הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקוע וצריך עזרה בשיפור תודה מראש

• פותח/ת השרשור gimbo
  • פורסם בתאריך

gimbo

משתמש מתחיל
154
1
נק' מוניטין:
-8
154
1
כיום אני לוחץ לחיצת חזה בספה בסט ראשון

כ-110 ביין 4-6 חזרות
אחר כך יורד ל 100 לעוד שני סטים בין 10-7 חזרות

אני 188 שוקל 78 ביום טוב עובד 5-4 פעמים בשבוע כל יום שריר אחר ומבצע ביין 12-15 סטים לשריר

לא עובד כלל רגלים
מה שכן נסיתי לעשות זה לשפר יד אחורית וכתפיים שניהם אצצלי שרירים חזקים אז לא יודע עד כמה עוד זה יוכל לעזור לי
אבל ללחוץ פעם בשבוע לא נראה לי שזה מספיק הבעיה שניסיתי ללחוץ פעמיים בשבוע בנץ והרגשתי שלא התאוששתי מספיק

יש רעיון אייך להשתפר אני מעוניין תוך כחודשים להרים 120 לפחות 5 פעמים

אם האינפורמציה לגביי עזרתי דלה עדכנו אותי והוסיף תחסר תודה מראש

נערך לאחרונה:

כי לעשות שלשות כבדות אחרי חמישיות כבדות זה לא בדיוק עובד טוב. אתה מוזמן לנסות. אלא אם כן, החמישיות הן רק חימום, ואז זו לא באמת פירמידה כמו שפותח האשכול עושה.

כי אם אתה הולך על 95% של 5
אחר כך מה שתמדוד 1 או 3 לא יהיה קרוב ל 95%

עדיף ללכת באימון על 3 או 5 לשיא ולא לנסות שיא של 5 וגם 3 (או95% מהם)

סטים ל 1 מיותרים באימונים סדירים, לא מדבר על 5 סינגלים אלא על לנסות פעם אחת סט 95%-100% ל1 כל אימון

אגב טל,למה אתה עובד abcde כל אימון תרגיל אחד ולא 5x5?
אני כבר עובד אחרת... מהסיבה הפשוטה שהמשקלים התחילו לעלות הרגשתי מת מהלך במהלך היום ולא הצלחתי להתאושש.. (וזה למרות 10 שעות שינה וקרוב ל6אלף קלוריות)

• פותח/ת השרשור
הלכתי קצת לאיבוד אבל בטוח שלפני הפרמידה הכבדרה עושה חימום של 3-4 סטים
מתחיל מרק מוט 15-20 ח
שם 40- 10 ח
60-6-8
90 1ח

ואז תכבדים

אני כבר עובד אחרת... מהסיבה הפשוטה שהמשקלים התחילו לעלות הרגשתי מת מהלך במהלך היום ולא הצלחתי להתאושש.. (וזה למרות 10 שעות שינה וקרוב ל6אלף קלוריות)

זה בדיוק המקום לפריודיזציה, לא בהכרח פיצול מטורף.

כי לעשות שלשות כבדות אחרי חמישיות כבדות זה לא בדיוק עובד טוב. אתה מוזמן לנסות. אלא אם כן, החמישיות הן רק חימום, ואז זו לא באמת פירמידה כמו שפותח האשכול עושה.

כרגע אני עובד שלוש חמישיות של חימום ואז 5,3,1,3,5 שהשני סטים ראשונים הם השיא של אימון קודם למשל אם היום האימון היה 100,120,140,130,110 (סטים של עבודה) אז אימון הבא הוא יהיה 110,130,150,140,120 ..(לא להתייחס למשקלים זה לצורך הדוג')
עריכה, בקרוב אני מתחיל RTS- http://www.reactivetrainingsystems.com
אני אשתדל לפתוח לוג לעדכן..

• פותח/ת השרשור
אגב לא הבנתי למה הפרמידה שלך כל כך מפותלת עם המשקלים משהו לא היה לי מובן בדרך עבודה שלך

אגב טל כמה פעמים בשבוע אתה לוחץ?

לא מבין איך אפשר להתקדם ככה. זו עלייה יותר אגרסיבית מהתקדמות לינארית.
בגלל זה לא הצלחתי להתאושש אבל אני לא אשקר שלפעמים אחרי הRM1 בדדליפט אני פשוט עוצר את התרגיל ( בסקוואט ובנץ' זה פחות אגרסיבי אבל עדיין לא קל)
(ערכתי את ההודעה הקודמת, תסתכל)

טל,מעלייה לינארית רגילה אתה לא מתאושש ומזה כן?!
בגלל זה יש לי אימון אחד כבד בשבוע לכל תנועה ועוד אימון קל (דינאמיק אפרוט, גומיות וכו')
אם הייתי עובד 3 פעמיים סקוואט כמו בתכניות של סטאר ופדנלי הייתי מת.. אני מעדיף את הסגנון של השני (מקסימום ודיינמיק אפרוט)

בגלל זה יש לי אימון אחד כבד בשבוע לכל תנועה ועוד אימון קל (דינאמיק אפרוט, גומיות וכו')
אם הייתי עובד 3 פעמיים סקוואט כמו בתכניות של סטאר ופדנלי הייתי מת.. אני מעדיף את הסגנון של השני (מקסימום ודיינמיק אפרוט)

תגיד, פעם התאמנת בתכנית נורמלית?

פותח הפוסט אתה צריך לקרוא את המאמר על מושגים בסיסיים באימון, עצימות-נפח-תדירות וכו' ואח"כ תבין טוב יותר מה אתה עושה לא נכון ומה ענו לך פה.
בכל מקרה לעשות אימון ביספס זה לא חכם במיוחד, ואם למר ישראל כולשהו זה עובד, זה לא אומר שזה נכון, לעולם אל תיקח עצות מאנשים רק בגלל הגודל שלהם או בגלל כמות הכימיקלים בדם שלהם[במקרה השני הם יגדלו לא משנה מה הם עושים].

שפרמידה זו שיטת אימון וכמו כל שיטת אימון צריך לעשות אותה נכון בשביל שהיא תיהיה יעליה..
ולומר שפרימידה זה לא טוב זה פשוט לא נכון

זה טוב אם בא לך להתאמן איך שבזין שלך
זה לא טוב אם אתה מעדיף להתקדם בצורה אופטימלית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית