הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר לנטרלי

kobiyamin

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
טוב קצת הקדמה אני בן 22 גובה 1.84 משקל 103,סיימתי מסה רצחנית עכשיו שאני מאוד מרוצה ממנה הייתה מאוד נקייה ובסופה עמדתי על 3500 קלוריות פר יום והתאמנתי ABCD אחרי GVT,עכשיו זה פעם ראשונה שאני עובר ממסה לחיטוב ורציתי לדעת כמה דברים:
1)עדיף לי עכשיו לעבור למאזן נטרלי מבחינה קלורית או טיפה גירעון קלורי?
2)בתקופה הזאת של השבועיים הנטרליים להתחיל כבר להסתגל לתכנית של חיטוב?
3)חיפשתי כמה תכניות מעניינות לחיטוב למשל כמו gvt במסה שיש משהו מיוחד ולא ממש מצאתי,למישהו יש המלצה או שנחזור להתאמן רגיל?

2. מה זה תוכנית חיטוב? אין דבר ממשי כזה.
הגישה הרווחת בפורום היא לעשות מספר חזרות נמוך (חמישיות) בכדיי לשמור על הכוח ולהמנע מטווח חזרות גבוה (התואנה היא שהיפרטרופיה לא תקרה בחיטוב ולכן זה מיותר)...

גם אני חשבתי ככה ועבדתי ככה בחיטוב הקודם ואכן שמרתי על הכוח יפה אבל משיחות שהיו לי לאחרונה עם מייק (משה) הוא טוען שמבחינתו הכי נכון זה לעבוד 5-8 חזרות בתרגילים המורכבים ו 10-12 בתרגילי העזר\מבודדים , זמני מנוחה 60-90 שניות. גם אותי זה הפתיע אבל מבחינתו אין טעם לבלות כ"כ הרבה בחדר הכושר בחיטוב ושמירה על הכוח היא לאו דווקא שמירה על המסה...

כבר רשמת את זה פעמיים בפורום. ראיתי.
מה שמשה חושב לא סותר. גם בחמישיות לא מבלים יותר מידי בחדר כושר. תלוי בכלל התכנית לא משהו ספציפי

גם בחמישיות לא מבלים יותר מידי בחדר כושר
בשביל להצליח 3X5 עם אותו משקל (כבד כנראה) צריך לנוח 4-5 דקות במיוחד בחיטוב, אתה יכול להשוות זמן אימון של כזאת תכנית לזמן אימון של תכנית עם מנוחה של 1-2 דקות ?

אתה רק מחזק את מה שאני אומר. קל וחומר RM8.
דווקא ניסיתי את זה בבנץ׳ עם 80 אחוז מהמשקל שלי בחמישיות
סט ראשון:8
סט שני אחרי מנוחה של דקה וחצי:6
סט שלישי אחרי מנוחה דקה וחצי:5

לזה התכוון המשורר כשאמר 5-8 חזרות במורכבים...

לא לזה. 5-8 זה טווח מסויים כללי שבוע. תעבור אקרוס במספר חזרות קבוע ומסויים בטווח הזה ותראה שלא תוכל לנוח מעט זמן

לא לזה. 5-8 זה טווח מסויים כללי שבוע. תעבור אקרוס במספר חזרות קבוע ומסויים בטווח הזה ותראה שלא תוכל לנוח מעט זמן
ברור זה מה שעשיתי בחיטוב הקודם, חייב לנוח כמה דקות אבל המטרה הייתה שמירה אופטימלית על הכוח שהיא לאו דווקא שמירה על מסת השריר.
מה שאני רוצה להגיד זה שבחיטוב התכנית תיראה אחרת מהמסה, גם אצלך אני מניח שלא תעשה את כל הנפח שיש לך כיום כשתהיה בחיטוב.

היא נראית אחרת, כי נחלשים. ולא מהיום הראשון, אלא ככל שמתקדם החיטוב ולפי ההרגשה/יכולת. עדיין, משתדל להרים אקרוס את אותם המשקלים בתרגילים המורכבים, ואם לא מצליח - מקצץ נפח. תמיד תהיה פגיעה, השאיפה היא למזער אותה ולא מראש להחליט: "חיטוב - פחות משקל, יותר חזרות"

היא נראית אחרת, כי נחלשים. ולא מהיום הראשון, אלא ככל שמתקדם החיטוב ולפי ההרגשה/יכולת. עדיין, משתדל להרים אקרוס את אותם המשקלים בתרגילים המורכבים, ואם לא מצליח - מקצץ נפח. תמיד תהיה פגיעה, השאיפה היא למזער אותה ולא מראש להחליט: "חיטוב - פחות משקל, יותר חזרות"
אתה מתחיל חיטוב עם אותה תכנית של המסה בדיוק ?

מה הרציונל לעשות כל כך הרבה נפח במאזן שלילי כאשר אתה יודע שלא תעלה מסת שריר ?, המטרה לא אמורה להיות שימור הקיים ?
התחלת להטריל? או שהבנת הנקרא שלך נפגמה?

התחלת להטריל? או שהבנת הנקרא שלך נפגמה?
דווקא ממך ציפיתי לתשובה קצת יותר מקצועית ואני חושב שהשאלה הזאת די מתבקשת, לא רואה פה במשך כל השרשור שהוסבר למה הרבה נפח נחוץ בחיטוב ואני באמת שואל כדיי לדעת ולא בכדיי להכניס פעילות בפורום ...

קראת את כל מה שרשמתי? כי ציינתי את עניין הקיצוץ בנפח כתלות במצב החיטוב
קראתי, השאלה הייתה שונה.
למה מלכתחילה צריך כ"כ הרבה נפח ?, למה אתה צריך לעשות :

5X5 סקוואט
4X12 פשטית רגליים
4X8 סטיף דדליפט
4X12 מקרבים
וכו'

זאת תכנית שמטרתה היפרטרופיה ועלייה במסה, בחיטוב זה לא יקרה אז למה ???

למה לא לעשות מההתחלה 3X5 \ 5X5 בכדיי לשמור על הכוח ועל המשקלים ולהוסיף 3X8-12 נניח פשיטה ועוד 2X10-12 להמסטרינג(סטיף או מכונה) וזהו ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית