הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליף זמני לבנצ'

MiraclesMan

משתמש פעיל
484
85
נק' מוניטין:
97
484
85
היי
לצערי באימון האחרון גיליתי שיש לי בעיה בכתף שמורגשת משמעותית בעיקר בבנצ'
כנראה איזשהו חוסר יציבות של הכתף בצד אחד יותר מהצד השני או משהו כזה
עד שאלך לבדוק תנושא
איזה תרגיל מומלץ לעשות במקום? לעבור לעבודה עם דאמבלים?
(אני באמצע סבב של הלינארית)

אם יש לך פציעה בכתף אני מניח שהרבה תחליפים לתרגיל לא יהיו טובים בשבילך... עדיף שתברר מה מקור הבעיה ותנסה לפתור אותה. בכל מקרה מה שהייתי ממליץ כתחליף זמני לבנצ' בהנחה שאתה עושה לינארית זה מקבילים עם משקל (סביר להניח שגם זה יציק לך בכתף אבל לא בטוח) או להחליף לפרס (עמידה עם מוט) ולשים תרגיל עזר לחזה בטווח חזרות גבוה יותר (3X8-12).

לחיצת חזה עם דאמבלים לא יהיה תרגיל טוב ללינארית מכיוון שאתה מאוד תתקשה לעבוד בטווח של 5 חזרות עם התרגיל הזה

• פותח/ת השרשור
אם יש לך פציעה בכתף אני מניח שהרבה תחליפים לתרגיל לא יהיו טובים בשבילך... עדיף שתברר מה מקור הבעיה ותנסה לפתור אותה. בכל מקרה מה שהייתי ממליץ כתחליף זמני לבנצ' בהנחה שאתה עושה לינארית זה מקבילים עם משקל (סביר להניח שגם זה יציק לך בכתף אבל לא בטוח) או להחליף לפרס (עמידה עם מוט) ולשים תרגיל עזר לחזה בטווח חזרות גבוה יותר (3X8-12).

לחיצת חזה עם דאמבלים לא יהיה תרגיל טוב ללינארית מכיוון שאתה מאוד תתקשה לעבוד בטווח של 5 חזרות עם התרגיל הזה

כלום לא מפריע לי בכתף עצמה או מכאיב , גם בנצ' לא ממש מפריע
הקטע שכשאני מוריד את המוט אז יש נקודה שיש לי חוסר איזון בין הכתפיים ויוצא שאני מרים באלכסון
יותר מזה אני עושה גם פרס והכל תקין
הבעיה באה מאיזור ה rotator cuff \ scapula

נערך לאחרונה:
כלום לא מפריע לי בכתף עצמה או מכאיב , גם בנצ' לא ממש מפריע
הקטע שכשאני מוריד את המוט אז יש נקודה שיש לי חוסר איזון בין הכתפיים ויוצא שאני מרים באלכסון
יותר מזה אני עושה גם פרס והכל תקין
הבעיה באה מאיזור ה rotator cuff \ scapula

אז מה יעזור לך להחליף תרגיל? אתה לא חושב שאם תתקן את הליקוי הטכני הזה הבעיה תיפטר לאט לאט?

• פותח/ת השרשור
אז מה יעזור לך להחליף תרגיל? אתה לא חושב שאם תתקן את הליקוי הטכני הזה הבעיה תיפטר לאט לאט?
ניסיתי ועבדתי על הטכניקה
כמו שאמרתי זה משהו מהכתף שמונע ממני לתת טכניקה טובה

בעייתי להמליץ על תחליף בלי לדעת מה הבעיה.
אבל אם לא כואב לך לא ברור לי למה לחפש תחליף כרגע, אם הבעיה היא חוסר איזון יכול להיות שגם אחרי אבחנה זה לא ייפתר.
אפשר לנסות דאמבלים כי המשקל של יחולק באופן שווה אבל הייתי נזהר עם זה אם אתה לא מאוזן ולא יציב ומשהו משוחרר לך בכתף דאמבלים יכולים לעשות יותר צרות מתועלת.
אם חשוב לך לשמור על יציבות לכתף אז אולי שווה לשקול שכיבות סמיכה.

• פותח/ת השרשור
בעייתי להמליץ על תחליף בלי לדעת מה הבעיה.
אבל אם לא כואב לך לא ברור לי למה לחפש תחליף כרגע, אם הבעיה היא חוסר איזון יכול להיות שגם אחרי אבחנה זה לא ייפתר.
אפשר לנסות דאמבלים כי המשקל של יחולק באופן שווה אבל הייתי נזהר עם זה אם אתה לא מאוזן ולא יציב ומשהו משוחרר לך בכתף דאמבלים יכולים לעשות יותר צרות מתועלת.
אם חשוב לך לשמור על יציבות לכתף אז אולי שווה לשקול שכיבות סמיכה.

מה לגבי לעבוד במשקל נמוך בבנצ' לבנתיים ועבודת עזר עם דאמבלים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית