הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר האם כיווץ איזומטרי משתווה לכיווץ קונצרטי

• פותח/ת השרשור yoni200
  • פורסם בתאריך

yoni200

מושעה
74
1
נק' מוניטין:
1
74
1
האם כשאני עושה תרגיל שמכווץ את השריר בצורה איזומטאית לדוגמא plank לבטן או דדליפט שהבטן עובדת באיזומטרי זה משפיע על והמסה של השריר באותה הצורה שאני יעשה תרגילים שיגרמו כיווץ קונצרטי לבטן (כמו קראנצ)?

אבל הנקודה שלי היא שאי אפשר להשוות בכלל בין 2 סוגי האיזומטרי האלה כי הן פועלות בצורה שונה לגמרי
להגיד שכשל זה דוגמא להצלחה של איזומטרי זו פשוט טעות, כי אלה דברים שונים לחלוטין
קח 110% מה-RM1 שלך בלחיצת חזה ותראה שאתה יכול להחזיק אותו איפה שבא לך בצורה איזומטרית, ואם זה לא משכנע אותך ראה ערך
strength-speed spectrum

הדבר היחיד שמשתנה זה התאוצה
זה לא הדבר היחיד במשתנה, זה בדיוק מה שאני מסביר, משתנים עוד דברים, שמשפיעים על היכולת של השריר להפיק כוח באותה נקודה.

והשלב הקונצנטרי לא מפתח יותר כוח
זה בדיוק הפוך ממה שכתבתי, ניתן לפתח יותר כוח בשלב האקצנטרי, ולא בטווח הארוך, אלא באותו הרגע.

וזה בגלל שהגוף מרגיש שינוי בשיווי המשקל, ובצורה גם של רפלקס וגם בצורה מרכזית (דרך המוח) השריר יקבל שדר חזרה שאומר לו איך להתכוונן מחדש, וזה ידרוש שינוי ביחידות המוטוריות השונות כדי ליצור שיווי משקל חדש, זה אומר שלפחות חלקיות יותר יחידות מוטוריות יתכווצו
ולמה אתה חושב שכשאתה עובד בצורה איזומטרית עם עומס קבוע יהיו יחידות מוטוריות שלא יגוייסו? שינוחו בזמן שחבריהם עובדים?
אשמח אם תוכל להפנות אותי לרפרנס מדעי כלשהו שמבסס את הטענות שלך.

קח 110% מה-RM1 שלך בלחיצת חזה ותראה שאתה יכול להחזיק אותו איפה שבא לך בצורה איזומטרית
זה לא ממש נכון, זה הכל תלוי באיזו אתה נתקע
אם תנסה להחזיק באיזור שבו אתה חזק אתה אולי תצליח להחזיק איזה שניה או 2, אבל אם תנסה להחזיק בסטיקי פוינט שלך, המוט מיד ייפול

אם זה לא משכנע אותך ראה ערך
strength-speed spectrum
קראתי את הכתבה, לא הבנתי איך היא קשורה לנושא

זה לא הדבר היחיד במשתנה, זה בדיוק מה שאני מסביר, משתנים עוד דברים, שמשפיעים על היכולת של השריר להפיק כוח באותה נקודה.
יש הרבה דברים שמשתנים, אבל הם כולם משפיעים על הגורם הגדול הזה, האם אתה יכול להפיק תאוצה שתגבר על כוח הכבידה

זה בדיוק הפוך ממה שכתבתי, ניתן לפתח יותר כוח בשלב האקצנטרי, ולא בטווח הארוך, אלא באותו הרגע.
טעות שלי, התכוונתי לאקצנטרי, הוא לא מפתח יותר כוח בטווח הרחוק, שזה היה נראה כמו מה שניסית להגיד.
גם בטווח הקרוב הוא לא מפתח יותר כוח, הוא כן מאפשר לך לאכסן יותר אנרגיה פוטנציאלית בשריר, אבל הוא לא יאפשר לך לפתח יותר כוח
קח לדוגמא את הסקוואט LB והדדליפט, גם אם התנועה הקונצנטרית היא די זהה, אתה עדיין יכול להרים יותר בדדליפט בגלל שאין בו שלב אקצנטרי

ולמה אתה חושב שכשאתה עובד בצורה איזומטרית עם עומס קבוע יהיו יחידות מוטוריות שלא יגוייסו? שינוחו בזמן שחבריהם עובדים?
אשמח אם תוכל להפנות אותי לרפרנס מדעי כלשהו שמבסס את הטענות שלך.
כן,יחידות מוטוריות ינוחו
הגוף לא טיפש ולא מבזבז אנרגיה סתם ככה ומפעיל הרבה אנרגיה על כל שטות, הוא יפעיל את המינימום הדרוש לא בשביל לבצע משימה
אם תבקש מהגוף להפעיל X אנרגיה בשביל לבצע פעולה, הוא יפעיל כל מה שצריך כדי להפעיל בידיוק X כוח, ולא יותר
אם תפעיל יותר כוח אתה תקבל תנועה שונה ממה שהיית צריך
לדוגמא אם תפעיל יותר מ-X כוח בשביל לבצע תנועה סטטית, אתה תקבל תנועה קונצנטרית, כי עברת את הנקודה שבה הכוח המופעל שווה לכוח הנגדי

זה לא ממש נכון, זה הכל תלוי באיזו אתה נתקע
אם תנסה להחזיק באיזור שבו אתה חזק אתה אולי תצליח להחזיק איזה שניה או 2, אבל אם תנסה להחזיק בסטיקי פוינט שלך, המוט מיד ייפול
תנסה, תחזור אלי אם תשובה איך הצליח לך
יש הרבה דברים שמשתנים, אבל הם כולם משפיעים על הגורם הגדול הזה, האם אתה יכול להפיק תאוצה שתגבר על כוח הכבידה
סלח לי אבל קשה לי עם הניסוח שלך, אתה לא מפיק תאוצה אתה מפעיל כוח על המוט שגורם לתאוצה, ואתה לא יכול להגיד שאתה גורם לתאוצה שגוברת על כוח, כוח גובר על כוח, לא תאוצה גוברת על כוח.
גם בטווח הקרוב הוא לא מפתח יותר כוח, הוא כן מאפשר לך לאכסן יותר אנרגיה פוטנציאלית בשריר, אבל הוא לא יאפשר לך לפתח יותר כוח
"לאכסן יותר אנרגיה פוטנציאלית בשריר"????? אתה מבלבל פה מושגים אחי, בין כל מה שלמדת (אם למדת) במכניקה לבין הניתוח הקניזיולוגי,
יש סיבות שקשורות לכך שתפיק יותר כוח בתנועה אקצנטרית למשל:
1. אנרגיה אלסטית, מההתארכות של השריר
2. כישור השריר יגייס יותר יחידות מוטוריות בגלל ההתארכות של השריר
קח לדוגמא את הסקוואט LB והדדליפט, גם אם התנועה הקונצנטרית היא די זהה, אתה עדיין יכול להרים יותר בדדליפט בגלל שאין בו שלב אקצנטרי
אתה לא יכול לעשות השוואה כזאת, זו לא אותה תנועה בכלל, תשווה בנצ' בעבודה רגילה לעומת בנצ' עם עצירה.
כן,יחידות מוטוריות ינוחו
חובתך להביא רפרנסים שיבססו את עמדתך בנושא הזה.

תנסה, תחזור אלי אם תשובה איך הצליח לך
ניסיתי כבר דברים דומים, יותר משניה זה כבר קשה מאוד להחזיק, זה הכל תלוי האם בחלק הבעייתי אתה יכול לייצר מספיק אנרגיה

סלח לי אבל קשה לי עם הניסוח שלך, אתה לא מפיק תאוצה אתה מפעיל כוח על המוט שגורם לתאוצה, ואתה לא יכול להגיד שאתה גורם לתאוצה שגוברת על כוח, כוח גובר על כוח, לא תאוצה גוברת על כוח.
עכשיו אתה סתם נתפס לקנות, אתה הבנת למה התכוונתי
כוח הכבידה הוא חוק מורכב, אבל יש בו את תאוצת הכבידה האוניברסלית שהיא 9.8 מטר לשניה, כמו שרשמתי קודם
אתה צריך לייצר תאוצה גבוהה יותר בכיוון ההפוך כדי להרים משקל כנגד כוח הכבידה (או התאוצה, איך שתרצה לקרוא לזה)

"לאכסן יותר אנרגיה פוטנציאלית בשריר"????? אתה מבלבל פה מושגים אחי, בין כל מה שלמדת (אם למדת) במכניקה לבין הניתוח הקניזיולוגי,
יש סיבות שקשורות לכך שתפיק יותר כוח בתנועה אקצנטרית למשל:
1. אנרגיה אלסטית, מההתארכות של השריר
2. כישור השריר יגייס יותר יחידות מוטוריות בגלל ההתארכות של השריר
לאחסן אנרגיה (שגיאת כתיב מקודם) הכוונה לאנרגיה אלסטית, שכמו שאתה יודע היא לא אנרגיה מתפרצת, היא נקראת אנרגיה פוטנציאלית, כלומר אנרגיה שאכסנת, או אגרת בקפיץ (או במקרה הזה סיב השריר), שמוכנה לשחרור
כישור השריר יגייס יחידות מוטוריות עד שהוא יקלוט שהוא לא צריך יותר

אתה לא יכול לעשות השוואה כזאת, זו לא אותה תנועה בכלל, תשווה בנצ' בעבודה רגילה לעומת בנצ' עם עצירה.
הם בערך אותה תנועה, הבדלים קטנים
אבל אני מנסה להפריך את הטענה שלך ששלב אקצנטרי יתרום לפיתוח כוח, אז אם ניקח את הדוגמא של הבנצ', השוואה תהיה בין בנצ' רגיל לבנצ' מבלוקים (כלומר שאתה מתחיל עם המוט שנח על בלוקים מנקודה בתחתית התנועה.
אם תנסה אתה תראה שאתה יכול להרים כנראה יותר

חובתך להביא רפרנסים שיבססו את עמדתך בנושא הזה.
אתה מדבר על לחפש את המשפט היחיד ההוא בספרים שאומר את מה שההיגיון אומר, אף אחד לא בודק את זה ממש, לפחות לא בספרות המודרנית
כשאתה עומד ומתנגד לכוח הכבידה בצורה סטטית (כמו פלאנק, רק מאונך), אתה חושב שכל הגוף מכווץ? שכל היחידות המוטוריות עובדות? לא, חלק יעבדו והשאר יתבטלו לחלוטין, הן לא יעבדו כי אין צורך בהן, אולי רק יעבדו בצורה מינימלית ביותר
אם כל היחידות המוטוריות היו עובדות כל הזמן לא היית יכול להפעיל יותר בעת הצורך
אתה לא יכול לצעוק "תביא רפרנסים" כמו אס בשרוול אם זה לא מסתדר, לא להכל יש רפרנסים
אתה מוזמן להביא טענת נגד למה שאני אומר, או להביא רפרנסים בעצמך, שנינו מדברים על אותו נושא, אף אחד מאיתנו לא הביא טענה מופרכת שדורשת הרי ראיות

בלי קשר לוויכוח שהתפתח, עם במורכבים עובדים קונצנטרי, מה הנזק בלהוסיף קצת עבודה איזומטרית?

בלי קשר לוויכוח שהתפתח, עם במורכבים עובדים קונצנטרי, מה הנזק בלהוסיף קצת עבודה איזומטרית?
במורכבים הם עובדים איזומטרי, לא קונצמטרי (בהעמסות שונות לאורך התנועה, אבל עדיין איזומטרי)

עכשיו אתה סתם נתפס לקנות, אתה הבנת למה
אמרתי מראש שאני מצטער אבל הניסוח משגע אותי.
כוח הכבידה הוא חוק מורכב, אבל יש בו את תאוצת הכבידה האוניברסלית שהיא 9.8 מטר לשניה, כמו שרשמתי קודם
אין דבר כזה תאוצת הכבידה האוניברסלית, יש את קבוע הכבידה האוניברסלית G וערכו בערך 6.67x10^-11 ככה שאתה מתבלבל יקירי.
התאוצה שאתה מדבר עליה נקראת בפיסיקה g (קטנה) והיא מקרה פרטי בכדור הארץ.

בנוסף, תאוצה היא לא מטר לשניה, אלא מטר לשניה בריבוע (סתם לידע כללי)
אתה צריך לייצר תאוצה גבוהה יותר בכיוון ההפוך כדי להרים משקל כנגד כוח הכבידה (או התאוצה, איך שתרצה לקרוא לזה)
אתה מתכוון שאתה צריך להפעיל כוח נורמל (לא תאוצה) על המוט בכיוון הפוך לנפילה שלו, אין בכלל שום קשר בין זה לבין היכולת שלהשריר להפיק כוח, אתה מערבב דברים לא קשורים.
הם בערך אותה תנועה, הבדלים
@White Walker אתה מבין למה צריך פורום קניזיולוגיה? שלא יגידו שסקוואט ודדליפט זה אותו תנועה.
אני מנסה להפריך את הטענה שלך ששלב אקצנטרי יתרום לפיתוח
זאת בכלל לא הטענה שלי..
אם תנסה אתה תראה שאתה יכול להרים כנראה יותר
אממ... אני ממליץ לך שוב לנסות ולחזור אלי עם תשובה.
אתה מדבר על לחפש את המשפט היחיד ההוא בספרים שאומר את מה שההיגיון אומר, אף אחד לא בודק את זה ממש, לפחות לא בספרות המודרנית
כשאתה עומד ומתנגד לכוח הכבידה בצורה סטטית (כמו פלאנק, רק מאונך), אתה חושב שכל הגוף מכווץ? שכל היחידות המוטוריות עובדות? לא, חלק יעבדו והשאר יתבטלו לחלוטין, הן לא יעבדו כי אין צורך בהן, אולי רק יעבדו בצורה מינימלית ביותר
אם כל היחידות המוטוריות היו עובדות כל הזמן לא היית יכול להפעיל יותר בעת הצורך
אתה לא יכול לצעוק "תביא רפרנסים" כמו אס בשרוול אם זה לא מסתדר, לא להכל יש רפרנסים
אתה מוזמן להביא טענת נגד למה שאני אומר, או להביא רפרנסים בעצמך, שנינו מדברים על אותו נושא, אף אחד מאיתנו לא הביא טענה מופרכת שדורשת הרי ראיות
אתה טוען שכיווץ איזומטרי בעומסקבוע יגייס פחות יחידות מוטורויות מכייוץ איזומטרי בעומס משתנה, חובת ההוכחה עליך, אני לא שללתי מה שאתה אומר, זה לא נשמע טרוויאלי..אז אתה לא יכול להגיד שככה ההגיון שלך עובד ולהגיד שזה נכון כשאתה לא מתבסס על שום דבר.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית