הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה לואו באר סקוואט

BiraMaccabi

משתמש מתחיל
209
68
נק' מוניטין:
69
209
68
אחרי הרבה זמן שניסיתי להתרגל טכניקה של HB החלטתי לעבור לLB שמרגיש הרבה יותר קל וטבעי,
מה אומרים ?

בעזהי"ת

אני נוהג שלא לתת יותר מדגש אחד בכל פעם, היות ולרוב הזיכרון לטווח הקצר אינו יכול להכיל הרבה יותר, ומכאן והלאה אני פחות מתקן ויותר מראה לך שאני 'נורא מבין'. אבל הנה אתן לך שניים: אתה מרכין את הראש יותר מידי. הראש אמור להיות בדיוק בתצורה היומיומית שלו ביחס לטורסו - לא מוגבה באופן ניכר ולא מונמך. וכמו כן: פתח ברכיים יותר לצדדים. כדי להגיע לניצול מלא של ההיפ דרייב, צריך הן לשבת לאחור באופן מודגש והן לפתוח את הברכיים לצדדים באופן מודגש, שלא לדבר על הדגש הישן של מארק ריפטו - להציב את הברכיים בזווית המדוייקת של כף הרגל.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

אני נוהג שלא לתת יותר מדגש אחד בכל פעם, היות ולרוב הזיכרון לטווח הקצר אינו יכול להכיל הרבה יותר, ומכאן והלאה אני פחות מתקן ויותר מראה לך שאני 'נורא מבין'. אבל הנה אתן לך שניים: אתה מרכין את הראש יותר מידי. הראש אמור להיות בדיוק בתצורה היומיומית שלו ביחס לטורסו - לא מוגבה באופן ניכר ולא מונמך. וכמו כן: פתח ברכיים יותר לצדדים. כדי להגיע לניצול מלא של ההיפ דרייב, צריך הן לשבת לאחור באופן מודגש והן לפתוח את הברכיים לצדדים באופן מודגש, שלא לדבר על הדגש הישן של מארק ריפטו - להציב את הברכיים בזווית המדוייקת של כף הרגל.
תודה על המענה המהיר. ניסיתי שהמנח של הצוואר יהיה כמה שיותר נייטרלי, אקח את זה לתשומת ליבי. יש שיטה מסוימת שעוזרת לשמירה על הראש ? כמו שבדדליפט ממליצים להסתכל בערך מטר וחצי קדימה ולמטה וכו'
בנוגע לברכיים, לדעתי אני פותח את הברכיים לצדדים מספיק אבל אבדוק את זה גם, מה גם שהעמידה שלי מאוד רחבה (עוזר לי לשבור מקביל כמו שצריך ולא לרדת יותר מידי), יש קשר בין זה לבין הברכיים ?

מבט - נראה שאתה מסתכל יותר מידי למטה, כדי להרגיל את עצמך למנח ניטראלי תציב איזה חפץ בולט במרחק של בערך 2 מטר ממך ותינעל עם המבט עליו, עם הזמן שתתרגל אתה לא תזדקק למשהו בולט וזה פשוט יבוא לך בטבעיות אפילו על נקודה ספציפית ברצפה.

נראה שאתה יכול להתאמץ הרבה יותר בהוצאה של הברכיים, אתה צריך לעבוד על זה, במהלך הסטים של החימום תנסה לבחון את זה ולעצור למטה לכמה שניות ולהוציא ברכיים הכי הרבה שאתה יכול וככה אתה תוכל לאמוד כמה שאתה מסוגל להוציא ברכיים ביחס למה שאתה מבצע כרגע כמו בסרטון.

כדי שאפשר יהיה להעריך יותר טוב את זוית הברכיים כדאי לצלם בזוית (בערך 45 מע', מקדימה או מאחורה) ולא מגובה רצפה אלא מגובה מותניים ומעלה.
את מנח הראש ביחס לגוף כדאי לנסות לשפר מתוך מאמץ מחשבתי ''להשאיר את הגוף והראש בקו אחד'' - כי זה יעבוד גם כשאתה מול מראה ואין לך נקודה ברורה להסתכל לכיוון שלה.
וחוץ מזה לא רע בכלל!

• פותח/ת השרשור

מעלה לפה תיקון של הסקוואט, כמו שהצדיק אמר שפתיחת ברכיים לצדדים = ניצול של היפ דרייב, אני חושב שאפשר לראות לפי ההיפ דרייב שלי בסרטון הזה שכן הוצאתי ברכיים החוצה (בניגוד לסרטון הראשון). אני מודע למנח של הראש ועובד על זה, יש שיפור מהסרטון הקודם והסרטון הזה מראה שאני צריך להסתכל עוד טיפה למעלה.
מה אומרים ? @Nemesis @TheTzadik @גיאצ'ו

קודם כל זה יפה וגם רואים שיפור !
לעניות דעתי שים לב לנקודות האלה:
  1. המוט נראה קצת גבוה עליך, וכתוצאה אתה די זקוף תוך כדי התנועה (וגם יורד נמוך מאד). כדאי לנסות למקם אותו 1.5 ס''מ יותר נמוך על הגב, ולרדת עם גו יותר אופקי. להמשיך לשמור על קו ישר של הראש עם הגוף (''פטמות כלפי הרצפה ומבט למטה'').
  2. בצמוד ל- 1, הברכיים מגיעות טיפה קדימה מדי לפני הבהונות (לפי מה שנראה לפי זוית הצילום). אתה עובד עם הברכיים יפה (מביא אותם למקום כבר בתחילת התנועה), אבל נסה שהמקום הזה יהיה טיפה יותר אחורה.
  3. העלייה שלך מחולקת לשניים - מותן, ואז חזה. אחד את זה לתנועת עלייה אחת באותה זוית שבה ירדת.
ויישר כח על הרצינות!

1. המוט נראה קצת גבוה עליך, וכתוצאה אתה די זקוף תוך כדי התנועה (וגם יורד נמוך מאד). כדאי לנסות למקם אותו 1.5 ס''מ יותר נמוך על הגב, ולרדת עם גו יותר אופקי. להמשיך לשמור על קו ישר של הראש עם הגוף (''פטמות כלפי הרצפה ומבט למטה'').
  2. בצמוד ל- 1, הברכיים מגיעות טיפה קדימה מדי לפני הבהונות (לפי מה שנראה לפי זוית הצילום). אתה עובד עם הברכיים יפה (מביא אותם למקום כבר בתחילת התנועה), אבל נסה שהמקום הזה יהיה טיפה יותר אחורה.
  3. העלייה שלך מחולקת לשניים - מותן, ואז חזה. אחד את זה לתנועת עלייה אחת באותה זוית שבה ירדת.
ויישר כח על הרצינות!
מה הבעיה בנמוך?
זה הרבה יותר טוב מאשר לשים משקל כבד ולרדת עד 90 מעלות. כשהוא יגיע למשקלים כבדים ויהיה פווארליפטר יותר גדול אז זה יהיה יותר יעיל בשבילו.
כשהוא יורד יותר עמוק זה עובד יותר על ההאמסטרינג והבטן, אם הוא לא יעשה את זה בעתיד כשנוא ירצה לעשות סקוואט עמוק הוא לא יוכל כי הרגליים שלו לא התרגלו למקום הזה.

מה הבעיה בנמוך?
מקצר את ההמסטרינגס ולכן מוריד מהם מתיחות. מפסיקים להשתתף במאמץ הכללי כרגע, ולא מחזק אותם לקראת משקלים גדולים יותר בעתיד.

זה הרבה יותר טוב מאשר לשים משקל כבד ולרדת עד 90 מעלות.
לא מדובר על ירידה ל"פחות מ- 90 מעלות" אלא על ירידה לעומק פחות מודגש מאשר בוידאו הזה בכמה ס"מ - מה שיאפשר לו לשים על הגב משקל יותר כבד בעתיד.

כשהוא יגיע למשקלים כבדים ויהיה פווארליפטר יותר גדול אז זה יהיה יותר יעיל בשבילו.
אם זה יותר יעיל, זה יותר יעיל תמיד (וממילא יאפשר לו להיות "פאוורליפטר יותר גדול").

כשהוא יורד יותר עמוק זה עובד יותר על ההאמסטרינג
הפוך, גוטה, הפוך... ראה למעלה

אם הוא לא יעשה את זה, אז בעתיד כשהוא ירצה לעשות סקוואט עמוק הוא לא יוכל, כי הרגליים שלו לא התרגלו למקום הזה.
כמו שכתבתי, נראה לי שהסקוואט הזה הוא עמוק בעיקר בגלל שהוא עדיין לא לגמרי "לואו באר". כשהוא ירצה סקוואט עמוק לואו באר, וגם שהסקוואט הזה יהיה "נכון" (לפחות לפי המודל של SS, שעל-פיו ההערות הנ"ל), הוא בהחלט יצטרך לעבוד עליו קשה יותר.

מקצר את ההמסטרינגס ולכן מוריד מהם מתיחות. מפסיקים להשתתף במאמץ הכללי כרגע, ולא מחזק אותם לקראת משקלים גדולים יותר בעתיד.

לא מדובר על ירידה ל"פחות מ- 90 מעלות" אלא על ירידה לעומק פחות מודגש מאשר בוידאו הזה בכמה ס"מ - מה שיאפשר לו לשים על הגב משקל יותר כבד בעתיד.

אם זה יותר יעיל, זה יותר יעיל תמיד (וממילא יאפשר לו להיות "פאוורליפטר יותר גדול").

הפוך, גוטה, הפוך... ראה למעלה

כמו שכתבתי, נראה לי שהסקוואט הזה הוא עמוק בעיקר בגלל שהוא עדיין לא לגמרי "לואו באר". כשהוא ירצה סקוואט עמוק לואו באר, וגם שהסקוואט הזה יהיה "נכון" (לפחות לפי המודל של SS, שעל-פיו ההערות הנ"ל), הוא בהחלט יצטרך לעבוד עליו קשה יותר.
ההפך, זה עובד הכי הרבה על ההאמסטרינג, לא יודע מאיפה הבאת את זה שזה מוריד שם מתיחות.
כרגע הוא על 60 קילו ככה שהוא לא פווארליפטר, הוא יכול לעלות הרבה משקלים ולעשות סקוואט עמוק וכשהוא יעלה במשקלים זה יהיה יוצר יעיל מבחינת הפווארליפטינג שזה מה שהוא מנסה לעשות, זה יהיה פחות יעיל מבחינת הבניית שריר שהוא עובד פחות בסקוואט לא עמוק.

• פותח/ת השרשור
ויישר כח על הרצינות!
תודה רבה על התגובה חבר
כל הנושא של היפ דרייב עדיין חדש לי, איך אני אמור לשלב את העניין הזה כך שהעלייה אכן תהיה אחידה וגם יהיה היפ דרייב ? אפשר לראות שבסרטון הראשון העלייה הייתה אחידה אבל לא היה היפ דרייב, ובסרטון השני הפוך - יש היפ דרייב אבל העלייה לא אחידה

המוט יושב גבוה מידי, כדי להבטיח שהמוט ימוקם במקום המתאים לו בLB אני חושב שכדאי לך לנסות לשים את המוט שלב אחד מתחת, זה נראה שאתה נכנס והוא כבר גבוה מידי בשבילך וזה גם מסייע למיקום לא תקין שלו.

יש כאן הרבה עומק שאפשר לוותר עליו, לרדת קצת יותר ממקביל זה לא רע אבל אני לא רואה סיבה להגזים בעומק עד כדי כך, במשקלים כבדים שתרצה לרדת פחות עמוק זה יקשה עליך להרגיש מתי ירדת מספיק וכבר בשלב הנוכחי רצוי שתלמד להרגיש בלי הסתמכות ויזואלית מתי הגעת לעומק שהכרחי עבורך.

איך אני אמור לשלב את העניין הזה כך שהעלייה אכן תהיה אחידה וגם יהיה היפ דרייב ?
לפני שאתה מתחיל את התנועה, בסוף הסט-אפ שלך, תקשיח את זוקפי הגב, ותשמור על התחושה שלהם ''מוקשחים'' לאורך כל התנועה. נראה לי שיעזור. תבדוק ותעלה עוד וידאו...

השלמה מאוחרת של מה שכתבתי למעלה:
הירידה עמוק כמובן שמאריכה את ההאמס', אבל ירידה עמוקה מדי מביאה להרפייה שלהם, וליציאתם מהמאמץ המלחמתי. אם המתאמן שומר על מתח מלא שלהם גם למטה (ברכיים אחורה, תנוחה נכונה) - הוא הרוויח טווח פעולה ויופי לו. אבל אם זה עדיין לא תנוחה נכונה (כי זה לא לואו אלא היי), הם בהכרח יתרופפו למטה. מין טרייד-אף שכזה.

נערך לאחרונה:
יש כאן הרבה עומק שאפשר לוותר עליו
עומק הסקוואט בהתאם למטרות המתאמן.
סקוואט LB בטווח תנועה מלא סביר להניח יתגמל במסת שריר גבוהה יותר,
ואילו קיצור טווח תנועה (90 מעלות לצורך העניין) יאפשר התחזקות טובה יותר מכיוון שיאפשר הרמה של משקל גבוה יותר.

ואילו קיצור טווח תנועה (90 מעלות לצורך העניין) יאפשר התחזקות טובה יותר מכיוון שיאפשר הרמה של משקל גבוה יותר.
אני לא מתכוון ל90 מעלות, פשוט בעומק כמו כאן לרוב נוצרות בעיות במשקלים כבדים יותר, גם אני הולך על עומק שהוא "קצת יותר מעובר בתחרות" בימים מסוימים

השלמה מאוחרת של מה שכתבתי למעלה:
הירידה עמוק כמובן שמאריכה את ההאמס', אבל ירידה עמוקה מדי מביאה (ביחד עם תנועה קדימה של האגן) להרפייה שלהם, וליציאתם מהמאמץ המלחמתי. אם המתאמן שומר על מתח מלא שלהם גם למטה (ברכיים אחורה, תנוחה נכונה) - הוא הרוויח טווח פעולה ויופי לו. אבל אם זה עדיין לא תנוחה נכונה (כי זה לא לואו אלא היי), הם בהכרח יתרופפו למטה. מין טרייד-אף שכזה.

בסקוואט אמורים לרדת עד הבאונס. אצל כל אחד הנקודה הזאת שונה בגלל גמישות, אבל אין צורך להתעקש לגלוש מעבר לזה כי חושבים שמרוויחים יותר. זה פשוט לא בטיחותי.

ב90 מעלות הכוונה לשבירת מקביל? ממה שאני יודע אני לא חושב שנוצרת זווית של 90 מעלות בין הירך לברך...
או שהתכוונת למשהו אחר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית