הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינוי מס' החזרות לתקופה לשיפור הבנץ'

• פותח/ת השרשור lidors
  • פורסם בתאריך

lidors

משתמש פעיל
396
0
נק' מוניטין:
2,001
396
0
כפר המכביה
אני כרגע תקוע על בנץ' 100 ל-3 חזרות די חזק.
אני כבר כמה אימונים לא מצליח לעבור את הגבול הזה של 3 חזרות. אני מניח שזה מגבלה של תזונה לקויה בין היתר. אבל חשבתי אולי גם לשנות את האופן שבו אני לוחץ לתקופה מבחינת חזרות וסטים.
נתחיל מזה שיש לי קצת פחות מחודשיים עד לגיוס אז אני לא רוצה לבזבז זמן בדילואוד.

כרגע אני עובד בתכנית של ביל סטאר ככה שהלחיצה שלי לדוגמה באימון שאני לוחץ 100 תהיה ככה:
60 לחמש
70 לחמש
80 לחמש
90 לחמש
ואז 100. כמובן שאני יכול לשחק עם המשקלים ולעשות קפיצות יותר גדולות אבל זה לא העניין.

חשבתי לשנות את טווח החזרות ל8 ולרדת קצת במשקל למשקל שאני אצליח לסיים את ה8 חזרות עם קצת רזרבה. ואז לנסות להתקדם במשקל ככה שכל פעם אני אנסה מקסימום משקל.
לדוגמה לעשות אימון אחד עם 90 ולעשות 8 אימון אחריו לעשות עם 92.5 לעשות 7/6, אימון אחריו 95 ואז 97.5 עד שאני אגיע שוב ל100.

וואו חפרתי קיצר השאלה בכללי היא האם העלייה בטווח החזרות יכולה לעזור באופן מסויים, ולתת קצת מנוחה מסוימת לגוף, כמובן לא כמו בדילואוד אבל באיזשהו אופן, למרות שהמשקלים שאני ארים הם כאלה שאני כנראה בקושי אסיים איתם את הסט אבל תשאר לי קצת רזרבה?

שמע על 188 אתה צריך לשקול 100 קילו בדחיפות רק בשביל להראות כמו בנאדם. לידור - קודם כל תנסה לחתוך נפח מהחימום הזה, הוא פשוט מעייף אותך. תתחיל עם 5 חזרות 60, 75 ל3, 90 ל2 ואז 100 ואז תראה מה קורה עם זה. מעבר לזה אם אתה באמת 187-8 ושמונים ומשהו קילו אתה צריך להעלות בערך 20 קילו בכל מקרה, וזה מן הסתם גם יעזור לך באימונים. ואין שום תירוצים, תאכל וזהו. ואם אתה צריך קצת טיפים או משהו שלח לי הודעה פרטית, יש לי קצת ניסיון מעשי בעניין

נערך לאחרונה:
זכרתי שהוא אמר 87, זה היה הגובה שלו אז בסדר הוא שוקל 84 על 1.87 מה רצית להגיד בזה שהתבלבלתי ב3 קילו?

אם אתה חושב שהאנשים שאתה מדבר עליהם שמנסים להשאר בקטגוריית משקל שוקלים 84 קילו הם בגובה 1.87, אז אתה קצת מבולבל. אף אחד לא יכול לתפקד בצורה אופטימלית בגובה כזה על משקל כזה נמוך.

• פותח/ת השרשור
שוגרזאזא, משום מה אני לא מצליח לשלוח הודעות זה מוביל אותי לדף לבן תמיד אחרי שאני עושה שלח.
אז אם אתה יכול לשלוח לי בהודעה פרטית את הטיפים אני אשמח.

אם אתה חושב שהאנשים שאתה מדבר עליהם שמנסים להשאר בקטגוריית משקל שוקלים 84 קילו הם בגובה 1.87, אז אתה קצת מבולבל. אף אחד לא יכול לתפקד בצורה אופטימלית בגובה כזה על משקל כזה נמוך.

זה לא העניין, העניין הוא שיש שיטות להישאר על אותו משקל ולהתחזק, זה מה שהבנאדם שאל, אז התגובה הכי קלה תיהיה- לך תאכל, אבל אם הבנאדם רוצה רק להתחזק ולהישאר באותו משקל(לא אומר שהוא רוצה, סתם בשביל הדוגמא) יש שיטות ותוכניות לכאלה אנשים, ואנחנו היינו רוצים לשמוע עם יש פה אנשים שמכירים את אותן תוכניות ושיטות.

ברור שיש דרכים להתחזק בלי לגדול, אבל לא כשאתה בתת משקל, ואין לך מאסה בפלג גוף עליון. זה סתם מבזבז את הזמן שלך, וגורם לך להתקדם לאט. אני גם לא בטוח שהוא יכול במצב שלו להמנע מלגדול, אם הוא יוסיף משקל לבנץ'.

ברור שיש דרכים להתחזק בלי לגדול, אבל לא כשאתה בתת משקל, ואין לך מאסה בפלג גוף עליון. זה סתם מבזבז את הזמן שלך, וגורם לך להתקדם לאט. אני גם לא בטוח שהוא יכול במצב שלו להמנע מלגדול, אם הוא יוסיף משקל לבנץ'.​

תת משקל זה יחסי, 84 על 87 זה לא תת משקל לדעתי, לדעתך זה כן.
אשמח לשמוע על הדרכים שאמרת שאפשר להתחזק בלי לגדול, ואני מתכוון לתוכניות אימון ולא למאזן קלורי נטרלי.

הדרכים הכי פשוטות הן להוסיף נפח. הוא עבד עד עכשיו ב 5 סטים של 5 עם משקל עולה. הופכים את זה למשקל קבוע ועושים סטים אקרוס למשל. ופעם שניה הולכים על מקסימום או על dynamic effort. לא חסרות דרכים.

מהניסיון שלי לחיצות מגיבות יותר טוב לנפח מפלג גוף תחתון (לפחות אצלי), אז אפשר גם לעבוד פעמיים בשבוע בצורה של 5x5 או 4x8 או משהו בסגנון.
לדעתי אין הרבה סיכוי לעשות את זה בלי לעלות במשקל גוף, גם אם הוא ירצה להשאר על משקל קבוע.

• פותח/ת השרשור
אני ממש לא רוצה להשאר במשקל הזה, אני רוצה לגדול ולהתחזק, כרגע בפלג גוף עליון יותר חשוב לי המראה מהכוח, אבל אני ידוע שזה בא ביחד.
להוסיף יותר מליטר חלב ליום (וגם זה בהגזמה) יעשה לי ממש לא טוב בבטן. קורן המליץ על על לקטוזין, או איך שלא קוראים לזה, אולי אני אבדוק את זה...

• פותח/ת השרשור
לא לא יהונתן
קיצר עזוב שיטות ושטויות מכאן לא תגיע הישועה תקשיב לאביעד

וזה שתקוע תקוע במשקל 110 קילו ללא שיטות קיצור למינהם(סימון וכו) על 188 ומשקל 78 קילו נראה לי
משקל לא רע יחסית לנתונים ואל דאגה לא ממש נסיתם לעזור ואני אסתדר

עצה קטנה תתאמן על לחיצה צמודה לחזק קצת יד אחרוית וזה תנועה דיי דומה
אז זה עוזר

לידור תמצא אותי בכפר אם בא לך עצה אמיתית
אהה זה עוז? פתאום קפץ לי חחח

אני ממש לא רוצה להשאר במשקל הזה, אני רוצה לגדול ולהתחזק, כרגע בפלג גוף עליון יותר חשוב לי המראה מהכוח, אבל אני ידוע שזה בא ביחד.
להוסיף יותר מליטר חלב ליום (וגם זה בהגזמה) יעשה לי ממש לא טוב בבטן. קורן המליץ על על לקטוזין, או איך שלא קוראים לזה, אולי אני אבדוק את זה...
DETHO
@
HOTMAIL
.
co.
il

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית