עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
היכולת להתקדם בעבודה איזומטרית פחות גבוהה מאשר עבודה קונצנטרית. בנוסף טווח התנועה הוא חלקי.האם כשאני עושה תרגיל שמכווץ את השריר בצורה איזומטאית לדוגמא plank לבטן או דדליפט שהבטן עובדת באיזומטרי זה משפיע על והמסה של השריר באותה הצורה שאני יעשה תרגילים שיגרמו כיווץ קונצרטי לבטן (כמו קראנצ)?
אז בעצם באיזומטרי לא מפתחים מסת שריר?היכולת להתקדם בעבודה איזומטרית פחות גבוהה מאשר עבודה קונצנטרית. בנוסף טווח התנועה הוא חלקי.
מפתחים.אז בעצם באיזומטרי לא מפתחים מסת שריר?
אתה אומר על בטן עדיף לעבוד איזומטרי יותר מאימון חזרות רגיל?מפתחים.
קח בחשבון שעבודה כזו עדיפה במקרים מסוימים כי יש שרירים שהתפקיד שלהם הוא איזומטרי כמו בטן וגב תחתון ולכן העבודה שלך עליהם תהיה איזומטרית.
לא מסכים לגמרי, לא היית נותן פלאנק למתאמן כבר בתחילת הדרך?לאיזומטרי יש את התפקיד שלו בפיתוח מסה וכוח, אבל אתה לא יכול להסתמך עליו כסוג אימון מרכזי
לרוב לא הייתי נוגע באיזומטרי לפני שאתה מתקשה להפיק תועלת מתנועה רגילה
אם אתה עושה בטכניקה נכונה דדליפט, פרס, בנץ' וסקוואט כבדים, הבטן עובדת יותר מאשר בקראנצ'ים ובכל תרגיל ייעודי כמו פלאנק.האם כשאני עושה תרגיל שמכווץ את השריר בצורה איזומטאית לדוגמא plank לבטן או דדליפט שהבטן עובדת באיזומטרי זה משפיע על והמסה של השריר באותה הצורה שאני יעשה תרגילים שיגרמו כיווץ קונצרטי לבטן (כמו קראנצ)?
לא, נראה לי תרגיל מיותרלא מסכים לגמרי, לא היית נותן פלאנק למתאמן כבר בתחילת הדרך?
זה לא ישפיע על המסה באותה צורה, אני חושב שעבודה קונצנטרית כן תגדיל את מסת השריר יותר, מכיוון שיותר אקטין ומיוזין אחראיים לכיווץ, אבל צריך לבדוק מה נכתב בנושא בג'ורנלים הגדולים.האם כשאני עושה תרגיל שמכווץ את השריר בצורה איזומטאית לדוגמא plank לבטן או דדליפט שהבטן עובדת באיזומטרי זה משפיע על והמסה של השריר באותה הצורה שאני יעשה תרגילים שיגרמו כיווץ קונצרטי לבטן (כמו קראנצ)?
אני לא יודע למה אתה חושב ככה שחר, זה לא נכון, בעבודה איזומטרית ניתן לפתח יותר כוח, הגיוני שיהיה ניתן להתקדם דווקא יותר בעבודה איזומטרית.היכולת להתקדם בעבודה איזומטרית פחות גבוהה מאשר עבודה קונצנטרית. בנוסף טווח התנועה הוא חלקי.
למה עבודה איזומטרית עם עומס משתנה עדיפה על עבודה איזומטרית עם עומס קבוע? לא הבאת שום הצדקה למה שאתה כותבלא, נראה לי תרגיל מיותר
צריך אבל להבדיל בין איזומטרי עם תנועה ללא תנועה.
למשל פלאנק הוא ללא תנועה, אז הכוח המופעל על השריר הוא תמיד זהה, אבל בגלגל בטן, או בסקוואט יש תנועה, אז אולי השריר לא מתכווץ ונרפה, אבל הכוחות שמופעלים עליו שונים לאורך התנועה, אז הוא כן סוג של עובד דינמית
לא כל כך ברורה לי ההשוואה. אם אני מרים בבנץ׳ 120 קילו ל5 חזרות. איך זה בא לידי ביטוי שאני יכול לפתח יותר כוח לטענתך בעבודה איזומטרית באותו התרגיל?אני לא יודע למה אתה חושב ככה שחר, זה לא נכון, בעבודה איזומטרית ניתן לפתח יותר כוח, הגיוני שיהיה ניתן להתקדם דווקא יותר בעבודה איזומטרית.
למשל בכשל, ברגע הכשל את לא יכול להמשיך להרים את המוט, אבל אתה בהחלט יכול להחזיק אותו באותו מקום לעוד כמה שניות, בדיוק כמו ששלב ההורדה יותר קל משלב ההרמה, כי בתנועה אקצנטרית ניתן לפתח יותר כוח מתנועה קונצנטריתלא כל כך ברורה לי ההשוואה. אם אני מרים בבנץ׳ 120 קילו ל5 חזרות. איך זה בא לידי ביטוי שאני יכול לפתח יותר כוח לטענתך בעבודה איזומטרית באותו התרגיל?
עובדים שם פחות אקטין ומיוזין, הם צריכים לעבוד ללא תנועה, ככה שהמינימום האפשרי יעבודאני חושב שעבודה קונצנטרית כן תגדיל את מסת השריר יותר, מכיוון שיותר אקטין ומיוזין אחראיים לכיווץ
איך אפשר לפתח שם יותר כוח?בעבודה איזומטרית ניתן לפתח יותר כוח, הגיוני שיהיה ניתן להתקדם דווקא יותר בעבודה איזומטרית.
בעבודה עם עומס קבוע תעבוד כמות מסוימת של יחידות מוטוריות בהפעלה של כוח מסויים, עד שתיגמר לשריר האנרגיה.למה עבודה איזומטרית עם עומס משתנה עדיפה על עבודה איזומטרית עם עומס קבוע? לא הבאת שום הצדקה למה שאתה כותב
אתה מצטט ולא קורא מה כתבתי, תקרא שובעובדים שם פחות אקטין ומיוזין, הם צריכים לעבוד ללא תנועה, ככה שהמינימום האפשרי יעבו
הסברתי תגובה לפני, הנה:איך אפשר לפתח שם יותר כוח?
למשל בכשל, ברגע הכשל את לא יכול להמשיך להרים את המוט, אבל אתה בהחלט יכול להחזיק אותו באותו מקום לעוד כמה שניות, בדיוק כמו ששלב ההורדה יותר קל משלב ההרמה, כי בתנועה אקצנטרית ניתן לפתח יותר כוח מתנועה קונצנטרית
למה שבעומס משתנה יעבדו יותר יחידות מוטוריות מעומס קבוע בעבודה איזומטרית? למה השריר יעמוד בגירויים שונים שיגרמו להסתגלות שרירית גדולה יותר?בעבודה עם עומס קבוע תעבוד כמות מסוימת של יחידות מוטוריות בהפעלה של כוח מסויים, עד שתיגמר לשריר האנרגיה.
בעומס משתנה צריכות לעבוד יחידות מוטוריות שונות ובתפוקה דינמית כי העומס משתנה ללא הפסקה, אז גם אם השריר לא זז, הוא יצטרך להתמודד לאורך התנועה עם גירויים שונים, והם יגרמו לאדפטציה ופיצוי יותר גדולים יותר, כלומר יותר שריר ויותר
כשל זה שונה מתרגיל סטטי, שם הגוף מפעיל יתר על המידה יחידות מוטוריות בנסיון להתגבר על המשקל, ובעוד בתנועה סטטית כמו פלאנק הגוף יפעיל את המינימום האפשרי נטו כדי להחזיק את טווח התנועהלמשל בכשל, ברגע הכשל את לא יכול להמשיך להרים את המוט, אבל אתה בהחלט יכול להחזיק אותו באותו מקום לעוד כמה שניות, בדיוק כמו ששלב ההורדה יותר קל משלב ההרמה, כי בתנועה אקצנטרית ניתן לפתח יותר כוח מתנועה קונצנטרית
המומנט על השריר שונה, מבחינת איפה נמצא מרכז הכובד, איזה חלקים ממנו עובדים כנגד כוח הכבידה וכו'.למה שבעומס משתנה יעבדו יותר יחידות מוטוריות מעומס קבוע בעבודה איזומטרית? למה השריר יעמוד בגירויים שונים שיגרמו להסתגלות שרירית גדולה יותר?
למשל בכשל, ברגע הכשל את לא יכול להמשיך להרים את המוט, אבל אתה בהחלט יכול להחזיק אותו באותו מקום לעוד כמה שניות, בדיוק כמו ששלב ההורדה יותר קל משלב ההרמה, כי בתנועה אקצנטרית ניתן לפתח יותר כוח מתנועה קונצנטרית
הבנתי אותך.למשל בכשל, ברגע הכשל את לא יכול להמשיך להרים את המוט, אבל אתה בהחלט יכול להחזיק אותו באותו מקום לעוד כמה שניות, בדיוק כמו ששלב ההורדה יותר קל משלב ההרמה, כי בתנועה אקצנטרית ניתן לפתח יותר כוח מתנועה קונצנטרית
כשל זה לא תרגיל בוודאי שהוא שונה מתרגיל ססטי, לא הבנתי למה אתה מתכוון, הכשל זה היה דוגמא ברורה למה ניתן לפתח יותר כוח הצורה איזומטרי על פני תנועה קונצנטרית.כשל זה שונה מתרגיל סטטי, שם הגוף מפעיל יתר על המידה יחידות מוטוריות בנסיון להתגבר על המשקל, ובעוד בתנועה סטטית כמו פלאנק הגוף יפעיל את המינימום האפשרי נטו כדי להחזיק את טווח התנועה
כוח ותאוצה אלו שני דברים שונים, (כוח = תאוצה כפול מסה)והסיבה שקונצנטרי יותר קל זה בגלל שאתה צריך להפעיל פחות כוח, הכוח היחיד שמופעל הוא האטה של המוט, כלומר פחות מ-9.8 מטר לשניה (כוח הכבידה), וכדי להרים את המוט, מעל ל-9.8 מטר לשניה
לא הבנתי איך זה עונה על השאלה ששאלתיהמומנט על השריר שונה, מבחינת איפה נמצא מרכז הכובד, איזה חלקים ממנו עובדים כנגד כוח הכבידה וכו'.
כל זה מאלץ את השריר להתמודד כנגד כוחות שונים, ולכל כוח צריך להיות לפחות כוח שווה ונגדי כדי להישאר באותו מקום, אז השריר צריך להתאים את תפוקת הכוח שלו
אבל הנקודה שלי היא שאי אפשר להשוות בכלל בין 2 סוגי האיזומטרי האלה כי הן פועלות בצורה שונה לגמריכשל זה לא תרגיל בוודאי שהוא שונה מתרגיל ססטי, לא הבנתי למה אתה מתכוון, הכשל זה היה דוגמא ברורה למה ניתן לפתח יותר כוח הצורה איזומטרי על פני תנועה קונצנטרית.
ברור שכוח ותאוצה הם לא אותו הדבר, אבל בשלב האקצנטרי והקונצנטרי המשקל הוא זהה, הדבר היחיד שמשתנה זה התאוצה, וזה מה שהגוף שלך צריך להפעיל.כוח ותאוצה אלו שני דברים שונים, (כוח = תאוצה כפול מסה)
יש כמה סיבות בגללם ניתן לפתח יותר כוח בשלב האקצנטרי על פני השלב הקונצנטרי, זה לא טרוויאלי, ובכלל לא מדובר על זה שאתה צריך להפעיל פחות כוח על המוט פחות אלא על כמה כוח השריר יכול לייצר.
אני לא מבין איך זה לא עונה על השאלה.לא הבנתי איך זה עונה על השאלה ששאלתי