עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא הבנתי, 3 שבועות אחרי אני נותן לחזרה אחת את ה1רמ ההתחלתי?
הבנתי, כמה עלייה משוערת לאחר ה3 שבועות?בעזהי"ת
רוטינת הדדליפט של לואי סימונס, אבל בקצב כפול. בשבוע לאחר בדיקת RM1, אתה מבצע כלהלן:
צפה בקובץ המצורף 39435
הבנתי, כמה עלייה משוערת לאחר ה3 שבועות?
ומה הכוונה "בקצב כפול"
האם להוסיף עוד עבודה לרגליים חוץ מזה ?
בעזהי"ת
רוטינת הדדליפט של לואי סימונס, אבל בקצב כפול. בשבוע לאחר בדיקת RM1, אתה מבצע כלהלן:
צפה בקובץ המצורף 39435
כן, אני מעוניין. אני שואל אבל כי אמרת שאפשר להוסיף לזה משהובעזהי"ת
יצאת מנקודת הנחה שאתה מעוניין להניח את הסקוואט בצד לכמה זמן, לא?
הבנתי, כמה עלייה משוערת לאחר ה3 שבועות?
ומה הכוונה "בקצב כפול"
האם להוסיף עוד עבודה לרגליים חוץ מזה ?
נראה מעניין, אבל האם לדעתך הספציפיות באימון של סינגלים שווה את העובדה שזה פחות יעיל להיפרטרופיה?
אמנם הווליום השבועי לא יהיה בהכרח כזה נמוך, אבל ה-Time under tension פר סט לא משתווה לאימון נפח סטנדרטי.
בהנחה ואני רוצה להשתמש בזה בבלוק נפח בנוסף לסקוואט, לא בהכרח רק לעצימות.
אפשרות נוספת לדדליפט בשלב הנפח: רוטינת הסינגלים
פגשתי לראשונה את הרעיון אצל בלוגר הפאוורליפטינג ג'יימי לואיס (Jamie Lewis, Caos And Pain): לבצע סדרת סינגלים ארוכה של דדליפט. הסבריו אודות יתרונותיה היו בסגנון הכתיבה האגרסיבי המוכר שלו, אך ללא אמירה פיזיולוגית כלשהי, ואני מוצא לנכון להוסיף את טענתי בנושא: יש שונות מהותית בין הדדליפט לבין הסקוואט והבנץ'. בדדליפט אתה מנסה להגיע לכוח מירבי תוך זמן אפס, והביצוע כולו עד לנעילה נמשך לרוב כשלש שניות, ולכל היותר חמש. כל זאת בשונה מהסקוואט והבנץ', בהם מגיעים לכוח המירבי רק לאחר השלב האקסצנטרי.
ולדימיר זטסיאורסקי, מפרט בספריו נקודה מאוד מעניינת בהקשר של הדדליפט: הרמה אולימפית ברמה גבוהה לא מגיעה להפעלה המירבית של הכוח מיד עם הניתוק מהרצפה, אלא מעט יותר גבוה. נמצאות לכך מספר סיבות, ובין השאר: הגעה בתנע נמוך לנקודה האנטומית בה המשקולן נמצא בכוח המירבי שלו בעת המשיכה מאפשרת להאיץ את המשקל באופן חזק יותר. שנית: כדי להגיע להפעלת כוח מירבית אנחנו זקוקים למשך זמן קצר, ולכן אי אפשר לתת בזמן אפס מנקודת ההתחלה את מלוא העוצמה שנוכל לתת חלקיק שנייה מאוחר יותר. אפשר לראות התמודדות עם הנקודה הזו, בטכניקות הדדליפט של משקולנים כמו מיכאיל קוקלייב, בנדיקט מגנוסון ואנדי בולטון, וכדבריו של זה האחרון: 'להפעיל כוח על המוט' עוד לפני הניתוק מהרצפה.
נקודת השלש עד חמש שניות חשובה לא פחות בעיני: היות ורוב הביצוע מסתמך על מעגל האנרגיה של מולקולות ה-ATP החופשיות בתא השריר, המאפשרות פיתוח כוח מקסימלי לפרק זמן של שניות בודדות, אני מבקש לטעון שאמנם סטים על גבי סטים של חמש חזרות יעשו אותך מאוד חזק, אבל את חלון הזמן הפיזילוגי הזה – אנחנו מתרגלים הרבה פחות!
מתוך כל זאת, מצאתי בלא מעט סבבים של הגירסה הירושלמית, יתרון לביצוע סדרה של כ-30 סינגלים בודדים של דדליפט, באותם משקלי עבודה של השבוע הרלוונטי, במקום הסדרה הרגילה של 5X8. אתה נכנס שלושים פעם לסטאפ, מתרגל שלושים פעם איך להתחיל את התנועה בצורה איכותית ומחדד את היכולת שלך להפעיל כוח מירבי בזמן אפס – דברים שכל כך הרבה יותר רלוונטיים לאשר נדרש ממך בעת משיכת דדליפט מקסימלית.
אליהו אני נורא מבולבל, לא מבין.בעזהי"ת
א. התכנית במקורה ל-5 שבועות.
ב. בטח תוסיף סקוואטים. שנים שהעליתי את הטענה לפיה ניתן לצמצם את הנפח בדדליפט לטובת נפח נוסף בסקוואט, היות ובכך אפשר לבצע נפח גבוה יותר, והדדליפט ישתפר גם ישתפר באמצעות תרגול הסקוואט.
אימון סינגלים יכול פסיכי מבחינת הנפח שלו, והכל על פי כמות הכניסות והמנוחה ביניהן.
ואם כבר אנחנו מדברים על אימון סינגלים, במאמר הזה כתבתי את הדברים הבאים:
אליהו אני נורא מבולבל, לא מבין.
אפשר את התוכנית המלאה של ה5 שבועות ? זה פשוט לא נראה לי מספיק לתת את מה שכתבת בשביל לשפר את ה1 רמ. (האימון הכי כבד מבקש נגיד 155 ל6 סינגלים כשאני יכול לתת את זה לשמיניה בסט אחד)
לא הבנתי, מאיפה ניתן לראות את התוכנית המלאה?בעזהי"ת
אתה לא אמור להיות יכול לתת 8 חזרות עם 85% RM1. במידה ואכן, הייתי שוקל להוסיף 10% למשקל שהשגת בבדיקה, היות ולא הלכת בה מספיק רחוק וברוטאלי.
התכנית המלאה נמצאת לפניך בשלחן העבודה שהעליתי, ורק שחמשת האימונים אינם במתכונת דו שבועית - ואז בסוף השבוע השלישי בדיקת RM1 חדשה, אלא במתכונת חד שבועית - ואז בדיקת ה-RM1 מתבצעת בשבוע השישי.
לא הבנתי, מאיפה ניתן לראות את התוכנית המלאה?
85٪ מ180 זה 152.5 יכול מאוד להיות שיש לי את זה ל8.בעזהי"ת
אתה לא אמור להיות יכול לתת 8 חזרות עם 85% RM1. במידה ואכן, הייתי שוקל להוסיף 10% למשקל שהשגת בבדיקה, היות ולא הלכת בה מספיק רחוק וברוטאלי.
התכנית המלאה נמצאת לפניך בשלחן העבודה שהעליתי, ורק שחמשת האימונים אינם במתכונת דו שבועית - ואז בסוף השבוע השלישי בדיקת RM1 חדשה, אלא במתכונת חד שבועית - ואז בדיקת ה-RM1 מתבצעת בשבוע השישי.
85٪ מ180 זה 152.5 יכול מאוד להיות שיש לי את זה ל8.
איך אז אני עובד עם התוכנית ליותר נפח ? עוד יום בשבוע של דדליפט, עוד סטים, לעשות סקוואטים ? איך, כמה...
ושוב, לא חושב ש152.5 לכמה סינגלים יעשה משהו
אני לא רוצה ממש לעשות סקוואטים, פשוט התוכנית כולה נשמעת לי קצת קלה מדי.בעזהי"ת
כדברי לעיל: אם אתה מושך 152.5 לשמיניה, אני מצפה ממך לקצת יותר מ-180 לסינגל. זה דדליפט. בהתאבדות על חזרה אחת, גם 195 נמצאים באופק הגיוני.
ואם אתה כבר כותב סקוואט ודדליפט באותה הנשימה, אז אנחנו נמצאים במקום שונה מאשר הנקודה בה פתחת את הנושא - כשכל ההמלצה אודות הרוטינה של לואי סימונס הגיעה בעקבותיה. ואם במקום שונה, מדוע לא לגשת לתכנית רגילה קיימת, החל מטקסס ומאדקאו ו-531, וכלה בטקסס על פי סטפן קורטה?
כסףמה לגבי לקחת מאמן?
חשבתי לעשות אותה בחיטוב 🙄קציץ נראה שלעשות את הטקסס שאליהו שלח שתסיים את החיטוב תעשה לך טוב
במבט שני זה נראה כמו תוכנית פסיכוטית מדי בשבילך חח
מה לגבי ג'וניור שכן עושה תרגיל אחד ?לא עושים תכנית לתרגיל אחד, התכנית צריכה להתחשב בשאר התרגילים ועוד המון גורמים נוספים שלא מפורטים.
ממליץ לקרוא:
Should You Be Training Less Or More?
אתה חושב שאותו הדין גם לגבי סומו דדליפט-ברגע שנגביר את העבודה/נפח בסקוואט גם הסומו דדליפט יושפע?בעזהי"ת
א. התכנית במקורה ל-5 שבועות.
ב. בטח תוסיף סקוואטים. שנים שהעליתי את הטענה לפיה ניתן לצמצם את הנפח בדדליפט לטובת נפח נוסף בסקוואט, היות ובכך אפשר לבצע נפח גבוה יותר, והדדליפט ישתפר גם ישתפר באמצעות תרגול הסקוואט.
אימון סינגלים יכול פסיכי מבחינת הנפח שלו, והכל על פי כמות הכניסות והמנוחה ביניהן.
ואם כבר אנחנו מדברים על אימון סינגלים, במאמר הזה כתבתי את הדברים הבאים: