הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הולך מחר לקנות ציוד הביתה - זו תהיה טעות?

• פותח/ת השרשור lasrix
  • פורסם בתאריך

lasrix

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
20
148
17
מה המצב אנשים?

אני פשוט לא אוהב את החדר כושר. יותר מהחסם הפסיכולוגי של לקום מהמיטה ולצאת עכשיו למכון,
אני פשוט לא אוהב להתאמן כשיש עוד אנשים לידי, את המבטים, את הרעשים, את המוסיקה שלפעמים
שמים שם, את הפטפוטים..

אז החלטתי לקנות ציוד הביתה (ספה,סטנד,מוט, מוטות קצרים וצלחות).
אמרתי לעצמי "וואלה, תתאמן בסלון, שים לך את השירים שאתה אוהב, תתאמן עם בוקסר בלי שאף אחד מסתכל
ומבלבל לך את המוח".

לדעתכם זו טעות או שזה יהיה סבבה ואזרום עם זה?

תלוי באיזה בית אתה גר ואיך הרצפה שלך חחח
כדאי כנראה להשקיע בפלטות עם במפרים

• פותח/ת השרשור
תלוי באיזה בית אתה גר ואיך הרצפה שלך חחח
כדאי כנראה להשקיע בפלטות עם במפרים
יש 2 אופציות -
או לשים את הציוד במחסן שליד הכניסה ללובי שלנו בבניין ובכל פעם שארצה לעשות אימון להוציא
את הציוד לטרסה כזו ולהתאמן שם ואז להחזיר למחסן,
או שאני מעלה את הציוד הביתה לקומה 3 (יש מעלית ב"ה) ומתאמן בסלון.

דעתכם?
לא חבל על הריצפה ?
אפשר לקנות שטיח גומי כזה שעליו אניח את הציוד..

יש 2 אופציות -
או לשים את הציוד במחסן שליד הכניסה ללובי שלנו בבניין ובכל פעם שארצה לעשות אימון להוציא

דעתכם?

תלוי בשכנים שלך וכמה אתה משקיע בציוד
אה ואני לא בטוח שהרצפה שלך תחזיק 200 קג סקוואט/דדליפט

יש 2 אופציות -

דעתכם?

לך למכון.

• פותח/ת השרשור
לא תחזיק מבחינת מה?
מבחינת זה ש"אזרוק" את המוט על הרצפה ברגע של חוסר תשומת לב?
כי אני לא מאלה שזורקים, אני מניח..
ומבחינת השכנים אין בעיה שאתאמן מחוץ למחסן שבכניסה לבניין,
האמת שכשאני חושב על זה עכשיו לשים את כל הציוד הזה בסלון שלי לא נראה פרקטי,
במיוחד כשאנחנו מעלים פה את הנושא של הרצפה.. שאם בטעות תיפול לי צלחת עליה
אז אכלתי אותה.
אתה חושב?

במידה ואתה לא קומת קרקע תהיה לך בעיה עם הדדליפטים ללא ספק, או אם אתה מפיל את המשקולת
אם אתה משכיר את הדירה נראה לי בעל הבית ירצח אותך
להוריד ולעלות את הציוד זה לא פרקטי בעליל

לך למכון וזהו, זה ימנע לך כל כך הרבה צרות

• פותח/ת השרשור
במידה ואתה לא קומת קרקע תהיה לך בעיה עם הדדליפטים ללא ספק, או אם אתה מפיל את המשקולת
אם אתה משכיר את הדירה נראה לי בעל הבית ירצח אותך
להוריד ולעלות את הציוד זה לא פרקטי בעליל

לך למכון וזהו, זה ימנע לך כל כך הרבה צרות
בסדר, הבנתי, את הציוד לא אשים בבית, זו באמת בעיה לא רק בגלל שאני בשכירות אלא כי הסלון שלי לא ענק
ולא יודע איך בכלל חשבתי לשים את הציוד בבית.

מבחינת זה שאני יכול לשים את הציוד במחסן בקומת הלובי של הבניין ולהוציא אותו ולהתאמן ואז להחזיר,
מה אתם חושבים?

לא תחזיק מבחינת מה?
מבחינת זה ש"אזרוק" את המוט על הרצפה ברגע של חוסר תשומת לב?
כי אני לא מאלה שזורקים, אני מניח..
ומבחינת השכנים אין בעיה שאתאמן מחוץ למחסן שבכניסה לבניין,
האמת שכשאני חושב על זה עכשיו לשים את כל הציוד הזה בסלון שלי לא נראה פרקטי,
במיוחד כשאנחנו מעלים פה את הנושא של הרצפה.. שאם בטעות תיפול לי צלחת עליה
אז אכלתי אותה.

אתה חושב?
מבחינת זה שרצפה של בית ממוצע תומכת בערך ב200 קג למטר רבוע, ברגע שאתה עושה סקוואט/דדליפט עם 200 קג (ואפילו פחות) אתה מרכז את כל המשקל הזה לנקודה אחת ואני לא בטוח שהרצפה שלך תשרוד ככה הרבה זמן

מבחינת האופציה השניה, נשמע לי כמו כאב ראש

בסדר, הבנתי, את הציוד לא אשים בבית, זו באמת בעיה לא רק בגלל שאני בשכירות אלא כי הסלון שלי לא ענק
ולא יודע איך בכלל חשבתי לשים את הציוד בבית.

מבחינת זה שאני יכול לשים את הציוד במחסן בקומת הלובי של הבניין ולהוציא אותו ולהתאמן ואז להחזיר,
מה אתם חושבים?
זה ימאס עליך מהר מאוד, לא חושב פרקטי

מבחינת זה שרצפה של בית ממוצע תומכת בערך ב200 קג למטר רבוע,
מאיפה הבאת את זה???

אני אישית גר בבניין ועברתי מזמן את המספר שאתה מדבר עליו שלא לדבר על משקל הגוף שהיה לי לפני חצי שנה הנושק ל100 ק"ג בקצב הזה הייתי צריך לרסק את הריצפה.

לפותח האשכול: כאחד שיש לו חדר כושר בבית עם שכנים מאוד נחמדים (שמעולם לא התלוננו!) אם יש לך את התקציב הדרוש (10,000 ש"ח מינימום) ואתה אחד שלא מתייאש מהר, אז לך על זה.

• פותח/ת השרשור
מאיפה הבאת את זה???

אני אישית גר בבניין ועברתי מזמן את המספר שאתה מדבר עליו שלא לדבר על משקל הגוף שהיה לי לפני חצי שנה הנושק ל100 ק"ג בקצב הזה הייתי צריך לרסק את הריצפה.

לפותח האשכול: כאחד שיש לו חדר כושר בבית עם שכנים מאוד נחמדים (שמעולם לא התלוננו!) אם יש לך את התקציב הדרוש (10,000 ש"ח מינימום) ואתה אחד שלא מתייאש מהר, אז לך על זה.
שמע, אני בתור התחלה לא צריך יותר מדי.
רוצה ללכת מחר לקנות ספה, סטנד, מוט אולימפי, 2 מוטות קצרים, וצלחות.
זה כל הסיפור.

עם הציוד הזה אוכל לעשות את כל התרגילים המורכבים ששחיף כמוני צריך - סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, לחיצת כתף וכו'..
השאלה היא..
מתי יותר נהנית, כשהתאמנת בתוך הבית או בחדר הכושר?
מבחינת זה שרצפה של בית ממוצע תומכת בערך ב200 קג למטר רבוע, ברגע שאתה עושה סקוואט/דדליפט עם 200 קג (ואפילו פחות) אתה מרכז את כל המשקל הזה לנקודה אחת ואני לא בטוח שהרצפה שלך תשרוד ככה הרבה זמן

מצד שני, גם האקווריום שלי שוקל עם ה400 ליטר בתוכו אני מאמין הרבה יותר מ200 קילו והוא יושב על נקודה של 1.40
על 50. ושום דבר לא קרה לרצפה ;)

אם אני לא טועה יש תקן ת״י 412 שקובע בעומס על תקרה במבנה מגורים הוא 150 קג למטר מרובע.
ממליצים לפזר עומסים כך שדברים חורגים במשקל לשטח ימוקמו ליד עמודים וקירות תומכים.
אבל כל אחד בוס לעצמו.
במקרה ויגרם נזק לשכנים עקב פעילות שלך הם יתבעו אותך ואתה תצטער על היום שקנית ציוד הביתה.
בהצלחה.

שטויות. אם היה אפשר לתת פה מוניטין שלילי הייתה מקבל.

אפשר להתאמן בבית. צריך להשקיעה בריפוד לרצפה. (מזרונים כשיחים כאלו שיספגו את המכה ויפזרו יותר טוב אותה בשביל רעש) וכמובן פלטות מתאימות ולא סתם ברזל.

בעייה יחידה זה הטיח של השכן מלמטה. וכמובן הרעש. המזרון צריך יחסית לפתור את שניהם (הייתי שם שכבה כפולה ואז אתה מסדור)

בכללי במקרה של פותח הפוסט לא הייתי מתאמן בסלון. יאנו לשמור שם את כל הציוד זה ניראה לי סיוט. אם אין חדר מיוחד שאפשר להמיר לטובת חדר כושר כזה אז או להתאמן בחוץ ואז יש אימון אירובי להוציא להכניס. או לסבול וללכת למכון.

• פותח/ת השרשור
שטויות. אם היה אפשר לתת פה מוניטין שלילי הייתה מקבל.

אפשר להתאמן בבית. צריך להשקיעה בריפוד לרצפה. (מזרונים כשיחים כאלו שיספגו את המכה ויפזרו יותר טוב אותה בשביל רעש) וכמובן פלטות מתאימות ולא סתם ברזל.

בעייה יחידה זה הטיח של השכן מלמטה. וכמובן הרעש. המזרון צריך יחסית לפתור את שניהם (הייתי שם שכבה כפולה ואז אתה מסדור)

בכללי במקרה של פותח הפוסט לא הייתי מתאמן בסלון. יאנו לשמור שם את כל הציוד זה ניראה לי סיוט. אם אין חדר מיוחד שאפשר להמיר לטובת חדר כושר כזה אז או להתאמן בחוץ ואז יש אימון אירובי להוציא להכניס. או לסבול וללכת למכון.
יש לי אופציה לשים את הציוד במחסן קטן שליד הכניסה ללובי, ככה שכל פעם שארצה לעשות אימון אוציא את הציוד למחוץ למחסן
אתאמן ואחזיר חזרה.

אין לי חדר פנוי בדירה להסב לחדר ציוד כושר, ובסלון זה באמת לא פרקטי. נשאר רק עניין המחסן.

יש לי אופציה לשים את הציוד במחסן קטן שליד הכניסה ללובי, ככה שכל פעם שארצה לעשות אימון אוציא את הציוד למחוץ למחסן
אתאמן ואחזיר חזרה.

אין לי חדר פנוי בדירה להסב לחדר ציוד כושר, ובסלון זה באמת לא פרקטי. נשאר רק עניין המחסן.
לפני שאתה משקיע סכום מכובד בציוד, תעשה תרגיל- שים במחסן סתם ארגזים כבדים ושלוש- ארבע פעמים בשבוע תוציא אותם , תסחוב אותם קצת ותחזיר אותם למחסן. תראה לכמה זמן יספיק לך מוטיבציה לעשות את זה.

אתאמן ואחזיר חזרה.

אז זה כבר החלטה שלך מבחינת נוחות של להוציא להחזיר מול חדר כושר. מניח שחדר כושר כבר ניסיתה ואתה יודע שזה לא מתאים לך. תנסה לקנות ציוד. בכל מקרה תוכל למכור בסוף את הציוד ולחזור לחדר כושר כמובן שיהיה פה הפסד כספי.

הייתי קונה ציוד יד 2. בשביל למזער את ההפסד במידה וזה לא מתאים לך. ומסקימום עם השנים תשקיעה בציוד יותר חדש.

• פותח/ת השרשור
לפני שאתה משקיע סכום מכובד בציוד, תעשה תרגיל- שים במחסן סתם ארגזים כבדים ושלוש- ארבע פעמים בשבוע תוציא אותם , תסחוב אותם קצת ותחזיר אותם למחסן. תראה לכמה זמן יספיק לך מוטיבציה לעשות את זה.
לא הרבה אתה אומר?
אני חייב לצלם לכם.. תן לי 2 דקות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית