הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת במפרק כף היד

BugiBiceps

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
אהלן חברה,אז לפני כחודשיים בערך התחילו לי כאבים במפרק כף היד השמאלי,אני די בטוח ממוט W.אחרי כשלושה שבועות ראיתי שזה מחמיר,וניגשתי לקבל טיפול.הלכתי לאורתופד והוא שלח אותי לעשות אולטרה-סאונד,ובבדיקה מצאו שיש לי נוזל תוך מפרקי דלקתי.האורתופד שלח אותי לפיזיותרפיה,משחה,כדורים נגד כאבים,וקיבוע.השתמשתי חלק מהזמן בכדורים ובמשחה,אבל אין שיפור משמעותי,אולי ירד טיפה הכאב,ועבר כבר חודש ושבוע מאז שהפסקתי להתאמן,ועם זאת איבדתי גם המון מסת שריר,עקב חוסר רצון להמשיך לאכול כמו לפני הפציעה.האורתופד הפחיד אותי שאם אני אתאמן ולא אנוח,זה יכול להוביל לבעיה רצינית.הוא אמר שההחלמה היא מינימום חודש.אני די מתוסכל,כבר חודש ושבוע שלא דרכתי במכון,ואני מת לחזור להתאמן. השאלה העיקרית שלי היא,האם כדאי להתעלם מהרופא ולחזור להתאמן,או שלנוח,ומה אני יכול לעשות שהדלקת תחלוף כבר? זה נורא מתסכל ומעצבן,תודה לעונים.

השאלה העיקרית שלי היא,האם כדאי להתעלם מהרופא ולחזור להתאמן,או שלנוח,ומה אני יכול לעשות שהדלקת תחלוף כבר? זה נורא מתסכל ומעצבן,תודה לעונים.
אל תתעלם מהרופא.

אתה יכול להתאמן אבל על דברים שלא מערבים את המפרק, רגליים בעיקר.

אבל מנוחה למפרק זה הפתרון העיקרי, אפשר לקחת כורכומין (תריץ חיפוש לפני כמה ימים דיברנו על זה ועל איזה חברות כדאי לקנות) זה יכול לעזור, אבל לא מובטח (המחקרים בנושא הזה לא חד משמעיים)

היי, זה נשמע תקופה ארוכה שאתה מושבת מפעילות, לרוב אני נגד הפסקת פעילות אלא עבודה בצורה עקיפה או בלי העמסה.
כיוון שנשמע שעברו חודשיים חשוב להבין ממה נגרם הכאב , ואיך לעבוד ולבנות תוכנית מתאימה,
כאבים בשורש כף היד יכולים לנבוע ממספר רב של סיבות , בעיה פנימית(בין המפרקים של עצמוות כף היד) , בעיה גידית ובעיה בשורש כף היד עצמה (פשוט עומס יתר) , המון אנשים עובדים מתקשים ועובדים עם שורש כף היד באחיזה בה היא מכופפת ולא במצב נטראלי . או עובדים הרבה עם שורש כף היד במקום עם השריר הייעודי כמו נניח בפשיטת מרפקים בפולי או לחיצות חזה.
ממליץ לך לגשת לפיזיותרפיסט שיוכל להחזיר אותך לפעילות בהקדם

• פותח/ת השרשור
קבעתי אורתופד שנית ל24 באוקטובר,אלך ואבדוק מה המצב עם היד.תודה לעונים,ועוד שאלה,האם רצועות לידיים,יכולות למנוע פציעות בכפות הידיים?כי הם מונעות מהידיים להגיע למצב לא טבעי,כלומר שהיד נוטה למעלה או למטה במצב קיצוני,מה שמוביל לפציעות.

ממליץ לך לגשת לפיזיותרפיסט או מאמן כושר שיש להם הבנה בתוכניות אימונים וביומכניקה.
התשובה לגבי הרצועות היא אותה תשובה לגבי חגורת גב. כן ולא
בתרגילים במשקל גבוה כמו דד ליפט האחיזה יכולה להוות גורם מגביל אז מצד אחד נשים רצועות כדי שנוכל למקסמם את הביצועים מצד שני נרצה לחזק את כל הגוף ע"מ לעמוד בעומסים השונים.
לעומת זאת ישנם תרגילים רבים בהם האחיזה יכולה להיות הגורם לדלקות החוזרות ולכאבים , כמו לחיצת חזה ,כפיפות מרפקים במקרים מסויימים גם שכיבות שמיכה ועוד מגוון תרגילים. לכן חשוב לשים לב לאופן הביצוע , לאחיזה (נטראלית ,יישור) וחשוב להמשיך להתאמן ולשמור על כושר ופעילות.
אם יש צורך למנוע מהידיים להגיע למנח לא טבעי צריך לבדוק למה נגיע למנח הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית