הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להרים כבד באחוז שומן נמוך

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
בעקבות כך שאני נמצא בחיטוב כרגע, אני מתחיל לחכוך בדעתי לאיזה אחוז שומן כדאי לרדת.

הסימפטומים השליליים שהבנתי שקיימים באחוז שומן פחות טבעי הם

א. האטה של המטבוליזם וכתוצאה מכך עלייה במשקל גם על מאזן שבמצב מתוקן הוא ניטרלי
ב. סטרס מתמשך של הגוף שחש במצב הרעבה

אם הדברים הללו נכונים יוצא שלא משתלם לנסות לתחזק אחוז שומן נמוך,
ומן הסתם גם בלתי אפשרי להתחזק ככה.

מה יש לכם לומר בעניין?

יש כאן מישהו טבעי שהצליח לשמור על שייפ רציני ולהתאמן כבד ולהתקדם?

עם אחוז שומן נמוך אפשר להמשיך להתחזק, אבל זה מאוד תלוי בגנטיקה שלך, ובכמה מוקפד התפריט שלך, אבל זה לא יהיה אחוז שומן של תחרויות באדיבילדיג, אני מדבר על איזור ה-10%

אחוז שומן ממש נמוך (מתחת לעשר) זה בעייתי..
אבל על 10-12 אפשר להתחזק.
אם זה לא האחוז שומן הנורמלי שלך, אתה תצטרך תפריט מוקפד כדי שמצד אחד לא תשמין בחזרה אבל מצד שני כן תמשיך להתחזק ולצבור מסה כמה שאפשר.
מה שכן, אתה לא תתחזק כמו שהייתה יכול אם הייתה אוכל חופשי יותר.
מי שהוא רזה באופן טבעי, זה אחרת.. אפשר לאכול חופשי יותר הגוף ידאג לאזן

בעקבות כך שאני נמצא בחיטוב כרגע, אני מתחיל לחכוך בדעתי לאיזה אחוז שומן כדאי לרדת.

הסימפטומים השליליים שהבנתי שקיימים באחוז שומן פחות טבעי הם

א. האטה של המטבוליזם וכתוצאה מכך עלייה במשקל גם על מאזן שבמצב מתוקן הוא ניטרלי
ב. סטרס מתמשך של הגוף שחש במצב הרעבה

אם הדברים הללו נכונים יוצא שלא משתלם לנסות לתחזק אחוז שומן נמוך,
ומן הסתם גם בלתי אפשרי להתחזק ככה.

מה יש לכם לומר בעניין?

יש כאן מישהו טבעי שהצליח לשמור על שייפ רציני ולהתאמן כבד ולהתקדם?
~מוריד חולצה~

מה יהיה איתך? אתה מתבלבל בין אחוז שומן נמוך לחיטוב ממושך, חיטוב ממושך גורם לכל מה שאמרת. אחוז שומן נמוך, אני חי ככה.
כן ההתקדמות איטית יותר אבל גם ככה המספרים שלי נשארים גבוהים, אז מה הבעיה? מה הדילמה?

~מוריד חולצה~

מה יהיה איתך? אתה מתבלבל בין אחוז שומן נמוך לחיטוב ממושך, חיטוב ממושך גורם לכל מה שאמרת. אחוז שומן נמוך, אני חי ככה.
כן ההתקדמות איטית יותר אבל גם ככה המספרים שלי נשארים גבוהים, אז מה הבעיה? מה הדילמה?

איזו התקדמות בדיוק?

איזו התקדמות בדיוק?
בניגוד לראיה הבנלית והמשעממת של סקווט בנצ' דדליפט ומידי פעם פרס ושם נגמר העולם, לי יש עוד כמה דברים להתקדם בהם.
היה שיא של באר מאסלאפ עם משקל לא מזמן, היה סוג של שיא משך של עמידת ידיים על באר ישר, היה שיפור דרסתי בכמה מאימוני הבנצ' מארק.
לפני חודשיים היה סוג של שיא נפח בסקווט (4*4*200 על המ"ג נמוך ממה שהיה בפיק הקודם) ובקרוב יהיה שיא לחזרות.

• פותח/ת השרשור
אל תשכח שיש לך גנטיקה שונה מאוד.
בשבילי עשרה אחוז זה לא מקום טבעי. בטח ובטח אחרי שביליתי שנים על 20-30 אחוזי שומן, כמו גבינה טובה.

השאלה אם באמת הסעיפים האלה לא יהיו תקפים, כי ממה שהבנתי הם כן גם ביציאה מהחיטוב.
ואגב כשסיימתי את החיטוב הקודם הגוף התנהג כמו פסיכי מבחינת מנגנון הרעב. נלחם בי בכל הכוח וזה משתלט על התודעה גם, ומשנה את הפוקוס והרצונות.

בשבילי עשרה אחוז זה לא מקום טבעי. בטח ובטח אחרי שביליתי שנים על 20-30 אחוזי שומן, כמו גבינה טובה.

השאלה אם באמת הסעיפים האלה לא יהיו תקפים, כי ממה שהבנתי הם כן גם ביציאה מהחיטוב.
ואגב כשסיימתי את החיטוב הקודם הגוף התנהג כמו פסיכי מבחינת מנגנון הרעב. נלחם בי בכל הכוח וזה משתלט על התודעה גם, ומשנה את הפוקוס והרצונות.
לפני שהשתחררתי לא חלמתי אפילו על ריבוע אחד בבטן, נכון, מעולם לא הייתי 20+ אני מניח אבל גם לא הייתי 10- לפני סוף הצבא.
זה לא גנטיקה, אתה פשוט צריך להיות הדרגתי ולשמור על מאזן נטרלי ואפילו חיובי עדין לתקופות קצרות כדי להסתגל למצב החדש.

בניגוד לראיה הבנלית והמשעממת של סקווט בנצ' דדליפט ומידי פעם פרס ושם נגמר העולם, לי יש עוד כמה דברים להתקדם בהם.
היה שיא של באר מאסלאפ עם משקל לא מזמן, היה סוג של שיא משך של עמידת ידיים על באר ישר, היה שיפור דרסתי בכמה מאימוני הבנצ' מארק.
לפני חודשיים היה סוג של שיא נפח בסקווט (4*4*200 על המ"ג נמוך ממה שהיה בפיק הקודם) ובקרוב יהיה שיא לחזרות.

איך זה רלוונטי למה שהוא שאל? אני יכול להתקדם גם בכישורים שלי בשחמט על אחוז שומן נמוך.

איך זה רלוונטי למה שהוא שאל? אני יכול להתקדם גם בכישורים שלי בשחמט על אחוז שומן נמוך.
אלכס אתה גיבור מקלדת מרשים מאוד! אני מסיר את הכובע הוירטואלי שלי, והלוגיקה המדהימה שלך, בבקשה תעשה לי ילד (ירטואלי כמובן).
אשרי מי שיש לו סבלנות לתגובות שלך.

אלכס אתה גיבור מקלדת מרשים מאוד! אני מסיר את הכובע הוירטואלי שלי, והלוגיקה המדהימה שלך, בבקשה תעשה לי ילד (ירטואלי כמובן).
אשרי מי שיש לו סבלנות לתגובות שלך.

או שנתפסת בשקר. שמח שהבהרנו את העניין.

בדרכ שמדברים על הליפטרים החטובים והחזקים ככל הנראה הרוב המכריע לא טבעי.
רוב החברים שאני מכיר שאני יודע שטבעיים וחזקים, אף אחד לא עם קוביות.

אם אני לא טועה נתת טוטאל לכיוון 700. לדעתי יהיה קשה להתקדם ולשמור על חיטוב רציני, בלי קשר יהיה קשה להתקדם הרבה מעבר לזה - טבעי.

אבל, כמו שמייק נתן דוגמא - יש הבדל בין להתקדם תוך כדי חיטוב, ולהיות חטוב לאורך זמן ארוך לא על גרעון.

כמו שאמרת, זה תלוי-מתאמן. אתה מדבר על אחוז שומן נמוך יחסית לעצמך, ואין שום טעם להשוות בין שני מתאמנים שונים.
אני חושב שיש פה שתי נקודות -
הראשונה שכשאתה נמצא באחוז שומן נמוך מהנורמלי שלך, גם כשתקפיד על מאזן קלורי נייטרלי חלק מסוים מהקלוריות יזלוג לכיוון שומן, כי הגוף שואף חזרה ל-set point שלו, כך שמעשית אתה תהיה בגירעון וכך קשה להתחזק.
השניה - התחזקות כתוצאה ממה? שיפור בטכניקה? גיוס יחידות מוטוריות? אחלה. עליה במסת שריר? לא סביר כשאין קלוריות שיתחזקו אותה, לפחות לא בצורה מהותית, ולפחות לרוב האנשים.

• פותח/ת השרשור
בדרכ שמדברים על הליפטרים החטובים והחזקים ככל הנראה הרוב המכריע לא טבעי.
רוב החברים שאני מכיר שאני יודע שטבעיים וחזקים, אף אחד לא עם קוביות.

אם אני לא טועה נתת טוטאל לכיוון 700. לדעתי יהיה קשה להתקדם ולשמור על חיטוב רציני, בלי קשר יהיה קשה להתקדם הרבה מעבר לזה - טבעי.

אבל, כמו שמייק נתן דוגמא - יש הבדל בין להתקדם תוך כדי חיטוב, ולהיות חטוב לאורך זמן ארוך לא על גרעון.
לחזור לסקוואט ולחיצה שהיו לי יהיה קשה בכל מקרה על פחות ממאה קילו. בשבילי.
המחשבה היא יותר להתקדם בדדליפט/ לבנות בלוקים בקפיצות קטנות לעומת התקדמות הבזק שלי בעבר.

אני מניח שההבדל בין מה שאני יכול לשמור על בלי סטרס זה הפער בין 12 ל10 אחוז שומן.
העניין הוא שכיום אני מאוד נהנה מלהראות מאוד חטוב וזו התלבטות בפני עצמה אם לשלם את המחיר.

עוד אפשרות שחשבתי עליה היא לקבוע רף נמוך יותר מחיטוב לחיטוב בהנחה שאפשר לשנות את הסט פויינט.

כמו שאמרת, זה תלוי-מתאמן. אתה מדבר על אחוז שומן נמוך יחסית לעצמך, ואין שום טעם להשוות בין שני מתאמנים שונים.
אני חושב שיש פה שתי נקודות -
הראשונה שכשאתה נמצא באחוז שומן נמוך מהנורמלי שלך, גם כשתקפיד על מאזן קלורי נייטרלי חלק מסוים מהקלוריות יזלוג לכיוון שומן, כי הגוף שואף חזרה ל-set point שלו, כך שמעשית אתה תהיה בגירעון וכך קשה להתחזק.
השניה - התחזקות כתוצאה ממה? שיפור בטכניקה? גיוס יחידות מוטוריות? אחלה. עליה במסת שריר? לא סביר כשאין קלוריות שיתחזקו אותה, לפחות לא בצורה מהותית, ולפחות לרוב האנשים.
משום מה אני לא חושב שכשהייתי באחוז שומן נמוך הייתה לי האטה מטבולית. אפילו להיפך. היה מאוד קשה להשמין למרות שאכלתי כמויות הזויות של זבל.

למשל כשאכלתי באיזור ה300 פחמימה/ 2700 קלוריות, הייתי מרוקן קצת מבחינת פחמימה והייתי יורד ל93 כשהמשקל ה"מלא" שלי היה 94-95.

בהתחזקות אני בעיקר בונה על הדדליפט שבו בעבר לא התמקדתי בכלל.
ההישגים שלי בעבר היו בקפיצות שבועיות ולכן חשבתי שעל ניטרלי אולי אפשר להתקדם חודשית בקפיצות של 2.5 בסקוואט וכן להתקדם לאורך שנה נגיד.

יתכן מאוד שאני טועה, אבל נוצר אצלי הרושם (אולי לאור העובדה שלזיכרוני מה שעיניין אותך בעבר היה רק הוספת משקל על המוט) שאתה כאילו "מתבייש" או מרגיש צורך להתנצל שהאסתטיקה הפכה להיות הדבר החשוב מבחינתך, ופחות לעקם מוטות. לדעתי אתה צריך להתאמן יותר כמפתח גוף, כלומר לעבוד יותר על שריר ופחות על תנועה. כמובן להמשיך לשאוף להתקדם בתרגילי הבסיס, אבל לזכור שיש עוד דרכים להתחזק מלבד הוספת משקל על המוט.

לא זכור לי כמה כוח צריך בשחמט לעומת הדוגמאות של מייק אבל אני די בטוח שאתה תפסול כל דבר שקשור ל"כוח" ולא לסקוואט,בנץ,פרס ודדליפט אז האם יש טעם?

• פותח/ת השרשור
יתכן מאוד שאני טועה, אבל נוצר אצלי הרושם (אולי לאור העובדה שלזיכרוני מה שעיניין אותך בעבר היה רק הוספת משקל על המוט) שאתה כאילו "מתבייש" או מרגיש צורך להתנצל שהאסתטיקה הפכה להיות הדבר החשוב מבחינתך, ופחות לעקם מוטות. לדעתי אתה צריך להתאמן יותר כמפתח גוף, כלומר לעבוד יותר על שריר ופחות על תנועה. כמובן להמשיך לשאוף להתקדם בתרגילי הבסיס, אבל לזכור שיש עוד דרכים להתחזק מלבד הוספת משקל על המוט.
ממש לא מתבייש. פשוט זה מתחרה אצלי עם הרצון להתחזק, מאחר וגם ככה אני לא אתן את המירב הדרוש בשביל להתחזק.
מחפש דרך ביניים.
ופיתוח גוף הפסיק לעניין אותי ב2009. לא אשנה את צורת האימונים
מה גם שאם אצליח להגיע לטוטאל 700 בעד 100 אנסה לתת את זה בתחרות

משום מה אני לא חושב שכשהייתי באחוז שומן נמוך הייתה לי האטה מטבולית. אפילו להיפך. היה מאוד קשה להשמין למרות שאכלתי כמויות הזויות של זבל.

למשל כשאכלתי באיזור ה300 פחמימה/ 2700 קלוריות, הייתי מרוקן קצת מבחינת פחמימה והייתי יורד ל93 כשהמשקל ה"מלא" שלי היה 94-95.
כמויות הזויות של זבל זה דבר יחסי, אתה יודע 😃 אני מניח שבלי לדעת היית על נייטרלי/גירעון למרות הקלוריות כי שרפת על טורבו.
ההישגים שלי בעבר היו בקפיצות שבועיות ולכן חשבתי שעל ניטרלי אולי אפשר להתקדם חודשית בקפיצות של 2.5 בסקוואט וכן להתקדם לאורך שנה נגיד.
נשמע שאתה מדבר על 5/3/1.

• פותח/ת השרשור
כמויות הזויות של זבל זה דבר יחסי, אתה יודע 😃 אני מניח שבלי לדעת היית על נייטרלי/גירעון למרות הקלוריות כי שרפת על טורבו.

נשמע שאתה מדבר על 5/3/1.
דווקא על בלוקים של טקסס לפי אחוזים.
אם זה עבד שבועית זה אמור לעבוד חודשית.

לא מאמין ב531. התנסיתי בה
כמויות הזויות של זבל זה דבר יחסי
ממש לא יחסי.
מדבר איתך על לאכול מסוכר ושומן בעיקר משהו כמו 4-5kk
הייתי מגיע למשמרת עם 8 לחמניות ונוטלה נגיד ( כבר באיזור ה4 אלף) וזה רק בעבודה.

באותה תקופה כולם לא הבינו מה הם רואים ודיברו על הפרעות האכילה שלי.

אגב גם בהעמסות אני ידעתי להגיע לאיזה 8k, אז לסיכומו של עניין..

הנה ארוחת הצהריים מעכשיו:
(בבוקר היו 300 גרם שוקולד ופרינגלס)

17359013_1815201982134293_5532141847372826236_o.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית