דיון רגישות לחלב, יותר ממה שנראה לעין?

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
כולנו הרי יודעים שיש מספר לא מבוטלים של אנשים הרגישים לחלב וזה מתבטא בדרכים כאלה ואחרות.
השאלה שלי ואשמח לדעתכם המבוססת/לא מבוססת האם יש ברגישות הרבה יותר מאשר הנראה לעין?
כלומר אני יודע שמי שרגיש סובל מחוסר באינזים לקטז, אך האם הכאבי בטן/גזים/ליחה וכו'...
הם ההשפעות השליליות היחידות על הרגישים לחלב? או שהתהליך הדלקתי מתבטא במקומות אשר קשה לנו לראות באופן ישיר?

שאלה יפה.
אני רוצה רק לציין שאני אישית שגם סובל מזה עברתי לחלב דל לקטוז וזה עולם אחר

הדעות עדיין מאוד חלוקות בעניין, יש כאלה שיגידו שהבעיות מתבטאות כמעט אך ורק במעי, ויש כאלה (שאני ביניהם) שיגידו שהבעיה מתבטאת בכל הגוף
יש מספר מחקרים שמראים שהדלקת גורמת לבעיות מפרקים, במיוחד באנשים עם נטייה או מחלה כבר קיימת, ויש אפילו מחקר שהראה שאפילו חלק מהתסמינים של אוטיזם מגיעים ממערכת העיכול
כל עניין מערכת העיכול הוא נושא עדיין בחיתולים, אבל אני מאמין שהחשיבות של הבריאות שלה לבריאות הכללית היא גדולה מאוד

הדעות עדיין מאוד חלוקות בעניין, יש כאלה שיגידו שהבעיות מתבטאות כמעט אך ורק במעי, ויש כאלה (שאני ביניהם) שיגידו שהבעיה מתבטאת בכל הגוף
יש מספר מחקרים שמראים שהדלקת גורמת לבעיות מפרקים, במיוחד באנשים עם נטייה או מחלה כבר קיימת, ויש אפילו מחקר שהראה שאפילו חלק מהתסמינים של אוטיזם מגיעים ממערכת העיכול
כל עניין מערכת העיכול הוא נושא עדיין בחיתולים, אבל אני מאמין שהחשיבות של הבריאות שלה לבריאות הכללית היא גדולה מאוד
אתה מתייחס למוצרי חלב או רק לחלב? מבחינת ריכוז לקטוז.

• פותח/ת השרשור
אז בתור פותח האשכול אני אספר מה אני שמתי לב שהחלב עושה לי.
1.גזים
2.נפיחויות וכאבי בטן
3.עייפות, שמתי לב שצריכת החלב עושה אותי עייף.
4.עצירות. זה נשמע קצת הזוי ולעיתים החלב אומנם גורם לשלשול אך אני חושב שהוא מפריע ליציאות ולפעמים זה יהיה שלשול וגם עצירות.
5.אולי אנשים יגידו פה שזה הרבה נוזלים אך בחיטוב האחרון שלי שהורדתי מוצרי חלב למעט העמסה פעם בשבוע(ואבקת חלבון בשאר ימי השבוע) הירידה השבועית שלי הייתה חלקה משבוע לשבוע.
6.אני בזה לא הכי בטוח אבל נראה שלחלב יש השפעה כלשהיה על הריכוז שלי. אני עוד לא בטוח בזה לגמרי אבל נראלי שיש בזה משהו.

כל אלה בהחלט אפשריים, ואפשרי מאוד שאתה רגיש
אתה מזרחי או אשכנזי? אשכנזים יכולים להיות עמידים לקטוז, אבל מזרחים כמעט ולא

• פותח/ת השרשור
כל אלה בהחלט אפשריים, ואפשרי מאוד שאתה רגיש
אתה מזרחי או אשכנזי? אשכנזים יכולים להיות עמידים לקטוז, אבל מזרחים כמעט ולא

מזרחי, כן עם השנים זה הופיע.
איפה הימים שהייתי ילד, שותה חלב במקום מים והכל טוב.

• פותח/ת השרשור
אגב תופעה נוספת.
לחץ חזק אם אתה צריך ללכת לעשות קקי, אם אני בלי חלב אין לי דחף מטורף או לחץ שאני לא יכול להתאפק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית