הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להרים כבד באחוז שומן נמוך

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
בעקבות כך שאני נמצא בחיטוב כרגע, אני מתחיל לחכוך בדעתי לאיזה אחוז שומן כדאי לרדת.

הסימפטומים השליליים שהבנתי שקיימים באחוז שומן פחות טבעי הם

א. האטה של המטבוליזם וכתוצאה מכך עלייה במשקל גם על מאזן שבמצב מתוקן הוא ניטרלי
ב. סטרס מתמשך של הגוף שחש במצב הרעבה

אם הדברים הללו נכונים יוצא שלא משתלם לנסות לתחזק אחוז שומן נמוך,
ומן הסתם גם בלתי אפשרי להתחזק ככה.

מה יש לכם לומר בעניין?

יש כאן מישהו טבעי שהצליח לשמור על שייפ רציני ולהתאמן כבד ולהתקדם?

שמן 😲

אז מה ההתייעצות שלך פה בעצם? אם אתה אוכל כמויות כאלה ולא משמין, מה אתה רוצה, כתבת פה כדי שנקנא?
אני זוכר שכתבת "אני נמצא בחיטוב כרגע", איזה חיטוב זה קיבינימט? בחיים שלי לא ראיתי מסה כזאת טעימה.

לא זכור לי כמה כוח צריך בשחמט לעומת הדוגמאות של מייק אבל אני די בטוח שאתה תפסול כל דבר שקשור ל"כוח" ולא לסקוואט,בנץ,פרס ודדליפט אז האם יש טעם?

אוקיי, נתחיל מהתחלה. אנחנו מדברים על התקדמות בכוח, ולא סתם בודקים כמה מייק חזק. איך תרצה למדוד אחת כזו?

דווקא על בלוקים של טקסס לפי אחוזים.
אם זה עבד שבועית זה אמור לעבוד חודשית.

לא מאמין ב531. התנסיתי בה

ממש לא יחסי.
מדבר איתך על לאכול מסוכר ושומן בעיקר משהו כמו 4-5kk
הייתי מגיע למשמרת עם 8 לחמניות ונוטלה נגיד ( כבר באיזור ה4 אלף) וזה רק בעבודה.

באותה תקופה כולם לא הבינו מה הם רואים ודיברו על הפרעות האכילה שלי.

אגב גם בהעמסות אני ידעתי להגיע לאיזה 8k, אז לסיכומו של עניין..

הנה ארוחת הצהריים מעכשיו:
(בבוקר היו 300 גרם שוקולד ופרינגלס)

17359013_1815201982134293_5532141847372826236_o.jpg

לא הבנתי... אתה לא בחיטוב עכשיו?
באמת הכרחי לך כל הזבל הזה?
קשה לי להאמין שהדחף שלך כל כך חזק שאתה לא יכול להסתפק בבואנו אחד.

• פותח/ת השרשור
שמן 😲

אז מה ההתייעצות שלך פה בעצם? אם אתה אוכל כמויות כאלה ולא משמין, מה אתה רוצה, כתבת פה כדי שנקנא?
אני זוכר שכתבת "אני נמצא בחיטוב כרגע", איזה חיטוב זה קיבינימט? בחיים שלי לא ראיתי מסה כזאת טעימה.
חחחח אני עושה העמסה כל יום חמישי..
מנסיוני זה לא משפיע עליי בצבירת שומן אז אפשר להתפרע.
באופן כללי הניטרלי שלי הוא באיזור 2700 לכל היותר לדעתי
לא הבנתי... אתה לא בחיטוב עכשיו?
באמת הכרחי לך כל הזבל הזה?
קשה לי להאמין שהדחף שלך כל כך חזק שאתה לא יכול להסתפק בבואנו אחד.
מצטער לשחוט שווארמות קדושות, אבל אני מתחטב על 200 פחמימה עם העמסה כל חמישי כאמור. בטווח המיידי זה לא משפיע. בטווח הארוך זה כן מתחזק את הפרעות האכילה..
אולי באמת צריך להתחיל לשנות

חחחח אני עושה העמסה כל יום חמישי..
מנסיוני זה לא משפיע עליי בצבירת שומן אז אפשר להתפרע.
באופן כללי הניטרלי שלי הוא באיזור 2700 לכל היותר לדעתי

מצטער לשחוט שווארמות קדושות, אבל אני מתחטב על 200 פחמימה עם העמסה כל חמישי כאמור. בטווח המיידי זה לא משפיע. בטווח הארוך זה כן מתחזק את הפרעות האכילה..
אולי באמת צריך להתחיל לשנות

לא הייתי קורא לזה העמסה, אלא צ'יט מוגזם
אבל סבבה, פשוט לא ציינת את זה

אוקיי, נתחיל מהתחלה. אנחנו מדברים על התקדמות בכוח, ולא סתם בודקים כמה מייק חזק. איך תרצה למדוד אחת כזו?

אקח משהו שהוא עבד עליו לפני שמצריך כוח פיזי(כמו הדוגמאות שלו) ובדרך כלל התקדמות בתרגיל הספציפי(כפי שכתב שיא) יסמל התקדמות בכוח.
תגיד לי מה תרצה להוסיף למדדים?

אקח משהו שהוא עבד עליו לפני שמצריך כוח פיזי(כמו הדוגמאות שלו) ובדרך כלל התקדמות בתרגיל הספציפי(כפי שכתב שיא) יסמל התקדמות בכוח.
תגיד לי מה תרצה להוסיף למדדים?

תקח משהו כמו עמידת ידיים ממושכת?

בזמנים ארוכים?כן.
כל דבר יכול להימדד כמדד להתחזקות(גם אם לדעתך זה לא קונבציונלי מספיק כמו הרמות הבסיס)

עמידת ידיים ממושכת היא לא מדד לכוח בשום סטנדרט, כוח זה לא משהו אמורפי בכלל והוא מאד מדיד וברור, אין מקום להתגמש או להתווכח על זה.

אם מייק עמד על הידיים 20 שניות ביום ראשון ויום ראשון שבוע אחרי הוא עמד 30 שניות הוא לא "התחזק" אלא שיפור את הסיבולת שלו (יש שיגידו שגם כוח מנטלי משפיע מאד על תרגילים סטטיים).
זה כמו להגיד שמי ששיפר פסיכומטרי הפך חכם יותר, אז לא, הוא פשוט הפך להיות טוב יותר בפסיכומטרי.

לנושא @the Raccoon

תגדיר מה זה "להתקדם" בשבילך, קילו סקוואט בשנה? או 30 קילו סקוואט בשנה?

עמידת ידיים ממושכת היא לא מדד לכוח בשום סטנדרט, כוח זה לא משהו אמורפי בכלל והוא מאד מדיד וברור, אין מקום להתגמש או להתווכח על זה.

אם מייק עמד על הידיים 20 שניות ביום ראשון ויום ראשון שבוע אחרי הוא עמד 30 שניות הוא לא "התחזק" אלא שיפור את הסיבולת שלו (יש שיגידו שגם כוח מנטלי משפיע מאד על תרגילים סטטיים).
זה כמו להגיד שמי ששיפר פסיכומטרי הפך חכם יותר, אז לא, הוא פשוט הפך להיות טוב יותר בפסיכומטרי.

לנושא @the Raccoon

תגדיר מה זה "להתקדם" בשבילך, קילו סקוואט בשנה? או 30 קילו סקוואט בשנה?
בעמידת ידיים על באר ישר לא הייתי מהמר לא על סבולת אלא על שיפור ביציבות וכן, גם בריכוז או פן מנטלי. הפואנטה היא ששיפור לא נגמר בסקווט בנצ' ודדליפט.

• פותח/ת השרשור
30 קילו סקוואט בשנה
בעמידת ידיים על באר ישר לא הייתי מהמר לא על סבולת אלא על שיפור ביציבות וכן, גם בריכוז או פן מנטלי. הפואנטה היא ששיפור לא נגמר בסקווט בנצ' ודדליפט.
אי לי רקע מדעי בשביל להכריע את הדיון הזה, אבל הייתי אומר שמבחינת היגיון אולי אפשר למדוד כוח בדברים שהם לא סקוואט בנצ' ודדליפט בגדול, אבל בטוח שסקוואט בנצ' ודדליפט אלו מדדים מוחלטים מהצד השני, ככה שהם כן יכולים להכריע בשאלה של התחזקות, או לפחות התחזקות מהסוג המסוים הזה.

מסכים בהחלט שיש עוד אלמנטים מעניינים להשתפר בהם, אבל דובר על כוח פרופר.

זה נתון לוויכוח, אבל אני מאמין שב 12-13 אחוז שומן וטבעי זה אפשרי (לא קל אבל בהנחה ואתה קפדן זה אפשרי). @the Raccoon

אני לא מכיר מישהו ששיפר את הסקוואט שלו בצורה ניכרת (בגודל ובמשקלים שלך פחות או יותר) טבעי על אחוז שומן חד ספרתי, כך שאני מאד סקפטי.

בזמנים ארוכים?כן.
כל דבר יכול להימדד כמדד להתחזקות(גם אם לדעתך זה לא קונבציונלי מספיק כמו הרמות הבסיס)

מגניב. אני מיד אתחיל לעבוד על משהו שלא עשיתי בחיים שדורש קצת כוח כדי לספר לעצמי שהתחזקתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית