הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פרפר

practis

משתמש מתחיל
123
6
נק' מוניטין:
13
123
6
האם יכול לקדם אותי הוספת פרפר בתכנית כוח כעזר ללחיצת חזה נגיד יותר ממקבילים שגם שם העומס הגדול יותר על כתפיים ואחורית שלא כמו פרפר שהוא תרגיל מבודד-הרבה פעמים בלחיצה העומס גבוה על הכתפיים ופחות דגש על החזה עצמו(כמו במאמר על בלחיצת חזה של @White Walker )

הוא יכול לעזור לך רק במובן של עליה קלה במסה עקב סטרס מטבולי, אבל בגדול יש הרבה יותר תרגילים עם תועלת גדולה לבנצ' בצורה ספציפית יותר

ללחיצת חזה יש תרגילי עזר שונים, תלוי איפה הסטיקי פוינט ומה צריך לשפר.
באופן כללי, מקבילים לדעתי עדיפים באחיזה צרה מכיוון שזה יעזור לחזק את הטרייספס והוא השריר הראשון שיכשיל אותך בלחיצה.

אם הכוונה לתוספת נפח, אז לחיצת חזה רגילה\אינקליין\דאמבלים זה אחלה
בעצימות נמוכה ונפח גבוה יותר

• פותח/ת השרשור
ללחיצת חזה יש תרגילי עזר שונים, תלוי איפה הסטיקי פוינט ומה צריך לשפר.
באופן כללי, מקבילים לדעתי עדיפים באחיזה צרה מכיוון שזה יעזור לחזק את הטרייספס והוא השריר הראשון שיכשיל אותך בלחיצה.

אם הכוונה לתוספת נפח, אז לחיצת חזה רגילה\אינקליין\דאמבלים זה אחלה
בעצימות נמוכה ונפח גבוה יותר
כל התרגילים שציינת אין בידוד לחזה כמובן שיש עזר נוספים אבל למה לא כדי לבודד את החזה-אני למשל עושה סומולוב לבנצ ל3 פעמים בשבוע חושב להוסיף בשבועיים הראשונים מתוך 4 פעם בשבוע פרפר ל2 סטים כדי לבודד כי גם ככה העומס נמוך מדבר איתך על 1-2 דקות בין הסטים

כל התרגילים שציינת אין בידוד לחזה כמובן שיש עזר נוספים אבל למה לא כדי לבודד את החזה-אני למשל עושה סומולוב לבנצ ל3 פעמים בשבוע חושב להוסיף בשבועיים הראשונים מתוך 4 פעם בשבוע פרפר ל2 סטים כדי לבודד כי גם ככה העומס נמוך מדבר איתך על 1-2 דקות בין הסטים
תרגיל שמבודד לא בהכרח משמש כתרגיל עזר.
תרגיל עזר במהותו צריך לעזור בסטיקי פוינטס, כמו שראק פולס ודפיציט לדדליפט, בוקס סקוואט, לחיצת חזה עם קרש וכו'

לגביי סמולוב אנשים שעשו את התוכנית יוכלו לעזור לך
@.eliko b.e

• פותח/ת השרשור
תרגיל שמבודד לא בהכרח משמש כתרגיל עזר.
תרגיל עזר במהותו צריך לעזור בסטיקי פוינטס, כמו שראק פולס ודפיציט לדדליפט, בוקס סקוואט, לחיצת חזה עם קרש וכו'

לגביי סמולוב אנשים שעשו את התוכנית יוכלו לעזור לך
@.eliko b.e
נגיד למטרת מסה גרידא היית ממליץ או שגם פה חושב שעדיף מקבילים?

אני למשל עושה סומולוב לבנצ
וזה ממש לא

ניתן לבצע תרגילי עזר אבל בזהירות רבה. הגעתי לסף עומס יתר בגלל תרגילי העזר שהוספתי.
אם אתה מספיק מקצוען בשביל לדעת מתי להפסיק אותם אני מאחל לך בהצלחה, אבל על פי רוב אתה תתקשה לגלות זאת...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית