הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה לאכול בנוסף לתפריט?

Rotemmm

משתמש מתחיל
25
0
נק' מוניטין:
0
25
0
אתאר מצב שכנראה קורה להרבה מאוד אנשים.
אתם בתכנית חיטוב קפדנית והכל טוב ויפה עד שקורה אחת משתי האופציות הבאות:
סיימתם את סך הקלורי היומי שלכם, בדיוק 2 גרם חלבון לכל קילו ממשקל הגוף שלכם, גרם שומן לכל קילו, וכל השאר פחמימה עד שהגעתם לגירעון הקלורי הרצוי אבל בגלל אי תכנון נכון או אולי כי התעוררתם ממש מוקדם באותו יום. השעה 18:00-19:00 בערב ואתם לא תלכו לישון בשעה הזאת ולא מצליחים לספוג וחייבים להכניס משהו לפה כי פשוט אי אפשר לישון.
או לעומת זאת, מה שקורה לי ספציפית המון, בגלל היותי חייל, מסיימים את היום ובום! אתה לא הולך לישון בשעה שחשבת אלא הולך להיות לך עכשיו לילה של עוד 7 8 שעות ואפילו לפעמים 12 שעות עד שתלך לישון.
השאלה, מה לאכול?
האופציות הן:
שומנים למיניהם: לנשנש עוד כמה שקדים, אגוזים, קשיו?
פחמימות מורכבות: לאכול פרוסת לחם? פירכית?
פחמימה פשוטה: לאכול פרי/ שוקולד משהו שירגיע את הבטן?
או שמא לאכול חלבון? למרות שכבר אכלתם די והותר ואפשר לאכול עכשיו עוד 10 חלבון של ביצה וזה פשוט לא משביע. שלא נדבר על שייק חלבון שלא מזיז אפילו?
מה אתם.. הייתם עושים?
@kotzer @Daniel Barack אשמח לתשובתכם @yogevnn
@Mike

נערך לאחרונה:
מבין את הבעיה כשיש לי עוד 200 קלוריות בכיס בערך, ומאז מתקמצן עליהן כל היום.. או מחליף אותן המלא ירקות.
תכלס כשאני מרגיש שהמצב אבוד, אני מתחיל לאכול ירקות וכמה שפחות מהם

• פותח/ת השרשור
מבין את הבעיה כשיש לי עוד 200 קלוריות בכיס בערך, ומאז מתקמצן עליהן כל היום.. או מחליף אותן המלא ירקות.
תכלס כשאני מרגיש שהמצב אבוד, אני מתחיל לאכול ירקות וכמה שפחות מהם
וכשאכלת כבר המון ירקות באותו יום?
וירקות פחות זמין לי מביצים קשות/טונות/שקדים/תמרים וכו.. צבא בכל זאת.
אז מה דעתך?

פשוט אוכל עוד ירקות, בחדר אוכל אצלנו יש תמיד סלט.. לא מצליח לחשוב על פיתרון אחר, חכה להצעות נוספות..

במקרה שעוד קצת שעות אתה הולך לישון, הייתי מוסיף אולי שייק ביחד עם איזה משהו שייתן נפח, אולי איזו פריכית או 2
במידה ואתה נשאר ער הרבה שעות אחרי ,אז קח את היום הנוכחי והיום למחרת ותחשב אותם ביחד מבחינת הערכים, ואז תאכל משהו מתוך היומיים האלה

• פותח/ת השרשור
במקרה שעוד קצת שעות אתה הולך לישון, הייתי מוסיף אולי שייק ביחד עם איזה משהו שייתן נפח, אולי איזו פריכית או 2
במידה ואתה נשאר ער הרבה שעות אחרי ,אז קח את היום הנוכחי והיום למחרת ותחשב אותם ביחד מבחינת הערכים, ואז תאכל משהו מתוך היומיים האלה

אז בכל מקרה אגוזים/שקדים/מקורות שומן פחות עדיף? וללכת על פחמימה?

אז בכל מקרה אגוזים/שקדים/מקורות שומן פחות עדיף? וללכת על פחמימה?
שונן זה סבבה אם הוא עוזר להשביע אותך, אבל אגוזים אולי הייתי הולך על זה פחות, כי כדי שהם ירגיעו את הרעב צריך לא מעט, והם מלאים בקלוריות

כמו שאמרו מעליי,ברגע שאתה מרגיש רעב..תשתה כמה כוסות מים זה כבר ירגיע אותך והבטן תקבל נפיחות,ותרגיש שבע..ואם עדין לא שבעת
קח לך באמת ירקות מלפפון עגבנייה תעשה לך סלט או תאכל אותם חיים ככה..זה בנוסף,אתה ממש רעב? קח לך תפוח או גזר גם אחלה לא מלאים בקלוריות אמנם יעלה את הערך של הפחמימה אך עדיין תשאר בגרעון קלורי,מאמין שמה גם אם אתה בצבא 50 קלוריות מתפוח שאכלת בנוסף לתפריט "ישרפו" במהלך היום או הלילה שלך. בהצלחה!

1. אבקת חלבון יכולה להיות אופציה אם לא האופציה הטובה ביותר עבורך.
2. פריכיות אורז, אם אתה טיפוס של פחמימות.
3. ממה שזכור לי יש הרבה כרוב וחסה בצבא ותנסה להכניס את זה לתפריט שלך לא הרבה קלוריות ונותן תחושת שובע.
4. בימים שאתה הולך לישון מאוחר הייתי ממליץ לאחר את הארוחה הראשונה במקום נגיד לאכול ב8:00 פשוט תדלג לצהריים ואז זה ישאיר לך ארוחת ערב ולילה כאשר בלילה תכניס את הערכים של הבוקר.

• פותח/ת השרשור
1. אבקת חלבון יכולה להיות אופציה אם לא האופציה הטובה ביותר עבורך.
2. פריכיות אורז, אם אתה טיפוס של פחמימות.
3. ממה שזכור לי יש הרבה כרוב וחסה בצבא ותנסה להכניס את זה לתפריט שלך לא הרבה קלוריות ונותן תחושת שובע.
4. בימים שאתה הולך לישון מאוחר הייתי ממליץ לאחר את הארוחה הראשונה במקום נגיד לאכול ב8:00 פשוט תדלג לצהריים ואז זה ישאיר לך ארוחת ערב ולילה כאשר בלילה תכניס את הערכים של הבוקר.

1. אבקת חלבון לא משביעה בשום צורה, ובנוסף כבר הגעתי לכמות שאני צריך ביום,במקרה שלי 160 (אני שוקל 77 ועיגלתי קצת).
2. פירכיות תמיד יש לי ב"כוננות", אבל השאלה אם זה מה שאני מעדיף לחצות איתו את הגבול של צימצום המאזן הקלורי השלילי.
3.רעיון מצוין אני אבדוק!
4.וזה קשה.. פשוט לדלג על ארוחת בוקר? ועזוב קשה, אני לא כלכך בטוח שזה בריא.. זה יהיה מעין צום עד ארוחת צהריים, ואז אני צורך בבת אחת הרבה חלבון בפחות זמן אני בטוח שהספיגה שלו תהיה שונה.. אני טועה?

אבקת חלבון לא משביעה בשום צורה, ובנוסף כבר הגעתי לכמות שאני צריך ביום,במקרה שלי 160 (אני שוקל 77 ועיגלתי קצת).
מה הבעיה עם יותר?

פירכיות תמיד יש לי ב"כוננות", אבל השאלה אם זה מה שאני מעדיף לחצות איתו את הגבול של צימצום המאזן הקלורי השלילי.
כואב לך לחצות את המאזן עם משהו שהוא לא שחיתות?

• פותח/ת השרשור
תהיה האופציה העדיפה, אבל תלך עם מה שעובד עם כמה שפחות קלוריות

תודה רבה אחי
ושאלה קטנה, באמצע אימון לאכול תמרים בחיטוב. מומלץ או יפריע לשריפת השומן הכללית?
כי אני יודע שצריך להמנע מפחמימות פשוטות בחיטוב.

אני כרגע על 90 גרם פחמימה ביום
ואם כן לאכול, אז לחשב את זה בערכים הסופיים?
ואותה שאלה לגבי השייק חלבון שאחרי האימון.. לחשב בערכים הסופיים?

ושאלה קטנה, באמצע אימון לאכול תמרים בחיטוב. מומלץ או יפריע לשריפת השומן הכללית?
לא יפריע בכלל, אבל תוודא שזה לא מפריע לך לאימון

כי אני יודע שצריך להמנע מפחמימות פשוטות בחיטוב.
אין שום מניעה, הסיבה היחידה להימנע מפחמימות פשוטות בחיטוב זה כי הן נוטות להשביע אותך לזמן קצר מאוד ואחרי זה מפילות עליך רעב (במידה ונאכלו לבד), אבל חוץ מזה אין שום בעיה אמיתית כל עוד הדיאטה שלך לא מבוססת עליהן

ואם כן לאכול, אז לחשב את זה בערכים הסופיים?
ואותה שאלה לגבי השייק חלבון שאחרי האימון.. לחשב בערכים הסופיים?
לחשב הכל

• פותח/ת השרשור
ן שום מניעה, הסיבה היחידה להימנע מפחמימות פשוטות בחיטוב זה כי הן נוטות להשביע אותך לזמן קצר מאוד ואחרי זה מפילות עליך רעב (במידה ונאכלו לבד), אבל חוץ מזה אין שום בעיה אמיתית כל עוד הדיאטה שלך לא מבוססת עליהן

זה לא נכון להגיד שהגוף בעצם שורף את השומן בחיטוב כי הוא צריך אנרגיה לתפעל את עצמו? ואין לו מקור אחר (מאזן שלילי) אז הוא לוקח את רקמות השומן ושורף אותן. (ולא את רקמות השריר בגלל שאוכלים הרבה חלבון ושמתאמנים עם השרירים).
וברגע שאני אוכל פחמימה זמינה אז הגוף ישרוף את הפחמימה הזמינה שאכלתי הרגע במקום את רקמות השומן.
בגלל זה עדיף פחמימות מלאות עם ערך גלקימי נמוך.
זה מה שאני הבנתי בנוגע לפחמימות זמינות.
אשמח לשמוע משהו אחר מבוסס יותר אם אתה מכיר..

זה לא נכון להגיד שהגוף בעצם שורף את השומן בחיטוב כי הוא צריך אנרגיה לתפעל את עצמו? ואין לו מקור אחר (מאזן שלילי) אז הוא לוקח את רקמות השומן ושורף אותן. (ולא את רקמות השריר בגלל שאוכלים הרבה חלבון ושמתאמנים עם השרירים).
וברגע שאני אוכל פחמימה זמינה אז הגוף ישרוף את הפחמימה הזמינה שאכלתי הרגע במקום את רקמות השומן.
בגלל זה עדיף פחמימות מלאות עם ערך גלקימי נמוך.
זה מה שאני הבנתי בנוגע לפחמימות זמינות.
אשמח לשמוע משהו אחר מבוסס יותר אם אתה מכיר..
זו הפשטת יתר של העניין, אתה מנסה בעצם לבנות על שריפת שומן בטווח הרחוק, לא הקרוב
כמה עשרות של קלוריות לא יעשו את ההבדל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית