הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יתכן שיקרע שריר או גיד כתוצאה מדלקת?

matannnn

משתמש מתחיל
37
1
נק' מוניטין:
1
37
1
לפני כ4 חודש התחיל לי דלקת בכתף (יותר בחיבור של הכתף והחזה אבל הבנתי שכל הדלקות באיזור הזה נקראות כתף) שלא טופל כראוי בגלל רופאים זקנים שכנראה לא מבינים כלום ברפואה.
עכשיו הלכתי שוב לאורטופד כתף והוא אמר שכנראה קרעתי שריר או גיד כי אין מצב ש4חודש זה לא עובר ורק מחמיר (נתן לי לפני זה כדורים סלקוקס).
אז האם זה הגיוני שדלקת תגרום לקרע? ואם מישהו יודע אם נקרע לי השריר או הגיד בחזה, כמה זמן החלמה זה ואיך זה מבוצע?
כי האורטופד אמר שיש מצב לניתוח

לפני כ4 חודש התחיל לי דלקת בכתף (יותר בחיבור של הכתף והחזה אבל הבנתי שכל הדלקות באיזור הזה נקראות כתף) שלא טופל כראוי בגלל רופאים זקנים שכנראה לא מבינים כלום ברפואה.
עכשיו הלכתי שוב לאורטופד כתף והוא אמר שכנראה קרעתי שריר או גיד כי אין מצב ש4חודש זה לא עובר ורק מחמיר (נתן לי לפני זה כדורים סלקוקס).
אז האם זה הגיוני שדלקת תגרום לקרע? ואם מישהו יודע אם נקרע לי השריר או הגיד בחזה, כמה זמן החלמה זה ואיך זה מבוצע?
כי האורטופד אמר שיש מצב לניתוח
זאת שאלה כללית מדי. לקרע בשריר יש המון דרגות. הדרגה הקלה היא מה שאתה מכיר כ״מתיחה של השריר״ שבעזרת אימוני התאוששות נכונים יכולים לפתור את הבעיה, הדרגה בקצה השני זה קרע מלא (שמצריך ניתוח ), ככה שאי אפשר לענות על זה.

• פותח/ת השרשור
זאת שאלה כללית מדי. לקרע בשריר יש המון דרגות. הדרגה הקלה היא מה שאתה מכיר כ״מתיחה של השריר״ שבעזרת אימוני התאוששות נכונים יכולים לפתור את הבעיה, הדרגה בקצה השני זה קרע מלא (שמצריך ניתוח ), ככה שאי אפשר לענות על זה.
תודה על ההבהרה.
עכשיו, למיטב ידיעתך, יש סימפטומים שונים לדרגות או שיכול להיות קרע בדרגה הכי קלה והכי קשה ורק צילום יוכל להבדיל בניהם?
ואתה יכול אולי לשער כמה זמן זה החלמה של דבר כזה? סתם להבין ככה לכמה זמן אני יכול להיות מושבת.

כמובן שיש דרגות שונות לפציעה, כאשר זמן ההחלמה תלוי בחומרת הפציעה והתנאים שאתה נותן לגוף על מנת שיוכל להבריא.
בדרך כלל אפשר לעבוד מסביב לפציעה, אבל רצוי שתיגש לרופא אורטופד אשר כנראה יפנה אותך ל- OS או MRI ומשם הטיפול יהיה יותר מדוייק.

מן הסתם קרע יכול להיות בכמה דרגות, שהנמוכה ביותר היא הרגשה מסוימת של אי נוחות וגבוהה תהיה ניתוק מוחלט וחוסר יכולת לעבוד עם השריר.
האם תצטרך ניתוח ומה תהיה תקופת ההחלמה אין לנו שום דרך לדעת כי זה תלוי בחומרה שלו ובסוג שלו.
אם זה קרע של הגיד מהעצם לרוב כמה חודשים אחרי ניתוח אתה חוזר לתפקוד מלא, במידה וזה קרע של השריר עצמו הרבה פעמים טיפול סטרואידי יספיק, אבל במידה וזה מצריך ניתוח אז כנראה יישארו מעט בעיות פונקציונליות, קשה לי להאמין אבל שזה המצב שלך.
ולגבי השאלה המקורית, כנראה זו לא הדלקת שגרמה לקרע, אלא פשוט הרגשת קרע שרק מחמיר, וחשבו שזו רק דלקת

היי .
מספר דברים אליהם חשוב להתייחס במצב הזה-
דלקת היא תופעה חולפת, זו דרכו של הגוף להתמודד עם מצבים מסויימים, ובמידה ולא מטופלת כראוי יכולה להפוך לדלקת כרונית, יכולה לגרום לשינויים ברקמות וייתכן גם לקרעים. כדי שהמצב יגיע לקרעים צריך שתהיה תקופה ארוכה מאוד לרוב שנים של דלקת , פעילות חוזרנית ממושכת , עומסים כבדים לא תואמים את היכולת הגופנית לאורך זמן ולרוב בעבודה מעל גובה כתף OVER HEAD ACTIVITY.
יש כמובן מצבי קיצון כמו טראומה קשה , מבנה לקוי בצורה קיצונית שגורם לחיכוך ואני מניח שהיית שם לב לזה או מרגיש את זה בשלב מוקדם .
מופיע ואופייני לגיל המבוגר .

קרעים בגיד לרוב יהיו בגיד ה SS סופראספינטוס , ויכול להיות קרע חלקי או קרע מלא. ובינהם דרגות שונות של קרעים לפי גודל הקרע.
הדבר היחיד אליו מתייחסים הוא המגבלה התפקודית והכאבים.
גם בקרע מלא חשוב לציין שאנשים רבים יתפקדו באופן מלא וללא מגבלה הרי שיש לנו שרירים רבים שמפצים על התנועה.
אז קודם כל נראה לי מעט מוזר להגיד לך דברים מפחידים כמו ניתוח בלי בדיקה פיזיקאלית מלאה, בלי אולטראסאונד על סמך מה ?
דבר שני צריך להבין מתי כואב לך? האם יש מגבלה בתנועה? מה עשית בכל התקופה הזו ?

חשוב להבין שקרע הוא כותרת , לא תמיד נרגיש מגבלות תפקודיות או תחושת ניתוק.
ניתוח לתפירת הגיד לרוב יבוצע במצבים אחרי טראומה או בגיל מבוגר כשיש מגבלה תפקודית קשה וטיפול שמרני (פיזיותרפיה ) לא עזר.

טיפול סטרואידי ניתן לרוב במצבים בו החשד הוא דלקתי , ניתן בד"כ בהזרקה מקומית ועוזר לרוב במצבים בהם הדלקת היא אקוטית בשלב הראשוני ולרוב אם זה משהו שנוצר באופן חד פעמי וגרם לתגובה דלקתית כמו בורסיטיס( דלקת של הבורסה ,שק נוזלים הנמצא באזורים בהם יש מגע בין שריר לשריר ,שריר לעצם ,גיד לעצם) . במצבים של כאב כתוצאה מחיכוך מכאני הטיפול בדלקת (תרופות והזרקה לא יהיה אפקטיבי במיוחד).
ממליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט באזור שלך לבדיקה וטיפול יעיל , במידה והטיפול התרופתי לא עזר.
מקווה שעזרתי .

• פותח/ת השרשור
[
היי .
מספר דברים אליהם חשוב להתייחס במצב הזה-
דלקת היא תופעה חולפת, זו דרכו של הגוף להתמודד עם מצבים מסויימים, ובמידה ולא מטופלת כראוי יכולה להפוך לדלקת כרונית, יכולה לגרום לשינויים ברקמות וייתכן גם לקרעים. כדי שהמצב יגיע לקרעים צריך שתהיה תקופה ארוכה מאוד לרוב שנים של דלקת , פעילות חוזרנית ממושכת , עומסים כבדים לא תואמים את היכולת הגופנית לאורך זמן ולרוב בעבודה מעל גובה כתף OVER HEAD ACTIVITY.
יש כמובן מצבי קיצון כמו טראומה קשה , מבנה לקוי בצורה קיצונית שגורם לחיכוך ואני מניח שהיית שם לב לזה או מרגיש את זה בשלב מוקדם .
מופיע ואופייני לגיל המבוגר .

קרעים בגיד לרוב יהיו בגיד ה SS סופראספינטוס , ויכול להיות קרע חלקי או קרע מלא. ובינהם דרגות שונות של קרעים לפי גודל הקרע.
הדבר היחיד אליו מתייחסים הוא המגבלה התפקודית והכאבים.
גם בקרע מלא חשוב לציין שאנשים רבים יתפקדו באופן מלא וללא מגבלה הרי שיש לנו שרירים רבים שמפצים על התנועה.
אז קודם כל נראה לי מעט מוזר להגיד לך דברים מפחידים כמו ניתוח בלי בדיקה פיזיקאלית מלאה, בלי אולטראסאונד על סמך מה ?
דבר שני צריך להבין מתי כואב לך? האם יש מגבלה בתנועה? מה עשית בכל התקופה הזו ?

חשוב להבין שקרע הוא כותרת , לא תמיד נרגיש מגבלות תפקודיות או תחושת ניתוק.
ניתוח לתפירת הגיד לרוב יבוצע במצבים אחרי טראומה או בגיל מבוגר כשיש מגבלה תפקודית קשה וטיפול שמרני (פיזיותרפיה ) לא עזר.

טיפול סטרואידי ניתן לרוב במצבים בו החשד הוא דלקתי , ניתן בד"כ בהזרקה מקומית ועוזר לרוב במצבים בהם הדלקת היא אקוטית בשלב הראשוני ולרוב אם זה משהו שנוצר באופן חד פעמי וגרם לתגובה דלקתית כמו בורסיטיס( דלקת של הבורסה ,שק נוזלים הנמצא באזורים בהם יש מגע בין שריר לשריר ,שריר לעצם ,גיד לעצם) . במצבים של כאב כתוצאה מחיכוך מכאני הטיפול בדלקת (תרופות והזרקה לא יהיה אפקטיבי במיוחד).
ממליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט באזור שלך לבדיקה וטיפול יעיל , במידה והטיפול התרופתי לא עזר.
מקווה שעזרתי .
עזרת מאוד.
אני אסביר לך בקצרה מה קרה.
התחיל לי כאבים בחזה העליון לפני כ4 חודש, חשבתי שזה בהתחלה שריר תפוס, המשכתי, אחרי שבוע ראיתי שלא עובר, הפסקתי אימונים, אחרי חודשיים שאני הולך לרופאת משפחה והיא רק שולחת אותי לבדיקות וצילומים שלא מצאו כלום, קבעתי תור לאורטופד שאמר שיש לי דלקת, הביא לי כדורים די חזקים (סלקוקס), לא עזר, הלכתי שוב לאורטופד אחר, אמר לי שיש לי דלקת, הבנתי שהמצב כנראה חמור יותר מדלקת אם 4 חודש אני לא מחלים והכאב רק הולך ומתחזק והיום עשיתי אולטראסאונד לחזה, וביום שלישי יש לי תור למומחה.
עכשיו הכאב בדר"כ הוא כשאני מותח את החזה(פותח את בית החזה) וכשאני מפעיל בתנוחות מסויימות את החזה, משום מה אם אני מבצע מתיחות סטטיות הכאב מופחת, כנ"ל גם אחרי מקלחת חמה.
ולפי הידע שלך, מה יותר גרוע, קרע בשריר או קרע בגיד?
ואם כשממש קר לי, החזה מתחיל לכאוב בטירוף, זה לא סימן שזה משהו בשריר?

היי.
לרוב קרע בשריר יקרה בטראומה, ושוב גם עם קרע בשריר או בגיד לא בהכרח יהיו תסמינים , אין מושג כזה גרוע יותר.
כרגע בזמן שאתה נמצא בבירור רפואי ממליץ לך להמשיך בבירור ובמידה ולא יהיה ברור משהו אשמח לסייע , עשית נכון שפנית למומחה , תראה מה יניב הבירור הרפואי , בלי בדיקה מקיפה והכרות עם העבר הרפואי שלך קשה לי לייעץ למקרה הזה ובעיקר לא בזמן שאתה בבירור רפואי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית