סרטון שיא ישראל, 195 קילו דחיקה

Seth Able

משתמש משקיע
4,116
118
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
30,686
4,116
118
פבל קולוסובסקי שבר הערב את שיא ישראל בדחיקה ובקרב 2 (השיא הקודם, 190 קילו גם היה שלו).

הנה הסרטון:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
כרגע הוא שוקל באזור ה86, לכן השיא הוא בקטגורית העד 94, אבל אני חושב שבאליפות ארופה הוא יהיה מתחת ל85.

כרגע הוא שוקל באזור ה86, לכן השיא הוא בקטגורית העד 94, אבל אני חושב שבאליפות ארופה הוא יהיה מתחת ל85.

המשקלים שלו זה משהו שיכול להתמודד עם משקולנים כיום ממע' אירופה?
(אני מניח שבולגרים, טורקים יוונים וכו' רחוקים מידי)

עריכה - הגעתי לאיזה דף תוצאות של EWF (מקווה שזה האיגוד הנכון) ואם קראתי נכון הדחיקה שלו שווה מקום II לפי האליפות מאוקטובר השנה.

נערך לאחרונה:
הרמה מדהימה

איך הוא נכנס מתחת למוט מהר
פרונט סקווט מטורף

והכי מדהים איך הוא מעיף את המשקל הזה מעל הראש

מה באמת הענין עם הסנאצ' הזה, במה הוא 'שונה' מהדחיקה (חוץ מחלק הדחיקה המובן מאליו)?
אני מנסה להבין מה גורם למישהו להיות כל כך חזק באחד ויחסית הרבה פחות בשני...
טכניקה? : ))

המוט צריך לעבור מרחק הרבה יותר גדול.

זה ברור. כאמור מענין אם זה 'רק' טכניקה או שיש ענין של כוח בשריר ספציפי (נניח כתפיים) שגורם לך לפגר בתרגיל הספציפי

ואגב, הסקוואט שלו באמת מדהים. אפילו לא נראה כאילו הוא מתאמץ בחלק הזה

בהנפה צריך לבצע אובר הד סקווט
בדחיקה פרונט סקווט

לדעתי זה אחד ההבדלים העיקריים, בנוסף כמובן למרחק שהמוט עושה

זה ברור. כאמור מענין אם זה 'רק' טכניקה או שיש ענין של כוח בשריר ספציפי (נניח כתפיים) שגורם לך לפגר בתרגיל הספציפי

ואגב, הסקוואט שלו באמת מדהים. אפילו לא נראה כאילו הוא מתאמץ בחלק הזה

זה אף פעם לא רק טכניקה, ואלה אותם שרירים. אותה התפוצצות, אותה קפיצה, אותה תפיסה. המרחק יותר גדול. מן הסתם זה תלוי במבנה הגוף גם, אבל בקלין לא צריך למשוך את המוט יותר מדי, אם אתה טוב בלהכנס מתחת למוט. בסנאץ' זה שונה.

אוברהד סקוואט זה החלק הקל בכל העניין הזה.

• פותח/ת השרשור
בד"כ אם יש הפרש גדול מהרגיל בין ההנפה לדחיקה סביר להניח שמדובר בעניין טכני (בגלל שהקלין פשוט יותר, קל יותר לתרגם את הכוח למספרים) או בגלל בעיה מסויימת, כמו למשל העניין של הכתפיים שציינת (למרות שזה קצת פחות נפוץ בגלל שגם בדחיקה צריך הרי להחזיק את המשקל מעל הראש). לא יודע מה בדיוק המצב פה, אמנם ההנפה שלו היא 77% מהדחיקה שזה נחשב יחסית מעט היום אבל עדיין בגדר הסביר לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית