הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מרפקים גמורים...איך מתאמנים בכל זאת?

TommyHaas

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
יש לי דלקת במרפק יד ימין ופריקת עצב קלה במרפק יד שמאל. לא יכול לעשות בנץ פרס לגמרי גם לא עם משקל אפסי ולא מקבילים...מה עושים במצב כזה? האם לנוח לגמרי כמה חודשים יחזיר את המצב לקדמותו או שאלה פציעות שאצטרך ללמןד לחיות איתן? ואם לחיות איתן אז איך אפשר לאמן חזה ויד אחורית בלי שאפשר להשתמש במרפק? אני ממש אובד עצות אודה לכל עזרה.
(אורתופד אמר לי כמו תמיד קח משחות פיזיותרפיה ומנוחה)

היי.
אין סיבה להפסיק להתאמן אך חשוב להבין מה הגורם לבעיה, מהיכן הגיעה הדלקת ואיך פותרים אותה ע"מ לא להחמיר את הכאבים.
לגבי מפרקים גמורים ולחיות איתם , אלא עם כן הסיבה היא תאונה קשה או טראומה , אין סיבה לחיות איתם כי מפרקים גמורים ראיתי ושמעתי מספיק אנמנזות כדי להבין שזה לא המצב.
חשוב לנהל עומסים ותוכנית אימונים נכונה , נגיד בנץ פרס, האם בשיפוע שלילי ,חיובי או שטוח? האם אם דמבלים או מוט?
מה לגבי תרגילי בייספס ?

• פותח/ת השרשור
היי מיכאל תודה על התגובה. אני כרגע לא מסוגל לעשות אף תרגיל שמערב לחיצה כמו בנץ או מקבילים. בבנץ גם עם משקוליות של 2 קילו יתחיל לכאוב לי המרפק השמאלי בזמן התנועה של הלחיצה. מצאו לי שמה פריקת עצב קלה ככה שאפילו רק התנועה עצמה של הפשיטה גורמת לי לכאב

היי, פריקת עצב היא לא מצב קשה כל כך , אפשר לעשות חבישה , טייפינג או תומכי מרפק להתגב על הכאבים ובהמשך עם ההיפרטרופיה חוזרת החזקה טובה של העצב בגלל המסת שריר הצפופה.
וכן בהחלט אלו התרגילים הפרובוקטיביים יותר מה שציינת.
ישנם דרכים רבות לעשות אימון מלא בלי להכאיב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית