הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בתכנון 531

Dementor

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
שלום לכולם,
שבוע הבא אני רוצה להתחיל 5/3/1 אחרי שקראתי את הספר BEYOND של ג'ים וונדלר.
אני אשמח לקצת עזרה מאנשים שעשו את התוכנית.
אני אבצע אותה בצורה הבאה
חימום > סטים של ה5/3/1 > 2-3 ג'וקר סטס > סט FSL ולאחר מכן BBB 5X10 של התרגילים הנגדי סקוואט/ דדליפט או בנץ'/פרס

יש לי 2 שאלות
1) כמו שכתבתי ביום של הסקוואט אני אעשה את הדדליפט לBBB ולהפך אבל נראה לי קצת הרבה נפח לעשות 5 סטים של 10 דדליפט, עדיף לעשות רק את הדדליפט ל5X5? עם כמה אחוז?
2) בספר ג'ים וונדלר כותב לעשות בימים של הבנץ' ופרס עבודה על הLATS ל5X10. איך מומלץ לעבוד על הגב בתוכנית הזאת?

תודה מראש

אפשר לסדר הכל. אבל אם אתה מסדר הכל אתה כבר לא עושה את התוכנית.
זו לא בידיוק תוכנית, זו שיטה שיש לה שלד יחסית קבוע, אבל אפילו הכותב שלה אומר שכל אחד צריך להתאים אותה לצרכים שלו

היום כל תוכנית היא שיטה. כך שאם היא לא עובדת, תמיד אפשר להאשים אותך שלא בנית אותה נכון.

אז מה השיטה אומרת, פרט להתקדמות לא הגיונית, ותדירות לא הגיונית של הרמות?
יש לתוכנית את השלד שלה, שאין מה לעשות, הוא פשוט עובד, מעטים מאוד האנשים שלא יכולים להתקדם בעזרתו.
כל מה שבא אחריו זה כבר תלוי בצרכים של הבנאדם, ויש הרבה מאוד אופציות, אם תסתכל על הספר אתה תראה.

היום כל תוכנית היא שיטה. כך שאם היא לא עובדת, תמיד אפשר להאשים אותך שלא בנית אותה נכון.

לא, זה נכון רק לגבי SS. כל מי שמתקדם עם תכנית שהיא לא SS מצליח למרות מה שהוא עושה, לא בזכותו. וכל מי שלא מתקדם עם SS, זה רק בגלל שהוא YNDTP. התכנית עצמה לעולם לא יכולה להיכשל.

אני מתחיל לזהות נפיצות פוטנציאלית באשכול, לכן מבקש להגיב באופן ענייני ובצורה מכובדת.

יש לתוכנית את השלד שלה, שאין מה לעשות, הוא פשוט עובד, מעטים מאוד האנשים שלא יכולים להתקדם בעזרתו.
כל מה שבא אחריו זה כבר תלוי בצרכים של הבנאדם, ויש הרבה מאוד אופציות, אם תסתכל על הספר אתה תראה.

אוקיי, מה השלד?
כל מה שענית פה זה ש"אין מה לעשות, זה עובד". וכל זה כי אתה מכיר 3 אנשים שעשו את התוכנית. לא אמרתי שהיא לא יכולה לעבוד, אלא שאין אוכלוסייה שהיא אופטימלית עבורה.
אפשר לשאול מהי התוכנית אימונים שלך?

זה רלוונטי איך?

אפשר להתקדם עם 5\3\1 כמו שאפשר להתקדם עם הרבה תוכניות, אבל אי אפשר להתעלם מזה שהיא לא עקבית עם המון עקרונות אימון והתכנון התקדמות בה הוא או איטי מדי (אצל אנשים אשר יכולים להתקדם באופן שבועי לדוגמא) או שאצל אנשים מתקדמים יותר התוכנית פשוט לא תספק מספיק נפח ותדירות (לפחות בלחיצות) כדי להתקדם...

אוקיי, מה השלד?
כל מה שענית פה זה ש"אין מה לעשות, זה עובד". וכל זה כי אתה מכיר 3 אנשים שעשו את התוכנית. לא אמרתי שהיא לא יכולה לעבוד, אלא שאין אוכלוסייה שהיא אופטימלית עבורה.

זה רלוונטי איך?

סתם מעניין אותי לדעת.

אפשר להתקדם עם 5\3\1 כמו שאפשר להתקדם עם הרבה תוכניות, אבל אי אפשר להתעלם מזה שהיא לא עקבית עם המון עקרונות אימון והתכנון התקדמות בה הוא או איטי מדי (אצל אנשים אשר יכולים להתקדם באופן שבועי לדוגמא) או שאצל אנשים מתקדמים יותר התוכנית פשוט לא תספק מספיק נפח ותדירות (לפחות בלחיצות) כדי להתקדם...

הרבה תוכניות כוח פופולאריות חסרות בנפח/תדירות בכל הקשור ללחיצות.

נ.ב מדבר מהידע שלי ומהתוכניות שאני לפחות מכיר.

זו תוכנית שרלוונטית לאנשים שאין להם זמן/סדר עדיפויות להתאמן בצורה אידאלית. לדדליפט זה עוד יכול להיות סביר, אפילו טוב. במיוחד לאנשים שמיצו את הintermediate אבל מצד שני נפח בדדליפט זה דבר שהוא גדול עליהם או שאין להם רצון לעשות מה שצריך כדי להתאושש ממנו. הפלוס והאחוזים המשתנים הם תוספת מידתית שעושה טוב לתרגיל בשביל מתאמנים כאלה.

אנשים שיכולים להתאמן 3-4 פעמים בשבוע יכולים למצוא תוכנית טובה יותר. כמו שאמרתי לפני מספר שנים, זו תוכנית לעצלנים בגדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית