ייעוץ כאב בגב התחתון

BloodFist

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
קודם כל אני רוצה לציין שאני עובד בתוכנית AB קלאסית 4 פעמים בשבוע בגלל הרבה זמן פנוי
(אני נמצא כרגע שלושה שבועות לפני גיוס ואני לא עובד עכשיו אז אני מנסה להעסיק את עצמי)
על כל מקרה ביום ראשון אני עובד על רגליים, חזה יד אחורית.
ביום שני גב, כתפיים, יד קדמית.

ביום ראשון עשיתי סקוואט, לחיצה וכו' הכל כרגיל. ללא כאבים
יום שני הגעתי למכון ללא כאבים ועשיתי הכל כרגיל.
יום שלישי התעוררתי בבוקר ועד כמה שזכור לי לא שמתי לב לשוב כאב ורק אחרי
שישבתי סביבות השעתיים מול המחשב (שלא תמיד בתנוחה האופטימלית)
התחילו הכאבים.
כן אני יודע שזה לא פורום רפואה אבל אני מניח שאנשים יוכלו אולי להפנות אותי מה לעשות
או אולי יש להם רעיון מה הבעיה.

תודה מראש

• פותח/ת השרשור
לא מצפה שיאבחנו, מצפה שאולי תהיה איזשהי הפניה, כמו במידה ולא עובר תוך X זמן ללכת
לרופא שאין לי מושג לאיזה רופא צריך ללכת למשל..
או האם יש סיכוי שזה נבע מהאימונים בחדר כושר ביומיים שקדמו לכאב?

סתם מבנה כללית....
"יום שלישי התעוררתי בבוקר ועד כמה שזכור לי לא שמתי לב לשוב כאב ורק אחרי
שישבתי סביבות השעתיים מול המחשב (שלא תמיד בתנוחה האופטימלית)
התחילו הכאבים."
הכאבים בגב תחתון הופיע כאשר ישבת מול המחשב ולא כאשר הרמת משקולות או בסמוך לאימון/לאחר אימון.
יכול להיות שהכאב בשריר נגרם באמת בעקבות הישיבה הלא נכונה במיוחד לאחר שאתה עבדת ביום שני על גב (לא יודע אם עשית תרגיל לגב תחתון) בכול אופן שהכאב יכול להופיע בנסיבות האלה.
קיימים כמה סוגים של כאבים... כאב נרחב בשריר/כאב חד במקום מסוים/כאב שמקרין לשריר שונים בגלל משהו אחר שמפריע/כאב כמו מכות חשמל כאלה.

שאלה,
כמה זמן אתה מתאמן באופן כללי, היו לך כאבים דומים בגב לאחר מאמץ, תתאר את הכאב שלך בכמה מילים.
-> סיכוי סביר שהכול תקין, והכאבים שלך בוא בעקבות מאמץ בגב ביום שני.
תעשה מתיחות טובות, גם לפני אימון. אני מתאר לעצמי שאתה תלך לרופא -> הרופא ימליץ לך ולטרן וגם זריקה בתחת להורדת הכאבים.

** דעתי היא בגדר המלצה בלבד, ואתה אחראי על הגוף שלך בלבד. תעשה מה שטוב לך.

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן בתוכנית של עכשיו סביבות השלושה חודשים ולא הייתה שום בעיה לפני זאת.
לא עבדתי על גב תחתון ביום שני.
לא יודע לתאר האמת אם הכאבים הם משריר או ממה, בד"כ סתם ככה אני לא ארגיש את הכאב, אולי רק קצת,
במידה ואני מוריד את הראש כלפי מטה כשהגב ישר יש כאבים באיזור הגב התחתון

לא יודע מה להגיד לך.
לא נשמע לי שיש לך פגיעה בחוליות הגב. בכול מקרה אישית מאוד ממליץ עד תרגילי גב תחתון(לחזק את השריר) או ככלל תרגילי גב בטכניקה נכונה.
בכול מקרה החלמה מהירה ואני מקווה שזה לא משהו רציני.

• פותח/ת השרשור
אני גם מקווה שזה לא משהו רציני ושיעבור מהר.
מישהו כתב לי שהוא קרא בפורום של ריפטו שסקוואט ודדליפט בטכניקה נכונה יכולה לגרום לכאבים בגב התחתון לגוף שלא רגיל לעבוד על המקום הזה כחלק מההתחזקות של האיזור או משהו בסגנון.
על כל מקרה יש לי עוד שלושה שבועות להתאמן עד הגיוס נקווה שזה לא ישבית אותי ושאני אוכל לנצל את הזמן הזה גם להתאמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית