הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בנץ' פרס בהקשתה מוגזמת ביותר: חוקי או לא?

לקחו לסרטוני סקוואטים עם סופר gear
בפדרציות עם שיפוט מגוכך.
אני לא חושב שהסקוואט של ריי וויליאמס נופל מהמשקולנים בסרטון, האמת עם כל הכבוד לatg שלהם זה ניראה לא הכי בריא לברכיים.
(גב עגול בדדליפט)

הדיון הזה יצא מכל החורים גם בפייסבוק, אבל כאן אוכל להגיב בצורה עניינת ונרחבת:

1. לכולם מותר להביע את דעתם, הספורט הזה עדיין לא חקוק בסלע שאי אפשר לשנות אותו.

2. אושר ציטט את ספר החוקים של GPA - וואלק הופתעתי. אחרי שהתחריתי וצפיתי בכמה וכמה תחרויות של GPA - החוק הזה לא נאכף באף אחת מהן (אני לוחץ מתחת לסטרנום).

3. כמו שאליהו טען, אלו מקרי קיצון שלי אישית לא יצא מעולם לראות בלייב משהו מוגזם כזה. בדר״כ הכי נפוץ זה דווקא בIPF ע״י בנצ׳ אונלי בדר״כ מיפן (תגגלו JAPANESE BENCH) הם בדר״כ גם קטגורית משקל נמוכות. בדר״כ הם מגיעים לטווח תנועה מינימלי ע״י שילוב על זרועות מאוד קצרות ואחיזה הכי רחבה שאפשר (בשילוב עם הטיה של כף היד החוצה להגדיל את הרוחב אחיזה בהתאם לחוקים) רובם מגיעים לטווח תנועה ״מצחיק״ מבלי להקשית את הגב בצורה קיצונית.

4. סרגיי פדושנקו מרוסיה, ככל הנראה הליפטר הכי מעוטר בתולדות IPF, זכה 10+ פעמים BEST LIFTER באליפות עולם. גובהו 1.46. אתם יכולים לתאר לעצמכם את המנופים וטווח התנועה שלו. השאלה שלי היא - האם לאסור עליו להתחרות כי הוא נמוך מהרגיל? הכי מי שגבוה לא מקבל הקלה, אז מי שנמוך יענש?

5. אני יוצא מנק׳ הנחה שכולכם כאן עושים בנץ׳, סקוואט וחלקכם עושה סומו. למה אתם לא אוחזים / עומדים הכי רחב שאפשר? הסיבה היא פשוטה - כי לא בטוח תרימו יותר. קל להסתכל על מישהו שמצליח להתמודד עם אחיזה / עמידה כזאת ולהגיד ״מה החוכמה״ שרוב האנשים אין את הגמישות / כוח / בריאות לעמוד / לאחוז ככה.

6. לגבי ציוד - כל ההתייחסות לחצאי תנועה הן נכונות. אבל הבעיה היא בשיפוט, לא בעובדה שלובשים חליפה. מי שיצא לו לראות תחרויות עם ציוד ושיפוט טוב (נדיר בימינו) ימצא שאין שום בעיה עם הטווח תנועה. מעבר לכך, בIPF (סינגל פליי) השיפוט והטווח תנועה מעולה, וככל הנראה התחרות עם ציוד הכי טובה שאפשר למצוא כיום.

4. סרגיי פדושנקו מרוסיה, ככל הנראה הליפטר הכי מעוטר בתולדות IPF, זכה 10+ פעמים BEST LIFTER באליפות עולם. גובהו 1.46. אתם יכולים לתאר לעצמכם את המנופים וטווח התנועה שלו. השאלה שלי היא - האם לאסור עליו להתחרות כי הוא נמוך מהרגיל? הכי מי שגבוה לא מקבל הקלה, אז מי שנמוך יענש
הביקורת המרכזית על הcoefficienst היא שרובם מוסרים את עתיד הספורט בידי אנשים בגובה 1.40, כאלה ששוקלים מתחת ל60 או אנשים מעל גיל 70.
עם כל הכבוד לתוצאות אבסולוטיות רוב הbest lifters לפי וילקס לדוג' הם אנשים אנונימיים שאף אחד לא מכיר או יכיר.

מעבר לכך, IPF (סינגל פליי) היא התחרות היחידה עם סטנדרט שיפוט כלשהו
תיקנתי לך 🙄

לא מערבבים קטגוריות גיל שונות בבסט ליפטר (לא אמורים בכל אופן) ככה שזקנים לא אמורים לזכות מול OPEN.

לגבי מ.ג אני מסכים לחלוטין. בתור ליפטר יחסית קל, עדיין נמאס לשמוע על ״רטיו אחייייי״.

בגלל הדברים האלו, תחרויות כמו BIG DOGS וPRORAW מצליחות מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית