הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משקלים בחדר כושר

shimon01

משתמש מתחיל
34
1
נק' מוניטין:
1
34
1
אהלן חברים
תוכנית האימונים שלי מורכבת בעיקר מתרגילים של משקל גוף אבל בזמן האחרון התחלתי ללכת לחדר כושר בסביבות הפעמיים בשבוע בשביל לאמן בעיקר את הגב. רציתי לדעת את ההמלצות לכם לגבי מספר חזרות ומשקל. בינתיים אני עובד במשקלים גבוהים ל 7 חזרות 3 סטים.

"משקלים גבוהים" זה ביטוי מאוד יחסי.

כמה בדיוק אתה מרים ? אילו תרגילים אתה עושה ? למה בחרת דווקא 7*3 ?

• פותח/ת השרשור
כמובן שהתכוונתי למשקלים גבוהים ביחס למה שאני יכול להרים. אני מתחיל במתח 5×5 ואז עובר לחתירה ומתח במכשיר שהבם אני עובד על אחיזה רחבה בשביל הרחב גבי. אני חותר 60 קילו. אחרי זה אני עובר לחתירה עם דמבלים על ספסל כל יד 22.5 קילו. אני שם דגש על טווח תנועה מלא. לגבי מספר החזרות זה ההמלצות שקיבלתי מאנשים שהתאמנו בחדר כושר בשביל גדילה. אשמח לשמוע את דעתך

אתה הולך לחדר כושר פעמיים בשבוע רק בשביל לאמן את הגב ? לא נשמע לך קצת מצחיק ?

מציע לך לקחת את זה יותר רציני ולהתחיל ללכת 3 פעמים בשבוע כשתתחיל לעשות 3X5 בכל התרגילים ותעלה משקלי עבודה בהתקדמות הדרגתית.

• פותח/ת השרשור
אני פחות מתחבר לחדר כושר רוב האימונים שלי הם יותר סטריט וורקאווט זה לא מחוסר רצינות. גב זה שריר שיותר קשה לי לאמן בחוץ בגלל המוגבלות שלי בתרגילי מתח. השאלה היא איזה אפקט אני יקבל מהמספר חזרות הזה?

אני פחות מתחבר לחדר כושר רוב האימונים שלי הם יותר סטריט וורקאווט זה לא מחוסר רצינות. גב זה שריר שיותר קשה לי לאמן בחוץ בגלל המוגבלות שלי בתרגילי מתח. השאלה היא איזה אפקט אני יקבל מהמספר חזרות הזה?
כי חזה ורגליים אתה מאמן מדהים עם מקבילים וסקוואטים של משקל גוף?

• פותח/ת השרשור
שם על עצמי משקל ועושה. תשמע אני יודע שזה נשמע מטומטם אבל אני לא מוצא את עצמי את בחדר כושר. אני מודע לזה שאי אפשר להגיע לאותם תוצאות בלי חדר כושר אבל אני פחות נהנה מהאימון וזה גם חשוב בעיניי

ולשלם מחיר מלא על חדר כושר בשביל ללכת להתאמן פעמיים בשבוע(כדי לאמן גב) נשמע לך יותר הגיוני ?

אז או שתיקח את עצמך בידיים ותכנס לשגרה ותתחיל ללמוד את החומר, ואישית אני בטוח שברגע שתתחיל לראות תוצאות ממשיות על הגוף שלך אתה בהחלט תתחיל ליהנות מהאימונים שלך

או שאולי תנסה להירשם למכון קרוספיט אם אתה מחפש את הגיוון שבאימונים כי חדר כושר רגיל משעמם אותך.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שאני חייל ולא התאמתי לפני הצבא בחדר כושר. החדר כושר אצלנו לא הכי גדול ומשוכלל בלשון המעטה, פתוח רק ארבע שעות בערב ששעה מתוכם אתה באוכל, ותמיד מפוצץ באנשים שבאים להסתכל על עצמם במראה במקום להתאמן ותופסים מקום. תאמין לי שגם אתה היית מתבאס. אני לא מחפש תירוצים ואני מבין שאי אפשר להתקדם בלי חדר כושר. אני רוצה ללכת יותר ובתקופה הקרובה אמורים לפתוח אותו גם בצהריים. מה שרציתי לדעת זה ההבדלים בין מספר החזרות והעצימות וההשפעה שלהם על הגוף

שם על עצמי משקל ועושה. תשמע אני יודע שזה נשמע מטומטם אבל אני לא מוצא את עצמי את בחדר כושר. אני מודע לזה שאי אפשר להגיע לאותם תוצאות בלי חדר כושר אבל אני פחות נהנה מהאימון וזה גם חשוב בעיניי
וזה שונה ממתח איך בדיוק?

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי אחי יש לי מגבלה בתרגיל המתח זה גם תרגיל שאני עובד עליו בשביל להשתפר

• פותח/ת השרשור
מצליח מספר מאוד קטן של חזרות

• פותח/ת השרשור
האם עבודה בחדר כושר על הגב תביא בסופו של דבר לשיפור גם במתח? במיוחד במתח באחיזה רחבה

האם עבודה בחדר כושר על הגב תביא בסופו של דבר לשיפור גם במתח? במיוחד במתח באחיזה רחבה
כדי להשתפר במתח הדבר הכי טוב לעשות יהיה מתח.
מתח רחב זה חרא ומיותר לחלוטין. הכי טוב זה סופינציה או מידיום גריפ. פרונציה זה השטן.

מדוע מתח רחב מיותר?
בחדר כושר הרבה מתאמנים מבצעים דווקא מתח רחב כדי לעבוד על הטרפזים.
אז למה לא?

מדוע מתח רחב מיותר?
בחדר כושר הרבה מתאמנים מבצעים דווקא מתח רחב כדי לעבוד על הטרפזים.
אז למה לא?
מאותה סיבה שלעשות בנץ' באחיזה סופר רחבה זה מיותר, אתה סתם מקשה על עצמך ונותן לשריר לייצר פחות כח וגם מקצר את טווח התנועה. בנוסף פרונציה זה קקי כי זה לא נותן לך לתת את אותו ROM של סופינציה או אחיזה ניטרלית. מוזמן לבדוק את זה- תראה כמה גבוה אתה פיזית מסוגל להגיע בכל צורה, וגם זה מערב פחות מסת שריר. זה שאפשר במתח רחב לעשות פחות מתח והתרגיל קשה יותר לא הופך אותו לטוב יותר. אתה לא תגיד שבנץ' באחיזה רחבה מאד טוב יותר כי עבור משקל נתון הוא יותר קשה. להיפך, זה מה שהופך אותו דווקא לפחות טוב כי אפשר לעשות יותר משקל באחיזה רגילה.

אחיזה רחבה לא עובדת על טרפזים יותר מאחיזה צרה. טרפז מופעל על ידי הרמה של השכמות. לא רואה הבדל בהרמת השכמות בין אחיזה רחבה לצרה

מאותה סיבה שלעשות בנץ' באחיזה סופר רחבה זה מיותר, אתה סתם מקשה על עצמך ונותן לשריר לייצר פחות כח וגם מקצר את טווח התנועה. בנוסף פרונציה זה קקי כי זה לא נותן לך לתת את אותו ROM של סופינציה או אחיזה ניטרלית. מוזמן לבדוק את זה- תראה כמה גבוה אתה פיזית מסוגל להגיע בכל צורה, וגם זה מערב פחות מסת שריר. זה שאפשר במתח רחב לעשות פחות מתח והתרגיל קשה יותר לא הופך אותו לטוב יותר. אתה לא תגיד שבנץ' באחיזה רחבה מאד טוב יותר כי עבור משקל נתון הוא יותר קשה. להיפך, זה מה שהופך אותו דווקא לפחות טוב כי אפשר לעשות יותר משקל באחיזה רגילה.

אחיזה רחבה לא עובדת על טרפזים יותר מאחיזה צרה. טרפז מופעל על ידי הרמה של השכמות. לא רואה הבדל בהרמת השכמות בין אחיזה רחבה לצרה
ובנוגע לאחיזות באמת, איך אתה מציע? במידה ואני בתוכנית גם עם כפיפות מרפקים, לא עדיף פרונציה כדי לא לעייף את הבייספס?

• פותח/ת השרשור
אבל מתח רחב לא עובד על הרחב גבי? ואם לא בצורה משמעותית אז איזה תרגיל היית ממליץ לרחב גבי?

Back
למעלה תחתית