הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי שימוש באבקת חלבון לסוג אימון מיוחד

yuvalvv

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
סיפור רקע:

אני עושה On-Off, כבר כמה שנים, אימון MMA (אם ממש רוצים אני מניח שאפשר לתייג את זה גם כ"קרוספיט", למרות שהאימון הספציפי הזה נוצר לפני מעל ל-15 שנים, עוד לפני שהיה קיים מושג כזה קרוספיט). האימון מורכב מחצי שעה רצופה, ללא מנוחה, של תרגילים שונים - סקוואטים, לאנג'ים, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, משקולות (אני משתמש במשקולות של בין 3 ל-10 קילו, תלוי ב"רמה" שלי באותו רגע נתון). עושה את האימון פעמיים בשבוע.
הסרטון הבא, למרות שארוך ולא הכי ברור, ממחיש את האימון הכי טוב:

בתקופות שהייתי מתמיד, הייתי מגיע לתוצאות מעולות מבחינתי. מה זה מעולות? כמובן שלא גוף שרירי של אימון 3/4 פעמים בשבוע בחד"כ, אלא גוף "מעוצב" וחטוב, אם ממש צריך רפרנס, אז משהו בין ברוס לי לכריסטיאנו רונלדו (בחיי שזו הדוגמה הכי טובה שעלתה לי לראש), שזו בדיוק המטרה שלי.

אף פעם לא הקפדתי על תפריט ספציפי ו"נוקשה", אני כן תמיד אוכל מסודר (ארוחת בוקר, צהריים, ערב), ואחרי האימון תמיד הייתי אוכל ארוחה עשירה בחלבון עד כמה שאפשר (ביצים, קוטג', טונה, טחינה וכו'). חוץ מזה, משחק כדורגל/טניס פעמיים בשבוע. לתוצאות הנ"ל הייתי מגיע בד"כ אחרי כמה חודשים בודדים. איך? אין לי מושג, מניח שגנטיקה טובה...

בימים האחרונים אני חוזר להתאמן אחרי הפסקה של שנה+ (אני עדיין בכושר טוב בגלל הטניס/כדורגל, אבל מבחינת הגוף פשוט "חזרתי" להיות רזה), והשאלה שלי היא כזאת - האם שימוש באבקת חלבון אחרי/בין האימונים יכול לתרום/"לזרז" את התהליך, במידה ואני יודע שאני לא מגיע לצריכת חלבון אופטימלית ביום (ובהנחה ואני כן נמצא במאזן קלורי חיובי/מספק)?

תודה! 😃

תזונה היא מדע מדויק במיוחד שיש דמות מטרה (רונאלדו וכו') לכן חשוב שיהיה תפריט מדויק בהתאם להוצאה הקלורית שלך, ספציפית ללוחמי MMA אני חושב שכדאי להיות על מאזן קלוריות נטרלי. כאשר נשאלת השאלה אם צריך אבקת חלבון? צריך לבדוק בתפריט (שכאמור עליו להיות מדויק) ואם נכנס מספיק חלבון לגוף מידי יום ואין קושי באיתור מקורות אז התשובה היא: שלא אין צורך באבקת חלבון והיא תיהיה מיותרת. אולם כאשר המצב הפוך ויש בעיה במקורות חלבון אז התשובה היא כן.

הועבר לפורום מתחילים בתזונה ואימונים

אין שום אבקה שיכולה לשפר לך את הביצועים, זה פשוט לא מה שאבקת חלבון עושה
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה להתחיל להתמיד בתפריט מחושב כמו שצריך, ולנסות לדבוק בו
במידה ואתה לא מצליח להשיג ממנו מספיק חלבון מלא כי קשה לך לאכול את כל מה שאתה צריך, אז כן, אבקת חלבון יכולה להיות פתרון סבבה כדי להשלים פערים

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות חברים.

כמובן שלא התכוונתי שהאבקה תשפר את הביצועים, אלא "תזרז" את התהליך (כאמור, הגעתי לתוצאות יפות בלי תפריט ממש מסודר אבל כן עם הקפדה מינימלית מבחינת תזונה, אבל זה לקח כמה חודשים טובים).

כרגע, בלי קשר, אני מניח הנחה סבירה שאני לא מגיע לכמות חלבון הדרושה (אבל שוב - מהי כמות החלבון הדרושה לסוג כזה של אימון, פעמיים בשבוע? אני מניח שלא 1.6-1.8 ממשקל הגוף כמו בתקופת מאסה?..). איך אני יכול לנסות לבנות תפריט שמתאים למה שתיארתי?

שוב תודה!

כרגע, בלי קשר, אני מניח הנחה סבירה שאני לא מגיע לכמות חלבון הדרושה (אבל שוב - מהי כמות החלבון הדרושה לסוג כזה של אימון, פעמיים בשבוע? אני מניח שלא 1.6-1.8 ממשקל הגוף כמו בתקופת מאסה?..). איך אני יכול לנסות לבנות תפריט שמתאים למה שתיארתי?
אין סיבה שלא תצרוך 2 גרם חלבון לקילו
את התפריט תבנה לפי המטרות שלך. אך בכל מקרה לא הייתי מגיע לפלוס קלורי גבוה מדי

Back
למעלה תחתית