הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחירת מולטי ויטמין / אומגה 3 מומלץ (תפריט יומי מצורף)

• פותח/ת השרשור DanH
  • פורסם בתאריך

DanH

משתמש מתחיל
16
1
נק' מוניטין:
1
16
1
שלום לכולם,

אני מתאמן כשגרה כבר די הרבה זמן וגם עם תפריט די קבוע הבנוי על מזון שאני מכין בעיקר (חצי שנה+).

אני ממלא את רוב הצרכים שלי ע"י תזונה וללא תוספים, אבל אני מאמין שיש לי מחסור בויטמינים בעיקר עקב מחסור באכילה סדורה של ירקות / דגים.
ולכן אני מחפש תוסף תזונה אשר ישלים לי את הויטמינים המומלצים ואומגה 3.

אשמח לקבל המלצה לתוסף מולטי ויטמין ואומגה 3 אשר יתאימו לי, וכמובן מידע נוסף באם נדרש.

צריכה יומית (מפורקת ל4-5 ארוחות ביום).
4 פרוסות לחם מלא (100% שיפון).
3-4 כפיות טחינה גולמית (חיטה מלאה).
בערך 350 גרם של חזה עוף / בשר בקר (מגוון עם כמה סוגי בשרים - בשר בקר / חזה חוף / כבד / לבבות וכו).
שליש+ סיר פסטה (בדרך כלל מחיטה מלאה) או לחלופין 2 בטטות + 2 תפוחי אדמה (שלמים).
100 גרם פסטרמה / קוטג' 5%
2 ביצים
ירקות טריים: לא הרבה, בדרך כלל קצת ירקות עם הבישול ומלפפון טרי.
פרות בעיקר תפוזים בערך 5 בשבוע.

בנוסף מחפש מולטי ויטמין מומלץ כמו שרשמתי,

בתודה מראש,
דן.

נערך לאחרונה:
אומגה 3 אין יותר מדי מה להסתבך, לך לאתר של אמינושופ או לכל בית מרקחת ותקנה, חבל שתסתבך עם זה
לגבי מולטיויטמין, אני לא ממש תומך בזה כי נדיר למצוא אחד טוב שיש בו כמויות טובות של מה שצריך ולא כמויות מוגזמות במה שלא צריך
קח ויטמין די, אולי גם ויטמין סי, מגנזיום ואבץ ואתה מסודר, מולטיויטמין לרוב לא ייתן לך כמויות טובות של אלה, ויפציץ אותך בשטויות אחרות

תוסיף קצת יותר כבד עוף או כבד בקר ואתה תהיה מסודר. ויטמין די קנה, זה גם ככה זול בטירוף.
אומגה 3 - מסכים עם דניאל וחולק על @kotzer, עדיף להשקיע בחברה איכותית ולא לקנות בארץ בגלל המחיר היקר. יהיה זול יותר ועדיף לצרוך סרדינים בשימורים.

• פותח/ת השרשור
היי,
תודה לכולם על התגובות והידע.

קיבלתי את ההמלצה אודות האומגה 3, מאמין שארכוש אחד מחו"ל מחברה מוכרת על מנת לוודא שהתוקף שלו תקין (מבחינת רמת החימצון לא פג תוקף, לפחות זה מה שהמליצו בכמה נושאים שקראתי כאן בפורום בנושא).

בנוגע למולטי ויטמין מבין שפחות ממליצים עליו, אבל האם יש משהו שכן נותן מענה תקין? או שההבדל הוא ממש מהותי שעדיף לקחת את הויטמינים בצורה מפורקת (ויטמין D / מגנזיום / אבץ).

בנוגע לכבד עוף - אני אוכל בערך 500 גרם כבד עוף בשבוע (האם להוסיף עוד כמות של כבד על זה על מנת להשלים חלק מהויטמינים - ה500 גרם כבד מפורק למנות קטנות, אני מכין קילו של מעורב עם לבבות וחזה עוף וקצת ירקות ותבלינים ככה שאוכל את זה בצורה מפורקת ולא בפעם אחת).
* רשמתי את זה בהקשר להודעה של Fuck שרשם להוסיף קצת כבד ולהשלים ויטמין D.

תודה לכולם,
דן.

כבד עוף זה הנתח הכי מזין שיש בעוף ועולה ביתרונותיו על כל "סופרפוד" אחר. לפי דעתי הוספה של כבד לתזונה עדיפה על קניית מולטי. אם אתה רוצה להוסיף עוד לך על כבד בקר. הוא כל כך מזין שיש תוספים (בקפסולות ובאבקה) של כבד בקר מיובש.
בנוגע למולטי, אם אתה מזמין אומגה 3 אתה יכול לקנות גם מולטי. זה לא יקר ולא יכול להזיק. Twinlab One Daily הוא הטוב ביותר שאני מכיר ביחס למחיר.
אגב, אם אתה לא רוצה לרושש את עצמך בגלל האומגה 3, הייתי מפחית מעט מהטחינה ומוסיף אומגה 9 לתפריט מזיתים ואבוקדו (או מהשמנים שלהם).
בנוסף, הצצתי שוב בתפריט שלך והייתי ממליץ להוסיף גבינות כדי לקבל סידן ושומן רווי.

• פותח/ת השרשור
כבד עוף זה הנתח הכי מזין שיש בעוף ועולה ביתרונותיו על כל "סופרפוד" אחר. לפי דעתי הוספה של כבד לתזונה עדיפה על קניית מולטי. אם אתה רוצה להוסיף עוד לך על כבד בקר. הוא כל כך מזין שיש תוספים (בקפסולות ובאבקה) של כבד בקר מיובש.
בנוגע למולטי, אם אתה מזמין אומגה 3 אתה יכול לקנות גם מולטי. זה לא יקר ולא יכול להזיק. Twinlab One Daily הוא הטוב ביותר שאני מכיר ביחס למחיר.
אגב, אם אתה לא רוצה לרושש את עצמך בגלל האומגה 3, הייתי מפחית מעט מהטחינה ומוסיף אומגה 9 לתפריט מזיתים ואבוקדו (או מהשמנים שלהם).
בנוסף, הצצתי שוב בתפריט שלך והייתי ממליץ להוסיף גבינות כדי לקבל סידן ושומן רווי.

תודה רבה,
אני אוסיף עוד כבד עוף, נהנה לאכול אותו בעיקר עם טחינה יוצא מצויין.

אני אוסיף קצת אבוקדו לתפריט כמה פעמים בשבוע.

בנוגע לגבינות, על מה אתה ממליץ? כרגע הגבינות שלי זה בעיקר מבוסס על קוטאג 5%.

תודה,
דן.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה,

מאמין שאני אכניס לי לתפריט בערך 75 גרם של גבינה צהובה 5% בצורה יומית כתחליף לפסטרמה (להוסיף יותר חלבון ממקור צמחי + סידן + שומן רווי כפי שרשמו כאן).

עריכה:
בדקתי בנוגע ל Twinlab One Daily
ראיתי כי יש גרסאות עם ברזל וללא ברזל - איזו מומלצת יותר? (אני מאמין שלא ברזל שכן אני התפריט שלי בנוי בצורה נרחבת על בשר / חלבון וויטמינים אשר מגיעים מן החי ורבויי ברזל).

בנוסף ראיתי כי הפג תוקף שלהם הוא יחסית מהר מאוד (2-3 חודשים) - לכמה זמן בערך מספיקים החבילות של ה180 כדורים? - מאמין שלכמה חודשים אז התוקף שם די בעייתי.

תודה,
דן.

נערך לאחרונה:
יותר חלבון ממקור צמחי
גבינה צהובה אינה מקור צמחי. זהו מקור מן החי
ראיתי כי יש גרסאות עם ברזל וללא ברזל - איזו מומלצת יותר?
ללא הברזל, ולא בשל העובדה כי יש לך מספיק ממנו בתפריט, אלא כי ברזל בתיסוף חיצוני בכדורים עלול לגרום לתופעות לוואי לא נעימות במערכת העיכול (למשל עצירות)
בנוסף ראיתי כי הפג תוקף שלהם הוא יחסית מהר מאוד (2-3 חודשים) - לכמה זמן בערך מספיקים החבילות של ה180 כדורים? - מאמין שלכמה חודשים אז התוקף שם די בעייתי.
מוזר. אני מכיר בעלי תוקף של שנה בערך

• פותח/ת השרשור
גבינה צהובה אינה מקור צמחי. זהו מקור מן החי

ללא הברזל, ולא בשל העובדה כי יש לך מספיק ממנו בתפריט, אלא כי ברזל בתיסוף חיצוני בכדורים עלול לגרום לתופעות לוואי לא נעימות במערכת העיכול (למשל עצירות)

מוזר. אני מכיר בעלי תוקף של שנה בערך

בנוגע למקור החלבון - אכן סליחה על הבלבול.

מצויין, אני אזמין את הללא ברזל רציתי רק להיות בטוח בנושא.

אני אבדוק שוב את עניין התוקף ככה שאהיה בטוח בנושא.

תודה!

אם היה לי את האפשרות הייתי מתסף ב C,D. מולטי אומגה ומגנזיום ציטראט
ושתדע שאתה לא מבין בכלל מה עשית לי בגוף כשאמרת שאתה מערבב כבד בקר חזה עוף ועוד משהו 😋🍴

• פותח/ת השרשור
אם היה לי את האפשרות הייתי מתסף ב C,D. מולטי אומגה ומגנזיום ציטראט
ושתדע שאתה לא מבין בכלל מה עשית לי בגוף כשאמרת שאתה מערבב כבד בקר חזה עוף ועוד משהו 😋🍴

חחח בכיף אחי 😃

אני מכין מעורב גדול יחסית (1.1 קילו שהוא טרי) - 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות / רצועות + 300 גרם כבד + 300 גרם לבבות
בצל גדול, פלפל ירוק חריף, גמבה אדומה / פטריית שמפניון גדולה וקצת תבילינים (כמון / פפריקה / פלפל שחור / מלח או סויה באם אתה אוהב - תלוי בכמותה קלוריות שלך).

בצד או שמכין סיר נודלס או סיר פסטמה חיטה מלאה ברוטב עגבניות (בצל / פלפל חריף / פטריות / עגבניות).

הכל מספיק בערך ל5-6 מנות (בשבילי), תלוי כמה אתה רעב.

חחח בכיף אחי 😃

אני מכין מעורב גדול יחסית (1.1 קילו שהוא טרי) - 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות / רצועות + 300 גרם כבד + 300 גרם לבבות
בצל גדול, פלפל ירוק חריף, גמבה אדומה / פטריית שמפניון גדולה וקצת תבילינים (כמון / פפריקה / פלפל שחור / מלח או סויה באם אתה אוהב - תלוי בכמותה קלוריות שלך).

בצד או שמכין סיר נודלס או סיר פסטמה חיטה מלאה ברוטב עגבניות (בצל / פלפל חריף / פטריות / עגבניות).

הכל מספיק בערך ל5-6 מנות (בשבילי), תלוי כמה אתה רעב.
תשריין לי סיר אני בא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית