הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון מרדכי בוכניק בתחרות

מצב
השרשור נעול
בעזהי"ת

@ה-דולר
אז כן, הגיוני שמי שרוצה להיות הטופ שבטופ יבוא לוולקן לאימון לפני התחרות כדי להכיר את הציוד, ואם לא אז יש לך את כל בוקר ההכנה להכיר אותו

מאוד לא הגיוני, ברשותך.

לא שראיתי בדבר צורך, אצל בוכניק למשל, היות ואני יודע לסמוך על היכולות שלי להכין אותו לכל מה שיהיה שם. אבל מנגד, אני בהחלט רואה צורך לעבוד על דברים במרתף, בלי שיכירו אותך, בלי הצהרות, בלי כלום. יש בכך גם אפקט לוחמה פסיכולוגית לא מבוטל. להופיע במועדון הוולקנו בזמני הכנה לתחרות מול מתחרים פוטנציאליים שלך, או מול סמארטפונים שיעבירו תיעוד הלאה, מהווה בעיני גול מנטלי עצמי. בשבריר רגע אתה יוצא מהמאורה שלך לגיחה פראית, מסיים להשמיד וחוזר לאפלה שמאחורי הדברים החזקים באמת.

ומעבר לזאת, לא כל אחד נייד מספיק, לא כל אחד משוחרר מספיק מהתחייבויותיו כהורה, לא כל אחד משוחרר מספיק משעות עבודה יומיומיות וממושכות, או לימודים, כדי לנסוע בזמני היום הרלוונטיים מבחינתו לאימון כבד, עד לפתח תקווה. לחלק מאתנו הדברים מסתדרים, לחלק בכלל לא.

זו המציאות ואי אפשר לטאטא אותה כלאחר יד מתחת לשטיח.

• אהבתי
Reactions: F-E
אני באמת לא מבין את הדרמה לגבי הציוד.
כולה מדובר במוטות, סטנדים וספות... כמה זה כבר משנה? לא על זה מישהו ינצח או יפסיד. מספיק אנשים פה אני בטוח שהתאמנו ביותר ממכון אחד ואני לא מאמין שהם ניכנסו לפאניקה או עשו ריסט מטורף ברגע שהם התחילו לעבוד עם מוט חדש או חס וחלילה ספסל בנץ' עם ריפוד שונה...
זה ממש אבל ממש להיכנס לקטנות ולחפש בפינצטה מה לא בסדר...

לכולם מותר להביע דעה, אבל המצב כאן אבסורד והבכיינות חוגגת.

צריך להיות ריאלים, אין בעיה לשאוף גבוה, אבל פרה פרה, צריך לחשוב מה השלב הבא שאפשר לקדם את התחרויות בארץ. התשובה היא לא ספורט אולימפי ממומן ע״י המדינה.

כמה נושאים ספציפים שהקפיצו לי פיוז:

נפוטיזם בוולקן - כמו שאמרו מקודם, אין מספיק שופטים שיהיה אפשר להמנע משיפוט של חברים. הקהילה קטנה ואי אפשר למצוא 3 שופטים שכולם לא יכירו אף אחד מ15 המתחרים במקצה. נקודה. חושבים שאושר / שופט אחר מושחת ומעביר הרמות פסולות של מתאמנים שלו בניגוד למתחרים אחרים? תתנו דוגמאות ספציפיות ואני אהיה הראשון להאשים אם זה מוצדק.

העלאת עלות השתתפות - תחרות עולה כמו יום עבודה בארץ, אין תחרויות מקומיות זולות יותר שניתן להשתפשף בהן. המצב מאוד יקר גם ככה, העלאת המחיר פשוט תעלים את התחום מהארץ לחלוטין.

הצלחת הפוטבול / קרוספיט לעומת פאוורליפטינג - פוטבול ספורט מפורסם יחסית, ומהנה לצפייה (אנשים מכירים מסרטים בעיקר) קרוספיט לא היה ספורט מוכר, אבל גם מהנה לצפיה וגם צבר פופולריות גדולה (כמות מתאמנים ומתחרים). פאוורליפטינג יכול להצליח ולהיות פופולרי ואפילו יחסית מהנה לצפייה אבל זה תהליך מאוד ארוך ולא קל בכלל. הדבר שהכי ידחוף את התחום למעלה - כמות מתחרים.

יתרון למתאמנים בוולקן בגלל הציוד - קשה לי לתאר כמה בכייני התירוץ הזה נשמע. שמעתם גולשים מירושלים מתלוננים שזה לא הוגן שאין ים בירושלים? לא. הם מגיעים לחוף ומתאמנים איפה שצריך. וולקן הוא המכון PL הראשון בארץ. הראשון. אושר (ואדטו אני מניח) רכשו והגיעו לציוד תחרותי מלא שניתן להתאמן איתו. מישהו זוכר מה היה בדימונה? לכולם יש אפשרות לבוא להתאמן וממה שאני מכיר את אושר הוא לא יגבה מחיר מוגזם. ראיתי לא מעט מתחרים מגיעים להתאמן אצלו לפני תחרות וחלילה לא מתבכיינים, אלא שמחים על האפשרות לתרגל ציוד תחרותי. מה שאתם מציעים - לנעול את הציוד כל השנה, פיזית זה אפשרי אבל כמובן לא כלכלי (אף אחד לא שוחה במוטות טקסס ומונוליפטים בארץ...) אבל מה יקרה? אושר יקנה ציוד זהה למכון וחזרנו לאותה נקודה. מישהו מונע ממכון / אדם אחר לקנות? אני התאמנתי ב״וולקן״ של סידני, ועברתי דירה, אז לפני תחרות אני מגיע 1-2 פעמים בשבוע (שעה נסיעה) וככה כל החבר׳ה הרציניים עושים.

יציאה מהמחתרת - אליהו בחייאת. זה פאוורליפטינג, לא אימון סודי של בארסה לפני גמר הצמפיונס. יש כרגע בקושי פודיום מלא בקטגוריות, יהיה לך מאוד קשה לפגוש במכון תחרות ישירה. אם זה כל כך חשוב לך, תקנה ציוד / תבוא שריק. אני מכיר באמת מאות מתחרים מכל הרמות, בחיים לא שמעתי את התירוץ הזה. צר לי.

חבר׳ה כאן מסתכלים על נושא בצורה מאוד עקומה. הפתרון ל״מונופול״ של וולקן, הוא לפתוח עוד מכוני PL! עם ציוד תחרותי והרבה מתחרים שיהיו גם שופטים וכו׳. כרגע יש אחד, אז כולם מתבכיינים שיש להם עדיפות. לא יודע אם אתם זוכרים אבל במשך הרבה זמן היה קונצנזוס שמכון PL לא יכול להצליח. אושר הוכיח ההפך. יש היום סמינר וסדנאות, התחום בצמיחה בהחלט. אין לי הסבר הגיוני איך העובדה שלאושר יש ציוד תחרותי במכון שלו - זה דבר רע.

בעזהי"ת

מאוד לא הגיוני, ברשותך.

לא שראיתי בדבר צורך, אצל בוכניק למשל, היות ואני יודע לסמוך על היכולות שלי להכין אותו לכל מה שיהיה שם. אבל מנגד, אני בהחלט רואה צורך לעבוד על דברים במרתף, בלי שיכירו אותך, בלי הצהרות, בלי כלום. יש בכך גם אפקט לוחמה פסיכולוגית לא מבוטל. להופיע במועדון הוולקנו בזמני הכנה לתחרות מול מתחרים פוטנציאליים שלך, או מול סמארטפונים שיעבירו תיעוד הלאה, מהווה בעיני גול מנטלי עצמי. בשבריר רגע אתה יוצא מהמאורה שלך לגיחה פראית, מסיים להשמיד וחוזר לאפלה שמאחורי הדברים החזקים באמת.

ומעבר לזאת, לא כל אחד נייד מספיק, לא כל אחד משוחרר מספיק מהתחייבויותיו כהורה, לא כל אחד משוחרר מספיק משעות עבודה יומיומיות וממושכות, או לימודים, כדי לנסוע בזמני היום הרלוונטיים מבחינתו לאימון כבד, עד לפתח תקווה. לחלק מאתנו הדברים מסתדרים, לחלק בכלל לא.

זו המציאות ואי אפשר לטאטא אותה כלאחר יד מתחת לשטיח.
כנראה התנסחתי לא נכון, הכוונה שלי הייתה שזו אופציה שאם הוא משמעותית למישהו, זה יהיה לטובים ביותר, כאלה שכל קילו חשוב להם, לא שזה חובה, אבל אם זה משנה למישהו, זה יהיה להם.
כמובן שכל השאר גם יכולים, הם יותר ממוזמנים, אבל זה יהיה רק בשביל הרגשה אישית ולא יותר

חוץ מהעובדה שניתן להתאמן במכון של אושר לפני תחרות ונראה שבתור מי שמנסה לעודד פאוורליפטינג בארץ הוא יקבל אליו כל אחד ללא סלקציה (למרות שנאמר שעלות כניסה היא סלקציה WTF??) למיטב הבנתי מונוליפטים יש גם במכון הרקולס ובמכון נוסף בצפון ת"א (לא זוכר את השם). ציוד של אליקו או רוג יש במכוני הנפות או קרוספיט שגם איתם ניתן לסגור על חודש מנוי רק לשם הכנה לתחרות.

עלי: לא מכיר את אושר, לא מתחרה ולא מתכוון להתחרות.

חג חלב שמח.

אליהו אתה איש מדהים.
את השיחה שלנו בתחרות לפני שלוש שנים כשבאתי לצפות אף פעם לא אשכח ויש אנשים בודדים שאני זוכרת ברמה הזו.
כל הכבוד לך ולמתאמן תוצאות מרשימות, צריכים עוד מאמנים כמוך בארץ.
יום יבוא ונבוא לירושלים ונעשה איתך אימון 😃 !
@SmokingSnake

למה זו בכיינות? בכיינות (אם כבר) היה אפשר להגיד על מי שטוען שהוא קופח.

אני לא התחרתי, לא עניין אותי להתחרות, לא מעניין אותי להתחרות וגם לא יעניין אותי להתחרות. וואללה, זכותי להחזיק בדעה מסוימת בנושא מסוים על אף שאין לו שום השפעה ישירה עלי (כמו שלך לדוגמא ניתן להחזיק בדעה על ראש ממשלת הודו על אף שכנראה אין לזה שום השפעה שתקפה לגביך).

נפוטיזם בוולקן, העלאת עלות השתתפות, הצלחת הפוטבול / קרוספיט לעומת פאוורליפטינג

כל מה שאתה טוען פה הוא נכון אבל זה ממש לא נותן לא גיטימציה ולא למחילה למצב שהוא פסול, נפסל, חולה וקלוקל.

יתרון למתאמנים בוולקן בגלל הציוד - קשה לי לתאר כמה בכייני התירוץ הזה נשמע. שמעתם גולשים מירושלים מתלוננים שזה לא הוגן שאין ים בירושלים? לא. הם מגיעים לחוף ומתאמנים איפה שצריך. וולקן הוא המכון PL הראשון בארץ. הראשון. אושר (ואדטו אני מניח) רכשו והגיעו לציוד תחרותי מלא שניתן להתאמן איתו. מישהו זוכר מה היה בדימונה? לכולם יש אפשרות לבוא להתאמן וממה שאני מכיר את אושר הוא לא יגבה מחיר מוגזם. ראיתי לא מעט מתחרים מגיעים להתאמן אצלו לפני תחרות וחלילה לא מתבכיינים, אלא שמחים על האפשרות לתרגל ציוד תחרותי. מה שאתם מציעים - לנעול את הציוד כל השנה, פיזית זה אפשרי אבל כמובן לא כלכלי (אף אחד לא שוחה במוטות טקסס ומונוליפטים בארץ...) אבל מה יקרה? אושר יקנה ציוד זהה למכון וחזרנו לאותה נקודה. מישהו מונע ממכון / אדם אחר לקנות? אני התאמנתי ב״וולקן״ של סידני, ועברתי דירה, אז לפני תחרות אני מגיע 1-2 פעמים בשבוע (שעה נסיעה) וככה כל החבר׳ה הרציניים עושים.

מדוע אתה מתקשה לקבל דעות לגיטימיות של אנשים אחרים, שלא רק שלגיטימיות אלא שגם מובאות לידי ביטוי בצורה תרבותית ("בכייני" ו-"תירוץ")?

"לכולם יש אפשרות לבוא להתאמן וממה שאני מכיר את אושר הוא לא יגבה מחיר מוגזם." - קודם כל, הצדיק כבר הציג בפניך מספר תרחישים בהם בהחלט לא "לכולם יש אפשרות לבוא להתאמן". בנוסף, גם אם כן המצב היה ככה - שוב, זה שנניח ואכן קיימת אופציה כזו לא הופכת את המצב ל-לא פסול ואת ההתארגנות לתקינה. כמו כן, לא רק שההגדרה ל"מחיר מוגזם" היא סובייקטיבית אלא שלאור המצב הזה לא ראוי לשלם לו אפילו שקל אחד. המשמעות של מה שאתה אומר היא כזו, פחות או יותר: "החלטנו לדפוק אותך. אתה רוצה שנדפוק אותך קצת פחות? תשלם לנו".

כלכלי או לא כלכלי ככה צריך לעשות לגבי הציוד - מה לעשות, הענף הזה בארץ הוא לא כלכלי לחלוטין ומעבר לכך, לא כל דבר שעושים בסוף מתברר שכלכלי.

בהחלט יש מניעה להשיג את הציוד הספציפי הזה כי יש אלמנט של בלאי ושחיקה שבסופו של דבר עשוי להשפיע.

ויש לי שאלה לגבי אותו "וולקן" של סידני - האם הבעלים של אותו מכון\בעלי המניות\אינטרס כלכלי בו הם המארגנים של התחרות? האם הציוד של אותו המכון זה הציוד הספציפי שבו משתמשים בתחרות? נא תשובות פשוטות של "כן"\"לא" בלי "אבל"\"כי" וכד'.

חבר׳ה כאן מסתכלים על נושא בצורה מאוד עקומה. הפתרון ל״מונופול״ של וולקן, הוא לפתוח עוד מכוני PL! עם ציוד תחרותי והרבה מתחרים שיהיו גם שופטים וכו׳. כרגע יש אחד, אז כולם מתבכיינים שיש להם עדיפות. לא יודע אם אתם זוכרים אבל במשך הרבה זמן היה קונצנזוס שמכון PL לא יכול להצליח. אושר הוכיח ההפך. יש היום סמינר וסדנאות, התחום בצמיחה בהחלט. אין לי הסבר הגיוני איך העובדה שלאושר יש ציוד תחרותי במכון שלו - זה דבר רע.

אין שום דבר רע שיש לאושר במכון ציוד תחרותי ומכונים עם ציוד איכותי בכלל ותחרותי בפרט זה דבר מבורך.

מה שרע זה שאותו הציוד ספציפית הוא הציוד בו משתמשים בתחרות ועל זה כבר נכתבו פה מאות מילים כך שאין צורך בהרחבות נוספות.

שלאור המצב הזה לא ראוי לשלם לו אפילו שקל אחד.
אושר כבר ברוב נדיבות מספק את הציוד לתחרות כדי שיהיה שם את הטוב ביותר, ונותן מזמנו בחינם למען התחרות, ואתה רוצה שהוא גם יפסיד עוד כסף על לתת כניסות חינם למכון?
ואם לד"ר אדטו היה בידיוק את אותו הציוד, אבל משלו, עדיין אושר היה צריך לתת כניסות חינם למכון?

מה שרע זה שאותו הציוד ספציפית הוא הציוד בו משתמשים בתחרות ועל זה כבר נכתבו פה מאות מילים כך שאין צורך בהרחבות נוספות.
נכתב הרבה מאוד, אבל שום סיבה אמיתית לא נכתבה, אני באמת לא מצליח להבין מה הבעיה עם זה שהציוד הוא של אדם פרטי ולא של האיגוד (גם אם זה לא הטוב ביותר שיהיה ככה).
אז נכון שמי שמתאמן עם הציוד הזה בקבוע יש לו היכרות טובה יותר עם הציוד, אבל איפה הבעיה עם זה שלאדטו אין את הציוד הזה?

אושר כבר ברוב נדיבות מספק את הציוד לתחרות כדי שיהיה שם את הטוב ביותר, ונותן מזמנו בחינם למען התחרות, ואתה רוצה שהוא גם יפסיד עוד כסף על לתת כניסות חינם למכון?
ואם לד"ר אדטו היה בידיוק את אותו הציוד, אבל משלו, עדיין אושר היה צריך לתת כניסות חינם למכון?

לא ראוי לשלם לו על זה אפילו שקל אחד כפי שלא מצופה ממנו בעצמו שיפסיד אגורה אחת.
הטענה שלו היתה, שהמצב הפסול בו הציוד אשר נמצא במכון של אושר הוא הציוד הספציפי בו מבוצע השימוש בתחרות הוא למעשה לא פסול אלא תקין, היות שיש אפשרות לשלם כסף עבור שימוש באותו הציוד במקום אחר.

הנקודה היא כזו: אין שום לגיטימציה לעניין הזה, גם לא בחינם.

אבל שום סיבה אמיתית לא נכתבה

לדעתך בלבד.

לא ראוי לשלם לו על זה אפילו שקל אחד
אתה חושב שהמתאמנים שלו לא משלמים כסף כדי להשתמש בציוד הזה? הם משלמים בידיוק כמו כולם

הטענה שלו היתה, שהמצב הפסול בו הציוד אשר נמצא במכון של אושר הוא הציוד הספציפי בו מבוצע השימוש בתחרות הוא למעשה לא פסול אלא תקין, היות שיש אפשרות לשלם כסף עבור שימוש באותו הציוד במקום אחר.
וזה נכון, זה באמת תקין
נכון שאידאלית יהיה שלד"ר אדטו יהיה ציוד משלו, ככה הוא לא יצטרך להסתמך על אף אחד, אבל כרגע זה לא אפשרי

לדעתך בלבד.
הטיעון היחיד נגד זה הוא שזה לא הוגן, אבל עדיין לא ברור לי למה זה לא הוגן
בוכניק הראה יפה מאוד שאתה לא צריך את הציוד הספציפי של התחרות כדי להצליח, כמו שמגרש הבית בכדורגל לא יקבע מי מנצח
החיים לא הוגנים, יש אנשים שיקבלו יתרון מסוים על גבי אחרים
אם לך יש כסף לקנות חגורה של אינזר ואדיפאוור, ולי יש כסף לחגורת RDX משומשת ואולסטר בלחץ, אז לך יש יתרון עלי, וכנראה אחד יותר גדול מזה שלי אולי יש היכרות עם הציוד ולך לא

ה-דולר, אתה ממשיך לחזור על זה שהעניין פסול. המתחרים/מארגנים מבינים שזה פסול, הם גם מקבלים שזה המצב הנתון כרגע ושטרם אפשרי לתקן אותו, אנשים עדיין רוצים להתחרות למרות המצב כי אין אלטרנטיבה (יותר נכון יש. אחת. ואני בטוח שגם שם אפשר למצוא בעיות - שוב מכורח המצב). אז העברת את הביקורת, התקבלה, מה אתה משיג בכך שאתה חוזר עליה שוב ושוב?

לסיכום:
AIjaTzY.jpg

אתה חושב שהמתאמנים שלו לא משלמים כסף כדי להשתמש בציוד הזה? הם משלמים בידיוק כמו כולם

לא. המתאמנים שלו משלמים כסף כדי להתאמן אצלו במכון וזה לא משנה אם זה בגלל הציוד\ההדרכה\האווירה\מחיר\נוחות\WHATEVER.

אני לא נכנס לו לכיס כמה כסף הוא גובה מהמתאמנים שלו וממי - זה העסק שלו וזכותו לדרוש כמה שבא לו.

הנקודה היא שהמתאמנים שלו לא נרשמו למכון שלו בשביל להשתמש באותו ציוד שיהיה בתחרות אלא כדי להתאמן אצלו בלי קשר לעניין.

לכן, לבוא ולהגיד לבן אדם תשלם X כסף רק כדי שתזכה לתנאי פתיחה שווים בתחרות מול אלו שמקבלים מתחרים אחרים זה פסול, נפסל, בזוי, לא נכון, שערורייתי ונאלח.

וזה נכון, זה באמת תקין
נכון שאידאלית יהיה שלד"ר אדטו יהיה ציוד משלו, ככה הוא לא יצטרך להסתמך על אף אחד, אבל כרגע זה לא אפשרי

זה לא תקין והסבירו את זה מספר פעמים ולא רק אני. ולא מעניין אם אדטו צריך לסמוך או לא לסמוך על גורם כזה או אחר - זו ממש לא הנקודה. הנקודה היא תנאי פתיחה שווים לכל המתחרים.

הטיעון היחיד נגד זה הוא שזה לא הוגן, אבל עדיין לא ברור לי למה זה לא הוגן
בוכניק הראה יפה מאוד שאתה לא צריך את הציוד הספציפי של התחרות כדי להצליח, כמו שמגרש הבית בכדורגל לא יקבע מי מנצח
החיים לא הוגנים, יש אנשים שיקבלו יתרון מסוים על גבי אחרים
אם לך יש כסף לקנות חגורה של אינזר ואדיפאוור, ולי יש כסף לחגורת RDX משומשת ואולסטר בלחץ, אז לך יש יתרון עלי, וכנראה אחד יותר גדול מזה שלי אולי יש היכרות עם הציוד ולך לא

אין לי איך להסביר לך בצורה אחרת למה זה לא הוגן - זה הוסבר במאות מילים בדיון הזה.

הטענה שלך בעניין בוכניק היא לא מדויקת כי אתה לא יכול להוכיח שהוא לא היה מרים יותר (או מנסה להרים יותר) אם הציוד בתחרות היה הציוד איתו הוא מתאמן בשגרה.

החיים לא הוגנים זה נכון אבל ממש לא קשור לדיון. יש כאן התארגנות ספורטיבית וחלק מרכזי בהתארגנות כזו הוא שכן תנאי התחרות יהיו זהים ושווים כלפי כולם.

יש יתרונות תחרותיים לגיטימיים כגון ציוד עזר כזה או אחר (נעליים \ חגורה וכו') או מבנה גוף בהקשר של מנופים כאלו ואחרים וזה לגיטימי ולמעשה מוסדר - בגלל זה בדיוק יש קטגוריות כמו גיל ורמת ציוד (כמו שאתה לא מצפה שיבוא לתחרות RAW מישהו בחליפת סקוואט דאבל-פליי). מה שלא קיים באף ספורט זה מתן יתרון לקבוצת מתאמנים ספציפיים בחסות מארגני התחרות.
ה-דולר, אתה ממשיך לחזור על זה שהעניין פסול. המתחרים/מארגנים מבינים שזה פסול, הם גם מקבלים שזה המצב הנתון כרגע ושטרם אפשרי לתקן אותו, אנשים עדיין רוצים להתחרות למרות המצב כי אין אלטרנטיבה (יותר נכון יש. אחת. ואני בטוח שגם שם אפשר למצוא בעיות - שוב מכורח המצב). אז העברת את הביקורת, התקבלה, מה אתה משיג בכך שאתה חוזר עליה שוב ושוב?

קודם כל, אני לא "ממשיך לחזור".

מתקיים פה דיון ואני לא כותב אל עצמי - כשעונים לי תגובות שאין לי שום מידע או דבר חדש להוסיף עליהן אני גם כותב את זה בפירוש שאין טעם לחזור על מה שכבר נכתב. כשיש מקום להרחיב או להוסיף כך אני עושה.

שנית, לא כולם שותפים לגישה שאתה מציג - יש פה לא מעט אנשים שטענו שזה לא שהדבר פסול אך לאור הנסיבות הם החליטו לעבור עליו לסדר היום, אלא שהוא לא פסול בכלל.

בעזהי"ת

הטענה שלך בעניין בוכניק היא לא מדויקת כי אתה לא יכול להוכיח שהוא לא היה מרים יותר (או מנסה להרים יותר) אם הציוד בתחרות היה הציוד איתו הוא מתאמן בשגרה.

החיים לא הוגנים זה נכון אבל ממש לא קשור לדיון. יש כאן התארגנות ספורטיבית וחלק מרכזי בהתארגנות כזו הוא שכן תנאי התחרות יהיו זהים ושווים כלפי כולם.

יש יתרונות תחרותיים לגיטימיים כגון ציוד עזר כזה או אחר (נעליים \ חגורה וכו') או מבנה גוף בהקשר של מנופים כאלו ואחרים וזה לגיטימי ולמעשה מוסדר - בגלל זה בדיוק יש קטגוריות כמו גיל ורמת ציוד (כמו שאתה לא מצפה שיבוא לתחרות RAW מישהו בחליפת סקוואט דאבל-פליי). מה שלא קיים באף ספורט זה מתן יתרון לקבוצת מתאמנים ספציפיים בחסות מארגני התחרות.

ולדברי: צריכה להיות הערכה לא מבוטלת לאדטו על המאמץ שהוא עושה, ומדובר על מצב נתון שמגיע מכורח ולא מבחירה, ומנגד אני מתקשה להבין מדוע לאחר ההקדמה ההכרחית הזו אין יכולת להודות שברמה האידיאלית של ערך ההגינות בספורט יש כאן משהו שלא אמור להיות. כן, חד וחלק, כשאתה ניגש באופנר לציוד שמוכר לך מהמסד ועד הטפחות, גורם הלחץ שנמצא עליך מופחת - ואף ביכולתך לערוך תכנון אגרסיבי יותר של הכניסות שלך. וזה שבכדורסל יש לכולם את אותה הטבעת ואותו הקרש, לא אומר שעדיין אין שם אי אלה ניואנסים נקודתיים במגרש הביתי שלך שמוכרים לך יותר מאשר הקבוצה היריבה.

בעזהי"ת

אופיר. אני לתומי סברתי שרגע קל לאחר שהצגתי בתחרות את הברכיים החשופות החזק ביותר בישראל בכל דיוויזיית משקל, בתום לא הרבה יותר מעשרה חודשי עבודה, לא רלוונטיות כלפי טענות מעין אלה, ויהיה אפשר להתייחס לגופו של נושא.

בנוגע למחתרתיות, השיטה שאתה מוצא לנכון בשבילך היא כמובן בסדר גמור. השיטות שרבים אחרים עובדים בהן, גם בסדר גמור - למרות שלפעמים לדעתי הן מוטעות לחלוטין ברמה המנטלית, וגורמות לספורטאי לשים לעצמו קוף ענק על הגב בדיוק בזמן שהוא צריך לרכז את כל הכוחות שלו לטובת עמידה במבחן הברזל. אני בפועל עובד בשיטה אחרת, ורואה בה המון הגיון, ואף רואה בה קסם. מכאן והלאה אפשר לבחור לעשות מה שרוצים, אבל אין יותר מידי טיעון רק בזה שאתה חושב אחרת.

בנאדם אחד יעדיף לבוא ולתת שיאים מול מתחרים לפני התחרות, בנאדם אחר יעדיף לעשות את זה בשקט שלו.
שכל אחד יעשה מה שהוא מאמין בו ומה שנראה לו לנכון

@ה-דולר , שאלה לי אלייך- אם מחר אדטו רוכש ציוד זהה לזה של אושר ומשתמש בו בתחרות הבאה, כל העניין הופך לקביל מבחינתך?

@ה-דולר , שאלה לי אלייך- אם מחר אדטו רוכש ציוד זהה לזה של אושר ומשתמש בו בתחרות הבאה, כל העניין הופך לקביל מבחינתך?

הציוד לא יכול להיות זהה לזה של אושר כי זה לא אותו ציוד ספציפי. הוא יכול להיות מאותו דגם.

אז אם נתקן את הניסוח הבעייתי של שאלתך ונשאל "אם מחר אדטו רוכש ציוד מאותו דגם בדיוק של הציוד של אושר ומשתמש בו בתחרות הבאה, כל העניין הופך לקביל מבחינתך" התשובה היא כזו:

א. במידה ואותו ציוד אינו בשימוש של אף אחד שקשור לתחרות (בין אם מתחרה ובין אם לא) אז התשובה היא חיובית.

ב. למה אתה שואל "מבחינתך"? זה ממש לא עניין של דעה או השקפה - אלו הן העובדות ואין בלתן.

מה שכן יש זה:

1. אנשים מסוימים שמבינים שהעסק לא תקין אבל לאור היעדר\מחסור באלטרנטיבות יחד עם נסיבות אחרות הם מחליטים לקבל את הנושא על אף היותו לא תקין - זה עוד בסדר ושכל אחד יחליט מה הוא מוכן לקבל ומה הוא אינו מוכן לקבל.

2. אנשים מסוימים אחרים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם ומתעקשים בתוקף שהנושא בכלל תקין לחלוטין וכלפיהם התלונה.

הציוד לא יכול להיות זהה לזה של אושר כי זה לא אותו ציוד ספציפי. הוא יכול להיות מאותו דגם.
זה כאילו עניין של הריח של המתאמנים הרגילים על המוט? אני באמת לא מבין את הקטע
אם זה היה עניין של הדגם אז עוד הייתי מבין, לא מסכים לחלוטין, אבל מבין
זה כבר פשוט מגוחך מעט

מחלת הסרטן היא בבסיסה ריבוי של תאים סרטניים וזו בהחלט עובדה שסרטן גדל.

לעניין האנלוגיה - הוא ציין שיש מעל 70 משתתפים בתחרות (שזה מספיר שיא להבנתי. ברכות) ושיש בזה מלהעיד שכנראה העסק תקין למרות התלונות שלי ושל אחרים פה (ללא הצדיק) על הארגון הקלוקל, הפסול והנפסל.

אז שוב, גם סרטן גדל והוא בהחלט לא דבר חיובי.
הדוגמא לסרטן מצחיקה ואינה קשורה, זה שהקהילה גדלה ויש יותר מתחרים זה בדיוק מה שמקדם את הספורט, תאר לך והיו 70 אלף מתחרים במקום 70, לדעתך הספורט הזה היה נשאר כמו היום?

תחשוב לרגע, למה בכלל כל תחומי הספורט שקיימים באולימפיאדה נבחרו להיות אולימפים? היו אנשים שהתעסקו בזה, קהילות שהתפתחו, אנשים שהתעניינו וצפו ועודדו ונהיה מזה ספורט, כי התחום גדל, ולא אחרת.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית