הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גב תחתון

FitnessDor

משתמש פעיל
620
423
נק' מוניטין:
2,240
620
423
ספרטה 302,אילת.
אני בספק אם אין לי איזשהי פציעה בגב תחתון,אבל כרגע אקח את זה רק בתור "השערה"
הלכתי לאורטופד (אילתי לצערי,הרופאים פה גרועים ברמה מאכזבת) הוא אמר לי להתכופף,הצלחתי אז אמר אין לך פציעה. (ולא,לא הסכים לצילום או כל דבר בסגנון)
בכל מקרה,לדעתי יש איזשהי פציעה (קראתי טיפה על בלט בדיסק,כנראה התסמינים זהים לצערי)
הכאבים ביומיום לא מפריעים לי בכלל,אלא אם כן אני נשאר במצב סטטי שהגב לא ישר כמה זמן ואז מתחיל להרגיש את הגב תחתון כואב,או אם אני רץ ריצות ארוכות (זאת אומרת קילומטר+ והכאב כבר מתחיל להשפיע)
בקילומטר+ אני כבר ממש שורד את הכאבים כדי להחזיק את עצמי על הרגליים ולהמשיך ולבצע את הריצה,מרגיש כאילו הגב תחתון נכנס לתוך הבטן ואני לא יכול לעמוד יותר.
ניסיתי לעשות מתיחות לפני כל אימון,לא עזר.
לאחרונה התחלתי להוסיף אימון גמישות פעם בשבוע,זה מתחיל לתת אותות של עזרה קטנה,אימון קודם יכולתי לסחוב עד 2 קילומטר עם הכאבים.
בכל מקרה,יש למישהו מקצועי או עם בעיה דומה אבחנה?
אשמח אם תתנו תרגילי גמישות יעילים לגב תחתון (יש לי כבר רוטינה נחמדה מהאינטרנט,תמיד טוב להרחיב את הידע)

ואו, אתה עובר בדיוק מה שאני עובר, רק שאני עם החרא הזה כבר חצי שנה +.
פיזיותרפיה הקלה קצת, ובגלל הכאבים וההקרנות לרגליים אני מנסה לקבוע תור לאורתופד מומחה עמוד שדרה.
תנסה להישען על קיר ולעשות ישיבת פרפר, להחזיק את הכפות רגליים עם הידיים שלך, לרדת עם הראש והגוף לכיוון הרגליים
ותוך כדי למשוך את הרגליים לכיוון הגוף.
אם יש לך הקרנות לרגליים תנסה לשבת על ספה לשים רגל אחת על הרצפה ואת הרגל שמקרין אליה הכאב
על הרגל שעל הרצפה, לתפוס עם היד את הכף רגל ועם היד השנייה לקחת את הברך למטה.
אם לא תבין אנסה למצוא תמונה או משהו, לי אישית זה עזר.
אם אתה פותר את הבעיה אשמח שתעדכן.

• פותח/ת השרשור
אתה מרגיש את זה רק בריצה?
כמו שאמרתי,מרגיש את זה בעיקר בריצות ארוכות (קילומטר+ בערך) ושאני נשאר בתנוחה סטטית שכנראה לא טובה לזוקפים למשך זמן,ואז הגב תחתון מתחיל לכאוב.
האמת אתמול עשיתי ריצה לפי התוכנית אימונים,לאט לאט הגב מתחיל להתחזק,הכאבים ניהיו סבילים עד מאוד בריצה של אתמול (2 קמ,לפני זה הייתי בקילומטר כבר נחנק מכאב)
ואו, אתה עובר בדיוק מה שאני עובר, רק שאני עם החרא הזה כבר חצי שנה +.
פיזיותרפיה הקלה קצת, ובגלל הכאבים וההקרנות לרגליים אני מנסה לקבוע תור לאורתופד מומחה עמוד שדרה.
תנסה להישען על קיר ולעשות ישיבת פרפר, להחזיק את הכפות רגליים עם הידיים שלך, לרדת עם הראש והגוף לכיוון הרגליים
ותוך כדי למשוך את הרגליים לכיוון הגוף.
אם יש לך הקרנות לרגליים תנסה לשבת על ספה לשים רגל אחת על הרצפה ואת הרגל שמקרין אליה הכאב
על הרגל שעל הרצפה, לתפוס עם היד את הכף רגל ועם היד השנייה לקחת את הברך למטה.
אם לא תבין אנסה למצוא תמונה או משהו, לי אישית זה עזר.
אם אתה פותר את הבעיה אשמח שתעדכן.
הקרנות לרגליים אין,מוזר לי כי אני פאוורליפטר ובאימונים כבדים (סקוואט 210 לחזרות) ועוד דברים כבדים,אין אותות מהגב תחתון לבעיה.
בכל מקרה אנסה את מה שהצעת,כרגע אתחיל להכניס תגב תחתון לכושר ספיגה,עוד חודש גיבוש צנחנים.

כמו שאמרתי,מרגיש את זה בעיקר בריצות ארוכות (קילומטר+ בערך) ושאני נשאר בתנוחה סטטית שכנראה לא טובה לזוקפים למשך זמן,ואז הגב תחתון מתחיל לכאוב.
האמת אתמול עשיתי ריצה לפי התוכנית אימונים,לאט לאט הגב מתחיל להתחזק,הכאבים ניהיו סבילים עד מאוד בריצה של אתמול (2 קמ,לפני זה הייתי בקילומטר כבר נחנק מכאב)

הקרנות לרגליים אין,מוזר לי כי אני פאוורליפטר ובאימונים כבדים (סקוואט 210 לחזרות) ועוד דברים כבדים,אין אותות מהגב תחתון לבעיה.
בכל מקרה אנסה את מה שהצעת,כרגע אתחיל להכניס תגב תחתון לכושר ספיגה,עוד חודש גיבוש צנחנים.

הייתה לי תקופה שעליתי כמעט 10 קילו בSS ולא רצתי כלום.
שהתחלתי לרוץ היו לי כאבים חזקים בגב התחתון אחרי פחות מקילומטר...(ולפני הSS לא זוכר כמה לפני אבל הרבה זמן... הייתי רץ קילומטרים בלי בעיה)...
לאחר זמן מה של ריצה וירידה במשקל הכאבים חלפו לחלוטין... לדעתי זה נובע נטו מעומס על הזוקפים.

הקטע עם התנוחה הסטטית קורה גם לי- כשאני עומד הרבה או שאני יושב עם גב ישר אני ממש מרגיש כאילו הגב מתעייף וכבר קשה לשרירים להחזיק אותי, אבל דווקא כשאני פעיל ואני רץ אני לא מרגיש כאבים.
אצלי הכאבים הם בגלל עקמת בגב ואז הזוקפים שלי מתעייפים מהר בניסיון להחזיק את העמוד שדרה.
תצלם את עצמך עומד רפוי מקדימה ומאחורה ותעלה, אולי יהיה אפשר לראות אצלך משהו.
בכל מקרה כדאי לך ללכת לאורטופד ולהתעקש על צילום רנטגן כדי לפסול את האפשרות הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית