הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית עזרה עם תכנית אימונים

brianloco

משתמש מתחיל
49
0
נק' מוניטין:
0
49
0
שלום, אני מתאמן כבר חוש וחצי על תכנית ABC, ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליה, ואם היא מביאה תוצאות.
אני שוקל 70 קילו ואני מטר 78.
המטרה שלי בינתיים היא להשתדל לשמור כמה שיותר על החיטוב,ולנסות לעלות כמה שיותר במסה נקייה.אני אוכל הרבה, אבל מקפיד שזה יהיה אוכל בריא(הרבה טונה חזה עוף אורז..)
האם התכנית הזאת טובה?

A
חזה:
בנ'ץ - 6*3 (דרופסטים)
פרפר בשיפוע חיובי על כסא - 8*3
לחיצת חזה(פולי) 10*3
בנ'ץ - סט אחד של 6 ואחד כשלון של 5
פרפר במכשיר 12*2

רגליים:
(רגליים זה די סטנדרטי תרגיל לכל חלק..)

B
יד קדמית:
כפיפת מרפקים(ספה) 10*3
כפיפת מרפקים 6*3 (דרופסטים)
כפיפת מרפקים הפוך (פולי) 8*3
פטישים - 6*3

יד אחורית:
פשיטת מרפקים פולי - 6*3 (דרופסטים)
פשיטת מרפק לאחור עם משקולות - 10 * 3
פשיטת מרפקים מעל הראש פולי - 8*3

C
גב:
מתח - 8*3
חתירה בשכיבה במוט - 6*3 (דרופסטים)
משיכה מטה בידיים ישרות פולי - 8*3
חתירה בעמידה (דמבל) - סט אחד של 6 והשני של 5 כשלון
תרגיל לגב תחתון - 12*3

כתפיים:
לחיצת משקולות בישיבה - 6*3
הנפת ידיים לצדדים - 10*3
הנפת קדימה עם משקולות בכסא שיפוע חיובי - 8*3
חתירה ישרה בעמידה - 8*3

תודה,
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי

• פותח/ת השרשור
אמרו לי גם שיש משהו באמצע בין תכתנית רגילה לתכנית SS.
משהו כזה:

A
סקווטים 5 * 6
תאומים 5 * 6
יד קדמית 5 * 6

B
בנ'ץ 5* 6
מקבילים 5 *6
לחיצת כתפיים 5 *6

C
מתח 5* 6
משיכה 5 * 6
טרפז 5 *6

D
דדליפט 5 *6
תאומים שוב 5 * 6
יד אחורית 5 * 6

של שבוע מעלים את מספר החזרות ב1,וכשמגיעים ל8 חזרות, מוסיפים משקל ושוב מתחילים מ6.
מה אתם אומרים?

רעיון יפה
אבל לא ברור למה הוא טוב ?

איך הגעת למסקנה שככה תתחזק יותר מSS?

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאני אתחזק יותר...אבל זה משהו יותר מתון, בכל זאת יש תרגיל אחד לפחות לכל חלק בגוף,מאמנים כל חלק בגוף רק פעם בשבוע חוץ מתאומים שזה שריר שמתאושש מהר..ואם אוכלים נכון זה אמור גם להביא תוצאות מאוד יפות

• פותח/ת השרשור
המטרות זה להתחזק ולעלות במסה...בעקרון כמו SS.
אחרי כמה בירורים הבנתי שSS זה משהו די חדש שנכנס עכשיו ל"אופנה".מה שנאי אומר זה תכנית שקיימת כבר די הרבה זמן והיא מביאה תוצאות מאוד יפות.
זה גם יותר מגוון מהSS אז החלטתי ללכת על זה...מקווה שאני לא טועה

אתה עושה שטויות.
vouch.

אני לא מבין מה ההיגיון בתוכנית ההיא, ובמיוחד למה היא עדיפה על SS. תבין, כל השרירים מקבלים תשומת לב בSS גם אם לא עובדים עליהם ישירות, SS גורמת לך להפעיל את הגוף כמו שהוא אמור לפעול ועל ידי כך גורמת לו לגדול ולהתחזק כמו שזה אמור להיות. רוב הפעולות שהאדם עושה שדורשות כוח הן תנועות מורכבות שדומות לתנועות שמתרגלים בSS. אם בכל מקרה אתה רוצה לבחור תוכנית שתיתן לך פחות תוצאות ביותר זמן לפחות תעשה את זה מתוך שיקול מודע ולא מהסיבה שזה נראה יותר יפה על הדף. SS היא תוכנית מאוד פופולרית בארצות הברית כבר מספר שנים ולכאן היא הגיעה באיחור כמו שאר הדברים, כאן אנחנו ממליצים על תוכניות אימונים על פי השיקולים שלנו לאחר למידת העקרונות הבסיסיים (וגם הרבה מעבר אצל חלק מהמשתמשים) שלא כמו בפורומים אחרים, עכשיו תעשה מה שבא לך.

• פותח/ת השרשור
אני לא עושה בגלל שזה נראה יותר יפה על הדף..
ה SS הוא יחסית חדש, התכנית שאני שמתי זה לא משהו שאני יצרתי אני קיבלתי את זה ממאמן כושר ותיק שיודע מה הוא אומר...הוא הסביר לי קצת על כל הדברים האלה, וגם שהSS פופולרי עכשיו כמו שהיה מליון דברים אחרים.
פעם היה אחד שהיה מיס עולם שאמר שמספיק סט אחד וזהו, וכולם גם התלחילו עם זה..
התכנית שאני רשמתי היא תכנית שהוכיחה את עצמה לאורך הזמן..
זה לא תכנית ABCD רגילה, כולה עושים תרגיל אחד בכל חלק, אז כן יש דמיון לSS

אבל היא תוכנית ABCD, והיא עדיין על הפנים.

בקיצור, תעשה מה שאתה רוצה. רצית לדעת אם אתה עושה שטויות - כן, אתה עושה שטויות ואתה לא מוכן להקשיב גם ככה. הדבר המנומס לעשות יהיה להפסיק לבזבז לאנשים את הזמן אם אתה מעוניין להקשיב לדעה שלך ו"למאמן כושר ותיק" שכנראה לא באמת יודע מה הוא אומר אם זה מה שהוא אמר לך לעשות.
Starting Strength זה לא תוכנית חדשה, היא תוכנית שקיימת כבר כמה שנים, מבוססת על עובדות מדעיות וניסיון שטח של אנשים שמתעסקים בתחום הזה יותר זמן ממה שאתה חי סביר להניח, ולא בהפרש קטן, וגם מבינים יותר ממה שאתה או המדריך כושר הותיק שלך כנראה אי פעם יבינו.

אז תשאל את המאמן שלך
מה אתה רוצה ?
יש אנשים שרירים וטיפשים זה לא סותר

אני לא עושה בגלל שזה נראה יותר יפה על הדף..
ה SS הוא יחסית חדש, התכנית שאני שמתי זה לא משהו שאני יצרתי אני קיבלתי את זה ממאמן כושר ותיק שיודע מה הוא אומר...הוא הסביר לי קצת על כל הדברים האלה, וגם שהSS פופולרי עכשיו כמו שהיה מליון דברים אחרים.
פעם היה אחד שהיה מיס עולם שאמר שמספיק סט אחד וזהו, וכולם גם התלחילו עם זה..
התכנית שאני רשמתי היא תכנית שהוכיחה את עצמה לאורך הזמן..
זה לא תכנית ABCD רגילה, כולה עושים תרגיל אחד בכל חלק, אז כן יש דמיון לSS
אני ממש מתאפק לא לתת לך מוניטין שלילי, פופולרי שמופולרי, גם התוכנית הכי מטומטמת "תוכיח את עצמה" ותיתן תוצאות לאורך זמן אם תתמיד, אבל אני לא ראיתי אף תוכנית אחרת שמביאה תוצאות כמו SS בפרק זמן כ"כ קצר. המאמן שנתן לך את התוכנית הזאת הוא אידיוט, אין בה שום היגיון, ככה שזה ממש לא נראה שהוא יודע מה הוא אומר, רוב הילדים כאן בפורום שבילו פה זמן מה יכולים להכין תוכנית יותר טובה מהזבל הזה. יש הבדל של שמיים וארץ בין התוכנית הזאת לSS, SS מנצלת את יכולת ההתאוששות של המתאמן המתחיל ע"י העלאת משקלי העבודה מאימון לאימון, כל אימון מורכב מ3 תרגילים מורכבים שמעמיסים על מערכת העצבים והשרירים יותר מתרגילים מבודדים, מה שגורם לך להתחזק, ומה שגורם לך להתחזק יגרום לך לגדול בהרבה יותר מהר ממישהו שלא מתחזק, ובSS אתה מתחזק 3 פעמים בשבוע שזה קצב מטורף. עכשיו, ניקח את ערימת הזבל שאתה קורא לה תוכנית ונעשה את ההשוואה, ב"תוכנית" המטומטמת הזאת מתחזקים בכל הרמה פעם בשבוע, הנפח המיותר הזה מביא לעצימות אפסית שאיתה אתה בקושי מתחזק פעם בשבוע, בקיצור הקוף הזה שאתה קורא לו מאמן צריך לחזור לכיתה א' כדי ללמוד לקרוא ככה שהוא לפחות יוכל לקרוא חומר שיקנה לו ידע בסיסי. אם אתה רוצה עזרה אז הנה, תעשה SS או שתיקח FBW או AB מהאתר, או שתפסיק לבקש עיצות ולפרסם "תוכניות" ותקשיב לקוף שלך, אני סיימתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית