הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימוני כוח בשילוב עם אימוני איגרוף

• פותח/ת השרשור seang
  • פורסם בתאריך

seang

משתמש פעיל
322
41
נק' מוניטין:
135
322
41
חזרתי להתאגרף לא מזמן אחרי תקופה ארוכה של אימוני כוח.
אני רוצה להעלות במשקל ואולי קצת להעלות כוח אם אצליח. אני מתאמן בימי שלישי ושישי באימוני איגרוף ולפעמים בראשון עושה קרב.
אילו אימוני כוח אני יכול לשלב כדי:
א) לעלות במסת שריר.
ב) להתחזק(ברור שלא בקצב מטורף אבל התקדמות איטית וקיימת)
אני בגדר מתאמן מתחיל ולא סיימתי SS כשחזרתי להתאגרף.
חשבתי לעשות חילוק כמו של SS רק פעמיים בשבוע ולא שלוש.
אני גם מאוד רוצה לנסות מדקאו. זו תכנית גמישה שאולי אימוני האיגרוף פחות יגבילו אותה.
יש רעיונות לתכניות ועצות?
תודה מראש אנשים 😃

נערך לאחרונה:
אם כבר התחלת את SS אז תסיים אותה ל3 פעמים בשבוע, שני חמישי שבת, תוסיף קלוריות שאתה שורף באגרוף ותנוח יותר טוב.
כשתסיים תחפש תוכנית אחרת

אני רוצה להעלות במשקל ואולי קצת להעלות כוח אם אצליח. אני מתאמן בימי שלישי ושישי באימוני איגרוף ולפעמים בראשון עושה קרב.
א) לעלות במסת שריר.
אני גם מאוד רוצה לנסות מדקאו. זו תכנית גמישה שאולי אימוני האיגרוף פחות יגבילו אותה.
תודה מראש אנשים 😃
קשה לומר. תוכניות כוח הן דבר מאד תובעני. לא הייתי מנסה SS מלאה, אבל גם לא פעמיים בשבוע כי לא תצליח לעמוד בעליה במשקלים אם לא תעבוד שלוש פעמים בשבוע. אולי ליניארית, בלי להוסיף שום נפח ללחיצות אלא רק למשיכות - האיגרוף יתיש לך מספיק את החזה והטרייספס.

א) לעלות במסת שריר.
תודה מראש אנשים 😃
אם חזרת להתארף לא מזמן אז עדיף תחזיר לעצמך קצת טכניקה ואחרי זה תשלב אימוני כוח כמו ש @stitch המליץ לך. אם תתפזר לשתי כיוונים בשלב הזה לא תשיג שום מטרה.
קח לעצמך כמה חודשים טכניקת איגרוף נטו.

• פותח/ת השרשור
אם חזרת להתארף לא מזמן אז עדיף תחזיר לעצמך קצת טכניקה ואחרי זה תשלב אימוני כוח כמו ש @stitch המליץ לך. אם תתפזר לשתי כיוונים בשלב הזה לא תשיג שום מטרה.
קח לעצמך כמה חודשים טכניקת איגרוף נטו.
אני מתאגרף מגיל שמונה. טכניקה זה כבר משהו שחקוק בזיכרון השריר ומתוך שינה אני אתן לך קומבינציה של עשרה אגרופים. אליפות אירופה שעברה מדליית כסף. אז לגבי טכניקה אני בסדר 😃
קשה לומר. תוכניות כוח הן דבר מאד תובעני. לא הייתי מנסה SS מלאה, אבל גם לא פעמיים בשבוע כי לא תצליח לעמוד בעליה במשקלים אם לא תעבוד שלוש פעמים בשבוע. אולי ליניארית, בלי להוסיף שום נפח ללחיצות אלא רק למשיכות - האיגרוף יתיש לך מספיק את החזה והטרייספס.
כן ציינתי שאני שוקל לעשות לינארית. אימוני האיגרוף מבחינה אירובית הם אימונים אינטרוולים. אתב חושב שאני אוכל להתקדם בפרס עם פעם אחת בשבוע? ועוד משהו, יש באמת טעם להוסיף נפח למשיכות או שפשוט לעשות את התכנית הבסיסית?

אני מתאגרף מגיל שמונה. טכניקה זה כבר משהו שחקוק בזיכרון השריר ומתוך שינה אני אתן לך קומבינציה של עשרה אגרופים. אליפות אירופה שעברה מדליית כסף. אז לגבי טכניקה אני בסדר 😃
סבבה , אני שמח בשבילך. למה שלא תתיעצץ אם מי שהכין אותך לאליפות אירופה איך משלבים אימוני כוח בשיגרת איגרוף? בוודאות יש לו תשובה יותר וובה בנושא ממה שתקבל פה.
גם אני הייתי בטוח אחרי הפסקה של כמה שנים שטכניקה אצלי בדם. באימון ראשון ילד במשקל 15 קילו פחות ממני הראה לי את מקומי בשרשרת המזון

אתב חושב שאני אוכל להתקדם בפרס עם פעם אחת בשבוע?
אם לא תצליח זה בגלל ההתשה של האגרוף או כי אתה מתקדם מדי בשביל התוכנית. אחרת אין בעיה.
יש באמת טעם להוסיף נפח למשיכות
כן, בתור תרגילי עזר. לא הרבה, נניח 2-3 סטים של מתח/צ'ין באימונים A ו-C. כדאי תמיד, ובמיוחד כשאתה מתאמן באגרוף שזה הפעולה ההפוכה למשיכות.

• פותח/ת השרשור
סבבה , אני שמח בשבילך. למה שלא תתיעצץ אם מי שהכין אותך לאליפות אירופה איך משלבים אימוני כוח בשיגרת איגרוף? בוודאות יש לו תשובה יותר וובה בנושא ממה שתקבל פה.
הוא לא מומחה באימוני כוח. אני רוצה לעלות במשקל והוא אמר שניתן לשלב שלושה אימוני כוח בשבוע. הוא אמר שתרגילים מורכבים הם הדרך לא הצביע על תכנית. לכן אני שואל פה. בעיקרון, הלינארית ניתנת לביצוע עם שני אימונים אינטרווליים בשבוע?
אם לא תצליח זה בגלל ההתשה של האגרוף או כי אתה מתקדם מדי בשביל התוכנית. אחרת אין בעיה.

כן, בתור תרגילי עזר. לא הרבה, נניח 2-3 סטים של מתח/צ'ין באימונים A ו-C. כדאי תמיד, ובמיוחד כשאתה מתאמן באגרוף שזה הפעולה ההפוכה למשיכות.
מתת אני מבצע כל יום. זה כבר הרגל 😃 חייב להגיד שאימוני איגרוף לא מתישים את הגוף לטווח הארוך. אתה תמות בזמן האימון אבל יום למחרת אם לא נפצעת אתה מרגיש כמו חדש. פחות או יותר כמו ריצה.
עריכה: כן אבצע את מתח ב A ו C ואנסה להתחיל ולהתקדם. תודה 😃

הוא לא מומחה באימוני כוח. אני רוצה לעלות במשקל והוא אמר שניתן לשלב שלושה אימוני כוח בשבוע. הוא אמר שתרגילים מורכבים הם הדרך לא הצביע על תכנית. לכן אני שואל פה. בעיקרון, הלינארית ניתנת לביצוע עם שני אימונים אינטרווליים בשבוע?

מתת אני מבצע כל יום. זה כבר הרגל 😃 חייב להגיד שאימוני איגרוף לא מתישים את הגוף לטווח הארוך. אתה תמות בזמן האימון אבל יום למחרת אם לא נפצעת אתה מרגיש כמו חדש. פחות או יותר כמו ריצה.
בן כמה אתה וכמה זמן לא התאגרפת?
מה אתה עושה בחיים?

בן שבע עשרה עוד מעט. לא התאגרפתי שנה כי לא גרתי ליד המכון.
לא נראה לי שתהיה לך בעיית התאוששות אפילו עם שלוש אימוני כוח בשבוע. תרגלי בסיס אם מיקוד על משיכות ולחיצה פעם בשבוע. שמור על הכתפיים ומרפקים. כל כמה חודשים תעשה חודש של קרוספיט.

• פותח/ת השרשור

שאלה. למה דווקא לינארית ולא טקסס למשל?

שאלה. למה דווקא לינארית ולא טקסס למשל?
הנפח. לא חושב שתוכל לבצע אימון נפח של טקסס יום או יומיים אחרי אימון אגרוף, ולהפך.
אחלה דוגמא. תנסה לבצע תוכנית כוח רצינית עם סקוואט בזמן שאתה רץ 2-3 פעמים בשבוע. בדרך כלל לא בר ביצוע.
מה משקלי העבודה שלך, אגב?

• פותח/ת השרשור
הנפח. לא חושב שתוכל לבצע אימון נפח של טקסס יום או יומיים אחרי אימון אגרוף, ולהפך.
צוודק. קראתי על זה קצת והבנתי אפילו לבד שלינארית עדיפה פה.

אחלה דוגמא. תנסה לבצע תוכנית כוח רצינית עם סקוואט בזמן שאתה רץ 2-3 פעמים בשבוע. בדרך כלל לא בר ביצוע.
מה משקלי העבודה שלך, אגב?
משקל גוף 70.
סקוואט 80
דד 85
בנץ 65
פרס 40
הפרס די חשוב לי, לא פחות מלחיצת החזה. אתה חושב יהיה חכם לעשות רוטציה בין בנץ לפרס כמו בטקסס?

אני מתאגרף ומתאמן במכון , אני פחות יכול לייעץ לך בסידור התוכנית כי אני כמעט תמיד באימון יתר (אך משום מה אני כל הזמן רואה התקדמות)
מה שכן התרגיל החשוב ביותר למתאגרפים הוא לחיצת חזה בשיפוע חיובי עם מוט , התרגיל עובד על התנועה ועל השרירים הכרוחים בהוצאת גא'ב וקרוס , מאז ההתמקדות בלחיצת החזה בשיפוע עליון שמתי לב לשיפור משמעותי של העוצמה והמהירות שלי , התוכנית שלי לחזה היא 4 סטים של לחיצת חזה בשיפוע עליון , 4 סטים של לחיצת חזה , 4 סטים של מקבילים באחיזה רחבה , אני עושה סט בשיפוע עליון ולאחר מכן סט ללא שיפוע , ככה 8 סטים של לחיצות סך .
על הכתפיים אני לא יכול לעבוד במכון כי הן כל הזמן באימון יתר כתוצאה מאימוני האגרוף ושימוש כמייצב באימון החזה , עוד שריר שכדאי להתמקד בו והוא השני מבחינת החשיבות לאיגרוף לאחר שריר החזה העליון הוא שריר הרגליים , אני עושה 4 סטים בלג פרס 4 סטים פשיטת רגליים ו4 סטים כפיפת רגליים , בזכות העבודה האינטנסיבית על הרגליים אני זוכה להיתרון גדול על יריבים בעלי רגליים חלשות משלי , ככה אפשר להכנס מהר פנימה ולצאת החוצה בזמן , ובעיקרון להכתיב את הקצב בזירה , לדעתי זאת הסיבה שיש לי סטפ סייד מוצלח , עוד דבר שאני מציע לך לעשות הוא לשים משקולות על הרגליים בזמן הספארינג , הדבר עושה פלאים כשאתה בקרב , לגבי הכתפיים אני מציע לך לקחת מוט להניף אותו מעל הראש ולהחזיק כך דקה , אימון זה הוא אימון סיבולת כאשר סיבולת הכתף באיגרוף חשובה מהרבה ממסת השריר בכתף , כתף בעלת מסת שריר גדולה מידי יכולה לפגוע לך במהירות , התייעצתי עם אנשי מקצוע בשביל להוציא את המיטב מעבודה במכון כושר כעזר לאיגרוף , אם העצות שקיבלתי ועזרו לי יוכלו לעזור גם לך להתקדם מהר יותר אני אשמח , המון בהצלחה אחי

נשמע די הרבה, עלול להוביל לפציעה לא?
האמת שזה לא הרבה יחסית לאימון חזה , חזה רגליים וגב הם שרירים גדולים , אז אני נותן להם בכל אימון בין 10-12 סטים ,
לשריר קטן אני נותן בין 8-10 סטים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית