הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פסיכומטרי בתיכון

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך
אוסיף כמה חסרונות לגבי עתודה שלא צויינו :
***זה ממש לא משתלם כמו שאנשים פה טענו , לא כל אחד חייב להיזרק שנה בהודו , אפשר להתחיל ללמוד בגיל 22 כבר אחרי טיול קצרצר ולהיכנס לשוק העבודה מוקדם .

***תחשוב שתהיה בגיל 27 ותסתובב בין עמדות בבסיס שכוח אל בהגנ"ש שהרסר הנפיץ לך כשחברים שלך יעשו משכורות מכובדות של הייטק (אם למשל תעשה עתודה בהנדסת חשמל או מדמ"ח) ויבלו ויחיו תחיים מבלי להיות מסופרים מגולחים ובמערכת כזאת אטומה וחסרת היגיון

*** יש סיכוי לא רע שהניסיון שתצבור בעתודה יהיה שווה לפח מכיוון שבצבא לא חסרות מערכות מיושנות וטכנולוגיות מיושנות שלא מעניינות אף אחד באזרחות ואתה תאלץ להתעסק איתם , כמובן שתשחרר אתה תהיה שווה פחות בעיני המעסיקים כי כבר עבר זמן מאז שסיימת את התואר ולכן אפילו לבוגר תואר טרי חסר ניסיון/שעבד במשרת סטודנט במהלך התואר יהיה יתרון עלייך
(רלוונטי למדמ"ח וחשמל)

*** אתה תלוי בתקנים , במפקדים עם דעות מיושנות ופרימיטיביות , לפעמים אין לך תקן להישאר קצין במקום מסויים אז מעבירים אותך למקום יותר גרוע

*** עוד דבר - אם לא טוב לך במקום מסויים באזרחות אתה יכול פשוט להתפטר ולעזוב , מה שפה לא אפשרי ורק ימררו לך יותר את החיים אם תרצה לעזוב מקום מסויים ולעבור ליחידה אחרת. זה יכול מאוד להכניס לדכאון

לדעתי כדאי לך לעשות,אם יצא ציון טוב,אז סבבה, אם לא אז תדע לפעם הבאה מה זה המבחן הזה, סהכ 1500 ש''ח.
אין לך גם משהו אחר לעשות במקום,אתה לומד 7 שעות בממוצע ביום,כל שאר היום אתה חופשי,פרט לשבועיים-שלושה לפני המבחן עצמו.

הרוב אומרים שדווקא עכשיו החומר טרי ולכן יותר קל, לא ככה?
פסיכומטרי זאת בחינה עם שאלות קלות שקשה לפתור תחת לחץ זמן.
הפקטור המרכזי בהצלחה בבחינה הוא תרגול, אם מתאים לך להשקיע עכשיו לך על זה.
אני בתקופת התיכון לא השקעתי והציון היה בהתאם, בזמן הצבא נבחנתי שוב והוצאתי ציון הרבה יותר גבוה (כמעט 100 נקודות יותר)

לא שווה.
קורס פסיכומטרי בזבוז כסף, תלמד לבד - אין שום יתרון לקורס חוץ מהמסגרת למי ש"צריך".
ואם אתה ממש מורעל על עתודה ואתה "חייב" קורס, אז אל תלך לאיזה קורס ברארה מקוצר לתיכוניסטים, תעשה קורס מלא רגיל.
בגדול בזבוז כסף אבל.

• פותח/ת השרשור
לא שווה.
קורס פסיכומטרי בזבוז כסף, תלמד לבד - אין שום יתרון לקורס חוץ מהמסגרת למי ש"צריך".
ואם אתה ממש מורעל על עתודה ואתה "חייב" קורס, אז אל תלך לאיזה קורס ברארה מקוצר לתיכוניסטים, תעשה קורס מלא רגיל.
בגדול בזבוז כסף אבל.
הבנתי שלפעם ראשונה מומלץ לקחת קורס כי הם נותנים טיפים ושיטות ואם צריך להיבחן עוג פעם אז כבר לא לוקחים קורס

פשוט תעשה מבחנים מהשנים הקודמות על זמן והכול ולפי הטעויות שלך תלמד את ה״שיטות״ לבד, אתה חוסך את ה2000 שקל האלה וגם לומד יותר יעיל

אני לצערי נאלץ לא להסכים איתך.

אני מסכים איתך לגביי הקטע של החיי חברה. אבל בוא נודה באמת, אף אחד לא בונה על זה בתור פקטור לתואר. אתה רוצה חיי חברה עשירים ומהנים, לך תעשה תואר במדעי הרוח או פסיכולוגיה, ימבה כוסיות וחבר'ה סטלנים מפה ועד תאילנד. בסופו של יום הסבל של המהנדס ישתלם $ והאלה שנהנו במכללה על חשבון פרויד ואריך פרום ימצאו את עצמם מתוסכלים בחיפוש עבודה, או בעבודה שלא תאפשר להם לסגור את החודש.
חברים באים והולכים, אף אחד במלא לא ישתין לכיוון שלך שהוא יתמסד למשפחה, ילדים וכו'...
ועדיף בגיל 18 לקבל החלטה חכמה מאשר לשבת בגיל 23 אחרי הצבא ורק לחפש כיוון אחרי שאתה חוסך כסף למועדפת, בין תחנת דלק לעבודות מלצרות מסריחות, בשביל להתקבל לאיזה מכינה באיזה אוניברסיטה שרק אז תבחן אם אתה מועמד בכלל לקריטריונים שלהם.

לדעתי כל מה שרשמת לא יעלה על היתרון המשמעותי בצבא וזה האפשרות לצבור ניסיון של הרבה שנים, מה שבאזרחות יהווה היתרון ענק, משמעותי ואפילו מכריע במציאת עבודה.
לא חסרים סיפורים של עתודאים, שנה לפני השחרור שכבר מקבלים הצעות עבודה (5 ספרות) מחברות מובילות שיודעות שמה שהם מקבלות זה מהנדס בעל ניסיון רב שעמד בפני אתגרים מורכבים מקצועים ואנושיים.
תאמין לי שאף מהנדס-עתודאי בצבא לא בונה על קריירה צבאית, ואם הוא כן בונה, אז ככה או ככה לא יהיו לו חיים רעים (התנאים בצבא סבבה, מהנדס מרוויח יפה (תואר ראשון צובר גמול שמביא איתו בונוסים, מימונים לדברים שבאזרחות הייתה חולם עליהם, ובאופן כללי צבא זה רשת בטוחה ויציבה...)

בקיצור- אם זה התחום שמעניין אותך, אני אומר לך על זה, אבל תהיה אחראי ותלמד להכיר שחוזה זה חוזה וברגע שחתמת - אתה שלהם, לטוב ולרע... ולדעתי, בעיקר לטוב.
יש בצבא המון מסלולים שאחריהם ניתן להגיע לסכומי כסף גבוהים.
מי שתותח יגיע למקומות האלה גם בלי צבא.
מי שלא יעביר את השירות שלו בתפקידים מחורבנים במערכת מפגרת.

הבנתי שלפעם ראשונה מומלץ לקחת קורס כי הם נותנים טיפים ושיטות ואם צריך להיבחן עוג פעם אז כבר לא לוקחים קורס
אם אתה 5-5 ועם אוצר מילים יחסית רחב אז אתה לא באמת צריך קורס, תקנה איזה ערכת מרתון או משהו ותחרוש 2-3 שבועות...

אם אתה 5-5 ועם אוצר מילים יחסית רחב אז אתה לא באמת צריך קורס, תקנה איזה ערכת מרתון או משהו ותחרוש 2-3 שבועות...
אתה צוחק ? 5 אנגלית זה כל כך בדיחה ובתור מישהו שאני טיל באנגלית הפסיכומטרי זה ממש לא קל.

מאיפה הבנת את זה?
ה"טיפים ושיטות" האלה הם לא איזה ידע נשגב שמוחזק ע"י אדוני מכוני הפסיכומטרי. בספרי לימוד יש שיטות, ואחרי 30 תרגילים מכל סוג כבר תבין כל "טריק" שתצטרך.

אנגלית של תיכון ואנגלית של פסיכומטרי פשוטות באותה מידה אם אתה יודע אנגלית.
טוב תתווכח עם תלמיד 5 יחידות. אני אומר לך שהרמה של הפסיכומטרי גבוהה בהרבה משל תיכון. (ואם אתה בא לצחוק על הידע באנגלית שלי אז עשיתי סימולציה לפני הקורס סתם לראות כמה אקבל ובאנגלית קיבלתי 124)

טוב תתווכח עם תלמיד 5 יחידות. אני אומר לך שהרמה של הפסיכומטרי גבוהה בהרבה משל תיכון. (ואם אתה בא לצחוק על הידע באנגלית שלי אז עשיתי סימולציה לפני הקורס סתם לראות כמה אקבל ובאנגלית קיבלתי 124)
אם אנחנו עושים תחרות של "למי יש זין גדול יותר" אז הבגרות שלי ב-5 יחידות אנגלית הייתה 99 סופי ובפסיכומטרי קיבלתי 147, לשניהם לא למדתי דקה.
עכשיו מותר לי "להתווכח עם תלמיד 5 יחידות"?

אם אנחנו עושים תחרות של "למי יש זין גדול יותר" אז הבגרות שלי ב-5 יחידות אנגלית הייתה 99 סופי ובפסיכומטרי קיבלתי 147, לשניהם לא למדתי דקה.
1.לא לומדים לבגרות באנגלית בתיכון, זה אנסין.
2.יפה, 147 זה לא רע.
3.לא.

עם אותם נתונים בערך +- ומחזק.

הקטעי קריאה זה יחסית בדיחה, אולי אולי בהשלמת משפטים זה החלק ה"טריקי" שמצריך אוצר מילים רחב אבל לרוב התשובות השגויות כל כך ברורות שלא נשאר אלא לבחור מילה שאתה אפילו לא יודע לבטא בתור התשובה הנכונה ולצאת צודק...

עם אותם נתונים בערך +- ומחזק.

הקטעי קריאה זה יחסית בדיחה, אולי אולי בהשלמת משפטים זה החלק ה"טריקי" שמצריך אוצר מילים רחב אבל לרוב התשובות השגויות כל כך ברורות שלא נשאר אלא לבחור מילה שאתה אפילו לא יודע לבטא בתור התשובה הנכונה ולצאת צודק...
הקטעי קריאה לא קשים אם אתה מורגל לקרוא אם אתה קורא כמה ספרים לפני המבחן.
1.אני מבין יותר
2.אני מבין יותר
3.אני מבין יותר
בטח יש לך זין ענק
אתה מדבר רק על שאלון e.....
יש ספרות, יש כתיבה ועוד...
G ?
הספרות זה החלק הכי קטן, אם כבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית