הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הולך מחר לקנות ציוד הביתה - זו תהיה טעות?

• פותח/ת השרשור lasrix
  • פורסם בתאריך
לפני שאתה משקיע סכום מכובד בציוד, תעשה תרגיל- שים במחסן סתם ארגזים כבדים ושלוש- ארבע פעמים בשבוע תוציא אותם , תסחוב אותם קצת ותחזיר אותם למחסן. תראה לכמה זמן יספיק לך מוטיבציה לעשות את זה.
אחלה רעיון 😃

• פותח/ת השרשור

כמו שאתם רואים בתמונות, הדלת הלבנה זה המחסן שם יישב הציוד. להוציא אותו לרחבה שממול זה בדיוק מטר וחצי.
דעתכם על הרעיון?

כמו שאתם רואים בתמונות, הדלת הלבנה זה המחסן שם יישב הציוד. להוציא אותו לרחבה שממול זה בדיוק מטר וחצי.
דעתכם על הרעיון?
אני לא חושב שאתה יכול להוציא את הציוד החוצה לאימון, אולי לחצר פנימית אם אין בעיה עם השכנים, אבל לרחוב לדעתי לא
מה גם שנראה לי שציוד נורמלי, כזה שלא תצטרך ספוטר איתו, לא יעבור שם

מאיפה הבאת את זה???

אני אישית גר בבניין ועברתי מזמן את המספר שאתה מדבר עליו שלא לדבר על משקל הגוף שהיה לי לפני חצי שנה הנושק ל100 ק"ג בקצב הזה הייתי צריך לרסק את הריצפה.
ממהנדס שמתאמן אצלי במכון וסיפר לי את זה פעם כשהפריע לו שאני מרכז יותר מידי פלטות באזור אחד, לדבריו גם התקן למקום כמו מכון הוא 500 קג למטר רבוע
שמע, אני בתור התחלה לא צריך יותר מדי.
רוצה ללכת מחר לקנות ספה, סטנד, מוט אולימפי, 2 מוטות קצרים, וצלחות.
זה כל הסיפור.

עם הציוד הזה אוכל לעשות את כל התרגילים המורכבים ששחיף כמוני צריך - סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, לחיצת כתף וכו'..
השאלה היא..
מתי יותר נהנית, כשהתאמנת בתוך הבית או בחדר הכושר?

מצד שני, גם האקווריום שלי שוקל עם ה400 ליטר בתוכו אני מאמין הרבה יותר מ200 קילו והוא יושב על נקודה של 1.40
על 50. ושום דבר לא קרה לרצפה ;)
לא יודע לגבי האקווריום שלך, אני רק ציינתי את זה, אני בעצמי לא מהנדס אבל אני חושב שכולנו שמעו על מרפסות ותקרות שנפלו
שים לב גם למה שהוא אומר:
אם אני לא טועה יש תקן ת״י 412 שקובע בעומס על תקרה במבנה מגורים הוא 150 קג למטר מרובע.
ממליצים לפזר עומסים כך שדברים חורגים במשקל לשטח ימוקמו ליד עמודים וקירות תומכים.
אבל כל אחד בוס לעצמו.
במקרה ויגרם נזק לשכנים עקב פעילות שלך הם יתבעו אותך ואתה תצטער על היום שקנית ציוד הביתה.
בהצלחה.
תודה
שטויות. אם היה אפשר לתת פה מוניטין שלילי הייתה מקבל.
איך זה שטויות אם הרגע הוא חיזק את מה שאמרתי?

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שאתה יכול להוציא את הציוד החוצה לאימון, אולי לחצר פנימית אם אין בעיה עם השכנים, אבל לרחוב לדעתי לא
מה גם שנראה לי שציוד נורמלי, כזה שלא תצטרך ספוטר איתו, לא יעבור שם
אני מתחיל לחשוב שהסטנד לספה לא יעבור בדלת היחסית צרה של המחסן הזה.
נראה לי שארד מהרעיון ואתגבר על החסמים הפסיכולוגיים יש לי על החדר כושר.

ניסינו, בסלון זה לא פרקטי, חדר פנוי בבית לשים ציוד אין לי, ובמחסן הזה זה גם לא יעבוד כנראה.
אמשיך במכון וזהו.

תודה לך על העזרה ולכל מי שהגיב כאן, מעריך את זה.
ממהנדס שמתאמן אצלי במכון וסיפר לי את זה פעם כשהפריע לו שאני מרכז יותר מידי פלטות באזור אחד, לדבריו גם התקן למקום כמו מכון הוא 500 קג למטר רבוע

לא יודע לגבי האקווריות שלך, אני רק ציינתי את זה, אני בעצמי לא מהנדס אבל אני חושב שכולנו שמעו על מרפסות ותקרות שנפלו
שים לב גם למה שהוא אומר:

תודה

איך זה שטויות אם הרגע הוא חיזק את מה שאמרתי?
אתה צודק, אני לא אקח סיכון. יש לי חבר טוב שמתאמן בבית אבל הוא שם את הציוד במקלט של הבניין שזו קומת קרקע,
ולא בקומה 3 כמוני. זה סיכון שלא שווה לקחת.

הנושא הזה נטחן כאן בעבר:
ייעוץ - דדליפט בבניין קומות-אם יש מהנדס בניין אשמח שיעזור

לסיכום:
לאחר התייעצות עם אבא שלי שבאמת מבין בנושא. מתייחסים לעומס שכל החדר יכול לשאת. כלומר חדר של 8 מ׳ר יכול לעמוד בעומס של 1200 קילו
לא מומלץ לאורך זמן להפיל משקל כבד על הרצפה

יש לך טיפה טעות, בבניה בונים כך שהתקרה תחזיק 300 ק"ג למטר מרובע (יש בניות שגם מגיעים ל 700) אבל המשקל הזה הוא פר מטר פר שטח כולל של התיקרה, כלומר לחדר קטן של 10 מ"ר בכל נקודה אתה יכול לשים 3000 ק"ג. ובכללי לא עושים את זה פר חדר אלה פר דירה או קירות נושא (קירות ראשיים) ואז השטח שלך עוד יותר גדול וכך גם העומס המותר בו.

זה שמישהו ללא ידע חיזק אותך לא אומר שאתה צודק. @iliadim

לינק לנושא דומה:
ראיתי את זה
כמו שאמרתי קודם אני לא מהנדס
אבל זה נכון שיש תקן מסוים לתקרות
ובסופו של דבר כמו שסיכמתם בדיון ההוא זה כנראה יותר מורכב מזה

זה שמישהו ללא ידע חיזק אותך לא אומר שאתה צודק. @iliadim

לינק לנושא דומה:
זה לא מדוייק.
למה שאתה רושם מתאים למבנים תעשייתים ולמבני מגורים לא מומלץ לעבור 150 קילו למטר מרובע.
אל תשכח שלא מדובר על משהו סטטי ששוכב במקום. בזמן אימון , במיוחד דדליפט נגרמים זעזועים ממשקל גדול שזה לא בריא ליסודות , לריצוף ולבריאות של שכנים.
לא הייתי שמח מאוד אם שכן מלמעלה היה עושה דדליפט על הראש שלי בשעות ערב.

בגדול התשובה תלויה בגיל הבניין וברמת הבידוד.
בדירות ישנות עם בידוד אקוסטי לא טוב(לדוג' שומעים כשהשכן למעלה גורר כיסא), אתה תהיה מטרד רעש לכל הקומה למטה(גם מי שלא גר ישירות מתחת).

מבחינה פיזית כל עוד אתה לא זורק את המוט על הרצפה למבנה לא תהיה בעיה עם 200 קילו, הנזק הכי גדול בפועל יכול להיות לריצוף

אלא אם כן אתה גר בדירה ממש מרווחת הייתי מוותר על הרעיון

כל הבלאגן הזה,בגלל שאין לך כוח ללכת למכון?
זה יהווה לך כאב ראש יותר רציני..
אני גר בבית פרטי,וקניתי הכל לגג..עד שהבנתי שאי אפשר לעשות דדליפט מעל 130 קילו,אחרת זה ייפול לקומה השנייה,כי כבר ריסקתי שמה את הבלטות[כשמתחת יש חצץ+בידוד מיוחד לגגות] וזה גרם לנזילה בכל הקומה השנייה ונזק כספי של 40-50 אלף שקל לתיקון הגג בקומה השנייה..
אגב זה בתים פרטיים-משותפים,וכשהייתי מתאמן בערב..את הזעזועים והרעש מהדדליפט כשהייתי מניח אותו על הריצפה,היו שומעים גם המשפחה וגם השכנים..
עדיף לך ללכת למכון וזהו,כל ההתעסקות בקנייה,גרירה מחדש מהמסחן כל פעם..התערבות של שכנים אם יהיה[למרות שאתה חושב שכרגע אין בעיה] סתם ייגרמו לך לבזבז המון זמן וכאב ראש..שאתה יכול לחסוך במכון.

זה לא מדוייק.
למה שאתה רושם מתאים למבנים תעשייתים ולמבני מגורים לא מומלץ לעבור 150 קילו למטר מרובע.
אל תשכח שלא מדובר על משהו סטטי ששוכב במקום. בזמן אימון , במיוחד דדליפט נגרמים זעזועים ממשקל גדול שזה לא בריא ליסודות , לריצוף ולבריאות של שכנים.
לא הייתי שמח מאוד אם שכן מלמעלה היה עושה דדליפט על הראש שלי בשעות ערב.
המקור שלי זה ממהנדס בניין. וגם מפקח.
על תשכח שגם זה לא באמת 200 קילו במקום אחד. אורך מוט בערך 2.2 מטר. כאשר נגיד יש בערך מרחק של לפחות 1 מטר 2 הצדדים של הפלטות. כלומר נגיד 100 קילו כל צד, בנוסף כל פלטה היא 20 קילו. והם לא בגודל של נקודה. הם גם מתפזרים.

ברגע שאתה שם 2 שכבות של מזרונים כאלו מיוחדים. זה דיי מנטרל את שאר הבעיות.

הבניין לא יקרוס וקרמיקה נורמלית מתחת למזרונים לא תשבר.
בעיה עיקרית היא רעש. וטיח של השכן. שזה כבר תלוי באיכות הבניה. אבל שוב המזרונים צריכים דיי לנטרל את הבעיות האלו.
אני גר בבית פרטי,וקניתי הכל לגג..עד שהבנתי שאי אפשר לעשות דדליפט מעל 130 קילו,אחרת זה ייפול לקומה השנייה,כי כבר ריסקתי שמה את הבלטות
סתם מעניין אותי מאיזה שנה הבית ? והאם שמת מזרונים ?

בקיצור השאיפה לעבור לבית קרקע, ליצוק יציקת בטון בחצר בגודל 30 מ"ר ולסגור מעל עם ברזל כמו מחסן תעשייתי, לבנות כלוב ובמה ולהביא מיליון באמפרים.

לכל היתר שגר בבניין שהוא לא מגדל יוקרה כנראה עדיף ללכת להתאמן בחדר כושר

בקיצור השאיפה לעבור לבית קרקע, ליצוק יציקת בטון בחצר בגודל 30 מ"ר ולסגור מעל עם ברזל כמו מחסן תעשייתי, לבנות כלוב ובמה ולהביא מיליון באמפרים.

אל תשכח מזגן

אל תשכח מזגן
עם הקמצנות של 99% מהחדרי כושר שהתאמנתי בהם, 2 מאווררים תעשייתיים יהיו עדיפים ממזגן של חדר כושר(והבונוס: אין ריח של בית שחי/כפפות כף יד מצחינות בכל החדר כושר)

נראלי ש4-5 מ"ר יספיקו

נראלי ש4-5 מ"ר יספיקו
הכל תלוי מה אתה עושה שם, בגודל כ"כ קטן יש לך כלוב בתוך מחסן, עם 30 מטר יש לך כבר man cave קטנה וכיפית

יום אחד כשאוכל לקנות בית קרקע(אופקים? רמת הגולן?) אבנה כזה דבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית