הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמויות מומלצות

• פותח/ת השרשור AvihayM
  • פורסם בתאריך

AvihayM

משתמש מתחיל
28
3
נק' מוניטין:
3
28
3
זה מה שיש לי בתפריט היעד:
קלוריות: 3500
פחמימה: 470~
חלבון: 200~​
מטרה: מסה.

גובה:182
משקל: 78
מטרה:82

במידה והצריכה היומית שלי מגיעה ל:
3800-3900~
255~
240~

זה יהיה נתונים אידיאליים לעליה במסה? או שצריך להרים את כמות הפחמימה באופן משמעותי יותר..
עליתי יפה בהתחלה במשקל בהתחלה (התחלתי 76), עכשיו קצת תקוע..
מקווה שהפוסט בסדר מבחינת כתיבה לפי התבנית 😃
תודה לעוזרים.

3800-3900~ צריכת קלוריות יומית בדם יזע ודמעות חח
255~ צריכת פחמימה יומית
240~ צריכת חלבון יומית
המשקל קצת נתקע, בין 78.2-78.8
אם כמות הפחמימה תעלה, אעבור את ה"מחסום"?

היי, תודה על התגובה.
אני ממש מתקשה בעלייה במשקל, אבל כרגע זורם.. קצת קשה, אבל זורם, כך שאם אהיה בקיבולת קלוריות חיובית זה יעזור לי להגיע למטרה (מסה).
למה 2.6 זה גבוהה מידי? להוריד? אני מכניס המון מאוכל ובנוסף אבקת חלבון.
התפריט הוא כזה:

ארוחה 1

• כוס שיבולת שועל (לפני בישול)/ 4 פרוסות לחם
• 2 כפות צימוקים
• 2 כוסות חלב 1%/ 2 גביעי יוגורט 1.5% (150-200 גרם כל אחד)/ גביע קוטג' או גבינה לבנה 3%
• כף חמאת בוטנים

ארוחה 2

• 1 פיתה/ 3 פרוסות לחם/ כוס וחצי אורז מבושל/ פסטה/ קוסקוס מבושל
• 4 פרוסות גבינה צהובה 9% טונה במים+ כף שמן גביע קוטג' 3%
• ירקות
• פרי

ארוחה 3

• 2 כוסות אורז/ פסטה/ עדשים/ כוסמת/ קוסקוס/ לאחר בישול/ 3 תפוחי אדמה אפויים/ 4 פרוסות לחם
• 200 גרם חזה עוף/ הודו לאחר בישול
• סלט ירקות + כף שמן זית

ארוחה 4

• 2 פרוסות לחם
• 2 כפות דבש
• פרי

אחרי אימון

• 3 פרוסות לחם/ 1 פיתה/ סקופ וחצי סוכר ענבים
• סקופ חלבון/ טונה במים/ 5 פרוסות פסטרמה

ארוחה 5

• 3פרוסות לחם/ 1 פיתה/ כוס וחצי אורז/ פסטה/ כוסמת/ קוסקוס מבושלים
• 2 ביצים טונה בשמן
• סלט ירקות
• חצי אבוקדו

ארוחה 6

• חצי כוס שיבולת שועל/ 2 פרוסות לחם
• כוס חלב
• כף חמאת בוטנים
• פרי

ערכים:
קלוריות: 3500
פחמימה: 470~
חלבון: 200~
שומן: 90~

זה ממש מצחיק שאתה מנסה להעלות במשקל וכביכול סובל מזה ובכל זאת הטונה שאתה אוכל היא במים והקוטג והחלב הם 1/3 אחוז, שלא נדבר על הגבינה צהובה. הלוואי וגם אני הייתי יכול לאכול כמות קלורית כזאת ולא לדאוג, אני מאלה שאם הם יאכלו 2200 ביום הם יעלו 2 3 קילו בחודש, אבל עם תפריט כמו שלך עדיף לצום אחי יש פה כלכך יותר מדי מזון וארוחות גם אם אתה רוצה להגיע לים קלוריות אין בזה צורך. תדחף קצת חלבה, את הטונה תאכל בשמן, שגבנצ עם פחות מ22 אחוז לא ייכנס הביתה וחלב 3 אחוז זה סטאנדרט

אגב מה הRMR שלך? ובחיים לא שמעתי על שילוב של דבש בתפריט, לדעתי תחליף לסילאן/ עוד חמאת בוטנים

אתה צריך שומן איכותי תיקח אותו משקדים ואגוזים , טחינה גולמית, חמאת בוטנים, אבוקדו וכו.
מיותר ולא מומלץ

ברור אבל תסכים איתי ששומן של גבינה עם 22+ אחוז שומן לא מומלץ
שמן זית בדומה לכל מה שאמרתי גם נחשב שומן איכותי, הכוונה שעדיף גבינות קוטג יוגורט וכו עם אחוז 1.5 3 בשילוב עם שומן איכותי כמו שרשמתי למעלה מאשר גבינה של 22 אחוז.

שמן זית בדומה לכל מה שאמרתי גם נחשב שומן איכותי, הכוונה שעדיף גבינות קוטג יוגורט וכו עם אחוז 1.5 3 בשילוב עם שומן איכותי כמו שרשמתי למעלה מאשר גבינה של 22 אחוז.
אני לא מסכים לחלוטין
אני כן מסכים שכדאי לגוון בסוגי השומנים ושיבואו ממקורות טובים, אבל לא מסכים עם זה שלא כדאי לא לאכול גבינה 22% וטונה בשמן
כן אפשר לאכול, פשוט הכל במידה

נכון אין ספק ששומן מאגוזים או דגים הרבה יותר נחוץ וחיוני משומן של גבינות. אבל כשאתה בונה תפריט עם כמות קלורית גבוהה שכזאת אתה לא תאכל טונה במים ולא תשתה חלב 1 אחוז. גם ככה קשה לאכול כמות כזאת ובלי קשר שזו התקופה שאתה אמור להנות בה מהאוכל (ואני דווקא מאלה שלא מאמינים במסה מלוכלכת, יש כלכך הרבה אנשים שהיו ממליצים לדחוף אוראו וקראנץ' להשלים קלוריות, אני לא מאלה אבל אני כן חושב שלא צריך להתכלב עם כמות כזאת)

אם כבר אוכלים לחם אז עדיף לחם מלא על הערך התזונתי המעט טוב יותר, אבל בתכלס הם כמעט אותו הדבר
מה. מה.
*אם כבר אוכלים לחם*
אז רק לבן. גם ככה זה חרא (לפי טענת מי שאומר כך) אז למה לאכול חרא לא טעים?
תנו לו באן

ספר לנו למה זה לא מומלץ

מה. מה.
*אם כבר אוכלים לחם*
אז רק לבן. גם ככה זה חרא (לפי טענת מי שאומר כך) אז למה לאכול חרא לא טעים?
לחם זה לא רע בכמויות נורמליות, פשוט אין לו שום דבר חוץ מפחמימה, אז יתרון נוסף אין לו
ללחם מלא יש טיפה יתרון, לא משמעותי אבל, כחלק מדיאטה טובה היתרון הזה הוא לא רע
ולא יודע מה איתך, אני מעדיף את הטעם של לחם מלא

תנו לו באן
למה שניתן באן למישהו שמנסה לעזור?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית