הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילים לשיפור הגמישות בכדי למנוע Butt wink

• פותח/ת השרשור Guy209
  • פורסם בתאריך

Guy209

משתמש מתחיל
247
98
נק' מוניטין:
123
247
98
שמתי לב שיש לי Butt wink ממש בזמן שבירת המקביל.
איזה איזור בעצם מהווה בעיה ב-Butt wink? כלומר מה לא גמיש מספיק?
ואילו תרגילים ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?
תודה רבה:)

• פותח/ת השרשור
שרירי המותן כסל. הם גורמים לאגן לסתובב לאחור.
מתיחה כזו תהיה טובה?
Iliopsoas-Stretch-1.gif

שריר מותן כסל מכווץ דווקא אמור לעשות לך "תחת ברווז" שזה הפוך מהבאט ווינק לא?
לא, הוא מושך את האגן לאחור. אם הוא לא גמיש הוא לא משחרר מספיק טווח וגורם לאגן לחזור אחורה.
בסקוואט אנו עושים תחת ברווז שנקרא סיבוב אגן לפנים.
מתיחה כזו תהיה טובה?
Iliopsoas-Stretch-1.gif
בהחלט, תוודא שאתה לא מאבד מהמתיחה בגלל קיעור של הגב.

לא, הוא מושך את האגן לאחור. אם הוא לא גמיש הוא לא משחרר מספיק טווח וגורם לאגן לחזור אחורה.

אבל הוא מתחיל מעמוד השידרה ומהחלק העליון של האגן ומתחבר לירך. הייתי מצפה שאם הוא מתכווץ הוא יגרום להיפר לורדוזה ולא ההפך.

שרירי המותן כסל. הם גורמים לאגן לסתובב לאחור.
נראלי שהתבלבלת, כופפי ירך ממש לא גורמים לBUT WINK, אלו הפושטי ירך שעושים את זה, ההאמסטרינג והמקרבים ואותם צריך למתוח

• פותח/ת השרשור

בהחלט, תוודא שאתה לא מאבד מהמתיחה בגלל קיעור של הגב.
אוקי, תודה רבה על העזרה:)
נראלי שהתבלבלת, כופפי ירך ממש לא גורמים לBUT WINK, אלו הפושטי ירך שעושים את זה, ההאמסטרינג והמקרבים ואותם צריך למתוח
לא נראה לי... ההאמסטרינגס שלי גמישים יחסית (אני יכול לגעת עם כל כף היד ברצפה כשהרגליים ישרות), לגבי המקרבים - לא בטוח, איך אפשר לבדוק זאת? מהי מתיחה טובה למקרבים?

אוקי, תודה רבה על העזרה:)

לא נראה לי... ההאמסטרינגס שלי גמישים יחסית (אני יכול לגעת עם כל כף היד ברצפה כשהרגליים ישרות), לגבי המקרבים - לא בטוח, איך אפשר לבדוק זאת? מהי מתיחה טובה למקרבים?
שפגט מכיר?
וזו לא בהכרח בעיה של גמישות

לא רק ההאמסטרינגס. גם מקרבי הירך והגלודיוס מקסימוס. בקיצור, צריך למתוח את הירך האחורית, הפנימית והתחת
הנה. פה זה מסביר אילו שרירים מעורבים

קבצים מצורפים

• BUTT WINK.jpg
    BUTT WINK.jpg
    KB 32.6 · צפיות: 285
  • פותח/ת השרשור
לא רק ההאמסטרינגס. גם מקרבי הירך והגלודיוס מקסימוס. בקיצור, צריך למתוח את הירך האחורית, הפנימית והתחת
הנה. פה זה מסביר אילו שרירים מעורבים
יש מתיחות מסוימת שלדעתך כדאי לעשות?

אני מזועזע מהתגובות,

למי שתהה, כופפי הירך אינם קשורים אפילו לא בקצת לסיבוב אגן לאחור בתחתית הסקוואט.

וגם לא ההמסטרינגס, כי הם מתקצרים במפרק הברך בזמן ההתארכות שלהם במפרק הירך, לכן יעבדו איזומטרית, זה כמובן משתנה באנטרופומטריה ובסוג הסקוואט אבל בכל המקרים, נדיר מאוד אם בכלל קיים סיכוי להמסטרינגס להגיע לאי ספיקה פסיבית בסקוואט.

קבוצת השרירים היחידה שאכן נמצאת במתיחה מקסימלית הם מקרבי הירך, אבל גם הם לא תמיד הגורם הבעייתי אם כי אכן יכולים להיות.

לרוב הבעיה הוא ביצוע לקוי של התרגיל, אי פתיחה של הברכיים החוצה יכולה לגרום לעצם הפימור לדחוף את האגן אחורה,
או שליטה נמוכה של המתאמן על השרירים המניעים את האגן ועמוד השדרה, שזה משהו שצריך לעבוד עליו במידה ואכן זה המקרה.

במקרים מסויימים גם אין בכלל סיבוב אגן לאחור למרות שנדמה למתבונן החיצוני שאכן יש, לכן אתה מוזמן להעלות סרטון ונראה.

• פותח/ת השרשור
אני מזועזע מהתגובות,

וגם לא ההמסטרינגס, כי הם מתקצרים במפרק הברך בזמן ההתארכות שלהם במפרק הירך, לכן יעבדו איזומטרית, זה כמובן משתנה באנטרופומטריה ובסוג הסקוואט אבל בכל המקרים, נדיר מאוד אם בכלל קיים סיכוי להמסטרינגס להגיע לאי ספיקה פסיבית בסקוואט.

קבוצת השרירים היחידה שאכן נמצאת במתיחה מקסימלית הם מקרבי הירך, אבל גם הם לא תמיד הגורם הבעייתי אם כי אכן יכולים להיות.

לרוב הבעיה הוא ביצוע לקוי של התרגיל, אי פתיחה של הברכיים החוצה יכולה לגרום לעצם הפימור לדחוף את האגן אחורה,
או שליטה נמוכה של המתאמן על השרירים המניעים את האגן ועמוד השדרה, שזה משהו שצריך לעבוד עליו במידה ואכן זה המקרה.

במקרים מסויימים גם אין בכלל סיבוב אגן לאחור למרות שנדמה למתבונן החיצוני שאכן יש, לכן אתה מוזמן להעלות סרטון ונראה.
תודה רבה על התגובה. מקווה שאזכור לצלם בפעם הבאה שאעשה סקוואט.

אני מזועזע מהתגובות,

בדיוק מה שאני חשבתי, כמו שמישהו יכתוב שיש לו בעיה כי העקבים שלו מתרוממים בסקוואט ויבקש המלצה למתיחות.

אני שם את הכסף על בעיה בטכניקה.

לא הכל זה טכניקה. כן יש גם קטע של גמישות של שרירים מסויימים שנהרסת בעקבות ישיבה ממושכת (מה שרובנו עושים). יש כאלו שנהיים יותר "נוקשים" (כמוני), ויש כאלו שלא.

ועיקר השרירים עם מקרבי הירך והגלוטאוס מקסימוס שנמתחים בירידה למטה וזאת בעקבות הפיכת הזית בין הירכיים לטורסו לחדה יותר.

שרירי המותן כסל

קבוצת השרירים היחידה שאכן נמצאת במתיחה מקסימלית הם מקרבי הירך
זה מיתוס ידוע בקשר לבאט ווינק:
שים לב שלמרות שמצד אחד הגב מתכופף ואכן שרירי האמסטרינג נמתחים אך בצד השני הזווית בין השוק לירך קטנה ושם "משתחרר לנו חבל" כך שהשריר נמצא כמעט בחוסר מתיחה.
שרירי מותן כסל מתקצרים כתוצאה מאורח חיים יושבני וחוסר פעילות גופנית. לאנשים שאין להם גמישות בשרירים אלו, לא יהיה מומלץ לעשות תרגילי בטן אשר מערבים תנועה משרירים אלו כגון L/sit .
אני אעלה סרטון במשך היום שמסביר את כוונתי היטב.

זה מיתוס ידוע בקשר לבאט ווינק:

שים לב שלמרות שמצד אחד הגב מתכופף ואכן שרירי האמסטרינג נמתחים אך בצד השני הזווית בין השוק לירך קטנה ושם "משתחרר לנו חבל" כך שהשריר נמצא כמעט בחוסר מתיחה.
שרירי מותן כסל מתקצרים כתוצאה מאורח חיים יושבני וחוסר פעילות גופנית. לאנשים שאין להם גמישות בשרירים אלו, לא יהיה מומלץ לעשות תרגילי בטן אשר מערבים תנועה משרירים אלו כגון L/sit .
אני אעלה סרטון במשך היום שמסביר את כוונתי היטב.
היה מיותר מצידי לציין את ההאמסטרינג, אני מכיר את העניין של ההתקצרות בברך, אבל זה הרגל ישן(להמליץ למתוח אותם).
אבל עדיין לא הבנתי איך שרירי המותן כסל קשורים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית