הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון סיכום תחרות 25.5.17

• פותח/ת השרשור liv
  • פורסם בתאריך

liv

משתמש פעיל
664
365
נק' מוניטין:
1,720
664
365
volcan gym
אתמול הייתה התחרות השניה שלי, חמישה חודשים אחרי התחרות הראשונה.
גם הניסיון מההכנה הקודמת וגם המעבר לוולקן הפכו את ההכנה הזאת להרבה יותר נכונה, וגם ממנה למדתי דברים שאני איישם בהכנה הבאה.
תודה ענקית למאמן שבנה את התוכנית, שיפר לי את הטכניקה, ולימד אותי שבשר זה טעים @PowerLifting. הבאת אותי לתוצאות מעולות ואני לא יכולה לחכות להתחיל את התוכנית החדשה.
הייתה תחרות מעולה וכמות גדולה של מתחרים חזקים, אירגון טוב ואווירה מעולה.

התוצאות:
סקוואט- פתחתי ב80, כניסה שניה 90 שעלה יותר קל ממה שציפיתי, כניסה שלישית עם 95 שנכשלתי.
בנץ- כניסה ראשונה 42.5, כניסה שניה 47.5, כניסה שלישית כשל עם 50. קיוויתי ל50 אבל בכל זאת pr.
דדליפט- כניסה ראשונה 105 (היה הכניסה השלישית בדצמבר, אגב נכשלתי בדיוק במשקל הזה), כניסה שניה 115, כניסה שלישית 120 pr.
טוטאל 257.5, משקל 53.7, מקום ראשון בקטגורייה (כי הייתי בה לבד 😆) ומקום ראשון אבסולוטי בטינז (גיל 14-20).
(אגב את ההכנה התחלתי בשאיפה ל90 סקוואט 45 בנץ ו120 דדליפט, ככה שלמרות הכשלים אני מרוצה)

סקוואט כניסה שניה 90 קג:

בנץ כניסה ראשונה עם 42.5 קג, לעצרי אין לי סרטון של הכניסה השניה והשלישית, אם מישהו במקרה צילם אני אשמח שישלח לי.

דדליפט 120 קג. הכניסה שהייתה הכי חשובה ביום הזה מבחינתי, כבר 5 חודשים שאני מכוונת למשקל הזה ואני שמחה וגאה בעצמי שעמדתי במטרה שהצבתי לעצמי. רציתי להישאר עוד עם המוט למעלה אבל הרגשתי שהאחיזה לא הכי חזקה ופחדתי להיפסל על זה, בכל זאת לא וויתרתי על חיוך למאמן לפני שהורדתי את המוט.

נתראה בדצמבר?

תגיד אתה רציני בהשוואה הזאת? אתה לוקח בחורה בת 18 עם נסיון אימונים של שנה ומשווה אותה לפאוורליםטרים חזקים ממנה פי מאה? גם אני ראיתי את אדי הול וחבר׳ה אחרים בקליבר שלו מרימים עם גב עגול, זה אומר שגם אני יתחיל למשוך עם גב עגול? אגב,אני בטוח שגם הם לא מנחים את המתאמנים ״הרגילים״ שלהם למשוך כך וגם הם סביר להניח מושכים כך רק במקרים מסויימים ולא בצורה קבועה.

לפותחת האשכול: כל הכבוד על ההישג אבל אני ממליץ לך להפסיק עם זה ויפה שעה אחת קודם. בכל עשרות הסרטונים שראיתי (ריפטו, Allan thrall ועוד רבים וטובים),ובכל המאמרים שקראתי לא ראיתי מקרה אחד של הרמה עם גב עגול. ההיפך הוא הנכון. רק אזהרות עצות וטיפים כיצד להימנע מזה. בחדר הכושר שלי יש מתאמן חזק ומנוסה הרבה יותר ממך שמשך עם גב עגול והיום הוא עם פריצה+2 בלט דיסק. עצתי לך היא להפסיק להתייחס למאמן שלך כמו חסיד לרבי (זה מה שזיהיתי בחלק מהתגובות שלך) וללכת וללמוד גם ממקורות אחרים.
אני קורא את תגובתך ושואל אם אתה רציני...

ראשית, לא השוואתי את המקרה כפי שאתה מנסה לתאר למתחרה חיצוני מהטופ העולמי אלא למשקולן ישראלי אשר העלה לכאן סרטון בו קטלו אותו באופן עדין יותר והנ"ל הגיב כפי שהגיב ובתור אחד אשר כתב באופן חד משמעי שהוא מאמן ומחויב לתקן את העולם וכו הוא דווקא פירגן. במילים אחרות, יש איפה ואיפה כאשר מדובר במשקולן.

שנית, באשר אליך אתה שואל אותי אם אני רציני? אתה מושך משקל מצחיק עם גב עגול ועוד יש לך את החוצפה להעביר ביקורת על אחרים? מציע לך להפסיק ויפה דקה אחת קודם...

שלישית, מספיק עם החוסר פרגון או ניסיונות לגמד הישגים של אחרים. רוצה להוכיח שאתה יודע למשוך טוב יותר? לך תתחרה.

ראשית, לא השוואתי את המקרה כפי שאתה מנסה לתאר למתחרה חיצוני מהטופ העולמי אלא למשקולן ישראלי אשר העלה לכאן סרטון בו קטלו אותו באופן עדין יותר והנ"ל הגיב כפי שהגיב ובתור אחד אשר כתב באופן חד משמעי שהוא מאמן ומחויב לתקן את העולם וכו הוא דווקא פירגן. במילים אחרות, יש איפה ואיפה כאשר מדובר במשקולן.

שנית, באשר אליך אתה שואל אותי אם אני רציני? אתה מושך משקל מצחיק עם גב עגול ועוד יש לך את החוצפה להעביר ביקורת על אחרים? מציע לך להפסיק ויפה דקה אחת קודם...

שלישית, מספיק עם החוסר פרגון או ניסיונות לגמד הישגים של אחרים. רוצה להוכיח שאתה יודע למשוך טוב יותר? לך תתחרה.

חשבתי שדיברת אליי, מחקתי את התגובה שלי...

נערך לאחרונה:

יש הבדל בין משקולן (אלה חבר'ה שמושכים ככה בתחרויות בעיקר) לבין אחד שמושך בצורה עגולה באופן פרונטלי בכוונת מכוון. במקרה שלה היא מושכת עגול בצורה קבועה.
המשקל שלי מצחיק? אולי. אני עם וותק אימונים קצר יחסית והווידאו שהעליתי נועד לקבל ביקורת ולנסות לשפר את מנח הגב. היום אני נמצא אצל מאמן פרטי שמלמד אותי איך להרים נכון. אגב מבחינתי עדיף לדדלפט 60 קילו בטכניקה נכונה מאשר 120 עם גב עגול.

לגבי הקישור שאושר העלה,הנושא עלה לדיון מפורט כאן והראו לו שהוא טועה. תיכנס לקישור כדלהלן ותראה איך smoking snake פירק לחתיכות את המאמר שאושר העלה לכאן.

מידע - מאמר בנושא "גב עגול בדדליפט"

נערך לאחרונה:
חשבתי שדיברת אליי, מחקתי את התגובה שלי...
הייתי שמח לדעת מה כתבת עליי... (אשמח לקבל ממך איזה כאפה בפרטי ;)) הכבוד הוא לי.
נדב, למרות חילוקי הדעות בינינו אני מעריך אותך כספורטאי ואת הישגיך ותמיד לומד ממך... רק לא מסכים הגישה האובר ביקורתית כאילו מחפשים מתאמנים/מתחרים כאלה או אחרים, יכול להיות שאני טועה אבל זה הרושם שקיבלתי ומצטער לא שוכנעתי שיש כאן ביקורת מתוך אכפתיות הציבור.

יש הבדל בין משקולן (אלה חבר'ה שמושכים ככה בתחרויות בעיקר) לבין אחד שמושך בצורה עגולה באופן פרונטלי בכוונת מכוון. במקרה שלה היא מושכת עגול בצורה קבועה.
המשקל שלי מצחיק? אולי. אני עם וותק אימונים קצר יחסית והווידאו שהעליתי נועד לקבל ביקורת ולנסות לשפר את מנח הגב. היום אני נמצא אצל מאמן פרטי שמלמד אותי איך להרים נכון. אגב מבחינתי עדיף לדדלפט 60 קילו בטכניקה נכונה מאשר 120 עם גב עגול.
אין שום הבדל, כי מדובר כאן בסרטון שצולם בתחרות פאוורליפטינג (בדיוק כמו שניסת להסביר על המשקולן שזה בסדר- "אלה חבר'ה שמושכים ככה בתחרויות בעיקר") לעומת סרטון שצולם במכון של הרמת משקולות של סקוואט HB. אבל האמת שזה לא משנה. כל ההערות/הארות האלה היו במקום אילו היה כאן סרטון שהועלה לצורך "למידה" אז יש באמת מה להתווכח ואף להילחם למען ילמדו... אולם, כאשר מדובר בסרטון אודות הצלחה בתחרות, אף אחד לא מחייב אותך לתת מחמאה אבל בבקשה אל תהרוס לאנשים את הרגע שלהם.

הוותק שלך לא רלוונטי וגם מה שכתבתי עליך לא, חבל שלקחת זאת באופן אישי כי זו לא הייתה הכוונה (צר לי שנפגעת ולקחת את זה אישית).

אין לי שום דבר אישי נגדך, רק בדיוק כמו שאתה מצפה שיכבדו את הישגך אחרים מצפים שתכבד את הישגיהם או שלפחות אל תזלזל בהם.

אין שום הבדל, כי מדובר כאן בסרטון שצולם בתחרות פאוורליפטינג (בדיוק כמו שניסת להסביר על המשקולן שזה בסדר- "אלה חבר'ה שמושכים ככה בתחרויות בעיקר") לעומת סרטון שצולם במכון של הרמת משקולות של סקוואט HB. אבל האמת שזה לא משנה. כל ההערות/הארות האלה היו במקום אילו היה כאן סרטון שהועלה לצורך "למידה" אז יש באמת מה להתווכח ואף להילחם למען ילמדו...

זו בדיוק הנק'. אילו היה מדובר רק בתחרות (או באימון מסכם לתחרות) לא היית שומע ממני ציוץ של ביקורת. הנקודה היא שזה לא רק בתחרות אלא כל הזמן. ע"ע השרשור שנמחק פה לפני כמה שבועות. וכשמדובר במשהו קבוע ,שלדעת כל המומחים העולמיים בתחום מוביל לנזקים חמורים,אני חש צורך להתריע.

זו בדיוק הנק'. אילו היה מדובר רק בתחרות (או באימון מסכם לתחרות) לא היית שומע ממני ציוץ של ביקורת. הנקודה היא שזה לא רק בתחרות אלא כל הזמן. ע"ע השרשור שנמחק פה לפני כמה שבועות. וכשמדובר במשהו קבוע ,שלדעת כל המומחים העולמיים בתחום מוביל לנזקים חמורים,אני חש צורך להתריע.
ומה יגידו אותם אלה שהמזל לא איתם ומרבים להיפצע גם כשהם מושכים בגב ישר?

תותחית. תמשיכי בשלך ותקשיבי למי שכן צריך להקשיב. את עם מאמן תותח שמשאיר לכולם פה בארץ אבק,(לדעתי מבחינת הדרכה) והוא יביא אותך רחוק ❤

נערך לאחרונה:
את עם מאמן תותח שמשאיר לכולם פה בארץ אבק
אושר תותח וכבודו במקומו מונח, אבל להגיד שהוא משאיר לכולם בארץ אבק זה פשוט לא נכון מכל בחינה (בטח כמאמן) והוא יגיד אותו דבר בדיוק. יש עוד הרבה אנשים בארץ עם לא מעט ידע, אז גם אם קצת כועסים על אחרים זו לא סיבה להכפיש אותם ואת שמם.

אושר תותח וכבודו במקומו מונח, אבל להגיד שהוא משאיר לכולם בארץ אבק זה פשוט לא נכון מכל בחינה (בטח כמאמן) והוא יגיד אותו דבר בדיוק. יש עוד הרבה אנשים בארץ עם לא מעט ידע, אז גם אם קצת כועסים על אחרים זו לא סיבה להכפיש אותם ואת שמם.
אף אחד לא הכפיש אף אחד. הייתי אומרת שהרוב פה עושים את זה לו.
אמרתי את דעתי ואף אחד לא ישנה את זה התוצאות מראות הכל. אושר הביא הכי הרבה מתחרים לתחרויות וברמות הכי גבוהות. בפאוורליפטינג אני אישית לא חושבת שיש טובים ממנו בארץ מבחינת הדרכה.

נערך לאחרונה:
זה עובדתית לא נכון, או שפיספסתי משהו. מתי מישהו פה התחרה "ברמות הכי גבוהות"?
הכוונה ברמות הגבוהות בארץ. מתאמנים שהגיעו לתוצאות מאוד גבוהות ורק במספר חודשים. ו*עובדתית* הכין את הכמות מתחרים הכי גדולה שיש נכון להיום.

הייתי שמח לדעת מה כתבת עליי... (אשמח לקבל ממך איזה כאפה בפרטי ;)) הכבוד הוא לי.
נדב, למרות חילוקי הדעות בינינו אני מעריך אותך כספורטאי ואת הישגיך ותמיד לומד ממך... רק לא מסכים הגישה האובר ביקורתית כאילו מחפשים מתאמנים/מתחרים כאלה או אחרים, יכול להיות שאני טועה אבל זה הרושם שקיבלתי ומצטער לא שוכנעתי שיש כאן ביקורת מתוך אכפתיות

לא הגבתי משהו עליך אישית, חשבתי שההודעה נרשמה עליי אז כתבתי שהדברים שנרשמו שם לא נכונים.
תודה על הערכה , אבל בבקשה אל תכניס לי מילים לפה , לא כתבתי שהביקורות שלי הן מתוך אכפתיות לציבור, פעם אחת רשמתי שמבחינתי צבוע לפרגן למתאמנת שמרימה ככה, זה הכל.
אני לא מחפש אף אחד , לעניין הדיון עם יעל הדבר היחיד שעניין אותי היה עניין הצמחונות זה הכל, כל השאר לא מעניין אותי אצלה (אני מצטער, אבל באמת שלא אכפת לי ממנה אישית ומהישגיה).
כמו שאמרתי ל׳צדיק׳ זה פורום , פלטפורמת מדיה בה אנשים באים לחפש ׳מידע׳ ו׳ביקורת׳ , ליקוקי תחת וליטופי אגו בדרך כלל ימצאו בפלטפורמות מדיה חברתית כמו פייסבוק שם אתה בוחר את החברים שלך וכולם מפרגנים לך.
בכל מקרה שוב תודה.
אגב יש הרבה מאוד מרימי משקולות בארץ ומתאמנים שאני אבקר אותם בכל הזדמנות ובכל אפשרות כי אני חושב ששיטת האימון שלהם מצחיקה ולא קשורה בכלל לעולם הרמת המשקולות, אחד מהמאמנים שהביא את שיטת האימון הזאת החזיק בשיא ישראל בדחיקה תקופה ארוכה, אז מה, עדיין לדעתי המתאמנים שלו מרימים בצורה ליצנית בטכניקה שלא קשורה להרמת משקולות ואת הביקורת שלי תמצא גם בעולם הזה, אני לא עושה איפה ואיפה רק מגיב על מה ואיפה שאכפת לי ו׳מרשים׳ אותי.
זאת זכותי ובפעם המליון שאני אומר את זה , זה פורום ולא חייבים לפרגן פה לכל אחד.
הפרופורציות שלי שונות משלך ומשל עוד חבר׳ה בפורום הזה לכן התגובות שלנו וההתלהבות שלנו מדברים תהיה שונה כנראה.
בכל מקרה תודה בפעם השלישית, מעריך את מה שכתבת.

אף אחד לא הכפיש אף אחד. הייתי אומרת שהרוב פה עושים את זה לו.
אמרתי את דעתי ואף אחד לא ישנה את זה התוצאות מראות הכל. אושר הביא הכי הרבה מתחרים לתחרויות וברמות הכי גבוהות. בפאוורליפטינג אני אישית לא חושבת שיש טובים ממנו בארץ מבחינת הדרכה.
בכך שאת אומרת שהוא משאיר אבק לכל השאר, את מכפישה את שמם, אם היית מסתפקת בלהגיד שהוא תותח זה היה בסדר.
לגיטימי שזו דעתך, אבל עדיף לפתוח בזה ולא להציג את זה כעובדה (את זה שהוא משאיר לכולם אבק, מה גם שאתה לא מכירה את רוב המאמנים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית