ייעוץ תרגילים לשיפור הגמישות בכדי למנוע Butt wink

• פותח/ת השרשור Guy209
  • פורסם בתאריך

Guy209

משתמש מתחיל
247
98
נק' מוניטין:
123
247
98
שמתי לב שיש לי Butt wink ממש בזמן שבירת המקביל.
איזה איזור בעצם מהווה בעיה ב-Butt wink? כלומר מה לא גמיש מספיק?
ואילו תרגילים ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?
תודה רבה:)

היה מיותר מצידי לציין את ההאמסטרינג, אני מכיר את העניין של ההתקצרות בברך, אבל זה הרגל ישן(להמליץ למתוח אותם).
אבל עדיין לא הבנתי איך שרירי המותן כסל קשורים.
מחפש סרטון, אני אבהיר את כוונתי.
יוסי קלמנוביץ מסביר על זה כאן. אני אנסה לחפש סרטון ויזואלי יותר אבל כמאמן אני מאמין שייקל עלייך להבין זאת גם ללא המחשה. צפה מ- 2:30

פיתרון ומתיחות לשריר:
ACT

אני מזועזע מהתגובות,

למי שתהה, כופפי הירך אינם קשורים אפילו לא בקצת לסיבוב אגן לאחור בתחתית הסקוואט.

וגם לא ההמסטרינגס, כי הם מתקצרים במפרק הברך בזמן ההתארכות שלהם במפרק הירך, לכן יעבדו איזומטרית, זה כמובן משתנה באנטרופומטריה ובסוג הסקוואט אבל בכל המקרים, נדיר מאוד אם בכלל קיים סיכוי להמסטרינגס להגיע לאי ספיקה פסיבית בסקוואט.

קבוצת השרירים היחידה שאכן נמצאת במתיחה מקסימלית הם מקרבי הירך, אבל גם הם לא תמיד הגורם הבעייתי אם כי אכן יכולים להיות.

לרוב הבעיה הוא ביצוע לקוי של התרגיל, אי פתיחה של הברכיים החוצה יכולה לגרום לעצם הפימור לדחוף את האגן אחורה,
או שליטה נמוכה של המתאמן על השרירים המניעים את האגן ועמוד השדרה, שזה משהו שצריך לעבוד עליו במידה ואכן זה המקרה.

במקרים מסויימים גם אין בכלל סיבוב אגן לאחור למרות שנדמה למתבונן החיצוני שאכן יש, לכן אתה מוזמן להעלות סרטון ונראה.
אנסה להיות פחות מזעזע להבא ולהיגמל מהערות על ההאמסטרינג, מקווה שאני יכול לזקוף לזכותי אפשרויות נוספות שציינתי בהמשך...
מחפש סרטון, אני אבהיר את כוונתי.
יוסי קלמנוביץ מסביר על זה כאן. אני אנסה לחפש סרטון ויזואלי יותר אבל כמאמן אני מאמין שייקל עלייך להבין זאת גם ללא המחשה. צפה מ- 2:30

פיתרון ומתיחות לשריר:
ACT

עדיין לא לגמרי הבנתי מה הנימוק שלו לזה שמותן כסל מקוצר יוצר את הבעיה, אם השריר מקוצר זה כנראה יתבטא ביום יום גם בAPT

אנסה להיות פחות מזעזע להבא ולהיגמל מהערות על ההאמסטרינג, מקווה שאני יכול לזקוף לזכותי אפשרויות נוספות שציינתי בהמשך...

עדיין לא לגמרי הבנתי מה הנימוק שלו לזה שמותן כסל מקוצר יוצר את הבעיה, אם השריר מקוצר זה כנראה יתבטא ביום יום גם בAPT
אני גרוע בהסברים על הכתב אך אנסה לסבר את אוזנך.
כאשר אתה מקעיר את הגב ולוקח את הישבן אחורה בתחילת הסקוואט האגן מבצע סיבוב לפנים תוך כדי שזוקפי הגב מושכים אותו לאחור.
כאשר נרצה לקמר את הגב כמו חתול אנו נסובב את האגן לאחור.
כאשר המותן כסל קצרים הם ימנעו מהזוקפים למשוך את הישבן אחורה ואז נוצר הבאט ווינק.

אגן.png

הקרדיט לתמונה מהאתר של אביב: http://****/?p=2556

אני גרוע בהסברים על הכתב אך אנסה לסבר את אוזנך.
כאשר אתה מקעיר את הגב ולוקח את הישבן אחורה בתחילת הסקוואט האגן מבצע סיבוב לפנים תוך כדי שזוקפי הגב מושכים אותו לאחור.
כאשר נרצה לקמר את הגב כמו חתול אנו נסובב את האגן לאחור.
כאשר המותן כסל קצרים הם ימנעו מהזוקפים למשוך את הישבן אחורה ואז נוצר הבאט ווינק.

צפה בקובץ המצורף 38967

הקרדיט לתמונה מהאתר של אביב: http://****/?p=2556
עדיין לא הבנתי מה הסיבה שמותן כסל מקוצר גורם לבאט ווינק כי הוא מחובר בקצה אחד לירך ובשני לאגן ועמ"ש ואם הוא מכווץ בשניהם גם ככה בבור למה שהוא ימנע מהזוקפים להחזיק את הגב באקסטנשן

אולי הכוונה שאיכשהו נוצרת שם סוג של אי ספיקה אבל קשה לי לדמיין את זה

ואני באמת חייב להפסיק להגיד לאנשים למתוח את ההאמסטרינג איזה הרגל מגונה איכס

נערך לאחרונה:
עדיין לא הבנתי מה הסיבה שמותן כסל מקוצר גורם לבאט ווינק כי הוא מחובר בקצה אחד לירך ובשני לאגן ועמ"ש ואם הוא מכווץ בשניהם גם ככה בבור למה שהוא ימנע מהזוקפיה להחזיק את הגב באקסטנשן

אולי הכוונה שאיכשהו נוצרת שם סוג של אי ספיקה אבל קשה לי לדמיין את זה

ואני באמת חייב להפסיק להגיד לאנשים למתוח את ההאמסטרינג איזה הרגל מגונה איכס
אני בטוח ש @לוטם יעזור

הפוך גוטה, הפוך.
אם אתה מתעקש אשמח לשמוע את ההסבר הקינזילוגי שלך.
כמו שאמרתי קודם
השריר מחובר בקצה אחד לירך ובשני לאגן ועמ"ש
כשהירך מקובעת ויש כיווץ בשריר האגן ועמ"ש נמשכים קדימה לכיוון הירך וקיבלת apt

הפוך גוטה, הפוך.
אם אתה מתעקש אשמח לשמוע את ההסבר הקינזילוגי שלך.

המותן כסל מתחיל מעמוד השידרה הלומבארי ומתחבר לצוואר עצם הירך. אם הוא מקוצר, הוא גורם להיפר לורדוזה. לא צריך הסברים מסובכים בקיזנולוגיה. מספיק מחינה אנטומית לראות היכן הוא מתחיל ולאן הוא מתחבר בשביל להבין שהוא גורם להיפר לורדוזה (אנטריור פלביק טילט).
אתה פשוט טועה

המותן כסל מתחיל מעמוד השידרה הלומבארי ומתחבר לצוואר עצם הירך. אם הוא מקוצר, הוא גורם להיפר לורדוזה. לא צריך הסברים מסובכים בקיזנולוגיה. מספיק מחינה אנטומית לראות היכן הוא מתחיל ולאן הוא מתחבר בשביל להבין שהוא גורם להיפר לורדוזה (אנטריור פלביק טילט).
אתה פשוט טועה
נכון שהוא מושך את האגן לפנים, אך הוא זה שבמקרה של חוסר גמישות מונע מהאגן להמשיך להיום מסובב לפנים ומושך אותו לאחור

נכון שהוא מושך את האגן לפנים, אך הוא זה שבמקרה של חוסר גמישות מונע מהאגן להמשיך להיום מסובב לפנים ומושך אותו לאחור

הוא לא יכול למשוך אותו לאחור משום שהוא לא מחובר בנקודות שמאפשרות לו לבצע את הפעולה הזאת.
אם הוא מאוד חלש אז דווקא הוא יכול להיות קשור לסיבוב לאחור של האגן ולכן לא צריך למתוח אותו אלא לחזק אותו במקרה ויש עיגול של האגן מטה

אשמח אם תביא סרטון שמדגים את דברייך באופן ויזואלי. האמסטרינג לא קשור בשום צורה לבאט ווינק ואני מקווה שזה דבר שכולנו מסכימים עליו, עתה נותר לנו להבין איך ומי אחראי לבעייה זו.

אשמח אם תביא סרטון שמדגים את דברייך באופן ויזואלי. האמסטרינג לא קשור בשום צורה לבאט ווינק ואני מקווה שזה דבר שכולנו מסכימים עליו, עתה נותר לנו להבין איך ומי אחראי לבעייה זו.
מקרבי הירך ושרירי הגלוטאוס

הגלוטואס לא נמצאים במשוואה לפי דעתי.

דעתך שגוייה

אין שום סירטון שמקשר בין המותן כסל לסקוואט. לא מוצא. פשוט כי אין קשר בין השניים.

אגב, אם מדובר במותן כסך קצר, למה מתיחה של המותן כסל היא בדיוק התנועה ההפוכה משל הסקוואט? בעוד המתיחות של הגלוטאוס הן (אחת מהן שמאוד פופולארית) היא שכיבה על הגב, כיפוף אחת הרגליים ואז משיכה שלה לעבר בית החזה? זאת בדיוק התנועה של הסקוואט ואם הגלוטאוס שלך לא גמיש מספיק, ברגע שתקרב את הברך לבית החזה במצב שכיבה, האגן שלך יתרומם מהריצפה (באט ווינק)

דעתך שגוייה

אין שום סירטון שמקשר בין המותן כסל לסקוואט. לא מוצא. פשוט כי אין קשר בין השניים.

אגב, אם מדובר במותן כסך קצר, למה מתיחה של המותן כסל היא בדיוק התנועה ההפוכה משל הסקוואט? בעוד המתיחות של הגלוטאוס הן (אחת מהן שמאוד פופולארית) היא שכיבה על הגב, כיפוף אחת הרגליים ואז משיכה שלה לעבר בית החזה? זאת בדיוק התנועה של הסקוואט ואם הגלוטאוס שלך לא גמיש מספיק, ברגע שתקרב את הברך לבית החזה במצב שכיבה, האגן שלך יתרומם מהריצפה (באט ווינק)
ייתכן שאתה צודק, אולי קישרתי בצורה שגויה בין מקרבי הירך לשרירי המותן כסל.
בכל מקרה קיבלתי את דעתך ואני אעשה מאצמצים להבין יותר לעומק את הנושא להבא 😃

• פותח/ת השרשור
דעתך שגוייה

בהנחה שמדובר בחוסר גמישות, הבעיה היא בגלוטאוס או במקרבי הירך?

בהנחה שמדובר בחוסר גמישות, הבעיה היא בגלוטאוס או במקרבי הירך?

קשה לדעת. פשוט תעשה תרגילי מתיחה לשניהם. אם אתה עושה דדליפטים וסקוואטים אז אתה גם ככה עובד עליהם מבחינת כיווץ ככה שלעשות תרגילי מתיחה לשניהם לא יזיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית