הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מרפקים בסקוואט

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם, יש לי בעיה עם תרגיל הלאו באר סקוואט בנוגע לעניין המרפקים.
שאני נכנס למצב ההתחלתי, אני מכווץ את הגב ושם את המוט איפה שצריך, מרים חזה למעלה והמרפקים עומדים כמו שצריך לא למעלה מדי, ומרים את המוט (עד פה הכל טוב, ראיתי סרטונים ועד כה הטכניקה בסדר).
מה שקורה הוא שמתי שאני מרים את המוט והולך אחורה, המרפקים שלי עולים למעלה והחזה קצת נהיה מכופף.
משהו כזה רק המרפקים עולים יותר למעלה : לחץ כאן.
כמה שאני מנסה אני פשוט לא מצליח להוריד את המרפקים למטה, אולי זה המשקל הכבד.. אין לי מושג

יש טיפים?

תודה !

נתקלתי בזה עם בחור נמוך בעל ידיים קצרות. הוא לא היה מצליח להיכנס מתחת למוט עם ידיים במנח נכון כי השריר והזרוע בכללי היו קצרים מידי.
אצלך כנראה אתה מצליח להכינס לסטאפ טוב לפי דבריך אבל בגלל שהשריר לא מוחמם או מכווץ אתה מאבד את זה מתחת משקל.

כמה שאני מנסה אני פשוט לא מצליח להוריד את המרפקים למטה, אולי זה המשקל הכבד.. אין לי מושג
המרפקים צריכים דווקא להיות למעלה, מה שלא צריך לקרות זה הגב הכפוף.
אתה כנראה לא נכנס מספיק עמוק מול המוט, יחסית לרוחב האחיזה שלך.
תעבוד על גמישות, תימתח היטב לפני הכניסה לסקוואט, ובינתיים תרחיב את האחיזה של כפות הידיים על המוט.

• פותח/ת השרשור
תעשה מחקר על נושא של external rotation mobility לכתפיים
נשמע שזאת הבעיה שלך
תודה אני אבדוק את זה
המרפקים צריכים דווקא להיות למעלה, מה שלא צריך לקרות זה הגב הכפוף.
אתה כנראה לא נכנס מספיק עמוק מול המוט, יחסית לרוחב האחיזה שלך.
תעבוד על גמישות, תימתח היטב לפני הכניסה לסקוואט, ובינתיים תרחיב את האחיזה של כפות הידיים על המוט.
תודה על התגובה.
לגבי המרפקים, בסרטונים של אלן טוורל על הסקוואט הוא אומר שצריך לכווץ את הגב העליון ע"י הצמדת המרפקים אחד לשני, וכמה שיותר לנסות להקריב את המרפקים אל מתחת למוט.. משם הבנתי שהמרפקים צריכים להיות למטה (קישור: ).
לגבי הכניסה עמוק מול המוט, הבנתי שצריך לכווץ את הגב ולשים את המוט על השריר שנוצר בגב העליון בעקבות הכיווץ.. ושם אני מניח אותו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית