הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שמן דגים - ריח גוף?

shmenDagim

משתמש מתחיל
9
2
נק' מוניטין:
2
9
2
השאלה אולי אחת המוזרות שנשאלו פה.
אני לוקח שמן דגים כבר כמה שנים. לפעמים מפסיק לתקופות ולפעמים חוזר (בעיקר כשההזמנה מחו"ל איחרה)
קפסולות של NOW, ג' בכל קפסולה, 500EPA\250DHA. לוקח 3 קפסולות כאלה כל ערב.
חזרתי לקחת אותם בשבועיים האחרונים וגיליתי תופעת לוואי מאוד מאוד לא נעימה
ריחות גוף של שמן דגים.
בהתחלה חשבתי שאני מדמיין, אבל הרחתי את הנפיחות שלי בריח של שמן דגים. גם היה לי בכללי ריח של שמן דגים שפשוט דלף ממני, לא הבנתי מאיפה
זה כבר איזה שבועיים-שלושה ככה ואני באמת חשבתי שאני מדמיין.
אבל ממש הרגע קלטתי שהתחתונים שלי מצופים בחומר צהוב, עם ריח חזק וברור של שמן דגים. שום זכר לצואה, כאילו השמן דגים נשפך לי במעי והופרש ישר לתחתון עם 0 ספיגה. ריח מדויק של שמן דגים כאילו פותחים קפסולה
לפי מה שהבנתי, רוב הסיכויים שמדובר בבעיות של ספיגת שומן, וזה קיים אצל 1-5% מהאנשים (לפי האתר של "אלספה").

מעולם לא הייתה לי את הבעיה הזאת, ולקחתי שנים בדיוק את אותם הכדורים והמינון. גם בחודשים האחרונים החל אצלי כאב בטן כשהקיבה ריקה. כאב שעובר רק אם אני אוכל משהו, לא כאב רציני אלא כאב מציק. ואך ורק על קיבה ריקה, ארוחה משתיקה את הכאב לפעמים גם ליום שלם. כאילו הבטן "מקרקרת" רק בהגזמה מטורפת.

האם קרה כאן למישהו? זה הזמן לפנות לרופא גסטרו?

פרטים כללים -
בן 15
מתאמן בפאווליפטינג
א"ש 25 (היו לי תקופות טובות יותר 🫤)
90 ק"ג\1.70
בריא מאוד בכללי. מעולם לא היו לי בעיות רציניות ובמיוחד לא עם הבטן

תודה לעוזרים!

1. באופן כללי ישנם מאכלים שמשפיעים על ריח גוף, יש מצב שזה מה שקרה לך.
2. פנה לדיאטנית אם אתה סבור שיש לך בעיה בעיכול, לא תקבל מענה מקצועי בפורום.
3. למה אתה כל כך בטוח שאומגה 3 [בתור תוסף שמגיע בכדורים] הוא משהו הכרחי עבורך? קרא: תזונה ותוספים - האם שמן הדגים (אומגה 3) שאתם צורכים על בסיס קבוע הוא לא פחות מחסר תועלת?

• פותח/ת השרשור
1. באופן כללי ישנם מאכלים שמשפיעים על ריח גוף, יש מצב שזה מה שקרה לך.
2. פנה לדיאטנית אם אתה סבור שיש לך בעיה בעיכול, לא תקבל מענה מקצועי בפורום.
3. למה אתה כל כך בטוח שאומגה 3 [בתור תוסף שמגיע בכדורים] הוא משהו הכרחי עבורך? קרא: תזונה ותוספים - האם שמן הדגים (אומגה 3) שאתם צורכים על בסיס קבוע הוא לא פחות מחסר תועלת?
ובכן, מובן מאליו שאני לא מבקש מענה מקצועי בפורום. כך או כך אפנה לייעוץ מקצועי אז אל דאגה. זה רק כדי לראות האם זה קרה לעוד מישהו מה שתיארתי פה. יש לציין הריח של השמן דגים לא היה מסריח. הוא פשוט היה ריח של שמן דגים. אני יודע מה זה שמן מסריח (לצערי)
לגבי אומגה 3, קראתי את המאמר הזה. לא ברור לי מה להסיק ממנו. כי יש לשמן תועלות בריאותיות, וממש לא רק במניעת דלקות אלא בספקטורם רחב מאוד. בגלל ההשפעה הרחבה על ה-ECS (כדאי לכם לקרוא את זה )
בכללי, אני זוכר שבילדות שלי השמן היה עוזר לי להתרכז וזה נכון עד היום - אם אני מפסיק איתו לחצי שנה יכולות הריכוז שלי נופלות. גם המוטיבציה. אז כנראה שאמשיך לצרוך אותו. הבעיה הזאת שתיארתי היא באמת חדשה לי. לא קרה לי מעולם.

אתה אוכל מספיק סיבים לאורך היום?
בכל מקרה הייתי פונה לגסטרולוג, כי יכול להיות שיש לך בעיה במערכת העיכול שכדאי לפתור

לא התכוונתי להטיל ספק בתועלות הפוטנציאליות של השמן, מכיוון שאני לא בקיא מספיק בנושא. כן התכוונתי לגרום לך לחשוב על היעילות העכשווית שלו, לאחר שאוחסן בתנאים לא תנאים בדואר ישראל\חנות תוספים כלשהי בטמפ' שהיא בטוח לא נמוכה מספיק.

• פותח/ת השרשור
1) או שאתה טרול רציני ,
2) או שאת בחורה, כל מה שסיפרת מאפיין תופעות לוואי בקרב נשים. פני לרופא נשים.
אני לא טרול, טרולים לא מדברים ככה אחי.
אני גם לא בחורה. בכנות, אל תתייחסו אלי כאילו אני טרול - כי אני לא. וגם התופעות שרשמתי ממש לא ייחודיות לנשים.
לנשים יש הפרשות וגינליות. פה אני מדבר על משהו אחר לגמרי. על הפרשה צואתית ושומנית בריח של שמן דגים - מה שמעיד באופן ישיר על תת ספיגה של השמן. ובהתאם לציטוט שמתחתי, יש אחלה סיכוי שזה באמת תת ספיגה.
אתה אוכל מספיק סיבים לאורך היום?
בכל מקרה הייתי פונה לגסטרולוג, כי יכול להיות שיש לך בעיה במערכת העיכול שכדאי לפתור
אני לא אוכל מספיק סיבים לאורך היום. האמת היא? אני בכללי גם לא צורך פירות וירקות למעט פעם ב....
את החוסרים אני משלים במולטיויטמין. ידוע שזה לא מצב אידיאלי אבל אין לי הרבה מה לעשות בנושא. פסיכולוגית מאוד מאוד קשה לי לאכול דברים שאני לא אוהב (ירקות למינהם). מה שאני אוהב זה בעיקר פירות, ואת אלו אי אפשר לאכול הרבה בגלל כמויות הסוכר המסיביות. יש לציין שהבדיקות דם שלי מעולות. הכל כולל הכל, חוץ מחוסר מסיבי בויטמין D. ובהנחה שויטמין D מסיס בשומן ולקחתי כמויות מפגרות של התוסף שלו והחוסר עדיין לא נפתר - כאן עלה לי החשד עוד יותר לתת ספיגה של שומן.
הייתה לי תקופה שצרכתי ירקות ופירות עד לרמת סיבים מספקת אבל שמתי לב שזה לא עושה לי טוב. עשה לי יותר בעיות בקיבה ואי נוחות רצינית.
התזונה שלי מבוססת בעיקר על חזה עוף, תפוחי אדמה, אבקת חלבון (כתוספת), גבינות, ביצים. מגיע לבערך 180 ג' חלבון\150 ג' פחמימה\100 ג' שומן בכל יום.
תודה לך על העצה, אקבע תור לגסטרו ממש בקרוב.

נערך לאחרונה:
אני לא אוכל מספיק סיבים לאורך היום. האמת היא? אני בכללי גם לא צורך פירות וירקות למעט פעם ב....
את החוסרים אני משלים במולטיויטמין. ידוע שזה לא מצב אידיאלי אבל אין לי הרבה מה לעשות בנושא. פסיכולוגית מאוד מאוד קשה לי לאכול דברים שאני לא אוהב (ירקות למינהם). מה שאני אוהב זה בעיקר פירות, ואת אלו אי אפשר לאכול הרבה בגלל כמויות הסוכר המסיביות. יש לציין שהבדיקות דם שלי מעולות. הכל כולל הכל, חוץ מחוסר מסיבי בויטמין D. ובהנחה שויטמין D מסיס בשומן ולקחתי כמויות מפגרות של התוסף שלו והחוסר עדיין לא נפתר - כאן עלה לי החשד עוד יותר לתת ספיגה של שומן.
הייתה לי תקופה שצרכתי ירקות ופירות עד לרמת סיבים מספקת אבל שמתי לב שזה לא עושה לי טוב. עשה לי יותר בעיות בקיבה ואי נוחות רצינית.
התזונה שלי מבוססת בעיקר על חזה עוף, תפוחי אדמה, אבקת חלבון (כתוספת), גבינות, ביצים. מגיע לבערך 180 ג' חלבון\150 ג' פחמימה\100 ג' שומן בכל יום.
תודה לך על העצה, אקבע תור לגסטרו ממש בקרוב.
יכול להיות שבאמת חסרים לך סיבים, אתה יכול גם להשיג אותם ממקורות כמו שיבולת שועל, אתה לא חייב הכל מירקות, אבל אתה כן חייב סיבים
ובנוסף אני חוזר וממליץ על בדיקה של גסטרולוג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית