נק' מוניטין:
69
- 209
- 68
אחרי הרבה זמן שניסיתי להתרגל טכניקה של HB החלטתי לעבור לLB שמרגיש הרבה יותר קל וטבעי,
מה אומרים ?
מה אומרים ?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תודה על המענה המהיר. ניסיתי שהמנח של הצוואר יהיה כמה שיותר נייטרלי, אקח את זה לתשומת ליבי. יש שיטה מסוימת שעוזרת לשמירה על הראש ? כמו שבדדליפט ממליצים להסתכל בערך מטר וחצי קדימה ולמטה וכו'בעזהי"ת
אני נוהג שלא לתת יותר מדגש אחד בכל פעם, היות ולרוב הזיכרון לטווח הקצר אינו יכול להכיל הרבה יותר, ומכאן והלאה אני פחות מתקן ויותר מראה לך שאני 'נורא מבין'. אבל הנה אתן לך שניים: אתה מרכין את הראש יותר מידי. הראש אמור להיות בדיוק בתצורה היומיומית שלו ביחס לטורסו - לא מוגבה באופן ניכר ולא מונמך. וכמו כן: פתח ברכיים יותר לצדדים. כדי להגיע לניצול מלא של ההיפ דרייב, צריך הן לשבת לאחור באופן מודגש והן לפתוח את הברכיים לצדדים באופן מודגש, שלא לדבר על הדגש הישן של מארק ריפטו - להציב את הברכיים בזווית המדוייקת של כף הרגל.
מה הבעיה בנמוך?קודם כל זה יפה וגם רואים שיפור !
לעניות דעתי שים לב לנקודות האלה:
ויישר כח על הרצינות!
- המוט נראה קצת גבוה עליך, וכתוצאה אתה די זקוף תוך כדי התנועה (וגם יורד נמוך מאד). כדאי לנסות למקם אותו 1.5 ס''מ יותר נמוך על הגב, ולרדת עם גו יותר אופקי. להמשיך לשמור על קו ישר של הראש עם הגוף (''פטמות כלפי הרצפה ומבט למטה'').
- בצמוד ל- 1, הברכיים מגיעות טיפה קדימה מדי לפני הבהונות (לפי מה שנראה לפי זוית הצילום). אתה עובד עם הברכיים יפה (מביא אותם למקום כבר בתחילת התנועה), אבל נסה שהמקום הזה יהיה טיפה יותר אחורה.
- העלייה שלך מחולקת לשניים - מותן, ואז חזה. אחד את זה לתנועת עלייה אחת באותה זוית שבה ירדת.
מקצר את ההמסטרינגס ולכן מוריד מהם מתיחות. מפסיקים להשתתף במאמץ הכללי כרגע, ולא מחזק אותם לקראת משקלים גדולים יותר בעתיד.מה הבעיה בנמוך?
לא מדובר על ירידה ל"פחות מ- 90 מעלות" אלא על ירידה לעומק פחות מודגש מאשר בוידאו הזה בכמה ס"מ - מה שיאפשר לו לשים על הגב משקל יותר כבד בעתיד.זה הרבה יותר טוב מאשר לשים משקל כבד ולרדת עד 90 מעלות.
אם זה יותר יעיל, זה יותר יעיל תמיד (וממילא יאפשר לו להיות "פאוורליפטר יותר גדול").כשהוא יגיע למשקלים כבדים ויהיה פווארליפטר יותר גדול אז זה יהיה יותר יעיל בשבילו.
הפוך, גוטה, הפוך... ראה למעלהכשהוא יורד יותר עמוק זה עובד יותר על ההאמסטרינג
כמו שכתבתי, נראה לי שהסקוואט הזה הוא עמוק בעיקר בגלל שהוא עדיין לא לגמרי "לואו באר". כשהוא ירצה סקוואט עמוק לואו באר, וגם שהסקוואט הזה יהיה "נכון" (לפחות לפי המודל של SS, שעל-פיו ההערות הנ"ל), הוא בהחלט יצטרך לעבוד עליו קשה יותר.אם הוא לא יעשה את זה, אז בעתיד כשהוא ירצה לעשות סקוואט עמוק הוא לא יוכל, כי הרגליים שלו לא התרגלו למקום הזה.
ההפך, זה עובד הכי הרבה על ההאמסטרינג, לא יודע מאיפה הבאת את זה שזה מוריד שם מתיחות.מקצר את ההמסטרינגס ולכן מוריד מהם מתיחות. מפסיקים להשתתף במאמץ הכללי כרגע, ולא מחזק אותם לקראת משקלים גדולים יותר בעתיד.
לא מדובר על ירידה ל"פחות מ- 90 מעלות" אלא על ירידה לעומק פחות מודגש מאשר בוידאו הזה בכמה ס"מ - מה שיאפשר לו לשים על הגב משקל יותר כבד בעתיד.
אם זה יותר יעיל, זה יותר יעיל תמיד (וממילא יאפשר לו להיות "פאוורליפטר יותר גדול").
הפוך, גוטה, הפוך... ראה למעלה
כמו שכתבתי, נראה לי שהסקוואט הזה הוא עמוק בעיקר בגלל שהוא עדיין לא לגמרי "לואו באר". כשהוא ירצה סקוואט עמוק לואו באר, וגם שהסקוואט הזה יהיה "נכון" (לפחות לפי המודל של SS, שעל-פיו ההערות הנ"ל), הוא בהחלט יצטרך לעבוד עליו קשה יותר.
תודה רבה על התגובה חברקודם כל זה יפה וגם רואים שיפור !
לעניות דעתי שים לב לנקודות האלה:
ויישר כח על הרצינות!
- המוט נראה קצת גבוה עליך, וכתוצאה אתה די זקוף תוך כדי התנועה (וגם יורד נמוך מאד). כדאי לנסות למקם אותו 1.5 ס''מ יותר נמוך על הגב, ולרדת עם גו יותר אופקי. להמשיך לשמור על קו ישר של הראש עם הגוף (''פטמות כלפי הרצפה ומבט למטה'').
- בצמוד ל- 1, הברכיים מגיעות טיפה קדימה מדי לפני הבהונות (לפי מה שנראה לפי זוית הצילום). אתה עובד עם הברכיים יפה (מביא אותם למקום כבר בתחילת התנועה), אבל נסה שהמקום הזה יהיה טיפה יותר אחורה.
- העלייה שלך מחולקת לשניים - מותן, ואז חזה. אחד את זה לתנועת עלייה אחת באותה זוית שבה ירדת.
לפני שאתה מתחיל את התנועה, בסוף הסט-אפ שלך, תקשיח את זוקפי הגב, ותשמור על התחושה שלהם ''מוקשחים'' לאורך כל התנועה. נראה לי שיעזור. תבדוק ותעלה עוד וידאו...איך אני אמור לשלב את העניין הזה כך שהעלייה אכן תהיה אחידה וגם יהיה היפ דרייב ?
עומק הסקוואט בהתאם למטרות המתאמן.יש כאן הרבה עומק שאפשר לוותר עליו
אני לא מתכוון ל90 מעלות, פשוט בעומק כמו כאן לרוב נוצרות בעיות במשקלים כבדים יותר, גם אני הולך על עומק שהוא "קצת יותר מעובר בתחרות" בימים מסוימיםעומק הסקוואט בהתאם למטרות המתאמן.
סקוואט LB בטווח תנועה מלא סביר להניח יתגמל במסת שריר גבוהה יותר,
ואילו קיצור טווח תנועה (90 מעלות לצורך העניין) יאפשר התחזקות טובה יותר מכיוון שיאפשר הרמה של משקל גבוה יותר.
ב90 מעלות הכוונה לשבירת מקביל? ממה שאני יודע אני לא חושב שנוצרת זווית של 90 מעלות בין הירך לברך...עומק הסקוואט בהתאם למטרות המתאמן.
סקוואט LB בטווח תנועה מלא סביר להניח יתגמל במסת שריר גבוהה יותר,
ואילו קיצור טווח תנועה (90 מעלות לצורך העניין) יאפשר התחזקות טובה יותר מכיוון שיאפשר הרמה של משקל גבוה יותר.