הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הרעלה/סיכון בתוספים

• פותח/ת השרשור gb10
  • פורסם בתאריך

gb10

משתמש פעיל
729
24
נק' מוניטין:
24
729
24
אני במאזן נייטרלי ומתאמן בקרוספיט. לא טבעוני ולא פליאו. אוכל הכל אבל כשר. גבר בן 21. אני לוקח תרופות נגד דיכאון וחרדה.

רציתי לוודא שאני יכול לקחת את התוספים האלה בלי חשש להרעלה מיותר מדי ויטימינים/מינרלים או לסיכון בגלל הכדורים האנטי דכאוניים.

אני לוקח:

1. אומגה 3, לוקח 3 בבוקר ו-3 בערב סך הכל 6 בשביל לקבל מספיק EPA/DHA.

2. מגנזיום ציטראט 2 כדורים של 200 מ"ג (כדי לקבל 400 מ"ג שהבנתי שצריך ל-100٪). לוקח כי מאמן בקרוספיט המליץ כי אני כל הזמן תפוס רצח ועם שרירים כואבים.

3. מולטי ויטמין סולגאר v-75. לקחתי כי יש שם רק 7٪ מהצריכה היומית המומלצת לברזל לכדור, בניגוד ל-50٪ לכדור לסולגאר v-2000. לא יודע אם לקחת 1 או 2. מה אומרים? אני מפחד מעודף ברזל. אגב אבץ יש 33٪ מהקצבה המומלצת לכדור והבנתי שגם יכול לעזור לשרירים התפוסים.

תודה רבה.

מולטי ויטמין לגבר אמור להיות בלי ברזל.
מגנזיום כדאי שתחליף לטאורט או גליקנט,הציטרט משלשל.
אבץ עוזר יחד עם המגנזיום,לי לפחות,אני לוקח optizinc ו מגנזיום גליקנט, האופטיזינק נורא זול ונספג מעולה,קשור לחומצה אמינית.

• פותח/ת השרשור
במולטיויטמין אצלי יש 0.65 מיליגרם ברזל בכדור וכתוב לי שזה 7٪ מהצריכה המומלצת... נראה לי זה כלום גם אם אני לוקח 2 כדורים.

אבץ כתוב לי 5 מיליגרם לכדור. 😃

ואני נשאר עם הציטראט כי ככה המליצו לי בפורום, אמרו שזה נספג יותר בבטיחות.

הוא נפוץ יותר בארץ ואולי בגלל זה המליצו לך, מגנזיום שקשור לחומצת אמינו נספג בהרבה יותר טוב.
יותר מ400 מ''ג ציטראט זה היה גומר לי את הבטן, 1000 מ''ג מגליקנט והכל טוב.
אבץ אני צורך 35 מ''ג, 120 כדורים ב 5 וחצי דולר בערך.

• פותח/ת השרשור
גם במאמרים של האתר כתוב שכדאי ציטרט...

בכל מקרה אם יש 200 מ"ג אז לקחת 2 כדורים לפני שינה? או שאפשר גם בבוקר?

ולגבי אבץ אני כרגע אסתפק באבץ שיש במולטיויטמין ובאוכל. קודם אני אנסה שבועיים עם כל מה שיש כרגע. אם ארגיש שאני בסדר אז כרגע אין לי טעם להוציא עוד כסף על אבץ...

אגב הכל קניתי מהארץ בגלל הכשרות ובגלל הזמינות.

אני גם אוכל כשר, אין צורך בכשרות לויטמינים ומינרלים, אין בהם טעם.
קח לפני שניה את המגנזיום, מולטי בבוקר.
המאמרים לא מעודכים.

• פותח/ת השרשור
אז במגנזיום זה מספיק כדור אחד? של 200 מ"ג?

ולגבי הכשרות עדיין, מבחינה הלכתית צריך כי מוסיפים לזה לפעמים צמחי מרפא או שהכמוסה עשויה מעצמות חזיר או דג לא כשר. ובכלל אני מעדיף בארץ כרגע כי לא היה לי זמן לחכות.

ולגבי המאמרים באמת? עד כדי כך?

קח 2 מגנזיום.
מבחינה הלכתית לא צריך,אתה יכול לשאול, גם אם מוסיפים צמחים,אין לזה טעם, אין לך הנאה מזה.
וגם לג'לטין אין בעיה,אפילו אם הוא עשוי מעצמות חזיר, יש לזה הכשר רבנות אבל לא של בד''צ.
האבץ בלי צמחים ובלי ג'לטין, כנ''ל המגנזיום.
לגבי המאמרים,תוכל לקרא מחקרים שמראים שלמגנזיום טאורט /גליקנטיש ספיגה הרבה יותר טובה,תחפש ותמצא,יש המון.

אתה יכול לקחת בשקט את הציטראט, אם הוא עושה לך בעיות אז כבר תחשוב על להחליף
אבץ עדיף לקחת יותר, באיזור ה-50 מ"ג
לגבי הברזל, במידה ואתה אוכל בשר אין לך צורך בזה, אבל בכל מקרה הגוף לא סופג יותר ממה שהוא צריך, ככה שאין לך מה לדאוג

מחקרים שמראים שלמגנזיום טאורט /גליקנטיש ספיגה הרבה יותר טובה,תחפש ותמצא,יש המון.
אשמח שתפרסם כמה
אני מכיר שהבדלי הספיגה בין ציטראט לתרכובות איכותיות יותר כמו הגליקונט אינן משמעותיות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית