הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון מרדכי בוכניק בתחרות

מצב
השרשור נעול
הציוד לא יכול להיות זהה לזה של אושר כי זה לא אותו ציוד ספציפי. הוא יכול להיות מאותו דגם.

אם זה לא מוכיח שמדובר פה על משהו אישי ולא על משהו מיקצועי אז אני לא יודע מה.

נ.ב
אני לא מכיר את אושר ופעם ראשונה שנתקלתי בשם של הבחור הייתה פה בפורום לפני שלושה חודשים.
יכול להיות שהוא בחור מדהים או זבל של בנאדם.. לא יודע.. אבל אני לא מבין למה לשקר (בעיקר לעצמך) שאתה כביכול נותן ביקורת מיקצועית אם בסופו של דבר הכל אישי

זה כאילו עניין של הריח של המתאמנים הרגילים על המוט? אני באמת לא מבין את הקטע
אם זה היה עניין של הדגם אז עוד הייתי מבין, לא מסכים לחלוטין, אבל מבין
זה כבר פשוט מגוחך מעט

זכותך לגחך אך זה לא הופך את דברי לפחות נכונים. לא עניין של ריח - עניין של בלאי ושחיקה.

אגב היות שהסטת את הדיון לדיון תיאורתי אני לא רואה סיבה להמשיך לפתח את החזית הזו מולך.

הדוגמא לסרטן מצחיקה ואינה קשורה, זה שהקהילה גדלה ויש יותר מתחרים זה בדיוק מה שמקדם את הספורט, תאר לך והיו 70 אלף מתחרים במקום 70, לדעתך הספורט הזה היה נשאר כמו היום?

תחשוב לרגע, למה בכלל כל תחומי הספורט שקיימים באולימפיאדה נבחרו להיות אולימפים? היו אנשים שהתעסקו בזה, קהילות שהתפתחו, אנשים שהתעניינו וצפו ועודדו ונהיה מזה ספורט, כי התחום גדל, ולא אחרת.

אתה מוציא את האמירה הזו מההקשר בו היא נכתבה. הוא טען שבתחרות האחרונה התחרו מעל 70 משתתפים שזה לטענתו מספר שיא (אני לא חולק על כך) ושיש בזה מלהוכיח שהמצב תקין במאת האחוזים. אז לא, זה לא המצב.

כשאתה לוקח אמירה ומוציא אותה מההקשר בו היא נאמרה במקור ברור שהמשמעות עשויה להשתנות בתכלית.

באותה שיטה שאתה בהתממות פועל בה אשר גם לטעון שרב המרצחים יאסר ערפאת היה בכלל מידידיה הגדולים של מדינת ישראל ושל העם היהודי.

אם זה לא מוכיח שמדובר פה על משהו אישי ולא על משהו מיקצועי אז אני לא יודע מה.

נ.ב
אני לא מכיר את אושר ופעם ראשונה שנתקלתי בשם של הבחור הייתה פה בפורום לפני שלושה חודשים.
יכול להיות שהוא בחור מדהים או זבל של בנאדם.. לא יודע.. אבל אני לא מבין למה לשקר (בעיקר לעצמך) שאתה כביכול נותן ביקורת מיקצועית אם בסופו של דבר הכל אישי

הדבר היחיד שזה מוכיח זה שאתה לא יודע לקרוא.

אין לי שום דבר אישי נגד אושר - מאחל לו הצלחה בכל תחרות וגם לעסק שלו - הדיון עוסק בזה שבתחרות במתכונתה הנוכחי ישנו יתרון תחרותי ללא מעט מתחרים שניתן בחסות מארגני התחרות.

למה אתה ומשכמותך לא מסוגלים להפריד בין התחרות לאושר ולמכון שלו? אלו שני דברים שלא בהכרח קשורים אחד לשני ולהיפך.

לשיטתכם, כל ביקורת על ארגון התחרות היא אוטומטית ביקורת נגד אושר. זה לא המצב וזה פרי דמיונכם המפותח.

אתה מוציא את האמירה הזו מההקשר בו היא נכתבה.
מאיפה החלטת את זה? קראתי את כל הדיון בלי להוציא שום דבר מהקשר והדוגמא הייתה לא קשורה.

הטענה שלך הייתה שזה שמשהו גדל זה לוא דווקא טוב, אז אני אומר שמקרה הזה כן, באופן חד משמעי

הטענה שלך הייתה שזה שמשהו גדל זה לוא דווקא טוב, אז אני אומר שמקרה הזה כן, באופן חד משמעי

אתה שם לב שבכך הטענה שלי אינה הופרכה, כן?

וזה שאתה אומר שכן זה לא משנה את המציאות. אני יכול גם להגיד שאדולף היטלר ימח שמו וזכרו לא רצח יהודים ושעזמי בשארה, סייען החיזבאללה, מהבוגדים הגדולים ביותר שהתהלכו על האדמה הזו בימי מדינת ישראל, הוא בכלל ידיד האומה היהודית ואוהד של המפעל הציוני בארץ ישראל וזה עדיין לא יהפוך את הדברים האלו לנכונים.

אתה שם לב שבכך הטענה שלי אינה הופרכה, כן?

וזה שאתה אומר שכן זה לא משנה את המציאות. אני יכול גם להגיד שאדולף היטלר ימח שמו וזכרו לא רצח יהודים ושעזמי בשארה, סייען החיזבאללה, מהבוגדים הגדולים ביותר שהתהלכו על האדמה הזו בימי מדינת ישראל, הוא בכלל ידיד האומה היהודית ואוהד של המפעל הציוני בארץ ישראל וזה עדיין לא יהפוך את הדברים האלו לנכונים.
כל אחד יכול לטעון מה שבא לו זה נכון, רק מבחינה הסטורית של איך מתפתח ספורט אתה טועה ידידי, קהילה שגדלה, כמות מתחרים גדולה, ויותר צופים אלו בדיוק האלמנטים שמפתחים את הספורט הזה ולא רק זה, כל ספורט שהוא.

כל אחד יכול לטעון מה שבא לו זה נכון, רק מבחינה הסטורית של איך מתפתח ספורט אתה טועה ידידי, קהילה שגדלה, כמות מתחרים גדולה, ויותר צופים אלו בדיוק האלמנטים שמפתחים את הספורט הזה ולא רק זה, כל ספורט שהוא.

תשמע, נראה כאילו יש לך איזה רעיון מסוים בראש שלא קשור למציאות ולדיון שמתקיים בשטח ואתה מתעקש לכתוב אותו (עובדה, אתה כל הזמן מציג פה פרשנות לדברי שמנותקת לחלוטין מהמציאות).

רק אל תצפה למצוא פרטנרים לדיון.

הציוד של התחרות נקנה על ידי גל אדטו.
הטעם היחיד לפגם שקיים כאן הוא הבלאי של הציוד, אבל כל עוד הפלטות עדיין שוקלות כמו שהן צריכות לשקול, והמוטות ישרים, אז אין טענה קונקרטית נגד ההתנהלות.

לטעון שצריכים לגנוז ציוד כדי שכל המתחרים יתכוננו עם ציוד זבל באותה המידה, זה מגוחך.
זה לא שמתאמני וולקן עושים צ'יט, אלא שברוב הארץ אין ציוד ומכוני פאוורליפטינג.

הציוד של התחרות נקנה על ידי גל אדטו.
הטעם היחיד לפגם שקיים כאן הוא הבלאי של הציוד, אבל כל עוד הפלטות עדיין שוקלות כמו שהן צריכות לשקול, והמוטות ישרים, אז אין טענה קונקרטית נגד ההתנהלות.

לטעון שצריכים לגנוז ציוד כדי שכל המתחרים יתכוננו עם ציוד זבל באותה המידה, זה מגוחך.
זה לא שמתאמני וולקן עושים צ'יט, אלא שברוב הארץ אין ציוד ומכוני פאוורליפטינג.
זה שמישהו מתאמן עם הציוד התחרותי כל הזמן זה בוודאות פור שלהם על שאר המתחרים. זו האמת ואין בלתה.

זה שמישהו מתאמן עם הציוד התחרותי כל הזמן זה בוודאות פור שלהם על שאר המתחרים. זו האמת ואין בלתה.
אבל הנקודה היא לא ש*זה הציוד שמשמש טכנית בתחרות*, אלא זה שהציוד הוא באותה אלסטיות, כיול, קוטר וכו'. וזה ידיד לא מהווה שום בעיה.
זה כמו שתתקיים תחרות שחייה בבריכה של 50 מ' שתשמש את הספורטאים באיזורה גם לאימונים השוטפים, לעומתם שאר הספורטאים ימלאו בריכה מתנפחת בבית ויתלוננו. זה ממש לא רלוונטי, למרות שמכורח המציאות זה אכן מיטיב עם ספורטאי הבריכה התחרותית.
הטענה האתית היחידה היא בלאי בציוד

אבל הנקודה היא לא ש*זה הציוד שמשמש טכנית בתחרות*, אלא זה שהציוד הוא באותה אלסטיות, כיול, קוטר וכו'. וזה ידיד לא מהווה שום בעיה.
זה כמו שתתקיים תחרות שחייה בבריכה של 50 מ' שתשמש את הספורטאים באיזורה גם לאימונים השוטפים, לעומתם שאר הספורטאים ימלאו בריכה מתנפחת בבית ויתלוננו. זה ממש לא רלוונטי, למרות שמכורח המציאות זה אכן מיטיב עם ספורטאי הבריכה התחרותית.
הטענה האתית היחידה היא בלאי בציוד

אז באותו רציונל זה מיטיב עם מי שמתאמן עם הציוד בשוטף.

אז באותו רציונל זה מיטיב עם מי שמתאמן עם הציוד בשוטף.

הבעיה היא לא שמשתמשים בציוד תחרותי (של בוולקן) אלא שאין ציוד תחרותי כמעט בשום מקום אחר.
. הבעיה היא חוסר ציוד בארץ ולא חוסר הוגנות. אני השתתפתי בתחרויות שחייה ברמה ארצית. אבל הבריכה של בנבחרת שלי (ימקא ירושלים) לא הייתה תחרותית. אף אחד לא התלונן

הבעיה היא לא שמשתמשים בציוד תחרותי (של בוולקן) אלא שאין ציוד תחרותי כמעט בשום מקום אחר.
. הבעיה היא חוסר ציוד בארץ ולא חוסר הוגנות. אני השתתפתי בתחרויות שחייה ברמה ארצית. אבל הבריכה של בנבחרת שלי (ימקא ירושלים) לא הייתה תחרותית. אף אחד לא התלונן
אני אמרתי שיש להם פור על שאר המתחרים, עד אשר יהיה ציוד נוסף זה המצב.

ואני לא יודע אם זה בכלל אפשרי מבחינה חוקית להעניק תקציב לספורט שאפילו לא מוכר על ידי הוועד האולימפי (הכרה ע"י הוועד זה המינימום שבמינימום).

זה לא נכון, יש מסלולי תקציב נוספים מהמדינה(משרד הספורט) שבכלל לא קשורים לועד האולימפי(הגוף הכי בולט נקרא התאחדות ישראלית לספורט תחרותי לא אולימפי)
לדוג' משרד הספורט מתקצב:
- סקווש בכמעט 100,000
- פיתוח גוף בכמעט רבע מיליון
- פטנק בכמעט 400,000
- אושו-קונפו(קונג פו) במעל מחצי מיליון
- באולינג באזור ה150,000

מה שמשותף לכל הגופים הוא עמידה בתנאים של חוק הספורט.
1. קיומו של מלכ"ר כלשהו(אגודת ספורט, התאחדות ספורט וכו') או ע"ר(עמותה רשומה) בצורה תקינה(תקנון, נייר עמדה, הוראות ניהול ספרים לענייני מס, עקרונות חופש המידע וכו')
2. פרסום טוב ואנשים שיושבים בראש ויודעים להזיז דברים

פטנק הוא דוגמה מעולה לספורט די נידח שרוב האנשים לא שמעו עליו.
משחקים אותו בחוץ בחול במקומות לא מקומות אבל הם מאוד מסודרים:
1. יש להם עמותה רשומה
2. קיים איגוד שאנשים משלמים לו סכום שנתי כדי להיות חברים ולהשפיע על העמותה
3. מתקיימים כל הוראות חוק הספורט

והנה קיבלת ספורט מחתרתי באותה רמה כמו פאוורליפטינג ופחות שמתוקצבת במאות אלפי שקלים

זה לא נכון, יש מסלולי תקציב נוספים מהמדינה(משרד הספורט) שבכלל לא קשורים לועד האולימפי(הגוף הכי בולט נקרא התאחדות ישראלית לספורט תחרותי לא אולימפי)
לדוג' משרד הספורט מתקצב:
- סקווש בכמעט 100,000
- פטנק בכמעט 400,000
- באולינג באזור ה150,000

1. קיומו של מלכ"ר כלשהו(אגודת ספורט, התאחדות ספורט וכו') או ע"ר(עמותה רשומה) בצורה תקינה(תקנון, נייר עמדה, הוראות ניהול ספרים לענייני מס, עקרונות חופש המידע וכו')

1. יש להם עמותה רשומה

והנה קיבלת ספורט מחתרתי באותה רמה כמו פאוורליפטינג ופחות שמתוקצבת במאות אלפי שקלים
לדוג' משרד הספורט מתקצב:
- סקווש בכמעט 100,000
- פטנק בכמעט 400,000
- באולינג באזור ה150,000

1. יש להם עמותה רשומה

התבלבלת, מה שמשותף לכל ענפי הספורט האלו זה שבראש עומדים אנשים בלי אגו + שלא רוצים לעשות קופה על הספורט ועל המתחרים.
הא וזה שיש איגוד אחד שמארגן תחרויות וכו׳ זה גם עוזר.

התבלבלת, מה שמשותף לכל ענפי הספורט האלו זה שבראש עומדים אנשים בלי אגו + שלא רוצים לעשות קופה על הספורט ועל המתחרים.
הא וזה שיש איגוד אחד שמארגן תחרויות וכו׳ זה גם עוזר.
רשמתי ברור,לא מבין איפה הבלבול:
- מלכ"ר וע"ר- לא יכולים לפעול למטרות רווח, יש להם הוראות מיוחדות לעניין מס וכו'.
- קיים איגוד שמרכז את כולם שמשלמים דמי חבר שנתיים, יש בחירות וזכויות לכל חבר באיגוד

לא נכנס למה קורה בפאוורליפטינג, אבל אין עמותה ואין איגוד אחד שמאגד את כולם, הכל נעשה ע"י מספר חלוצים שעושים הכל בצורה פרטית ועצמאית

התנאים שווים - המכון פתוח לכולם לאימון בודד ולהיות חבר מלא. הדבר היחידי שאפשר להתלונן זה שאתה גר בעיר רחוקה, שגם זה מבחירה ותיאורטית ניתן לשינוי.

הבכיינות חוגגת כי מתבכיינים על דברים שלא קיימים בשום תחרות PL בעולם, בארצות בהן הספורט משגשג ובצמיחה אדירה (ארה״ב, רוסיה, אנגליה ואוסטרליה) הדברים שמתלוננים עליהם - יהיו זהים.

ב״וולקן״ בסידני - כן להכל. ציוד המכון משמש לתחרות, שמתקיימת במכון. זה זהה למדינות אחרות באוסטרליה, ופדרציות אחרות באוסטרליה.

ציוד תחרותי מלא מושלם כולל: 4 מוטות סקוואט, 4 מוטות בנץ׳, 4 מוטות דדליפט, 4 מונוליפט זהים, בנצ׳ים זהים, 4 במות דדליפט זהות ו4 סטים פלטות מכויילות זהות. אם מישהו בפורום כאן חושב שיש מקום אחד בעולם שמאחסן כזאת כמות של ציוד רק לתחרויות - לא פחות מהוזה.

לגבי ציוד מאותו דגם אבל לא אותו ציוד, שוב, הדבר הכי בכייני ששמעתי מעודי. אם לך יש מוט טקסס דדליפט אבל זה לא אותו מוט בדיוק שיש בתחרות אז אתה בחסרון? למה כי אין לך זמן לכשף אותו? אתה מבלבל בשכל בלי שום הגיון.

ציוד תחרותי צריך להיות תקין בלי שום קשר לשימוש שלו ביום - יום. אם השימוש של וולקן בציוד פוגם בו, אז אין שום ספק שבתחרות עצמה הציוד צריך להיות תקין. מנגד, ציוד איכותי מאוד עמיד לבלאי. סתם מתוך התעניינות, יצא לך למשוך עם מוט טקסס חדש מול ישן שאתה יכול להגיד שההבדל מספק יתרון לX מול Y?

שום ביקורת על התחרות לא מופנית לאושר. אדטו הוא המארגן וכל בעיה היא באחריותו, גם אם הציוד נמצא בוולקן. גם אם אושר יעשה משהו שגוי, אדטו אחראי לתקן.

אליהו - לגבי עניין המחתרתיות, לאנשים יש דרישות שונות מסביבת האימונים שלהם. בגלל שלך או למתאמנים שלך יש דרישות מאד ספציפיות, לא הופך את וולקן / תחרות ללא תקין. אף אחד לא מונע ממך לרכוש ציוד זהה לוולקן, להיפך אני בטוח שאושר יעזור לך עם ההזמנה ויבוא לאימון לפרגן. אם אני אוהב להתאמן בזריחה של יום שבת רק בימים גשומים, ואין מכון שפתוח ברדיוס 5 קמ שמאפשר את זה - זה לא הופך את תנאי הפתיחה שלי ללא הוגנים. אל תשכח שגם המתאמנים בוולקן לא יכולים ״לרדת למחתרת״ אז אולי הם בעצם בעמדת חסרון?

אושר - עדיין לא הבנתי מה היה הסיפור עם מי שמוציא את המוט, אשמח אם תסביר.

באופן כללי - יש לי (תמיד) ביקורת בונה על כל תחרות ובמיוחד בארץ. אני תמיד מוכן לעזור ולהביא דעה בצורה הגיונית וחיובית. יש המון המון המון מה להשתפר בארץ מהמון היבטים, אבל לצערי בדיון הזה לא נגעו בשום דבר פרקטי ואמיתי שראוי לשפר, וזה מה שעצוב לי.

אז אושר לא בדיוק ׳עובד בהתנדבות׳ בתחרות אחרי הכל?
איך הגעת לזה ממה שכתבתי? הוא נותן את כל שאר הציוד (פלטות ומוטות לחימום וכו׳) וכפי שנאמר לפני כמה עמודים הוא שופט ללא תשלום

הסיבה היחידה שהקהילה אינה מתרחבת היא בגלל אנשים כמו בפורום הזה.
ראבק אין לכם במה להתעסק בחיים? תחזרו לאונן.

האמת שמסכים איתך, בתור גולש חדש אני יותר לא אנסה להביע את דעתי או לנסות להשפיע על משתמשים לשנות את הגישה שלהם.

יש כאן מספר בחורים מאוד קנאים, מתוסכלים וממורמרים. ושמתי לב שהבעיה ממוקדת באמת ב2-3 גולשים וכל השאר על הכיפאק כולל המנהלים שלדעתי עושים עבודה טובה, רק חבל מאוד שהם נותנים את האופציה למשתמשים הוותיקים לדבר בצורה הזאת, כן אולי הם תרמו לפורום והכל טוב ויפה אבל בכל פורום יש אנשים שתורמים ואף אחד כאן לא המציא את הגלגל יש עוד עשרות קהילות של פורומים (גם מתוחמים אחרים), ובחיים לא נתקלתי בדבר מהסוג הזה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית