הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב ראשון

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
היי, ראשית אתחיל ואומר שקראתי כל מאמר כאן מספר פעמים ולא מעט נושאים שנכתבו על חיטוב מסה ותזונה בכללי.
כרגע 72.5 על 16-15%, המטרה לרדת ל11%, אולי, 10(אני אשמח להבין מה האחוז הסביר להגיע אליו מבלי לאבד כמות שריר גדולה). בגדול לא פחות ממשקל 68.

1.האם מומלצת תקופת ניטרלי?
2.כמה משקל אני אמור לרדת בשבוע? וכמה קלוריות פחות מניטרלי זה?
3.אשמח לעזרה בבעיה קלה שיש לי. בגלל הצבא(בסיס סגור) אני לא סגור על כמות הקלוריות שאני מכניס. כמו כן, משקל יש רק בחדר כושר, ואני מגיע לשם בשעות שונו. ככה שיש הבדלים לפעמים בשקילות. האם למישהו יצא להתמודד עם זה, וכיצד?
4.אני כרגע בfbw כבר שלושה חודשים, האם זה בסדר להישאר בה באותם חזרות גם בחיטוב, והאם המשקלים ישמרו?
5.העמסה,אירובי,דל פחמימה-מי מה מתי? עדיף 3 פעמים בשבוע כוח, פעמיים אירובי מתחילת החיטוב?

המון תודה, מנסה להפיק מזה את המיטב לקראת הקיץ, עבדתי קשה השנה כדי להגיע לתוצאות הללו ואני נחוש וסבלני לשמר אותם.

אני אשמח להבין מה האחוז הסביר להגיע אליו מבלי לאבד כמות שריר גדולה
קשה להגיד אבל כלל אצבע יהיה 10-12 אחוז

האם מומלצת תקופת ניטרלי?
כן

כמה משקל אני אמור לרדת בשבוע? וכמה קלוריות פחות מניטרלי זה?
כתוב בכל מאמר ושאלה שנשאלה.. אבל חצי קילו בשבוע, ו500 קלוריות

אשמח לעזרה בבעיה קלה שיש לי. בגלל הצבא(בסיס סגור) אני לא סגור על כמות הקלוריות שאני מכניס. כמו כן, משקל יש רק בחדר כושר, ואני מגיע לשם בשעות שונו. ככה שיש הבדלים לפעמים בשקילות. האם למישהו יצא להתמודד עם זה, וכיצד?
נסה למצוא יום שאתה בד"כ בבית (אחת לכמה זמן יוצא?) ואם אין אפשרות אז חפש את הימים שבהם אתה יכול להשקל בערך באותה שעה וקח את המשקל בערבון מוגבל. בסוף בצבא בבסיס סגור לא קל לנהל שגרה כזאת בנוסף

אני כרגע בfbw כבר שלושה חודשים, האם זה בסדר להישאר בה באותם חזרות גם בחיטוב, והאם המשקלים ישמרו?
כן אין בעיה, כנראה שיפגעו מעט. אל תפחד מזה, הם יחזרו מיד במסה

העמסה,אירובי,דל פחמימה-מי מה מתי? עדיף 3 פעמים בשבוע כוח, פעמיים אירובי מתחילת החיטוב?
העמסה אחת לשבוע.
אירובי רק אם צריך, אירובי = מגדיל גרעון קלורי, זאת אומרת לא בא לך להוריד אוכל, לא יכול להוריד אוכל, או שכבר לא יורד וצריך להאיץ את הקצב ירידה אז מוסיפים כל פעם קצת (20-30 דק עלייה כל פעם)

דל פחמימה לא חייב, בגדול תתחיל עם תפריט, וכשלא יורד במשקל מורידים אוכל / מוסיפים אירובי.
באיזה שהוא שלב תגיע למצב שאי אפשר להוריד מהשומן / חלבון יותר כי זה יהיה נמוך מדי אז מורידים בעיקר פחמימה עד שמגיעים ל0 פחמימה (אף פעם לא 0 ד"א)

וכן 3 פעמים כוח, ואירובי כמה שצריך

• פותח/ת השרשור
קשה להגיד אבל כלל אצבע יהיה 10-12 אחוז

כן

כתוב בכל מאמר ושאלה שנשאלה.. אבל חצי קילו בשבוע, ו500 קלוריות

נסה למצוא יום שאתה בד"כ בבית (אחת לכמה זמן יוצא?) ואם אין אפשרות אז חפש את הימים שבהם אתה יכול להשקל בערך באותה שעה וקח את המשקל בערבון מוגבל. בסוף בצבא בבסיס סגור לא קל לנהל שגרה כזאת בנוסף

כן אין בעיה, כנראה שיפגעו מעט. אל תפחד מזה, הם יחזרו מיד במסה

העמסה אחת לשבוע.
אירובי רק אם צריך, אירובי = מגדיל גרעון קלורי, זאת אומרת לא בא לך להוריד אוכל, לא יכול להוריד אוכל, או שכבר לא יורד וצריך להאיץ את הקצב ירידה אז מוסיפים כל פעם קצת (20-30 דק עלייה כל פעם)

דל פחמימה לא חייב, בגדול תתחיל עם תפריט, וכשלא יורד במשקל מורידים אוכל / מוסיפים אירובי.
באיזה שהוא שלב תגיע למצב שאי אפשר להוריד מהשומן / חלבון יותר כי זה יהיה נמוך מדי אז מורידים בעיקר פחמימה עד שמגיעים ל0 פחמימה (אף פעם לא 0 ד"א)

וכן 3 פעמים כוח, ואירובי כמה שצריך

בקיצור בגלל שאני לא סגור על המשקל והתפריט, אעשה ניטרלי קצת ארוך יותר(שבועיים נשמע הגיוני?) כדי להיסגר בוודאות שאני באמת בניטרלי.
דבר נוסף, הנוסחא לחישוב הBMR שראיתי במדריך היא כזאת:
משקל הגוף הרזה [=משקל הגוף ללא שומן] * 31-36

רק מוודא שזה הRMR, והאם תוספת קלוריות על ריצה או אימון כוח היא רק לאותו היום, או מתחלקת שווה בשווה בשבוע? (4 אימונים שכל אחד שורף 200 קלוריות - עוד 100+- קלוריות ליום, או 200 ליום של אימון?

שבועיים נשמע הגיוני
כן, אפשר גם יותר, אין לאן למהר

רק מוודא שזה הRMR
אתה יודע בדיוק מסת גוף רזה?

והאם תוספת קלוריות על ריצה או אימון כוח היא רק לאותו היום, או מתחלקת שווה בשווה בשבוע? (
מתחלק בין כל השבוע.
אם אתה עושה שני אימונים בשבוע של 350 קלוריות.
מוסיפים 100 קלוריות לתפריט כל יום.

• פותח/ת השרשור
כן, אפשר גם יותר, אין לאן למהר

אתה יודע בדיוק מסת גוף רזה?

מתחלק בין כל השבוע.
אם אתה עושה שני אימונים בשבוע של 350 קלוריות.
מוסיפים 100 קלוריות לתפריט כל יום.
לפי תמונות ופחות או יותר טווח שהעריכו לי כאן, מעריך שאני על ה15-16 אחוז שומן. אעלה שוב לדעתי.
דבר אחרון, ציטים לשמור להעמסה, או שאת ההעמסה לעשות ביום של פחמימות מורכבות? ואם זה לא יהיה קבוע פעם בשבועיים, אלא אחרי שבועיים פעם אחת, ואז אחרי שבוע, וכך שוב ושוב...

ציטים לשמור להעמסה, או שאת ההעמסה לעשות ביום של פחמימות מורכבות?
מה זה ימים של פחמימות מורכבות?

צ'יט אתה יכול לאכול בהעמסת פחמימות

ואם זה לא יהיה קבוע פעם בשבועיים, אלא אחרי שבועיים פעם אחת, ואז אחרי שבוע, וכך שוב ושוב...
אפשר, עדיף פעם בשבוע

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית