הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם תדירות העמסת פחמימות תלויה בצריכת הפחמימה היומית?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
לדוגמא בצריכה של 150 גרם פחמימה ביום (כולל ירקות) מומלץ לעשות העמסה כל x ימים ובצריכה של 100 גרם פחמימה ביום (כולל ירקות) מומלץ לעשות העמסה כל Y ימים ?

כשאני בחיטוב כל שהוא מבצע העמסה אחת לשבוע ללא תלות בכמות הפחמימות.
הבנתי שהתועלת היא (ציטוט של משה)
יש כמה דברים עיקריים שמתרחשים בחיטוב:
1. חילוף החומרים מתחיל להוריד הילוך. בשבוע הראשון למאזן הקלורי השלילי, כבר יש ירידה של 5-10% בחילוף החומרים. ככל שהזמן עובר ואתה לא עושה העמסות, המספר גדל (אם כי לא באופן דרסטי כשאתה שומר על גירעון קלורי ריאלי ולא משתגע).

2. מאגרי הגליקוגן, עקב צריכה נמוכה יחסית של פחמימות וביצוע של אירובי (בנפח בינוני/גבוה (יחסית לכמות הקלוריות שאתה אוכל)), המאגרים ריקים (אם כי לא לגמרי - הם אף פעם לא מתרוקנים ל-0). צריכה רבה של פחמימות, קודם גורמת לאגירה של גליקוגן בשריר/כבד ומדובר במאות גרמים של פחמימה (500-600 גרם. לאנשים כמוך, שעושים ועשו אירובי באופן קבוע, עם נפחים יחסית גבוהים, אפשר להגיע גם ל 600-800 גרם נפח אגירה).

3. ההורמונים לא בדיוק מתפקדים כמו שצריך. הורמונים רבים, בין היתר בלוטת התריס, מתחילים להוריד הילוך (השפעה על סעיף 1) וברגע שעושים העמסה, הם חוזרים לנורמה ואתה מתחיל לשרוף קלוריות כמו אדם רגיל ואפילו יותר ממה ששרפת קודם באותם הימים של העמסה וגם כמה שעות/ימים לאחר מכן. זה נובע, אפשר לומר, מתגובה טרמית של הגוף לכמות גובהה יחסית של מזון שהוא לא בדיוק יודע מה לעשות איתו. זה לא אומר שזה לא נאגר בשומן, רובו פשוט לא, בעיקר בגלל סעיף 2.

• פותח/ת השרשור
עקב צריכה נמוכה יחסית של פחמימות
מה זה אומר נמוכה יחסית ? ,150 ? ,100 ? 50 ?

ביצוע של אירובי (בנפח בינוני/גבוה
מומלץ לבצע אירובי בעצימות גבוהה בחיטוב ? ,אני חייב לציין שאחרי מטקון התחלתי להרגיש קצת את הכתף (12 סטים של 10 פוש אפס) ואחרי שבוע עשיתי עוד מטקון והחלתי להרגיש קצת את הברך (8-10 סטים של 15 wall-ball) , החלטתי להפסיק עם מטקונים בחיטוב ולעשות ריצה בעצימות בינונית (דרך אגב, לא בטוח שהבנתי המ זה עצימות בינונית בריצה, אשמח לפירוט קל)

שאני בחיטוב כל שהוא מבצע העמסה אחת לשבוע
שוקל לאמץ בחום את הגישה הזאת... כל שישי לאכול בכיף מה שבא לי ... לא בטוח שאפילו אצליח לעשות העמסה איכותית אבל אני מניח כל עוד אהיה במאזן חיובי באותו יום עם כמות פחמימות גבוהה יחסית אז ההעמסה עשתה את שלה.
@hanan
אשמח להתייחסותך

התשובה של משה הייתה כחלק מיעוץ אישי.
הייתי באזור 150-200 גרם פחמימה עם 3-4 שעות ארובי.
עצימות בינונית הכוונה רמת מאמץ שאתה עובד אבל לא נחנק

אני בימי העמסה הייתי אוכל כמו בתפריט מסה עם צ'יט סולידי. נגיד המבורגר 220 גרם וצ'יפס

• פותח/ת השרשור
עם 3-4 שעות ארובי
וואו, זה המון אירובי, לא חושב שאגיע לזה.
אני כרגע על 80 דקות אירובי ומטפס לכיוון ה-100 (יש מצב שאגיע גם ליותר, בהמשך אכניס 10-15 דקות קפיצה בחבל אחרי אימוני רגליים ואז יהיה לי 5 אירובי בשבוע ), האם עדיין העמסה אחת לשבוע תהיה רלוונטית (4 אימוני כוח בשבוע) ?

לגבי עצימות בינונית, אני אכן מרגיש מאמץ מסוים אבל יכול נניח לנהל שיחה במשך כל הריצה, פחות קל לי לדבר אבל אפשרי בהחלט.

שאלה נוספת, האם לדעתך אחרי שבוע כבר אפשר לקצץ קצת פחמימות ? ,אני שואל כי אם אני עושה העמסה אחת לשבוע אז אני רוצה להיות על מינימום פחמימה שאני יכול (סביבות -100-120 כולל ירקות)

• פותח/ת השרשור
זה "קצת" מפספס את הרעיון של העמסה.
אתה אמור להימנע מפרוקטוז ובהרבה ממתקים ופחמימות סוג "ז" יש פרוקטוז.
לא באמת מה שבא לי 😃
עוגיות שאשתי מכינה , צ'יריוס עם חלב, פיתה עם נוטלה ותפוחי אדמה בתנור עם קטשופ זה מבחינתי כל מה שבא לי...

צ'יריוס עם חלב, פיתה עם נוטלה ותפוחי אדמה בתנור עם קטשופ זה מבחינתי כל מה שבא לי...
זה אחלה 😃
אם כי בחלב יש לקטוז וגם זה לא מומלץ אם אני לא טועה.
אבל בכל אופן, זאת אחלה העמסה.

לדוגמא בצריכה של 150 גרם פחמימה ביום (כולל ירקות) מומלץ לעשות העמסה כל x ימים ובצריכה של 100 גרם פחמימה ביום (כולל ירקות) מומלץ לעשות העמסה כל Y ימים ?
בגדול, תדירות ההעמסה תלויה גם בגירעון וגם בכמות הפחמימה.
כמו ש- @hanan אמר, אלא אם אתה בדיאטות ספיצפיות (UD2 למשל), אפשר לעגל פינות ולקבוע כללי אצבע בגדול.
אני עושה פעמיים שתי העמסות של פעם בשבועיים, עוד שתיים של פעם ב-10 ימים, ואח"כ פעם בשבוע, עד שנמאס מהדיאטה המחורבנת.

• פותח/ת השרשור
בגדול, תדירות ההעמסה תלויה גם בגירעון וגם בכמות הפחמימה.
כמו ש- @hanan אמר, אלא אם אתה בדיאטות ספיצפיות (UD2 למשל), אפשר לעגל פינות ולקבוע כללי אצבע בגדול.
אני עושה פעמיים שתי העמסות של פעם בשבועיים, עוד שתיים של פעם ב-10 ימים, ואח"כ פעם בשבוע, עד שנמאס מהדיאטה המחורבנת.
זה בדיוק מה שאני עושה !
אני נשאר עם ה 10 ימים בערך 4 סייקלים ואז עובר לפעם בשבוע ...
סתם תהיתי אולי פעם בשבועיים זה טו מאצ׳ (ואולי כי אני כבר מפנטז על העמסה...)

שאלה כללית מאוד וחבל לפתוח בשבילה נושא.
בהנחה ואני עושה חיטוב עם גרעון קלורי ולא דל פחמימה, אין למה לעשות העמסות?

התשובה של משה הייתה כחלק מיעוץ אישי.
הייתי באזור 150-200 גרם פחמימה עם 3-4 שעות ארובי.
עצימות בינונית הכוונה רמת מאמץ שאתה עובד אבל לא נחנק

אני בימי העמסה הייתי אוכל כמו בתפריט מסה עם צ'יט סולידי. נגיד המבורגר 220 גרם וצ'יפס
המבורגר 220 זה צ'יט ? 😕

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית