני אענה שוב - עליה של 2 קילו בחודש נחשבת עליה נקייה יחסית,
פלוס קלורי של 300 נחשב נקי יחסית.
אין דרך לדעת עד כמה יהיה הבדל "בניקיון" בין 300 ל500, זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בהרבה גורמים.
תתחיל מ300, תראה אם איך אתה מתקדם מבחינת העליה במשקל ובמשקלי העבודה ומשם תוסיף במידת הצורך.

• פותח/ת השרשור
מפתיע אותי שבדקת בשרשורים קודמים ועדיין אתה שואל את השאלות האלו, אבל אני אענה שוב - עליה של 2 קילו בחודש נחשבת עליה נקייה יחסית,
פלוס קלורי של 300 נחשב נקי יחסית.
אין דרך לדעת עד כמה יהיה הבדל "בניקיון" בין 300 ל500, זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בהרבה גורמים.
תתחיל מ300, תראה אם איך אתה מתקדם מבחינת העליה במשקל ובמשקלי העבודה ומשם תוסיף במידת הצורך.

תודה על התשובה.
תמיד טוב לשאול שוב. בכל זאת בשביל להסתמך על מה שאנשים רושמים באינטרנט צריך לשאול הרבה פעמים את אותה השאלה לדעתי ...
אני צריך תשובה קצת מפורטת מזאת. ידוע שמתאמן מתחיל עולה במסת שריר הרבה יותר ממתאמן מתקדם ומכאן אני סבור שהפלוס הקלורי צריך לאפשר זאת ולכן קשה להסיק מהתשובה שלך משהו לגבי זה. אני יודע שהגנטיקה משחקת תפקיד חשוב אבל אני מחפש תשובה שקולעת לממוצע..
בכל מקרה אני על פלוס קלורי של 500 וגם לא עולה את ה- חצי קילו בחודש....

קיבלת תשובה שמסתמכת על ״ממוצע״.
רק כדי לסבר לך את האוזן - כמות השריר המירבית שניתן להעלות בשבוע היא 200 גרם, וזה במצב אופטימלי.
כל מה שתעלה מעבר לזה יהיה שומן.
כמובן שלהעלות 200 גרם בשבוע יהיה קשה ואפילו קצת שובר (מבחינת קצב עליה איטי מדי) ולכן אומרים שעדיף להעלות 300-500 גרם בשבוע ושזה סביר לחלוטין.

זה ממוצע הכל טוב ויפה בתיאוריה בפרקטיקה אתה לא ידוע איפה אתה נופל על הסקאלה
תן פלוס 400 בערך אימונים מתאימים ומנוחה.. הזמן יעשה את שלו ותגדל כמו שצריך וכמו שאתה יכול

• פותח/ת השרשור
זה ממוצע הכל טוב ויפה בתיאוריה בפרקטיקה אתה לא ידוע איפה אתה נופל על הסקאלה
תן פלוס 400 בערך אימונים מתאימים ומנוחה.. הזמן יעשה את שלו ותגדל כמו שצריך וכמו שאתה יכול
תודה. אני בערך על פלוס קלורי של 400-500 ועדיין לא עולה חצי קילו טוטל בשבוע..

רק כדי לסבר לך את האוזן - כמות השריר המירבית שניתן להעלות בשבוע היא 200 גרם, וזה במצב אופטימלי.
כמובן שלהעלות 200 גרם בשבוע יהיה קשה ואפילו קצת שובר (מבחינת קצב עליה איטי מדי) ולכן אומרים שעדיף להעלות 300-500 גרם בשבוע ושזה סביר לחלוטין.
תודה על התשובה המפורטת. המאמן בחדר כושר שלי סובר אחרת אני אשמח להוכיח לו שהוא טועה, יש בידך אולי מחקר לזה? (בכל מקרה אחפש באינטרנט)

תודה על התשובה המפורטת. המאמן בחדר כושר שלי סובר אחרת אני אשמח להוכיח לו שהוא טועה, יש בידך אולי מחקר לזה? (בכל מקרה אחפש באינטרנט)
אולי ספיקת הקלוריות שלך שגויה
יש הרבה סטיות כשזה מגיע למזון בעיקר לפני/אחרי בישול

• פותח/ת השרשור
אולי ספיקת הקלוריות שלך שגויה
יש הרבה סטיות כשזה מגיע למזון בעיקר לפני/אחרי בישול

אני מחשב הכל לפי לפני.. ואפילו מחשב את הקלוריות מירקות..
יכול להיות שמחשבוני קלוריות באינטרנט לא מדוייקים? כעקרון נרשם לי ה bmr כ- 1920-
לזה מוסיפים בערך 400- שזה 2340- לאימון שלי אני מוסיף בערך 200 קלוריות עם חימום= 2540 .
הכמות קלוריות בתפריט עם ערכים טובים אצלי זה 3046..

אני גם בטוח שהמאמן שלך בחדר כושר סובר את הדברים הבאים:
  • abcdefg היא התוכנית הטובה ביותר
  • כל תרגיל ל 12-120 חזרות
  • בסוף כל אימון להצטלם מול המראה מעלה את התפתחות השריר
  • חייב לאכול טונה מיד אחרי האימון, עדיף במלתחות ועדיף כשאדם בטווח הגילאים 50-70 מייבש את איבריו האינטימיים, ככה ההתאוששות טובה יותר.
  • סקוואט, דדליפט, בנץ׳ פרס וכל תרגיל שהוא לא הליכון - מסוכן.

• פותח/ת השרשור
אני גם בטוח שהמאמן שלך בחדר כושר סובר את הדברים הבאים:
  • abcdefg היא התוכנית הטובה ביותר
  • כל תרגיל ל 12-120 חזרות
  • בסוף כל אימון להצטלם מול המראה מעלה את התפתחות השריר
  • חייב לאכול טונה מיד אחרי האימון, עדיף במלתחות ועדיף כשאדם בטווח הגילאים 50-70 מייבש את איבריו האינטימיים, ככה ההתאוששות טובה יותר.
  • סקוואט, דדליפט, בנץ׳ פרס וכל תרגיל שהוא לא הליכון - מסוכן.

לא חחח אל תגזים

אני מחשב הכל לפי לפני.. ואפילו מחשב את הקלוריות מירקות..
יכול להיות שמחשבוני קלוריות באינטרנט לא מדוייקים? כעקרון נרשם לי ה bmr כ- 1920-
לזה מוסיפים בערך 400- שזה 2340- לאימון שלי אני מוסיף בערך 200 קלוריות עם חימום= 2540 .
הכמות קלוריות בתפריט עם ערכים טובים אצלי זה 3046..
יכול מאוד להיות שהספירה נכונה אבל ה rmr שלך יותר גבוה ממה שהחישוב מראה. החישוב של rmr זה סה"כ נותן לך מספר להתחיל ממנו. פלוס של 500 היה נותן לך חצי קילו בשבוע. אם אתה עולה פחות אז אתה לא בפלוס של 500.
גם אם זה נכון העניין של מסת שריר מירבית שניתן לעלות, נגיד שזה 200 גרם בשבוע, זה לא שאם תעלה עד 200 גרם בשבוע אתה תעלה רק בשריר ואם תעלה יותר אז מה שמעבר ל 200 גרם יהיה שומן. זה לא ככה. כל כמות שתעלה חלק מזה יהיה שריר וחלק יהיה שומן. אם תעלה 600 גרם בשבוע אתה תעלה גם יותר שריר וגם יותר שומן מאשר אם תעלה 200 גרם בשבוע.

• פותח/ת השרשור
יכול מאוד להיות שהספירה נכונה אבל ה rmr שלך יותר גבוה ממה שהחישוב מראה. החישוב של rmr זה סה"כ נותן לך מספר להתחיל ממנו. פלוס של 500 היה נותן לך חצי קילו בשבוע. אם אתה עולה פחות אז אתה לא בפלוס של 500.

גם אם זה נכון העניין של מסת שריר מירבית שניתן לעלות, נגיד שזה 200 גרם בשבוע, זה לא שאם תעלה עד 200 גרם בשבוע אתה תעלה רק בשריר ואם תעלה יותר אז מה שמעבר ל 200 גרם יהיה שומן. זה לא ככה. כל כמות שתעלה חלק מזה יהיה שריר וחלק יהיה שומן. אם תעלה 600 גרם בשבוע אתה תעלה גם יותר שריר וגם יותר שומן מאשר אם תעלה 200 גרם בשבוע.

השאלה היא איפה הגבול? כי אם יש כמות מסויימת של נטו בניית שריר (שכמובן תעלה איתה בהתאם בשומן)אז מתי העליה תהיה יותר לטובת השומן?
ובאיזה פלוס קלורי לדעתך כדאי להיות?

לכך התכוונתי מהתחלה, ברור ש200 זה לא מספר הקסם שאם תעלה אותו בשבוע זה יהיה רק שריר.
בינינו? אין באמת דרך לדעת את ״מספר הקסם״ כי שוב - זה מאוד אינדיווידואלי ומשתנה ע״י כל כך הרבה גורמים, לכן שמו סוג של מספר מפתח שהוא 500 גרם בשבוע, עליה סביבו היא יחסית נקייה וטובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית