הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סוגיית האוכל והדת בצבא

• פותח/ת השרשור Khabib
  • פורסם בתאריך
אוקיי, מקבל את מה שאתה אומר.
מה לגביי העליות הראשונות של ביל"ו ? לא ממניעים דתיים? (ציוניים, איך שתקרא לזה)
לפי ויקיפדיה - עלו בעיקר בעקבות פוגרומים ברוסיה והיו בעיקר חילונים

לפי ויקיפדיה - עלו בעיקר בעקבות פוגרומים ברוסיה והיו בעיקר חילונים
צודק, משום מה חשבתי אחרת אבל טעיתי.
אם כן, מה שאמרתי לגביי אכילה ברחוב ביום כיפור או אכילת פיתה בפארק ציבורי כלשהו עדיין תקף.
כפייה או לא, לעשות את זה בפומבי זה להזמין לעצמך צרות ולבקש את תשומת הלב.
אבל זו רק דעתי בעניין.

צודק, משום מה חשבתי אחרת אבל טעיתי.
אם כן, מה שאמרתי לגביי אכילה ברחוב ביום כיפור או אכילת פיתה בפארק ציבורי כלשהו עדיין תקף.
כפייה או לא, לעשות את זה בפומבי זה להזמין לעצמך צרות ולבקש את תשומת הלב.
אבל זו רק דעתי בעניין.
גם לעשות סקוואט ודדליפט ברוב חדרי הכושר זה להזמין לעצמך צרות ולבקש תשומת לב ועדיין תומכים בזה פה...

מאחר ולא שאלת לגבי היהדות ומאחר וגם ככה אין לי כוח להסביר אני מציע לך לחפש בהזדמנות ביוטיוב avraham infeld five legged table
אולי אחפש אחר כך בעצמי ואערוך

נערך לאחרונה:
גם לעשות סקוואט ודדליפט ברוב חדרי הכושר זה להזמין לעצמך צרות ולבקש תשומת לב ועדיין תומכים בזה פה...
איך הבאת את זה כדוגמא אני לא יודע, אין שום קשר.

מאחר ולא שאלת לגבי היהדות
לא שאלתי כי אין לי עניין להיכנס לדיון בנושא דתות.
קיבלתי את מה שאמרת בנושא הלאום.

חחחח אני יודע שאין הרבה קשר, אבל אתה יכול להסכים איתי שזה גם משהו שחורג מהנורמה ומפריע לאנשים 😅
ברור, אחת הסיבות שאני בורח מהמכון שאני נמצא בו בחזרה לבוקס 😃
אבל אם נעמוד על ההבדל קטן, על סקוואט ודדליפט לא יעשו בך לינץ'.. בעוד לאכול ביום כיפור במאה שערים\בני ברק...סביר להניח שינסו.. 😃
(סקילה באבנים, עפ"י חוק הסנהדרין)

תחסוך לי ותגיע לתכלס כדי שאוכל להתיחס עניינית
ברור, אחת הסיבות שאני בורח מהמכון שאני נמצא בו בחזרה לבוקס 😃
אבל אם נעמוד על ההבדל קטן, על סקוואט ודדליפט לא יעשו בך לינץ'.. בעוד לאכול ביום כיפור במאה שערים\בני ברק...סביר להניח שינסו.. 😃
(סקילה באבנים, עפ"י חוק הסנהדרין)
תשמע... יש לי אנשים במכון שמסתכלים עליי לפעמים בצורה מחשידה ונראה שהם שוקלים את זה 😆

תחסוך לי ותגיע לתכלס כדי שאוכל להתיחס עניינית
תעשה ctrl +f תכתוב יהודי /יהדות

תבין את הכוונה שהמדינה הוקמה כמדינת העם היהודי. אם תרצה או אם לא
היא גם דמוקרטית, שזה יוצר הרבה התנגשויות..

אבל בצבא, שהוא גוף מרכזי במדינה אתה תהיה כפוף לעובדה שזאת מדינה יהודית. בלי ההגדרה הזאת אנחנו לא שווים הרבה, כי אם תתכחש לזה אין לך באמת סיבה להיות כאן ולא בשום מקום אחר

תעשה ctrl +f תכתוב יהודי /יהדות

תבין את הכוונה שהמדינה הוקמה כמדינת העם היהודי. אם תרצה או אם לא
היא גם דמוקרטית, שזה יוצר הרבה התנגשויות..

אבל בצבא, שהוא גוף מרכזי במדינה אתה תהיה כפוף לעובדה שזאת מדינה יהודית. בלי ההגדרה הזאת אנחנו לא שווים הרבה, כי אם תתכחש לזה אין לך באמת סיבה להיות כאן ולא בשום מקום אחר
שים לב מה רשמת ומה אני רשמתי, העם היהודי, עם, לאום, לא דת.

• פותח/ת השרשור
היו הרבה אצלנו שאכלו חמץ בפסח או שאכלו ביום כיפור, פשוט עשו את זה בחדרים ואז היה קל "להעלים" עין.
למה להסתובב השטח הבסיס עם חמץ?
למרות שיש כפייה בעניין, זה כמו שתלך ביום כיפור עם טלפון ותדבר או שתיכנס לפארק ציבורי בפסח עם פיתה ותאכל.
(גם כאן יהיו השלכות כאלה ואחרות, מה לעשות אתה חי במדינה שקיימת בעיקר בגלל מניעים דתיים בבסיסה)
גבר, הרסר תפס אותי בתוך החדר שלי. הם עוברים בכל החדרים, אבל שוב זה לא הפואנטה.

גבר, הרסר תפס אותי בתוך החדר שלי. הם עוברים בכל החדרים, אבל שוב זה לא הפואנטה.
הבנתי את הפואנטה שלך, אבל כתבת בשטח הבסיס וחשבתי שמחוץ למגורים.
ואין לי מה לומר על זה שחיפשו את בחדרים עצמם, במקום שאני שירתתי (וכנראה בתקופה) זה היה שונה.

הבנתי את הפואנטה שלך, אבל כתבת בשטח הבסיס וחשבתי שמחוץ למגורים.
ואין לי מה לומר על זה שחיפשו את בחדרים עצמם, במקום שאני שירתתי (וכנראה בתקופה) זה היה שונה.
תכלס זה גם תלוי בפיקוד בבסיס וברס"ר, ברור שיהיו רס"רים שיקפידו יותר ויהיו רס"רים שיקפידו פחות

יהדות זו לא דת? מעניין, ספר לי עוד על כך.
בשמחה
יהודי=צאצא של שבט יהודה=צאצאים של יהודה
בהגדרה היותר מוכרת, יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה וכך לפי הגדרת השבט משתייך לשבט, בימינו השבט גדל והפך לעם=לאום.

בשמחה
יהודי=צאצא של שבט יהודה=צאצאים של יהודה
בהגדרה היותר מוכרת, יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה וכך לפי הגדרת השבט משתייך לשבט, בימינו השבט גדל והפך לעם=לאום.
היהדות היא לאום, דת, ותרבות

היהדות כדת היא הראשונה מבין שלוש הדתות המונותאיסטיות של ימינו

היהדות היא לאום, דת, ותרבות

היהדות כדת היא הראשונה מבין שלוש הדתות המונותאיסטיות של ימינו
לא הבנת אותי
מה שאתה קורא לו הדת היהודית הגיע אחרי הלאום/העם היהודי ולכפות את הדת הזו על העם היהודי זה מגוחך כי הקשר בינה לבין התנך שהוא ספר היסטוריה בכלל הוא רחוק מאוד

לא הבנת אותי
מה שאתה קורא לו הדת היהודית הגיע אחרי הלאום/העם היהודי ולכפות את הדת הזו על העם היהודי זה מגוחך כי הקשר בינה לבין התנך שהוא ספר היסטוריה בכלל הוא רחוק מאוד
מה יש לא להבין? רשמת בבירור שיהדות זו לא דת.
תנ"ך זה ספר היסטוריה??? מה? תנ"ך זה אוסף של ספרי קודש של היהדות. לדת יש ספרי קודש והתנך הוא ספר הקודש של היהדות (שבנוסף להיותה לאום היא גם דת).

שלא תבין אותי לא נכון, אני נגד הכפייה הזו ואני אתאיסט גמור.

מה יש לא להבין? רשמת בבירור שיהדות זו לא דת.
תנ"ך זה ספר היסטוריה??? מה? תנ"ך זה אוסף של ספרי קודש של היהדות. לדת יש ספרי קודש והתנך הוא ספר הקודש של היהדות (שבנוסף להיותה לאום היא גם דת).

שלא תבין אותי לא נכון, אני נגד הכפייה הזו ואני אתאיסט גמור.
תנך זה בעיקר אוסף סיפורים היסטוריים עם קצת תוספת פנטזיה.
והעם היהודי קדם למה שאתה מכנה הדת היהודית, הדת היהודית זו המצאה של אנשים, התנך לא מכתיב את הדת היהודית כפי שהיא מתנהלת מאז שנגמרה תקופת התנ"ך.

תנך זה בעיקר אוסף סיפורים היסטוריים עם קצת תוספת פנטזיה.
והעם היהודי קדם למה שאתה מכנה הדת היהודית, הדת היהודית זו המצאה של אנשים, התנך לא מכתיב את הדת היהודית כפי שהיא מתנהלת מאז שנגמרה תקופת התנ"ך.
תנ"ך זה אוסף של ספרי קודש של היהדות. גם אם תטען אחרת זה ישאר כך. לי הם לא קדושים ולצורך העניין, ספרי הארי פוטר קדושים לי הרבה יותר.

לגבי שאר מה שרשמת, לא טענתי אחרת. התנ"ך אבל עדיין מכיל קווים כלליים לפיהם מתנהלת החברה, הוא לא הדבר היחיד שמכתיב את הכללים לחברה ולדת היהודית אבל הוא בהחלט הבסיס שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית