הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון בנושא אכילה

אוסנת

משתמש מתחיל
71
1
נק' מוניטין:
1
71
1
אני יודעת שזה ארוך אבל בבקשה תראו עד הסוף! זה סוג של כבר עלה אצלי באחת השאלות אבל אף פעם לא מסודר ואני באמת חייבת תשובה שתעזור לי לדעת אם זה בסדר ונורמאלי, או שזה מזיק לגוף ויש לזה השפעה. הייתי אוכלת אכילה ״נקייה״ שזה אומר אוכל מאודה- ירקות מאודים עם דג בתנור, בערב לחם מלא וגבינה, או טונה ובבוקר ברנפלקס, פרי שקדים וכו.. עכשיו רציתי לדעת אם נגיד שבמהלך השבוע אני עושה ככה- מסעדה יום בשבוע שבה אבחר כל משהו- פסטה בשמנת/ המבורגר וציפס/ שניצל וציפס/פיצה / או מנות פתיחה ועיקרית לפי המסעדה.. ועוד יום נוסף שבו אבחר משהו ביתי (משהו שאמא מכינה רק מציינת שזה אוכל עם הרבה שמן - פתיתים ואיזשהו שניצל קפוא בתנור, או ספגטי ושניצל, או קוסקוס וקציצות, או ממולאים, אורז ותירס וכו.. ועוד יום של משהו מתוק בחוץ- קרפ עם שוקולד ומקופלת, פרוזן יוגורט עם שוקולדים, גלידה ורטבים, פנקייק, ועוד יום של משהו מתוק בבית- לחמנייה עם ממרח שוקולד או חלווה או ריבה, או גלידה ביתית כמו מגנום או משהו אחר, או מעדן שוקולד כלשהו מילקי/ קרלו וכו.. רציתי לדעת אם בשבוע לאכול את הדברים האלה זה הורס או משפיע על הגוף? אדם רגיל אוכל את כל ה״גאנק״ הזה ביום יום? זה יותר מדי אוכל לא בריא לאכול בשבוע כל שבוע? זה ישמין? או ״ילכלכך״ את הגוף?

את חייבת להיות יותר מסודרת ועניינית, הייתי ממליץ לך לערוך את ההודעה כי לא הרבה אנשים ירצו להגיב אליה.

מהמעט שקראתי עושה רושם שיש לך 4 או 5 ימים בשבוע שאת לא אוכלת מה שצריך.

את חייבת להחליט עם עצמך מה יותר חשוב לך ? כי על הדברים האלה לרוב נופלים.

אין בעיה שתעשי לעצמך יום אחד של העמסת פחמימות או אפילו צ'יט אם בא לך אבל להפוך את זה למשו כמעט יום יומי בתפריט שלך זה כבר לא הגיוני.

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת לא אוכלת מה שצריך? או העמסת פחמימות? אני מנסה לייצר אכילה רגילה.. השאלה שלי היא אם זה יותר מדי אוכל רע לגוף ואם זה ישפיע על הגוף שלי. רציתי לדעת אם אנשים אוכלים כך ביום יום.

-אפשר לומר שבאופן כללי, מתי שאכילה של ג'אנק תהפוך להרגל קבוע [ולעתים קרובות] זה יהיה רע, עד אז לא הייתי מודאג.
-את צריכה להבדיל או להגדיר לעצמך מה זה בדיוק ג'אנק ומה זה אוכל לא בריא, לדעתי אוכל עם קצת שמן לא נכנס בקטגוריה הזו.
-מה שיקבע אם תשמיני או לא זה המאזן הקלורי והפעילות הגופנית. יכול להיות שיהיה קל יותר להגיע למאזן חיובי עם מאכלים "דחוסים קלורית" ולא משביעים כמו המבורגר, אבל זה בעיקר תלוי בך ובכמה שאת מבקרת את מה שאת מכניסה לפה.
-משום מה תמיד אנשים שדואגים מאוכל בצורה מוגזמת מדאיגים אותי הרבה יותר מג'אנק פוד.

• פותח/ת השרשור
נגיד פתיתים שמבושלים בהרבה שמן או אורז או קוסקוס ושניצל תירס או קציצות ברוטב וכו.. נחשב לאוכל שלא טוב להכניס לגוף פעם בשבוע בנוסף לדברים שכתבתי? אנשים לא אוכלים את זה ביום יום? זה יהרוס את הגוף?

נגיד פתיתים שמבושלים בהרבה שמן או אורז או קוסקוס ושניצל תירס או קציצות ברוטב וכו.. נחשב לאוכל שלא טוב להכניס לגוף פעם בשבוע בנוסף לדברים שכתבתי? אנשים לא אוכלים את זה ביום יום? זה יהרוס את הגוף?
את לא חייבת לבשל בהרבה שמן
שניצל תירס, איכס, למה, מה הפואנטה בכלל
כל השאר פתיתים אורז קוסקוס בטטה תפו''א קציצות מה הבעיה ?

בסופו של דבר כמה שתאכלי יותר מסודר ככה יהיה יותר טוב
נראה לי את קצת נכנסת לעניין של דת של אוכל, וחטאים ישלחו את הגוף שלך לגיהנום השמנים, וזה לא ככה
אם תאכלי "נקי" אז מעולה, אם תאכלי את הארוחות הפחות בריאות, כמו שניצלים וקוסקוס וכאלה, אבל תשמרי על הערכים התזונתיים החשובים במהלך היום, זה גם בסדר גמור
את כל השטויות כמו הקינוחים צריך להרוויח, ככה שאם את דואגת לאכול כמו שצריך לאורך כמה שיותר זמן, את יכולה בראש שקט לאכול מהדברים האלה, כמובן בלי להגזים. אם את אוכלת יחסית הרבה מהם, אז זה גם בסדר גמור, אבל רק תדעי שזה יפגע בקצב ההתקדמות.
אין פה שום דבר שיפגע בגוף שלך, בטוח לא בכמויות האלה, אבל כן תנסי לשמור על דיאטה כמה שיותר מסודרת

תוכל לפרט לי דוגמא של שבוע אכילה שלך? של אכילה רגילה אני ממש אשמח. גם בפרטי זה בסדר
אין לי את התפריט הכי מסודר, גם אין לי כוח לספור קלוריות, הולך פשוט עם מה שעובד
אבל זה בערך נראה ככה:
בוקר: 3 ביצים, 50 גרם סלמון וכוס חלב גדולה
צהריים: בערך 250 גרם חזה עוף + קערת אורז גדולה וברוקולי עם טחינה / בערך 350 גרם סלסיצ'יה (סוג של נקניק שקונים אצל הקצב) + בערך 400 גרם בטטה
חטיף: יוגורט יווני עם דבש / שייק של גיינר מפחמימות מורכבות, תלוי במידת הרעב ואם יש לי אימון באותו יום
ערב: מה שבא ליד, לרוב קערת אורז ו-400 גרם מקלות דגים, או פיצה
ומוסיף עוד אגוזים או כל מני דברים במהלך היום לפי הרעב

• פותח/ת השרשור
אז נגיד גם לך יש פיצה בתפריט או אורז לדוגמא.. לזה התכוונתי בשאלה שלי, אם זאת אכילה נורמאלית? ואנשים אוכלים ככה ביום יום את הסוג אוכל והמאכלים האלה.

אז נגיד גם לך יש פיצה בתפריט או אורז לדוגמא.. לזה התכוונתי בשאלה שלי, אם זאת אכילה נורמאלית? ואנשים אוכלים ככה ביום יום את הסוג אוכל והמאכלים האלה.
תגדירי "נורמלית". זה מונח חלקלק...
ולשאלה השנייה: חלק כן וחלק לא, זה תלוי במטרות של הבנאדם, במגבלות הרפואיות, חילוף חומרים וכו'. אין בתזונה תפריט אחד שמתאים לכולם...

כן, אין עם זה שום בעיה, כמובן תלוי מה המטרה שלך
המטרה שלי היא להתחזק, ולאכול בצורה בריאה, אבל שלא תגביל אותי יותר מדי
פשוט צריך למצוא את הדרך ליהנות מהדברים, ולמצוא איך הם יהיו בריאים יותר
למשל את הסלסיצ'יה הזאת, אני קונה רק מקצב ולא משהו ארוז, ככה כמות החומרים המשמרים היא קטנה מאוד, ואת המקלות דגים לוקח רק את אלה שמכילים נטו דג ולחם, בלי שומן צמחי מוקשה, חלב מנסה שיהיה חלב מלא, ולא אחד שהחליפו בו את הסוכרים
דברים כאלה

• פותח/ת השרשור
אז המטרה היא גם לאכול בריא אבל גם להנות, כמו אנשים רגילים. אבל שהמאכלים האלה לא ישפיעו על הגוף בצורה מסויימת או יהרסו אותו או איך שהוא נראה ע״י שומנים וכו. נגיד בשבוע לאכול גם סושי במסעדה וטרטר של דגים. ביום נוסף גלידה מגנום וניל, יום אחר קרפ עם שוקולד ועוד יום של שניצל וציפס מטוגן במסעדה, וביום אחר אחרון (לשבוע) פתיתים ושניצל תירס. יהרוס את הגוף? אכילה לא בריאה? כי נגיד שאר המשפחה שלי או אנשים אחרים בחוץ חברים שלי ובכללי. אוכלים את הדברים האלה ביום. נגיד גם לחם עם שוקולד וגם שניצל בצהריים עם פתיתים או פסטה או בבוקר לחמנייה וכריות או משהו. וגם שוקולדים גלידות וכו. אבל רציתי לדעת אם איך שאני פרסתי את זה בשבוע אחד זה יותר מדי? או ילכלכך את הגוף ויהרוס אותו? או שזה בסדר?

כן, אין עם זה שום בעיה, כמובן תלוי מה המטרה שלך
המטרה שלי היא להתחזק, ולאכול בצורה בריאה, אבל שלא תגביל אותי יותר מדי
פשוט צריך למצוא את הדרך ליהנות מהדברים, ולמצוא איך הם יהיו בריאים יותר
למשל את הסלסיצ'יה הזאת, אני קונה רק מקצב ולא משהו ארוז, ככה כמות החומרים המשמרים היא קטנה מאוד, ואת המקלות דגים לוקח רק את אלה שמכילים נטו דג ולחם, בלי שומן צמחי מוקשה, חלב מנסה שיהיה חלב מלא, ולא אחד שהחליפו בו את הסוכרים
דברים כאלה

אילו מקלות דגים אתה קונה? ובאיזה סופר, קואופ או קונאד?

אז המטרה היא גם לאכול בריא אבל גם להנות, כמו אנשים רגילים. אבל שהמאכלים האלה לא ישפיעו על הגוף בצורה מסויימת או יהרסו אותו או איך שהוא נראה ע״י שומנים וכו. נגיד בשבוע לאכול גם סושי במסעדה וטרטר של דגים. ביום נוסף גלידה מגנום וניל, יום אחר קרפ עם שוקולד ועוד יום של שניצל וציפס מטוגן במסעדה, וביום אחר אחרון (לשבוע) פתיתים ושניצל תירס. יהרוס את הגוף? אכילה לא בריאה? כי נגיד שאר המשפחה שלי או אנשים אחרים בחוץ חברים שלי ובכללי. אוכלים את הדברים האלה ביום. נגיד גם לחם עם שוקולד וגם שניצל בצהריים עם פתיתים או פסטה או בבוקר לחמנייה וכריות או משהו. וגם שוקולדים גלידות וכו. אבל רציתי לדעת אם איך שאני פרסתי את זה בשבוע אחד זה יותר מדי? או ילכלכך את הגוף ויהרוס אותו? או שזה בסדר?
תראי, הכל הורס את הגוף ברמה כזאת או אחרת, אפילו חמצן הוא האויב הכי גדול של הגוף ביום יום.
הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לעשות בחירות חכמות יותר.
בוא נתחיל מזה ששומן טבעי הוא טוב, אין לך מה לפחד ממנו, זה למה סושי וטרטר לא רק שהם לא רעים, הם גם טובים לבריאות, יש לך שם דג, אורז וירקות טובים בעיקר, לא רואה שום דבר רע עם זה.
לגבי אוכל תעשייתי, כדאי לאכול כמה שפחות, אבל תנסי לאכול אותו בצורה מושכלת יותר כמו שאמרתי בהודעה הקודמת ואת תצמצמי את הנזק.
לגבי מתוקים, תנסי להרוויח אותם, לא לאכול בצורה שגרתית, גם אם זה פעם בשבוע, אם אכלת גרוע באותו יום או כמה ימים לפני, ולא התאמנת, אז לא ממש הרווחת קינוחים.
אני יודע שזה נשמע קצת רע, אבל זו הדרך הטובה ביותר שאני מכיר לצמצם את כמות המתוקים.
תדאגי לאכול בנוסף מספיק ירקות ולהתאמן, ואת תשלטי ברוב הנזקים.

אילו מקלות דגים אתה קונה? ובאיזה סופר, קואופ או קונאד?
תתפלא, אבל את אלה של הקונאד

כן נגיד אבל אז יש את כל הרטבים והספייסי מיונז וטריאקי.
מהם אפשר להימנע ככל הניתן, גם בסושי, אבל בסופו של דבר לא מדובר על כמויות גדולות ובצורה חד פעמית, אז אין לך מה לאוג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית